Ihonpuhdistusfiiliksiä

Meikkaaminen on ihan kivaa, mutta itse pidän enemmän ihonhoidosta. Tykkään siitä ajatuksesta, että teen iholleni hyvää ja huolehdin siitä. Tuloksia ei yleensä näe heti eikä ihoni ole tyädellinen, mutta ainakin yritän optimistisesti ajatella, että hyvät teot kyllä palkitaan lopulta.
Tykkään ihan erityisesti iltapesuhetkestä ja ihon puhdistuksesta. Aamumeikkaaminen on tylsää, mutta iltapuhdistus on ihanaa. Tykkään läträtä puhdistustuotteilla, suosin kaksoispuhdistusta ja haluan aina puhdistaa ihon vielä veden kanssa lopulta ja pyyhkiä sen kasvovedellä.
Tämän vuoksi onkin yksi tuotekategoria, jonka kanssa en itse ole päässyt sinuiksi ja se on puhdistuspyyhkeet.
En ole ennen suostunut käyttämään puhdistuspyyhkeitä oikeastaan ollenkaan. Viimeaikoina olen kuitenkin muutamaan otteeseen yrittänyt päästä niihin jyvälle, joten halusin herättää kanssanne niistä keskustelua.
Minulta löytyy kotoa JT Beauty Outletista blogin kautta saamiani suosikkisarjani Soap & Gloryn Off Your Face -puhdistuspyyhkeitä, joiden kanssa olen harjoitellut tuttavuuden tekemistä.
 
Periaatteellisella tasolla nämä ovat aivan mielettömän mahtava idea varsinkin silloin, kun hieman laiskottaa. Pyyhkeillä on helppoa ja nopeaa pyyhkiä iho puhtaaksi ja ainakin nämä tuntuvat puhdistavan ihon hellävaraisesti, mutta silti huolella poistaen jopa vesiliukoisen silmämeikinkin.
 
Aluksi olin hieman huolissani, jäisikö iholleni kuitenkin näiden jäljiltä vielä meikkiä, mutta kasvoveteen kostutetulla vanulapulla pyyhkiessäni saatoin aina huomata, että ihostani todellakin oli tullut puhdas. Siksi suhtautumiseni näitä kohtaan hämmentääkin minua hieman. Miksi pelkään näitä, vaikka nämä selvästi puhdistavat ihoni puhtaaksi?
Suurin kammoksumisen aiheeni on luultavasti ehdottomasti se, ettei ihoni tulisikaan tarpeeksi puhtaaksi.  Tunnen sielussani, kuinka meikkijämät pyörivät ihollani yhä kosteusvoidetta sille levittäessä tehden iholleni hallaa aikaansaaden epäpuhtauksia ja vanhentaen ihoani ennenaikaisesti. En vaan kykene karistamaan ajatusta mielestäni. Tämän vuoksi olen käyttänyt puhdistuspyyhkeitä niin, että pyyhin ihoni niillä ensin, mutta pesen sen silti vielä kaksoispuhdistuksen toisella aineella ja pyyhin kasvovedellä puhtaaksi. Se siitä nopeudesta ja näppäryydestä sitten…
Ongelmani on siis pahimman luokan psykologinen vaikeus, josta on ilmeisen vaikeaa päästä yli ilman terapiaa.
 
En itsekään ihan täysin ymmärrä omaa suhtautumistani, sillä puhdistusliinat ovat minustakin näppäriä. Ymmärrän täysin niitä, jotka pitävät pakettia yöpöydällään ihan siltä varalta, että heidän tekee joskus (alkoholin vaikutuksen seurauksena tai ilman) mieli vaan kaatua sänkyyn ilman iltapesuille menoa.
 
Ymmärrän myös, kuinka kätevä apu nämä ovat matkustaessa, mökillä ollessa, festareilla rymytessä sekä ihan vaan niille, joiden iho ei kestä vedellä läträämistä. Ja silti minä vaan aina mietin, että eivätkö muut tunne samoin?
 
Olen vienyt itse pohdintani niin pitkälle, että tunnen myös ekologisesti ajateltuna pahaa mieltä jokaisesta kuluttamastani puhdistuspyyhkeestä. Turha tässä on Äiti Teresaksi ryhtyä, mutta tämä on asia, jossa minäkin voin sentään säästellä luontoa.
 
Puhdistuspyyhkeet ovat kuulemma Englannissa maan myydyin puhdistustuotekategoria, mutta minä en vain lämpene niille.
Mikä on teidän suhtautumisenne niitä kohtaan?

35 kommenttia artikkeliin ”Ihonpuhdistusfiiliksiä”

 1. Käytän puhdistuspyyhkeitä yleensä juurikin myöhään (yleensä baarista) kotiin tullessani, ihan vain koska en jaksa ruveta läträämään vedellä, asun sitäpaitsi kerrostalossa äitini kanssa joten mitä vähemmällä metelillä kotiudun ja menen nukkumaan sen parempi 😉

 2. Mä ennen käytin noita meikin puhdistukseen. Kyllähän se tavallaan tuntui näppärältä, kun sai suurimman osan meikeistä pois, mutta mulla ei kyllä kaikki lähtenyt millään (käytin silloin jotain nivean(?) liinoja, en tiedä sitten onko niillä merkkien laadulla kauheasti eroa?). Naamaan jäi muutenkin sellainen "lähmäinen" tunne, sitten jouduin putsaamaan vedellä tai kasvovedellä vanulappujen kera, ja vanulaput näytti silti vaan törkysiltä ja tuntu että saa vaan hinkata ja hinkata! 😀 Hrrrr tulee ihan kylmät väreet nyt kun ajattelee, taisinkin tehdä tuolla tavoin vaan hallaa iholleni. Nyt oon kuitenkin puol vuotta elänyt ilman noita, ja löytänyt uuden rutiinin meikinpuhdistukseen joka sopii ainakin mun iholle paljon paremmin (ja jos kiinnostaa niin sehän on että vanulapuilla ja öljyillä puhdistan ekana meikit, sitten naaman pesu vedellä ja ehkä jollain tökötilläkin, ja sitten on puhdasta! 🙂

 3. Näitä tuli suosittua ihan urakalla parisen vuotta takaperin, kun vielä kaikki vapaa-aika vietettiin jossainpäin maailmaa rymytessä aamuun asti. Hassuinta on ehkä se, että nyt muistellen ihoni ei ollut sen huonompi eikä parempi kuin nytkään, molemmissa tapauksissa riippuu ihan siitä kuinka huolellinen jaksaa olla. Silloin vedettiin surutta silmämeikitkin samaan pyyhkeeseen ja hukuttiin siihen käytettyjen liinojen määrään 😀 Edelleenkään en ole iltapesun ystävä mutta tunnollisesti olen kuitenkin putsannut ihon oikeilla tuotteilla. Sillointällöin taikka reissussa ollessa vielä nykyäänkin tulee näitä käytettyä, mutta kärsin samasta ongelmasta kuin sinäkin, tuntuu ettei iho jää lainkaan "raikkaaksi" liinoilla puhdistettaessa. Teknisesti puhdas, tunne tosi iljettävä ja likainen 😀 Eli samoilla linjoilla mennään, kuitenkin ärsyttävän iltapesun jälkeen se raikas olo on niin ihana 😀 Lisäksi pintakuiva ihoni välillä ottaa itseensä liinalla pyyhkimisestä ja jättää ihon "repaleiseksi"…

 4. Käytän niitä matkalla kaksoispuhdistuksen ekana osana eli meikinpoistossa. Sitten niitä löytyy meikkipöydältä jos meikatessa tarvitsee pyyhkiä käsiä tai varisseita luomivärejä. Harvemmin muuten käytän paitsi jos todella harvoin laiskottaa.

 5. Eijeiei. Näistä jää aina ikävän nahkea ja likainen olo iholle, ei tunnu puhtaalta. Itsekin tykkään ensin putsailla meikit öljyllä ja lopuksi vielä itse ihon jollain muulla pesutuotteella, tällä hetkellä lushin palaputsarilla. Ei mitään ihme rättejä mulle, kiitos.

  -Siiri

 6. Itse rakastan puhdistus pyyhkeitä,ja käytän niitä päivittäin.mutta olisiko hyväksi puhdistaa iho ennen lappujen käyttöä ihan jollain puhdistus emulsiolla

 7. Pidän kosteuspyyhkeitä nimenomaan mökillä ja hevosten kanssa kisoissa käydessä mukana, mutta käyttö kyllä ällöttää. Ostin viimeksi jotain garnierin pyyhkeitä ja niistä jää iholle ällö kalvo… Olen liian nuuka heittämään ne pois, mutta silti, yäk! Suosin ennemmin kunnon putsaria ja vettä.

 8. Itselläni on hieman samantyyliset fiilikset puhdistuspyyhkeistä ja siksipä niiden käyttö on jäänyt varsin vähälle (Lumenen puhdistuspyyhkeet kerkesivät varsin hyvin kuivahtaa ennenkuin sain ne loppuun käytettyä ;P) eli et ole ainoa "neurootikko" ihon puhdistumisen suhteen 😀

 9. Siis mulla on ollut niin samanlainen suhtautuminen puhdistuspyyhkeisiin! Katsonut vlogejen empties-postauksia kysymysmerkkinä, miten ihmeessä jengi käyttää noita niin paljon. Mutta nyt viimeisen parin kuukauden aikana, kun pitkästä pitkästä aikaa ostin paketin, niin alan ymmärtämään. Tällähetkellä kun ei ole käytössä mitään hg-statuksen omaavaa meikinpuhdistusainetta, vaan käytän tyhjiksi randomeita, niin noilla saa ensimmäisen vaiheen puhdistuksen niin helposti tehtyä. Tosin käytän vain meikin poistamiseen iltaisin, mutta niin helppoa ja nopeaa.

 10. Käytän puhdistusliinoja vain kännissä ja kiireessä. 😀 Se on kyllä totta, et noista jää likainen fiilis kasvoille.

 11. Mä en kans osaa oikein käyttää, vaikka tykkäänkin parista merkistä, jotka eivät jätä kalvoa iholle. Ostan aina kesäksi pakkauksen, koska ajattelen, että ne on niin näppäriä. Usein seuraavana keväänä heitän melkein puolen paketillista menemään ja ostan taas uuden. 😀

 12. En tykkään yhtään liinoista, oon kokeillut useita eri merkkejä mutta kaikista jää tunne ettei iho puhdistu kunnolla. Ihon pinta jää lähmäiseksi. Silmämeikit voin pyyhkiä näillä liinoilla, mutta silloinkin täytyy vesipestä vielä sen jälkeen.

 13. Minäkään en usko että niillä saisi ihon puhtaaksi. Käytin kyllä yhden paketin loppuun, mutta pesin ensin meikit pois jollain puhdistusgeelillä ja sitten pyyhin liinalla. Näin kesällä ne on kyllä käteviä jos rannalta lähtee suoraan kaupungille, näillä voi nopsaa pyyhkäistä aurinkorasvat ja hiet pois kasvoilta ennen mahdollista kevyttä meikkausta. 🙂

 14. En oikein tykkää. Tuntuu, että kasvoille jää aina tahmainen, nahkea pinta ja ihosta ei jotenkin tule raikkaan ja puhtaan oloinen. Sama juttu esim. puhdistusvesien kanssa (olen tosin käyttänyt yhtä, mikä tuntui hyvältä, en muista nimeä tähän hätään). Tuntuu että tarvitaan se vesipesu jotta olosta tulee raikas ja puhdas.
  Kyllähän nuo toki "pakkotilanteessa" menevät just vaikka festareilla tai mökillä..

 15. Pyyhin näillä nykyään pölyjä kylppäristä. 😀 Näitä on jotenkin kerääntynyt jostain ja ne tosiaan tuntuvat huonolta kasvojen puhdistuksessa, mutta pölyt ja tahrat puhdistuvat kylppäristä. Ja peileistä tulee mukavan puhtaita.

 16. Kosteuspyyhkeet ovat hyviä reissuilla ja matkoilla, jos veden ääreen ei pääse mutta meikkiä on naamassa. Myös humalassa nämä toimivat kun halutaan saada naama puhtaaksi nopeasti!

 17. Mulla on samanlainen suhtautuminen, todella kaksijakoinen. 😀 Pidän niitä kätevinä ja ostan Jonnan tapaan niitä aina kesäksi, mutta oikeasti en käytä niitä muulloin kun mummon sähköttömällä mökillä (n. 1-3 pvää kesässä, eikä aina sitäkään). Meikkaan harvoin ja pohjanakin on ainoastaan meikkipuuteria, mutta en koe, että tämä edes meikkipuuteriin oikein riittäisi. Jos yritän sitä putsata näillä pyyhkeillä, niitä kuluu todella monta yhdellä kertaa, tosi kätevää ja ekologista. 😀 Eli kiva että niitä on olemassa, mutta en osaa käyttää. 😀

 18. Olen lähinnä kokeillut halpisliinoja, mutta suhtaudun samoin kuin moni täällä: ei se vaan tunnu puhtaalta. En uskaltaisi lähteä vedenkestävää rajausta ja ripsaria näillä hinkuttamaan. Olen käyttänyt Rainbown liinoja joskus aamumähmäisen naaman putsaamiseen, mutta senkin teen mieluummin vedellä. Joskus, jos on meikkileikkinyt naamansa aivan täyteen kaiken maailman mömmöjä, käytän liinaa esipuhdistuksena ja sitten pesen naaman normisti. Mutta juu, liinoja tulee käytettyä lähinnä tällaisiin poikkeustapauksiin ja swatchien pyyhkimiseen kämmenselistä.

 19. Joo, jaan ton "likaisen" fiiliksen. Aknevoiteen käytön takia oon koittanut käyttää pyyhettä sen kasvojen osan puhdistukseen, johon voiteen levitän pariksi tunniksi, ihan vaan siksi ettei muuten kuiva naama kestäisi tulla parin tunnin sisään kahteen kertaan pestyksi. Mua siis suorastaan ällöttää nähdä meikkiä liinassa ja vaikka kuinka käännän puhdasta kohtaa esiin ja huomaan, ettei meikkiä enää irtoa, on vaan pakko ottaa uusi pyyhe ja varmistua, ettei mitään enää irtoa. Inhoan yli kaiken jos vielä kasvovesilapussa nään meikkiä ja olenkin kaksoispuhdistuksen suosija myös. Lumenen herkän ihon pyyhkeet tosin yllätti siinä, ettei iholle jää niin minkäänlaista tuntemusta. Samaa ei voi sanoa niveasta ja garnierista, joita joskus kauan sitten omistin.

 20. Just parhaita! Käytän melkein aina, ällöä lotrata veden kanssa iltaisin. Iho puhdistuu, silmämeikki lähtee. Jos olisi jotain puhdistuskamaa mitä voisi vain pumpulin kanssa käyttää niin sekin voisi toimia mutta en halua kastella naamaani ja putsaripyyhkeet ovat olleet tähän mennessä paras vaihtoehto kun melkein kaikki muu putsarikama vaatii vesihuuhtelun.

 21. Otan lyhyille matkoille aina puhdistusliinat mukaan ja pärjään pelkästään niillä. Liinat ovat kevyitä laukussa eikä tarvitse kantaa monta eri purkkia ja purnukkaa mukana. Mielestäni kätevä keksintö, mutta uskon myös, että puhtaampaa jälkeä tulee ihan sillä perinteisellä tavalla 🙂

 22. Mulla on aina sillointällöin puhdistusliinat käytössä, nyt viimeksi ostin Yves Rocherilta Pure Calmille liinat joita on tullut käytettyä useampi paketti aiemminkin. Käytän niitä satunnaisesti jos vähän laiskottaa ja aamupuhdistuksessa noi on oikeestaan kivemmat, kun ei tarvii vettä eikä kasvovettä käyttää. Lähmäinen olo ei mulla pysy kovin pitkään kun on pintakuiva iho. Odottelen yleensä hetken ennenkun laitan kosteusvoidetta liinalla pyyhkimisen jälkeen. Mun silmät joskus ärtyy kun joutuu kovasti hinkkaamaan ripsiväriä pois, mutta tykkään kyllä niiden käytöstä muuten vaikka en jokapäiväiseen puhdistukseen ehkä ottaisi, vaatii munkin mielestä puhdistusemulsion käytön jälkeenpäin. Kesällä liinat kyllä toimii monessa tilanteessa, ne raikastaa olon nopeasti ja mökillä ainakin pakko olla paketti mukana 😀

 23. Sama kuin sinulla – en vain koe ihon jäävän puhtaaksi! Meikinpoistoon ok ennen varsinaista ihon puhdistusta. Yhdenkään kokeilemani merkin liinat eivät ole jättäneet ihoa raikkaan ja puhtaan tuntuiseksi, perään on pakko saada tehdä kunnon pesu ja vedellä huuhtelu!

 24. Kaksoispuhdistuksen ensimmäisenä putsarina toimivat ihan ok (merkistä riippuen). Pelkästään en ole käyttänyt/käyttäisi. Ja arvelisin, että on edullisempaa käyttää puhdistusmaitoa/öljyä/misellivettä ja vanulappua ykkösvaiheen meikinpoistajana.

 25. En arkena kotona oikeastaan ikinä käytä puhdistuspyyhkeitä, mutta juurikin satunnaisilla festari- ja mökkireissuilla ne ovat kullanarvoisia keksintöjä. Pyyhin ensin kasvot normaalisti puhdistuspyyhkeellä ja sen jälkeen vielä kastelen samaisen pyyhkeen, puristan ylimääräiset vedet pois ja pyyhin kasvot uudelleen ikäänkuin huuhteluna niin iholle ei jää niin nahkea fiilis.

 26. Minulla on noita mukana reissussa. Nuo ovat parempia kuin kosteuspyyhkeet kuivalle iholleni. Käytän siis noita esim silloin, kun pitää vaikka kahvilassa syödä jotain paljaasta kädestä ja kädet pitää saada puhtaaksi. Naaman saa noilla puhtaaksi nopeasti, jos ei ole meikkiä, esim. mökillä. Reissussa nuo ovat muuten hyvät käsilaukussa, jos vessassa käynnin yhteydessä täytyy putsailla eikä ole suihkua siinä tilassa.

 27. Käteviä kun laiskottaa tai ei ole vettä saatavilla pesuun, mutta en myöskään luota, että kaikki meikit lähtisivät pelkällä puhdistuspyyhkeellä, mutta yhden illan pelastajina toimii tai jos ei ole meikkiä alun perinkään (esim. siellä mökillä).

 28. Itse käytän nyt päivittäin ihopuhdistusliinoja – mutta vaan vähän niinkuin ennen varsinaista meikinpoistoa. Joka sitten tarkoittaa että käytän ensiksi noita liinoja ja sitten vasta teen kaksoispuhdistusta kahdella eri tuotteella ja sitten vielä kasvovettä + kosteusvoiteet ja seerumit.
  Itselläni on käytössä noi yhden punnan Primark liinat 'hellälle iholle' – ne eivät jätä sellaista likaista tuntusta 'kalvoa' iholleni, mutta sen verran en luota niiden ottavan kaiken meikin pois. Joskus kun olen tosi väsynyt, saatan käyttää vaan noita liinoja ja useimmiten sen seuraavana aamuna huomaa ihosta että on ollut vähän laiska.
  Ne ovat aika kiva käyttää aamuisin ja matkoilla – mut joo, en yksinään käyttäisi jos mulla on mahdollisuus tehdä kunnon kaksoispuhdistus kunnollisilla pesuaineilla.

 29. Itselläni on myös hieman nihkeä suhtautuminen puhdistuspyyhkeisiin juurikin tuon ajatuksen takia, että ihoni ei tule tarpeeksi puhtaaksi, kaksoispuhdistuksen ystävänä. Sama juttu micellervesian kanssa. Mahtava idea mutta itse putsasin senkin jälken vielä nassun cliniquen kasvosaippualla 😀

 30. Itselläni on myös hieman nihkeä suhtautuminen puhdistuspyyhkeisiin juurikin tuon ajatuksen takia, että ihoni ei tule tarpeeksi puhtaaksi, kaksoispuhdistuksen ystävänä. Sama juttu micellervesian kanssa. Mahtava idea mutta itse putsasin senkin jälken vielä nassun cliniquen kasvosaippualla 😀

Kommentointi on suljettu.