Sormusshoppailua Tokiossa – tällainen on kihlasormukseni

Kuten vähän aikaa sitten teille fiilistelin, sattui Tokion matkamme kohdalle melkoinen kohokohta miehen kosiessa minua. Mainitsin myös hänellä olleen mukanaan väliaikainen sormus, jonka voisin sitten käydä takaisin Tukholmaan päästyämme vaihtamassa itse suunnittelemaani sormukseen. Idea oli hyvä, mutta ei ehkä minua.

Kihlasormus

En ollut nimittäin miettinyt tarkasti aiemmin, miltä sormukseni tulisi näyttää, joten minulla ei ollut selkeää visiota, jonka voisin esittää. Sormukseni ei tarvinnut olla ainutlaatuinen ja minulle riittäisi, että ihastuisin siihen itse. Tämän vuoksi päätimme, että katselisimme kauppojen tarjontaa Tokiossa ja jos se oikea sattuisi kohdalle voisin hankkia sen täältä. Näin se olisi paitsi kihlasormus myös samalla matkamuisto ihanalta reissultamme.

Kihlasormus

Muutaman päivän ajaksi saimmekin mukavaa puuhaa kaupunkikiertelyyn kun ympäri Tokiota kävellessämme poikkesimme aina tavaratalojen koruosastoille ja korumyymälöihin sisään katsomaan sormustarjontaa. Olin joskus aikoinaan kuvitellut tietäväni, millaisen sormuksen haluaisin, mutta makuni on sittemmin muuttunut minimalistisempaan suuntaan ja miehelleni oli selvää, että koska en edes itse tiennyt tarkalleen, millainen sormukseni tulisi olla olisi parasta, ettei hän ostaisi sormusta vaan antaisi valinnanvapauden minulle.

(Nuorempana sanoin, että menen naimisiin vain miehen kanssa, joka tuntee minut niin hyvin, että osaa valita minulle oikean sormuksen, mutta vanhempana on sitten tullut tajuttua, että jos en edes itse tiedä, millainen sormuksen tulisi olla niin tuskin sitä tietää kukaan muukaan…)

Kihlasormus

Oletin haluavani sormuksen, joka olisi minimalistinen, siro ja naisellinen. Se saisi kimaltaa, mutta en tiennyt aluksi minkä verran. Valkokultaiset sormukset näyttivät kauniilta, mutta koska suurin osa koruistani oli kultaisia tai kullanvärisiä ja lähes kaikissa käsilaukuissanikin yksityiskohdat olivat kultaisia uskoin, että kulta voisi olla hyvä vaihtoehto. V-mallinen sormus oli pitkään ykkössuosikkini, mutta halusin silti kartoittaa muutakin tarjontaa.

Kihlasormus

En ollut varma, kuinka minimalistisen sormuksen tahtoisin. Ehkä pehmeä ja siro muotoilu sekä pari pientä kiveä riittäisivät? Sen voisi kuitenkin yhdistää sitten helposti vihkisormukseen?

Kihlasormus

Tai ehkä siinä voisi olla hieman enemmänkin kokoa?

Käteni ovat melko pienet ja sormeni siksi luonnollisesti myös keskivertoa kapeammat, joten yleensä sormuksia ostellessa esillä oleva keskivertokoko on aina minulle hieman liian iso. Japanissa joka ikinen esillä ollut sormus oli täsmälleen vasemman käden nimettömääni sopiva ja tarjonta oli täynnä naisellisen siroja ja tyyliini sopivia sormuksia, joten kyse oli lähinnä siitä, löytäisinkö juuri sen oikean.

Kihlasormus

Mitäs jos sormus olisikin vähän paksumpi? Sen verran olin vuosien aikana ehtinyt ajatella sormusasioita, että olin miettinyt, voisiko olla mahdollista löytää makuuni sopiva tarpeeksi siro sormus, jossa olisi sekä kultaa että valkokultaa, jotta se sopisi yhteen kaikkien asusteiden kanssa. En kuitenkaan ollut koskaan nähyt makuuni täysin sopivaa vaihtoehtoa eikä sitä näkynyt nytkään.

Kihlasormus

Mietin jopa, että pitäisikö vaan sittenkin vetää homma ihan överiksi ja ottaa isompi kivi ja näyttävämpi sormus. Toisaalta kuitenkin tuntu, ettei kihlasormuksen tarvitsisi olla niin iso. Koko etsintä tuntui varsin haastavalta, sillä en ollut koskaan ennen miettinyt mielessäni tarkemmin, millaisen sormuksen haluaisin ja nyt voisin yhtäkkiä valita aivan millaisen tahansa. Olisiko kannattanut miettiä asiaa joskus aiemmin?

Mietin sormusliikkeitä kolutessani, olisiko sitä täydellistä sormusta edes mahdollista löytää ja pitäisikö vaan valita joku, joka on melko kiva, sillä lähes jokaisen kaupan valikoima oli joka tapauksessa täynnä juuri oikean kokoisia ja kauniita sormuksia. Mahtaisikohan olla epärealistista ajatella, että yhtäkkiä edessäni olisi sormus, joka suorastaan huutaisi, että ”minä olen SE sormus”?

Kihlasormus

Ei se kuitenkaan ollut, sillä yhtäkkiä se täydellinen sormus tuli vastaan. Kultasormus, jossa oli yksi aavistuksen isompi timantti ja sen vieressä pienempiä timantteja. Sormus näytti täydelliseltä ja oli täysin minua. Se oli naisellinen, siro ja juuri sopivasti kimalteleva, mutta ei millään lailla överi omaan makuuni. Se oli täydellinen.

Kihlasormus
Sormus löytyi liikkeestä nimeltä First Impression, mikä sai meidät molemmat nauramaan. En ole liiemmin kertonut teille minun ja Ruotsalaisen ensikohtaamisesta, mutta sanotaanko nyt vaikka, että tein kyllä melkoisen ensivaikutelman, jota on naurettu useasti jälkikäteen ja josta on riittänyt paljon sisäpiirin vitsejä. Olikin siis oikein osuvaa, että täydellinen sormus löytyi juurikin nimenomaan First Impression -nimisestä liikkeestä.

Tällä siis mennään ja tämä on minulle täydellinen. Lupaan kuitenkin, ettei minusta tule blogin(kaan) puolella bridezillaa, sillä menemme naimisiin kesällä 2017 todella pienimuotoisesti eikä häävalmisteluista liiemmin ole juteltavaa. Vielä tämän verran halusin kuitenkin tästä asiasta teille fiilistellä.

Kihlasormus

Kuinka teidän kihlasormuksenne löytyi? Valitsitteko sen itse vai oltiinko se valittu teille?

24 kommenttia artikkeliin ”Sormusshoppailua Tokiossa – tällainen on kihlasormukseni”

 1. Minun mieheni oli itse valinnut minulle kihlasormuksen, kun hän kosi minua yllättäen. En ehkä olisi osannut valita sellaista itse, mutta ihastuin sormukseen heti, kun näin sen ja sain sen sormeeni. Ainoastaan se miehelläni oli tiedossa, että mahdollisen sormuksen pitäisi olla valkokultainen. Sormus oli täydellinen 🙂 Myöhemmin valitsimme yhdessä kihlasormukseni rinnalle sopivan vihkisormuksen.

 2. Nyt menee vähän aiheen vierestä (onnittelut kihlauksesta ja upeasta sormusvalinnasta!), mutta osaisitko neuvoa, mistä kannattaisi tilata japanilaista kosmetiikkaa Suomeen? Pari vuotta sitten löytyi Japanista superhyvä ripsari, mutta ihan loppuelämän varastoa en viitsinyt ostaa mukaan, ja nyt haikailen tämän täydellisyyden perään.

 3. Mieheni kysäisi ohimennen Prisman käytävällä, että mentäisiinkö kihloihin ja sormus löytyi Prisman käytävällä sijaitsevasta koruliikkeestä samalla reissulla. Sain itse valita sormuksen. Haaveissani olisin halunnut jo silloin hulppean timanttisormuksen, mutta silloisella budjetilla siihen ei ollut varaa, joten valitsin siron kultasormuksen pienellä timantilla. Ei kovin romanttista, tiedetään, mutta vihkisormukseen panostimme aikaa ja rahaa huomattavasti kihlasormusta enemmän. Vihkisormus olikin sitten haaveideni sormus.

 4. Ihana sormus! Todella kaunis. Ja vielä haluan sanoa että ihanaa, kun ei ole valkokultaa…. sehän on enemmän muodissa, mutta sen voi sekoittaa hopeaan, teräkseen ym.
  tselläni on myös keltakultaiset sormukset. 😉

 5. Onnea niin kihlauksesta kuin sormuksestakin! Todella kauniin sormuksen löysit tai löysitte. 🙂 Sopii sormeesi ja käteesi hyvin ja näyttää ihan sinulta näin bloginkin perusteella.

 6. Todella kaunis sormus, suosikkini.
  Itse olen mennyt kihloihin 1988. Tuolloin kihlasormus valittiin miehen kanssa yhdessä ja molemmille samanlainen kivetön sormus. Vihkisormuksen valinta minulle oli sitten yksilöllisempää.

 7. En ole kovin minimalistinen ihminen, mutta näköjään korujen kohdalla olen samaa mieltä sun kanssa. Haluan suhteellisen simppeliä ja minimalistista, mutta silti jotain. Tuo sun sormus on täydellinen. Itselleni ei tosin tulisi kultaista. Ripari risti oli mulla taas hieman turhan simppeli, mutta parempi se kuin vetää överiksi. Varsinkin korua jota aikoo pitää arjessa.

 8. Sormus oli kompromissi.

  Tuo sinun sormuksesi on KAUNIS! Kiitos kun jaat tämän kauniin asian myös meille. Ihanaa <3

 9. Ratkaisin monta ongelmaa päättämällä, että sormuksia tulee vain yksi ja se on tarpeeksi näyttävä sellaisenaan. 😀 En jaksanut/halunnut lähteä etsimään valmiista, joten se tuli teetettyä.

 10. Onnea ja menestystä teille kahdelle! Oikein kaunis sormus.

  Itselläni ei ole kuin vihkisormus, se ostettiin yhteisymmärryksessä. Olisin mielelläni isommankin timantin ottanut, mutta järki vei voiton – sormus ostettiin senhetkisen rahatilanteen mukaan. Kuuden vuoden kuluttua (hääpäivä tänään!), pidän sitä edelleen kauniina.

 11. Paljon onnea kihloissa ja kauniista sormuksesta:) mä niin tiiän mitä on etsiä ”sitä oikeaa” sormusta! Meillä on häät elokuun lopussa,eikä mulla oo vieläkään vihkisormusta:D koska en osaa päättää kun on tullut vastaan ”vaan ihan kivoja”.. Kihlana on mulla 3mm valkokukkainen puolipyöreä perussormus, että luulisi tähän nyt käyvän melkee minkä vaan:D. Mutta ei.. Ens viikolla taas suunnattava kaupoille..yks vähän on jääny mieleen, saas nähä päädynkö lopulta siihen

 12. Meillä on avomieheni kanssa samanlaiset titaaniset sormukset. Materiaaliksi halusin itse kullan sijasta titaania ja mallin valitsimme yhdessä. Ei järin romanttista tai yllättävää, mutta näin vanhemmalla iällä, kummallekin toinen kihlautuminen, on päällimmäisenä sormuksen sijaan vain halu olla yhdessä ja näyttää se muillekin.
  Häitä ei välttämätyä juhlita koskaan. Näin on nyt hyvä ❤

 13. Hollannissa käytetään vaan vihkisormuksia. Meillä oli kyllä sormukset myös kihla-aikana, mutta ei niihin kauheasti panostettu kun se kuitenkin jäisi käytöstä kun vihkisormus tulee käyttöön. Ja muutenkaan en ole koruihmisiä joten 1 sormus riittää mainiosti. Vihkisormuksissa on sekä kelta- että valkokultaa ja minulla 1 timantti. Noin vuosi sitten mursin pahasti ranteeni ja en saanut sormusta sormesta pois kun sormetkin turposivat heti. Sormus jouduttiin siis leikkaamaan pois. Se tuntui jotenkin ihan kamalalta kun olin vielä yksin Suomessa lomalla eikä mies siis mukana. Olin yli puoli vuotta ilman kun odottelin ranteen ja sormien normalisoitumista. Olipa outoa olla ilman sormusta niin monen vuoden jälkeen! Nyt on sormuskin taas korjattu 🙂 Onnea vielä kihlauksesta, sormus on todella kaunis ja sinun tyyliä.

 14. Onnea kihlauksen johdosta!
  Me valittiin miehen kanssa samanlaiset kihlasormukset, noin 3mm paksut renkaat missä on keltakultaa ja valkokultaa. Mä halusin ehdottomasti sormuksen, mitä voi käyttää sekä kulta- että hopeakorujen kanssa.

  Vihusormuksen osalta päädyin malliin, missä on lisäksi vielä punakultaa. Sormus koostuu kolmesta limittäin olevasta renkaasta, eikä ole siis mistään vihkisormusvalikoimasta. Se on kuitenkin ihana ja just mun näkönen. Vihkisormusta ei voi käyttää minkään muun sormuksen kanssa, mutta kihlasormus sopi onneksi myös toisen käden nimettömään ja muutti sinne. 4 vuotta häistä, edelleen olen tyytyväinen kumpaankin sormukseen 🙂

 15. Mä tiesin täsmälleen millaisen kihlasormuksen haluaisin, mutta miehelle oli myös ilmoitettu, että kosinnat ilman sormusta ja mennään sitten yhdessä ostamaan sormukset. Halusin valkokultaisen simppelin kihlan ja ihan perus puolipyöreä 3mm valkokultasormus se onkin. Sitä hankkiessa ajattelin myös, että sen kaveriksi on helppo löytää vihkisormus ja sekin nykyisin sormessa on. Vihkiin ihastuinkin netissä kuvissa ja päädyin täsmälleen sen malliston yksilöön, johon olin alunperin ihastunut. 200km päähän siis mentiin sormuskaupoille, mutta siellä oli onneksi miehen vanhemmat, joten sormushoppailu sujui kyläily reissulla. Sormessa on nyt siis ihan peruskihla ja sen kaverina valkokultainen 5 timantin Tulppaani Andreasenin omasta mallistosta. Ihastelujen perusteella en ole ainoa, joka tykkää tästä kombosta 🙂

 16. mieheni kosi ilman sormusta, sillä halusin täyden eternity sormuksen ja siitä piti käydä sovittamassa täydellinen koko, sillä sitä on vaikeaa pienentää/isontaa.

 17. Osaatko kertoa, mikä on ensimmäisen sormuksen mallin nimi? Olen itse ajatellut tuommoista siroa sormusta ”mutkalla” vihkisormukseksi.

  • En osaa kyllä yhtään valitettavasti, minulla ei ole mitään tietoa sormusmalleista ja osoitin tätä vain tokiolaisessa korukaupassa, että tämä se on. :/

Kommentointi on suljettu.