Oriflame SkinPro-kasvoharja

Olen ollut jo reilut puoli vuotta Clarisonicin Mia2-kasvoharjan pauloissa. Meikkaaminen on ihan kivaa, mutta rakastan silti kaikkein eniten ihonhoitoa. Minä olen juuri se ihminen, joka ei laske ihonhoitoa pakolliseksi rutiiniksi, joka on käytävä läpi ennen kuin pään voi illalla painaa tyynyyn. Minä en yritä aamullakaan päästä mahdollisimman vähällä vaivalla ja vaikka ihoni on kaukana täydellisestä nautin sen hoidosta ja pidän sitä itseäni hemmottelevana rituaalina. Sen vuoksi jokainen lisätuote ja -laite ovat minulle mieluisa asia. En tarkoita, että läträisin kasvoilleni yhtään sen enempää tuotteita kuin korealainen keskivertonainenkaan, mutta toki kyllä varmasti enemmän kuin suomalainen. Minusta se vain on mukavaa.
Vaikka Clarisonicinistani on tullut minulle erityisen rakas vempain olen kuitenkin ollut valmis antamaan tilaisuuden myös sen haastajallekin. Ei jokaisella ole halua laittaa kasvojenpuhdistusharjaan toistasataa euroa rahaa ja tottakai minuakin kiinnosti tietää voiko huomattavasti edullisemmalla vempaimella päästä loistaviin tuloksiin. 
Sain blogin kautta kokeiltavakseni Oriflamen SkinPro Cleansing System Cleansing Device -kasvoharjan. 40 euroa maksava kasvoharja on huomattavasti Clarisonicia edullisempi vaihtoehto, mutta jännitin hieman, voisiko se oikeasti haastaa sitä. Ladattava Clarisonic on melko tukeva laite ja sen rinnalla tämä paristokäyttöinen vekotin tuntui aluksi hieman lelulta. Siinä missä Clarisonicin harjakset ovat lyhyehköt ja jämäkät ja harjaspäät värähtelevät on Oriflamen kasvoharjassa selkeästi pidemmät harjakset ja värähtelyn sijaan harjaspää pyörii. 
Yllätyksekseni harjaspää osoittautui käytössä pehmeämmäksi kuin olin kuvitellut. Olin epäillyt sen olevan jämäkämpi, mutta itseasiasiassa se olikin harjojen pituuden vuoksi melkoisen lempeä ja hellävarainen. Suurimpana erona Clarisoniciin on tosiaan harjasosaston pyöriminen värähtelyn sijaan ja vaikka epäilinkin sen aluksi olevan joko liian tehokas tai sitten täysin tehoton tuntuikin se oikeastaan melko mukavalta ja samalla hellävaraiselta.
Pari väistämätöntä heikkoutta laitteessa on kuitenkin Clarisoniciin verrattuna. Vaikka harjakset tuntuvat hellävaraisilta ja tuotteen paristokäyttöisyys on loppujen lopuksi jopa näppärää (minä ainakin unohdan aina laittaa Clarisonicini latautumaan akun loputtua…) on harjassa kuitenkin yksi selkeä puute. Tämänkin kasvoharjan pakkauksessa annetaan ohjeiksi puhdistaa ihoa kerralla minuutin ajan: kaksikymmentä sekuntia otsalta, 20 sekuntia leualta (ja arvatenkin myös nenältä kuten Clarisonicissa) ja kymmenen sekuntia kummaltakin poskelta. Ikävää on kuitenkin se, että siinä missä kalliimpi laita antaa sähköhammasharjan tapaan värähdyksillään merkin vaihtaa aluetta ei tämä tee sitä. Käytännössä se tarkoittaa, että minun täytyisi siis itse kellottaa puhdistusta mikä ei ole ollenkaan kätevää mikäli kasvoharjaa tahtoo käyttää vaikkapa suihkussa. Ei minulla ainakaan ole sekuntikelloa kylpyhuoneessa.
Harjan pyörivän liikkeen miellyttävyys oli positiivinen yllätys, mutta se aihuttaa yhden ongelman. Kun iho on kostea ja sillä on puhdistustuotetta tulee kostealla iholla väkisinkin hieman sellainen autonrengas sutimassa loskassa -efekti välillä. Yleisesti tämä ei haittaa, mutta kun harjan kanssa mennään vaikkapa nenän alueelle tahtoo silmät väkisinkin sulkea pieniä roiskeita ehkäistääkseen. Ja tässä vaiheessa tuleekin sitten se ongelma, ettei suljetuilla silmillä näe sitä kelloa vaikka sen olisi kylpyhuoneeseen ottanutkin mukaan. 
Loppujen lopuksi siis ainoa miinus, jonka koin laitteessa olevan oli tuo pudistuksen jaksottamista helpottavavien merkkien puuttuminen. Kahdella nopeudella toimiva kasvoharja oli oikeastaan niin mukava, etten enää kahden kodin välillä reissatessani jaksanut kuskata Clarisonicia mukanani vaan käytin tätä toisessa osoitteessa. Kun sitten pidemmän Oriflame-jaksoni jälkeen vaihdoin taas Clarisoniciin tuntuivat sen Delicate-harjaspaankin harjakset jopa yllättävän jämäkiltä Oriflameen totuttuani. 
Kaiken kaikkiaan pidin Oriflamen SkinPro-kasvoharjasta yllättävän paljon, vaikka se silti hieman lelulta painonsa ja turkoosin värinsä vuoksi Clarisonicin rinnalla tuntui ja näyttikin. Sanoisin silti kuitenkin, että tämä on mielestäni hintansa arvoinen tapaus (varsinkin nyt sen ollessa tarjouksessa) kaikille niille, jotka eivät ole valmiita sijoittamaan kasvoharjaansa kolminumeroista summaa tai jotka arpovat tulisivatko käyttäneeksi harjaa säännöllisesti ja siksikin pohtivat siihen investoinnin tarpeellisuutta. 
Koin, että SkinPro-kasvoharjalla ihostani tuli puhtaampi kuin ilman harjaa eikä se ollut iholleni yhtään liian täpäkkä tapaus ja harja jää ehdottomasti käyttöön. (Täältä voi muuten käydä katsomassa Instagram-videoni kasvoharjan harjaspään liikkeistä mikäli asia kiinnostaa enemmänkin.)
Oletteko te kokeilleet tätä tai muita Clarisonicin haastajia?

20 kommenttia artikkeliin ”Oriflame SkinPro-kasvoharja”

  • Jes, ihanaa että ymmärsit heti, missä vika! Jotenkin aina unohdan, mikä tulee yhdeksäntoista jälkeen. 😉

   Ei vaan, koen itse suihkuhetken ja kasvojenpuhdistuksen ihanan rentouttavana hetkenä. Tykkään surrutella harjalla ja tuntuu hieman tylsältä jos ihanasta aivottomasta puhdistushetkestä tarvitsee tehdä laskennallinen toimitus. Siinä Clarisonic ohittaa tämän, mutta voihan tällä toki pyöritellä menemään vähemmälläkin tarkkuudella. 🙂

 1. Minusta tuo aikajuttu ei voi olla suuri ongelma, laskee vain mielessään 20:een ja vaihtaa aluetta jne, nainen kyllä pystyy tekemään kahta asiaa yhtäaikaa 🙂

  • Eihän se tosiaan ongelma ole, mutta itse vaan jotenkin aina tykkään pitää ihonpuhdistushetken sellaisena rentouttavana aivottomana hetkenä minkä vuoksi Clarisonic menee tuossa mielessä tämän ohi kun ei tarvitse laksea sekunteja. 🙂

 2. Tämä löytyy. Mie en katso kellosta tai en edes laske päässäni aikaa, vaan surruuttelen niistä kohdista mistä haluan, kuitenkin koko naaman käyn läpi, mutta ajat ei ole lähellekään samoja mitä ohjeissa annetaan 😀 Itse tilasin tämän, kun Avonia en kerennyt saamaan ja konsulttina tästä saa vielä 4-5 euroa alennusta.

  Mie käytän sellaista voidetta joka ei roisku, niin saa pitää silmät auki (kun tajusin, että naamaa ei tarvitse kastella, vain se harja).

  • Minäkään en varsinaisesti enää ole miettinyt lopulta tämän kanssa aikoja vaan pyöritellyt vain ympäriinsä haluamiltani kohdilta. Mielummin niin kuin että käyttäisin aikaa sekunteja laskeskellen. 🙂

 3. Ostin juuri itselleni Remingtonin kasvoharjan ja olen tykännyt tosi paljon! Tuntuu ett iho on jotenkin kuulaampi ja puhtaampi.. Remingtonin kasvoharja on ladattava (mistä itse pidän enemmän kuin paristokäyttöisestä) ja se myös ilmoittelee harjatessa milloin vaihtaa aluetta sekä plussaa siitä ettei hinta ole yhtä kirpaiseva kuin Clarisonicissa.

 4. Ootko huomannut noiden kasvoharjojen (tai lähinnä pesuaineiden) ärsyttävän ihoa?

  Mä kun käytän tuota korealaista ElishaCoyn 3D putsaria pari kertaa viikossa sen mukana tulleen putsarin kanssa. Ei mitään ongelmia, paitsi tuo roiskuminen (ehkä laitan liikaa vettä…). Mutta sit kun kokeilin harjaa (hellemmällä asetuksella) Lumenen Matt Touch putsarilla niin naama meni ihan punaseksi ja kuumotti. Ja normaalisti siis käytän tota putsaria päivittäin eikä mitään ongelmaa.

  • Minulla eivät ole ärsyttäneet, mutta tosiaan riippuu varmasti paljon putsarista, mitä niiden kanssa käyttää. Poistan itse aina ensin meikin öljymäisellä tai maitomaisemmalla puhdistusaineella ja vasta sen jälkeen surruttelen ihon puhtaaksi miedon puhdistusaineen kanssa. Tuossa vaiheessa käyttämäni puhdistustuote on aina niin mieto, ettei se edes ottaisi meikkiä kunnolla pois, eli keskitun kasvoharjan kanssa vain ihonpuhdistukseen, en meikkien poistoon, jolloin putsarikin voi olla hellävarainen. Tällä hetkellä käytössä esim. Lumenen puhdistusvaahto. 🙂

 5. Kiitos paljon tästä postauksesta. Olen pitkään miettinyt tuon hankkimista ja nyt kun vinkkasit, että se on alennuksessa en voinut enää vastustaa kiusausta. 🙂 Tällä hetkellä tuntuu, että Clarisonic on hieman liian kallis itselle. Itse kun vasta vuosi sitten ostin kalliin sähköhammasharjan ja kas kummaa, muutaman viikon jälkeen huomasin käyttäväni perus hammashrjaa, joten voisin kuvitella että ostan Clarisonicin käytän sitä viikon ja unohdan sen. 😀 Sen takia tuo Oriflame on hintansa kannalta paremmi itselleni.

 6. saako toivoa postausta aamu- ja iltarutiineistasi ihonhoidossa? mitä tuotteita käytät nyt ym. vai oletko tehnyt sellaisen lähiaikoina? 🙂

  • Tämä on ollut minulla mietinnässä jo pitkään ja tekisin siitä postauksen mielelläni. Tällä hetkellä ongelmana on ollut, että minulla on eri tuotteet Suomessa kuin Ruotsissa, mutta tulen varmasti tekemään postauksen aiheesta. Kiitos toiveesta! 🙂

 7. Tämä on ihan jees (pitkäaikaisista vaikutuksista en osaa sanoa kun ollut käytössä ehkä viikon), mutta on kyllä sanottava, että mun herkkä ihoni ei kestä tätä ihan päivittäisessä käytössä. Ei tunnu niinkään mitenkään erityisen raastavalta käytettäessä, mutta useamman päivän jälkeen tuntuu että on pakko pitää taukoa.

  Kiinnostaisi kokeilla olisiko joku harja hellävaraisempi, mutta missään nimessä en kyllä pysty laittamaan ainakaan clarisoniciin rahojani.

 8. Nuo harjat eivät taida olla couperosaiholle ihan suositeltavia, vai ovatko harjakset todella pehmeitä? On tehnyt mieli kokeilla jo pitkään mutta posket ovat kyllä ihan tarpeeksi punaiset jo ilman mekaanista ärsytystä..

 9. Ladattavat patterit! Ihan minkä tahansa patterikäyttöisen vekottimen kanssa. Ei turhaa ongelmajätettä.

Kommentointi on suljettu.