Meikkipohjan leivontaa ja kokkausta

Minulla oli eilen syntymäpäivä ja päätin hieman leipoa sen kunniaksi.

Ei, ei tarvitse pelätä, että alkaisin esitellä teille erilaisia kuppikakkuja, leivoksia tai torttuja. Olen nimittäin paljon kiinnostuneempi toisentyyppisestä leivonnasta.

Leivonta, joka minua kiinnostaa, kulkee kansainvälisemmällä nimellä baking, jossa meikkipohja siis leivotaan antamalla sen kokkautua kasvoilla hetki. Ne, jotka ovat kuulleet mainittavan villityksestä tietävät heti, mistä puhutaan, mutta mikäli joku on välttynyt kuulemasta siitä, saattaa edellä esittämäni kuulostaa varsin hämmentävältä ja sekopäiseltä.

Baked look

Bakingissä on kyse alunperin erityisesti drag-artistien keskuudessa käytetystä meikkausjiposta, jossa iholle levitetään ensin meikkivoide sekä jopa pari kerrosta peiteainetta, joiden jälkeen niiden päältä töpötellään kevyesti kostutetulla meikkisienellä (itse käytin hommaan pikkuruista Beautyblenderia). Tämän (hurjalta määrältä tuntuvan meikkimassan) päälle levitetään sitten reilu määrä irtopuuteria, jonka annetaan olla iholla 5-10 minuuttia. Tuona aikana meikkivoide ja peiteaine ”kokkaantuvat” puuterin alla ja sulautuvat  iholle. Lopuksi ylimääräinen puuteri sivellään iholta pois puuterivipalla ja lopputuloksena on photoshoppimaisen tasainen ja heleä iho.

Baked look

Levitin kasvoilleni meikkivoiteen, mutta tässä vaiheessa en vielä ollut lisännyt silmien alle peiteainetta.

Baked look

Seuraavaksi lisäsin peiteaineen ja sen päälle sekä poskipäille, otsaan, leukaan ja nenään irtopuuteria. Annoin homman kokkaantua reilut viisi minuuttia ja sivelin ylimääräiset pois iholtani.

Baked look

Jännitin eniten, miltä silmänympärykseni näyttäisivät. Ne kuivuvat helposti ja niillä on hentoja uurteita, joten järkikin jo sanoo, ettei niiden päälle kannattaisi lykkiä paksua kasaa peitetuotteita ja kuorruttaa sitä puuterilla. Lopputulos näytti kuitenkin ainakin aluksi yllättävän hyvältä eikä ollenkaan niin pahalta kuin mitä olin pelännyt sen voivan näyttää.

Baked look

Leipominen toi kasvoille kaunista heleyttä sekä todellakin tasoitti ihon pintaa hyvin. Yllätyin jopa hieman, kuinka hyvin homma toimikaan ja olin erittäin tyytyväinen, sillä en ole mikään erityinen irtopuuteri-ihminen, minkä vuoksi niitä on kertynyt jemmoihini enemmän kuin tarvitsen. Ehkä kokkailua pitäisi harrastaa useamminkin?

Arkipuuhaa tästä ei tosin tule, sillä arvostan aamu-untani aivan liikaa käyttääkseni sitä kokkailuun. Lounaankin valmistelussa on aamuisin jo usein liikaa hommaa aamiaisen tai kasvojen kokkailusta nyt puhumattakaan, joten taidan jättää tämän leipomisen erityistilanteisiin.

Baked look

Täytyy myös myöntää, että nyt kun seuraava ikämittariin napsahtava vuosi tulee vihdoin olemaan se jo kauan innolla odottamani 30, ei tämä leipominen välttämättä ole enää se juttu, jota silmänympärykseni kaipaavat. Tekniikka toimii kyllä hienosti kasvojeni t-alueella parantamassa meikin kestoa ja silottamassa ihoa, mutta silmänalusillani tämä ei kuitenkaan ihan täysin enää toimi. On ihanaa saada uskottavuusryppyjä ja vanheta, mutta taidan silti jättää asiaa korostavat meikkijutut väliin ja keskittyä käyttämään tätäkin vain vähemmän ryppyisillä ihoalueillani.

Baked look
Onko joku muu kokeillut bakingiä?


6 kommenttia artikkeliin ”Meikkipohjan leivontaa ja kokkausta”

 1. Tykkään kyllä muuten leipoa ja kokeilen mielenkiinnolla uusia meikkausjuttujakin, mutta tämä leipominen ei kyllä iske muhun 😀 Taidan tykätä liikaa ohuesta ja kuulaasta meikkipohjasta intoutuakseni tähän leipomiseen 🙂

  Vastaa
 2. Tuo leipominen kuulostaa aika hurjalta, toisaalta kokeilemalla se selviäisi mutta taitaa jäädä kuitenkin kokeilematta.

  Onnittelut syntymäpäivän johdosta

  Vastaa
 3. Hyvää eilistä syntymäpäivää! 🙂 Mua on kyllä kiinnostanut baking mutta en tällä hetkellä omista yhtään irtopuuteria enkä muutenkaan fanita mitään drag-tyyppisiä pakkeleita naamallani niin olen vähän epäröinyt tämän kanssa. Mulla on kuitenkin jatkuvana ongelmana peitevärin kasaantuminen silmänalusten pieniin ”ryppyihin” ja baking kuulemma auttaa siihen, niin kai sitä pitäisi kokeilla. Sun naamalla se ei ainakaan näytä liian överiltä!

  Vastaa
 4. Kiinnostaa ehdottomasti testata! Käytän tosi satunnaisesti puuteria etenkin näin talvella, joten irtopuuteria mulla ei taida olla edes…Ehkä jossain jemmassa maksimissaan 😀 Mutta tää on jännä tekniikka ja haluaisin nähdä miltä lopputulos näyttää irl. Kuvissa on nimittäin nätti!

  Vastaa

Jätä kommentti