Hyviä kirjailijoita

Löydät tältä sivulta vinkkejä hyvistä kirjailijoista, joiden tuotannosta olen itse pitänyt ja joiden kirjoihin suosittelen tutustumaan.

Löydät sivulta myös vinkkejä kirjailijoiden suosituimmista kirjoista.

Jos joku mainitsemistani kirjailijoista kiinnostaa erityisesti, löydät hänen tietojensa yhteydestä myös linkin sivulleni, jolla kerron kustakin kirjailijasta ja hänen tuotannostaan tarkemmin sekä listaan kaikki kirjailijan julkaisemat kirjat järjestyksessä.


Colleen Hoover

Genre: Romanttinen fiktio

Colleen Hoover on supersuosittu fiktiokirjailija, jonka kirjat näkyvät jatkuvasti sosiaalisessa mediassa ja ovat nousseet myyntilistoille ympäri maailman.

Erityisesti naisille suunnatut kirjat lukeutuvat lähes poikkeuksetta romantiikka-kategoriaan, mutta niissä käsitellään suuria ja usein jopa raskaita teemoja kuten lähisuhdeväkivaltaa, vaikeaa lapsuutta ja lapsettomuutta.

Ensimmäinen Colleen Hoover kirja julkaistiin suomeksi tammikuussa 2023, mutta suurinta osaa Colleen Hooverin kirjoista ei ole vielä käännetty suomeksi.

Suosittuja Colleen Hoover -kirjoja: Se päättyy meihin, Reminders of Him ja Verityn varjo.

Löydät lisää tietoa kaikista Colleen Hooverin kirjoista tältä sivultani.


Jenny Colgan

Genre: Chick lit

Jenny Colgan on skotlantilainen kirjailija, joka on tullut tunnetuksi kepeistä ja ja hyväntuulista rakkausromaaneistaan. Jenny Colganin kirjat ovat täydellistä luettavaa silloin, kun haluaa lukea kevyttä hömppää.

Jenny Colganin kirjoille on tyypillistä, että kirjan päähenkilö elää jossakin elämää, joka ei täysin tyydytä häntä, päätyy sattumusten kautta uuteen paikkaan ja löytää itsensä pian uudesta yhteisöstä toteuttamasta itseään itselleen merkityksellisen työn kautta.

Ne ovat samaan aikaan täydellistä eskapismia sekä kutkuttavia rakkaustarinoita.

Suosittuja Jenny Colgan -kirjoja: Uusia lukuja ja onnellisia loppuja, Majakan valoa ja tuoreen leivän tuoksua sekä Suolaisten tuulten saari.

Löydät lisää tietoa kaikista Jenny Colganin kirjoista tältä sivultani.


Torey Hayden

Genre: Tositarinoita ja fiktiivisiä kertomuksia kovia kokeneista lapsista

Torey Hayden on yhdysvaltalainen erityisopettaja, joka on työskennellyt laitoksissa, sairaaloissa ja kouluissa sellaisten lasten parissa, joilla on erityistarpeita. Hän on myös toiminut vuosia yliopiston opettajana ja tutkijana.

Hänen kirjansa ovat mielenkiintoisia kuvauksia erityislasten kanssa työskentelystä ja ne kertovat usein hyvinkin rankoista kokemuksista, joita lapset ovat joutuneet elämässään kohtaamaan sekä siitä, kuinka kokemukset ovat muokanneet lapsia.

Suurin osa Torey Haydenin kirjoista on tosikertomuksia, mutta hän on julkaissut myös muutaman fiktiivisen kirjan, joissa käsitellään kuitenkin vastaavanlaisia aiheita kuin hänen muissakin kirjoissaan.

Suosittuja Torey Hayden -kirjoja: Tiikerin lapsi, Aavetyttö ja Toisten lapset.

Löydät lisää tietoa kaikista Torey Haydenin kirjoista tältä sivultani.


Khaled Hosseini

Genre: Fiktiivisiä kirjoja afganistanilaisten elämästä

Khaled Hosseini on Afganistanissa syntynyt, mutta lapsena sieltä perheensä kanssa sotaa pakoon muuttanut kirjailija, joka asuu nykyään Yhdysvalloissa.

Hän työskentelee sisätautilääkärinä, mutta on julkaissut 2000-luvulla neljä kirjaa, jotka ovat olleet myyntimenestyksiä.

Khaled Hosseinin tunnetuin kirja on hänen esikoisteoksensa Leijapoika, josta on myös tehty elokuva.

Khaled Hosseinin kirjojen tapahtumat sijoittuvat Afganistaniin ja ne kuvaavat riipaisevan koskettavalla tavalla afganistanilaisten elämää.

Suosittuja Khaled Hosseini -kirjoja: Leijapoika, Tuhat loistavaa aurinkoa sekä Ja vuoret kaikuivat.

Löydät lisää tietoa kaikista Khaled Hosseinin kirjoista tältä sivultani.


Lucinda Riley

Genre: Fiktiivisiä romanttisia kertomuksia historian ja nykypäivän välillä

Lucinda Riley (1965–2021) oli pohjoisirlantilainen kirjailija, joka työskenteli näyttelijänä ennen kuin ryhtyi kirjoittamaan.

14-vuotiaana hän opiskella Lontoossa tanssia ja draamaa ja sai kaksi vuotta myöhemmin pääroolin BBC:n televisiosarjasta The Story of the Treasure Seekers. Seitsemän vuoden ajan hän teki uraa näyttelijänä ja esiintyi teatterissa ja televisiossa näytellen muun muassa televisiosarjassa Näkemiin vaan, muru!

Hänen elämänsä kuitenkin muuttui, kun hän joutui 22-vuotiaana sänkypotilaaksi Epstein–Barrin viruksen takia eikä pystynyt sairaana pystynyt osallistumaan koe-esiintymisiin.

Hän alkoi kirjoittaa ja näytti ensimmäisen tarinansa ystävälleen, joka puolestaan näytti sen kirjailijaisälleen. Tämän seurauksena Riley sai pian kustannussopimuksen kolmesta kirjasta.

Lucinda Rileyn kirjoja on myyty maailmanlaajuisesti kymmeniä miljoonia kappaleita ja hän nousi maailmanlaajuiseen suosioon Seitsemän sisarta -kirjasarjansa myötä.

Löydät lisää tietoa kaikista Lucinda Rileyn kirjoista tältä sivultani.

***

Jos tykkäät lukea chick lit -kirjoja, suosittelen katsomaan sivuni aiheesta Parhaat chick lit -kirjailijat.