Uusin tuoksurakkaus: Balenciaga Florabotanica EdP

*Sis. mainoslinkin

Blogiini enemmän tai vähemmän säännöllisesti palaavat tietävät, ettei täällä ole kovinkaan usein tarjolla hajuvesivinkkejä. Siitä huolimatta, että rakastan hajustettuja vartalovoiteita ja hyvän tuoksuista kosmetiikkaa, en innostu kovinkaan usein uusista hajuvesistä.

Totuus on nimittäin, että saan hajuvesistä yleensä melko nopeasti ällötysreaktion haistaessani ne jatkuvasti nenässäni. Joskus lopputuloksena on jopa lievä migreeni. (Älkää kysykö, kuinka saatoin olla vuosia töissä keinuvan ruotsinlaivan hajuvesiosastolla…) Tuoksuvat vartalovoiteet ja suihkugeelit ovat kuitenkin eri juttu, sillä ne tuovat ihon pinnalle tuoksuhunnun, joka on yleensä hajuvettä kevyempi. Usein niiden tuoman tuoksun haistaa iholta vasta ihoa vartavasten nuuhkaistessa tai vain ohimenevä häivähdyksenä, minkä vuoksi ne eivät ala ottamaan nenääni.

Onkin siis melko harvinaista, että julkaisen postauksia uusista hajuvesilöydöistäni. Se ei silti tarkoita, etteikö sellaistakin aina välillä kuitenkin onneksi tapahtuisi.

Balenciaga Florabotanica EdP

Pyöriskelin erään työpäivän päätteksi hajuvesiosastolla päivittämässä tuoksunenääni uutuustuoksujen vivahteiden osalta kun silmiini sattui eräs jo muutamia vuosia myynnissä ollut tuoksu, jota en ollut ennen tuoksutellut.

Balenciaga on edustanut minulle ylellisten ja hienostuneiden, mutta vaikeasti saatavien tuoksujen merkkiä, joita olen mielessäni joskus ajatellut, mutta joihin en ole oikeasti tarkemmin tutustunut. Kun sitten kohtasin merkin tukholmalaisella kosmetiikkaosastolla aloin saman tien nuuskutella pulloja uteliaana.

Löysin hetkessä tuoksun, johon tykästyin. Uskaltauduin jopa suihkuttamaan sitä lähes välittömästi iholleni, mitä en yleensä koskaan tee. Ja voi kuulkaa, se oli hyvä päätös!

Balenciaga Florabotanica EdP

Balenciaga Florabotanica EdP on naisellisia ruusun vivahteita, raikasta vihreyttä ja pehmeitä puuterisia sävyjä sekoittava tuoksu, joka tuoksui välittömästi minulta. (Ja joo, tuoksussa on muuten Fragrantican mukaan mukana jopa kannabista.) Tiesin heti, että se olisi tuoksuni. Haistelin sitä ranteestani koko kotimatkan ja tein päätöksen sen ostamisesta heti kotiin tultuani – tosin tunnollisena työntekijänä tilasin sen kerrankin eleveniltä enkä vaan ostanut heti kaupasta.

Hajuvesi on ihanan pehmeä ja jopa hieman saippuamaisen puhdas. Siinä on naisellista kukkaisuutta, joka kietoo ihon pehmeästi syleilyynsä ilman, että se hyökkää jokaisen lähelläolijan nenään. Tuoksun haistaa läheltä ja ihoa nuuhkiessa, mutta se on täydellisen kevyt.

Balenciaga Prada Chloe

Rakastan tällaisia puuterisen pehmeitä ja ihan vienosti ruusuisia tuoksuja. En ole mikään varsinainen ruusun tuoksua fanittava tyyppi, mutta pidän siitä puuteristen tuoksunuottien seassa. Tämä tuoksu sopikin täydellisesti kaveriksi aiemmille samaan kerhoon kuuluville tuoksurakkauksilleni eli puuterisen ruusuiselle Chloén EdP Rose edition -hajuvedelle ja Pradan iiriksisen puuteriselle Infusion d’Iris EdT:lle.

Balenciaga Florabotanica EdP

Ostan harvoin hajuveden näin nopeasti, sillä yleensä tuoksuttelen sitä useana päivänä ja asiaa tarkasti analysoiden. Tällä kertaa niin ei kuitenkaan tarvinnut tehdä, sillä kohtaamisemme oli hieman kuin Laura Voutilaisen kesähitti, jossa ei todellakaan oltu tultu etsimään mitään, mutta sen sopivan sattuessa kohdalle todettiin vaan, että ”no hitto miks ei” ja annettiin mennä.

Ruotsissa Balenciagan tuoksuja myydään ihan yleisesti, mutta Suomessa niitä ei vielä kivijalkamyymälöistä löydy. Minusta tuntuikin siksi myös hieman erityiseltä löytää tuoksukseni jotain sellaista, mitä jokaisella suomalaisella ei ole – siitäkin huolimatta, että tuoksuni leijailee kanssani Helsingin sijaan pitkin Tukholman katuja.

*Balenciaga Florabotanica Paris EdP -hajuvesi löytyy myynnistä Elevenin verkkokaupasta täältä.

Balenciaga Florabotanica EdP

Oletteko te tehneet viimeaikoina hyviä tuoksulöytöjä?

6 kommenttia artikkeliin ”Uusin tuoksurakkaus: Balenciaga Florabotanica EdP”

 1. Kuka oikeasti ostaa uuden tuoksun verkkokaupasta tuoksuttamatta sitä ensin. (suomesta ei saa) huoh

  Vastaa
  • Aika harva tavallinen suomalainen, mikä on aina tunnuksenomainen ilmiö nimenomaan Suomessa. Suomalaiset ovat ihan erityisen tarkkoja siitä, minkä tuoksun valitsevat kun taas vertaa moniin muihin maihin, joissa ihmiset ihan oikeasti ostavat tuoksuja verkosta niiden kuvausten perusteella. 🙂 (Tukholma ei myöskään ole niin harvinainen matkakohde, etteikö tuoksuvinkin saatuaan hajuvettä voisi siellä sitten tuoksutella.)

   Vastaa
 2. Uusi Chanel 5 L’eau. En tunnista siitä chanel viitosta, jota pidän mummotuoksuna. Tuoksuttelin uutuutta iholla useita kertoja. Aluksi se oli yllättävä ja lupaava mutta hmm… Se ei kuitenkaan jättänyt rauhaan ja jatkoin kokeiluja, ja niin siinä sitten kävi, että muutama viikko sitten päätin, että se on seuraava oma tuoksuni. Eri asia sitten mistä, millä hinnalla ja milloin sen hankin… Eilen 3+1-päivillä taas testasin, ja tällä kerralla tuoksu tuntuikin heti omalta. Alun perin kiinnostuin koko Chanelista toisen tuoksun kautta, kun ihastuin miesten Bleu de Chanel EdP -tuoksuun (miehellä siis).

  Vastaa
  • Minä olen tuoksutellut tuota vasta ohimennen pullosta, mutta pitäisi varmasti uskaltautua suihkuttamaan sitä suoraan iholle. 🙂

   Vastaa
 3. Minä tapaan myös tuoksutella pitkään tuoksuja ennen kuin ostan. En ole viimeisen vuoden aikana oikeastaan edes käyttänyt mitään tuoksuja, kun mikään ei ole tuntunut kunnolla omalta. Mutta sitten tuossa alkusyksystä nuuhkaisin Kicksissä Emma S:n Barrow Streetiä, ja se iski heti. Ostin sen oitis, ja olen tykännyt ihan valtavasti – se on just semmoinen kirpeä ja vihreä ja vähän epätavallinen, mistä tykkään. Uuden lempituoksun, joka tuntuu just itseltä, löytäminen on ihan mahtavaa!

  Vastaa

Jätä kommentti