Parhaat apteekkituotteet osa 2: 15 ranskalaisen apteekkikosmetiikan suosikkia

*Sis. mainoslinkkejä

Julkaisin blogissani pari päivää sitten postauksen, jossa esittelin 15 suosittua kosmetiikkatuotetta, joita ranskalaisista apteekeista hamstrataan.

Totuus on kuitenkin, että ranskalaiset apteekit ovat pullollaan kiinnostavia tuotteita ja koska postausta luettiin todella paljon eli aihe selvästikin kiinnostaa suomalaisia, saa se tänään vielä jatkoa toiset 15 suosittua apteekkikosmetiikan tuotetta listaavasta postauksesta.

Kuten viimeksikään, ei minulla tälläkään kertaa ole omia kokemuksia kaikista tuotteista, vaan postaus perustuu siihen, mitä tuotteita pariisilaisissa apteekeissa nostettiin erityisesti esiin ja mitä tuotteita ranskalaisista apteekeista yleisesti kehotetaan hankkimaan.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

1. Caudalíe Vinoperfect Radiance Serum Complexion Correcting -kasvoseerumi

Viiniterapiaan tuotteensa perustava Caudalíe on yksi ranskalaisen apteekkikosmetiikan suosituimpia merkkejä ja erityisesti aasialaiset vaikuttavat hamstraavan sen tuotteita ostoskoreihinsa antaumuksella.

Caudalíen ihoa heleyttävä Radiance Serum auttaa tasoittamaan ihon sävyä ja tekemään ihosta heleämmän näköisen. Tätä olisin itsekin todella utelias kokeilemaan.

Caudalìen viiniterapiasta voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani. 

*Caudalíe Vinoperfect Radiance Serum Complexion Correcting -kasvoseerumia myy Bangerhead.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

2. La Roche-Posay Anthelios Shaka Fluide SPF50+ -aurinkovoide

Olen useaan otteeseen hehkuttanut, kuinka taitavia aurinkosuojatuotteiden kehittelijöitä korealaiset ovat ja kuinka ihanan ohuita koostumuksia Etelä-Korean markkinoilla on saatavilla.

Länsimaalaisilta valmistajilta ei yleensä löydy ihan yhtä kevyitä koostumuksia, mutta kun hyvistä, kasvoille sopivista aurinkosuojatuotteista puhutaan, mainitaan yleensä aina La Roche-Posay Anthelios Shaka Fluide SPF50+ -aurinkovoide.

Pitkäkestoisesti iholle asettuvassa aurinkovoiteessa on korealaisetkin aurinkosuojat haastava, varsin kevyt koostumus. Tästä ihanasta aurinkovoiteesta löytyy tarkempi postaus täältä.

*La Roche-Posay Anthelios Shaka Fluide SPF50+ -aurinkovoidetta myy Lyko.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

3. Caudalíe Beauty Elixir -kauneuseliksiiri

Caudalíe Beauty Elixir on monikäyttöinen kasvosuihke, joka on tehty erityisesti heleyttämään ihoa.

Kauneuseleksiirin nimellä kulkeva kasvosuihke on pakattu täyteen luonnon öljyjä ja uutteita, joista tulevat vitamiinit ja muut aktiiviaineet auttavat lisäämään ja ylläpitämään ihon heleyttä.

Kasvosuihketta voi käyttää kasvovoiteen alla, ihonhoitotuotteiden välissä sekä meikin päällä ja päivän aikana lisäämässä ihon hehkua.

Se on siis suihkutettava tuote, mutta oikeastaan jo enemmän seerumi kuin tavallinen kasvosuihke.

*Caudalíe Beauty Elixir -suihketta myy Bangerhead.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

4. Bioderma Cicabio Crème Soothing Repairing Cream -kosteusvoide

Bioderma on tuotemerkki, joka saisi minusta vihdoin jo rantautua Suomeen. Maailmalla supersuosittu merkki on erityisen tunnettu aiemmassa postauksessa manitsemistani misellivesistä, mutta sen valikoimaan kuuluu myös muita hyviä ihonhoitotuotteita.

Yksi suosikkituotteista on Cicabio Crème, joka on tehty hoitamaan ja rauhoittamaan ärtynyttä ja vaurioitunutta ihoa sekä tukemaan sen korjautumista.

Sekä kasvoille että vartalolle sopivaa voidetta on kehuttu täydellisenä atooppisen ihon pelastamiseen.

*Bioderma Cicabio Crème Soothing Repairing Cream -voidetta myy Lyko. 

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

5. La Roche-Posay Nutritic Lip Balm -huulirasva

Varsinkin talvella huulet voivat kuivua helposti, joten laukussa on hyvä pitää kätevästi levitettävää huulirasvaa.

La Roche-Posay Nutritic Lip Balm -huulirasva on tehty nimenomaan erittäin kuivien huulien hoitoon ja se sisältää mm. keramideja, karitevoita ja glyseriiniä, mutta silti siinä kuvaillaan olevan ”non-greasy texture”. 

Itse olen tykännyt tästä suositusta huulirasvapuikosta todella paljon, joten voin suositella sitä.

La Roche-Posay Nutritic Lip Balm -huulirasvaa voi ostaa Suomessa apteekeista.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

6. La Roche-Posay Cicaplast Baume B5

La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 -salvan voisi rinnastaa Bepantheniin, sillä se on samalla tavalla B5-provitamiinia sisältävä ja tehty nimenomaan korjaamaan pieniä ihovaurioita sekä aikuisten että lasten ja vauvojen iholla.

Salvaa voi käyttää esimerkiksi hoitamaan haavaumia, rohtuneita suupieliä, kuivaa ja hilseilevää ihoa sekä vaippaihottumaa.

Salva sopii myös hoitamaan auringon (lievästi) polttamaa ihoa sekä hoitamaan ihoa tatuoinnin ottamisen jälkeen.

La Roche-Posay on ylipäätään tuotemerkki, jolla on runsaasti suosittuja tuotteita.

Brändi kuuluu L’Oréal-konsernille, joten aivan kuten L’Oréal Paris on maailmanlaajuisesti tunnettu semiselektiivinen merkki ja Lancôme puolestaan selektiivisen kosmetiikan merkki, on La Roche-Posay L’Oréalin apteekkikosmetiikan johtotähti kansainvälisellä tasolla.

*La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 -salvaa myy Lyko.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

7. Biafine Emulsion

Myös Biafine Emulsion on tarkoitettu hoitamaan ja suojaamaan rikkoutunutta, ärtynyttä ja lievästi palanutta ihoa.

Se ei sisällä B5-vitamiinia, mutta sen öljyjä ja rasvoja hyödyntävä koostumus auttaa silti ravitsemaan ihoa ja tuomaan parantuvalle iholle suojaa.

Tämä ranskalaisen apteekin luottotuote on omiaan nimenomaan kuivan, herkän ja ärtyneen ihon hoidossa.

Biafine Emulsionille ei tällä hetkellä valitettavasti löydy Suomesta jälleenmyyjiä eikä silmiini sattunut myöskään verkkokauppoja, jotka myisivät sitä Suomeen.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

8. Homeoplasmine-salva

Ranskalaisista apteekeista löytyy niin runsaasti erilaisia salvoja, että ne saivat minut jo miettimään, kuinka paljon ihmiset niitä oikein käyttävät – minulla kun yksi Bepanthen-tuubikin tuntuu riittävän jo piiitkään.

Ehkä suosituimmaksi salvaksi Ranskassa voisi kuitenkin nimetä Homeoplasminen, jonka sanoisin olevan klassiseen Elizabeth Ardenin 8 Hour Cream -voiteeseen rinnastettavissa oleva tuote.

Homeoplasmine on monikäyttöinen salva, jota voi käyttää kuiville ihoalueille, huulille ja kynsinauhoille.

Moni meikkitaitelija nimeää sen onnistuneen meikkipohjan salaisuudeksi, sillä se sopii täydellisesti käytettäväksi niillä kasvojenkin kuivilla alueilla, joihin meikki asettuisi huonosti.

Antiseptinen, ihon korjautumista edistävä salva sopii loistavasti myös hoitamaan flunssakauden kuivattamaa nenää ja tämä tuote onkin kuulemma ranskalaisen kodin peruselementtejä.

Homeoplasmine-salavalle ei myöskään löydy suomalaista jälleenmyyjää.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

9. La Roche-Posay Lipikar Baume AP+

La Roche-Posay Lipikar Baume AP+ on nimenomaan kuivan ja kutisevan, jopa kuivuuden vuoksi ärtyneen ihon hoitoon kehitetty salva, jonka moni atoopikko nimeää luottotuotteekseen.

Olen itsekin kokeillut tätä kuivan ihon suosikkituotetta saatuani sen joskus blogikokeiluun ja ymmärrän täysin, miksi se on niin suosittu. Se nimittäin todellakin oli loistava!

La Roche-Posay Lipikar Baume AP+ -voiteesta voi lukea aiemman postaukseni täältä ja se löytyy myös parhaiden kosmetiikkatuotteiden listaltani.

*La Roche-Posay Lipikar Baume AP+ -voidetta myy Lyko.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

10. Uriage-puhdistusöljyt

Uriage oli minulle pitkään täysin vieras merkki, jonka tiesin vain nimeltä bongailtuani sitä jatkuvasti soulilaisista apteekeista Etelä-Korean reissuillani.

Etelä-Koreassa tämä ranskalainen apteekkikosmetiikka on todella, todella suosittua kuten monessa muussakin Aasian maassa ja Uriage on yksi näkyvimmistä merkeistä.

Kiinnostuin tällä Pariisin reissulla kovasti Uriage-merkin puhdistusöljyistä, joita oli tarjolla pariakin sorttia ja joissa luki niiden sopivan paitsi vartalolle, mutta myös kasvoille.

Öljyt vaikuttivat olevan todella suosittuja, sillä niitä myytiin isoissa, jopa litran pulloissa, joilla ei useinkaan ollut hintaa kuin kymmenisen euroa tai joskus jopa vähemmän.

Näin talven lähestyessä jäin haaveilemaan ihanasta suihkuöljystä ja ajatuksesta, että sama tuote toimisi myös kasvoilla.

*Uriage Cleansing Oil -puhdistusöljyä myy Suomessa Lyko.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

11. Sanoflore Véritable Eau Florale -kukkaisvedet

Ranskalaiset rakastavat korvata kasvoveden kukkaisvesillä ja kukkaisvesiä onkin saatavilla paljon.

Sanoflore on suosittu merkki Ranskassa ja sen luonnonmukaiset, sertifioidut kukkaisvedet on tarkoitettu eri ihotyypeille.

Saatavilla on mm. heleyttävää appelsiininkukkavettä, rauhoittavaa kamomillavettä, kirkastavaa ruusuvettä ja puhdistavaa laventelivettä.

Erityisyytenä valikoimaan kuuluu myös ruiskaunokkikasvovesi, joka on tarkoitettu nimenomaan silmänympärysihon hoitoon ja rauhoittamiseen.

*Sanofloren kukkaisvesiä myy Feelunique.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

12. Melvitan kukkaisvedet

Myös luonnonkosmetiikkamerkki Melvitan valikoimaan kuuluu erilaisia kukkaisvesiä.

Tarjolla on kosteuttavaa ruusuvettä, rauhoittavaa appelsiininkukkavettä, kirkastavaa taikapähkinävettä, puhdistavaa laventelivettä sekä jälleen myös sitä silmänympäryksille tarkoitettua ruiskaunokkivettä.

Kasvovesiä voi ostaa sekä tavallisissa pulloissa että suihkepulloissa riippien siitä, kuinka niitä haluaa käyttää.

*Melvitan tuotteita myy verkossa Bangerhead.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

13. Avène Hydrance Rich Hydrating Cream -kosteusvoide

Avène on yksi tunnetuimmista apteekkikosmetiikan tuotemerkeistä ja sen tuotteita on onneksi ollut jo pitkään ollut saatavilla Suomestakin varsin kattavasti.

Avènen kosteuttava Hydrance-tuotelinja on suosittu ja erityisesti herkälle, kuivalle ja erittäin kuivalle iholle tarkoitettu Avène Hydrance Rich Hydrating Cream on tuote, jota varsinkin ilmojen kylmentyessä ja ihon kuivuessa monet kuivan ihon kanssa tuskailevat rakastavat.

*Avène Hydrance Rich Hydrating Cream -kosteusvoidetta myy Apteekkituotteet.fi.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

14. Roge Cavaillés -suihkugeelit ja -vartalovoiteet

Roge Cavaillés vaikutti olevan tuotemerkki, joka kuuluu tai on ainakin joskus kuulunut jokaisen ranskalaisen elämään.

Olinkin itseasiassa hieman yllättynyt kun minulle selvisi, että brändi on ”vain” parikymmentä vuotta vanha.

Koko perheelle sopivia suihkugeelejä, vartalovoiteita sekä muita vartalotuotteita tarjoava merkki keskittyy valmistamaan helppoja perustuotteita, joilla voi hoitaa herkkääkin ihoa ja niitä oli saatavilla oikeastaan jokaisesta apteekista ja marketistakin.

Jos asuisin Ranskassa, voisin vartalovoiteiden suurkuluttajana varmasti ostaa ison pönikän merkin edullista vartalovoidetta.

Roge Cavaillés-tuotteille en ole löytänyt suomalaista jälleenmyyjää.

Ranskalainen apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Ostolakossa Virve Fredman

15. Bio-Oil

Olin hieman hämmentynyt, kun näin nämä tuotteet Pariisissa, sillä jäin miettimään, oliko tuotemerkin nimi oikeasti Bi-Oil, kuten pakkauksissa lukee ja olinko vain aina luullut, että se on Bio-Oil.

Ilmeisesti merkki on kuitenkin ainakin Ranskan ja Saksan markkinoilla Bi-Oil, mutta meillä Bio-Oil.

Bio-Oilin suosituin tuote on sen monipuolinen öljy, jonka nimeen monet vannovat.

Öljy sopii erityisesti kuivan ja ikääntyvän ihon hoitoon lisäämään ihon kimmoisuutta ja moni käyttää sitä raskausaripien sekä myös muiden arpien hoitoon ja ehkäisyyn.

Bio-Oil-öljy sisältää A- ja E-vitamiineja sekä luonnonöljyjä, mutta sen pohjana toimii mineraaliöljy, joka tunnetusti lukitsee iholle tehokkaasti kosteutta ja auttaa pehmentämään ihoa.

*Bio-Oil-öljyä myy Lyko.

Apteekkikosmetiikka parhaat tuotteet Virve Fredman Ostolakossa

Näkyikö listalla jonkun suosikkituotteita?

15 kommenttia artikkeliin ”Parhaat apteekkituotteet osa 2: 15 ranskalaisen apteekkikosmetiikan suosikkia”

 1. Edellisestä postauksesta ehdottomasti Filorgan sy-voide! En tiedä montako purkkia olen käyttänyt, rakastan 🥰 lupaa häivyttää tummia silmänaluksia ja edistää ripsien kasvua sen lisäksi että on ikääntyvälle sy-iholle tehokas. Mulla täyttää lupaukset.
  Tästä postauksesta La Roche Possayn aurinkovoide sk 50, tällä menin kesän. Ihana koostumus, meni hienosti meikin alla ja imeytyi hyvin. Ei tullut pigmenttiläiskiä enkä palanut edes niinä päivinä jolloin olin paahteessa koko päivän.

  Vastaa
 2. Paljon tuttuja ja tutun näköisiä, kiitos Ranskassa asuttujen vuosien.

  Tuo La Roche Posayn Lipikar baume on kuivaihoiselle huippua. Raahaan sitä aina Ranskasta tuplapakkauksen, törkeän paljon kalliimpaa nimittäin Suomessa kuten näistä esittelemistäsi lähes kaikki. Samoin Bepanthenia tuon aina, paljon halvempaa ja isompi pakkauskoko!

  Tuoksupostaukseesi liittyen, tiesitkö että Ranskalaiset kun ovat hyvin tuoksu uskollisia, suosituin hajuvesien pullokoko on kuulemma vähintään 100 ml pullo. Myös 200 ml menee ja halutut pullokoot suurenee mitä etelämmäs mennään. Hajuvettä myös käytetään paljon peittämään kropan luonnollisia tuoksuja. Olen nähnyt miten hikisen lounasaikaan pidetyn jumppatunnin jälkeen ranskatar vetää suihkussa käymättä sukkikset ja toimistoasun päälle, huulipunaa huuliin ja tuhdisti hajuvettä. Ei haise hiki enää…

  Vastaa
 3. Olen asunut Ranskassa nyt 16 vuotta, ja itse ostan värikosmetiikan Sephorasta mutta ihonhoidon lähes poikkeuksetta apteekista. Tällä listalla oli todella monta tuttua tuotetta, osa niistä minullakin päivittäin käytössä!

  Bi-Oilin nimestä sen verran, että täällä Ranskassa bio tarkoittaa luomua, joten tuotteen nimessä ei voi esiintyä sana bio. Niinpä nimestä pudotettiin yksi o pois, mutta itse tuote on sama.

  Vastaa
 4. Moni vieläkin kuvittelee että apteekista voi ostaa vain lääkkeitä tai Aqualan voiteita ! Apteekista löytyy kaiken tehokkaammat kasvojenhoitotuotteet kuten Filorga tai Vichy sekä moni muu tehokas tuote ! Edelleen kuvitellaan että muoti- ja parfyymitalojen ( Dior, Lancome, Ysl jne.) hintavasta valikoimasta se paras löytyy, mutta väärin koska ovat hintavia ainoastaan brändinsä vuoksi eikä ole takeita tuotteiden tehokkuudesta ! Tällä hetkellä on käytössä Guinot tehotiiviste kasvoille enkä tiedä että kuuluuko se nykyään apteekin valikoimaan koska se on hankittu ulkomailta.

  Vastaa
 5. Tuo Caudalien seerumi on tosi hyvä! Sain sitä joskus muistaakseni Look Fantasticin beauty boxista, ja voisin hyvin ostaa uudestaan (nyt on vaan ollut muita hyviä tyrkyllä…). Mukavan kevyt ja heleyttävä, erityisesti kesällä raikkaan tuntuinen. Näin talvella kaipaan seerumilta tuhdimpaa koostumusta.

  Myös Bio-Oil on tuttu luottotuote raskausajalta 🙂

  Vastaa
 6. Tältä ja edelliseltä listalta löytyi monta suosikkia ja tuttua tuotetta! Sen siitä saa, kun on kosmetiikkanörtti ja apteekissa töissä 🙈 Toi LRP Cicaplast baume on mahtava Bepanthenin korvike meille lanoliiniallergikoille ja Cicaplast huulivoide tuubissa on ihan huippu kuiville huulille, jos hajusteettomuutta ei pidä miinuksena.

  Ja Bioderma saattaapi oikeasti olla tulossa Suomeen! Mahdollinen maahantuoja lähestyi tänä kesänä apteekkeja kartoittaakseen kiinnostusta. Ensi vuodesta puhuivat. Ilmoitin jo pomolle, että myyntiin otetaan ainakin misellivesi, jos merkki oikeasti tulee Suomeen 😄

  Vastaa
  • Ooh, mikä ilouutinen, kiitos tämän jakamisesta! <3

   Ja todella hyvä vinkki tuo lanoliiniallergikkoja ajatellen. On niin ihanaa, kun eri aiheiden asiantuntijat kommentoivat aiheita, kiitos! 🙂

   Vastaa
 7. A-derman vartalovoide on ihan huippua talvella atooppisen superkuivan ihon kosteuttajaa! Superpaksua mutta pojan lähes vereslihalla olevalle iholle nektaria 💞 sen vielä lisään hehkutuksiin. Tämä merkki sulla oli ainakin instan puolella esillä. Toimii perusAqualania paremmin meillä eikä ole mitään kortisonia kuitenkaan.

  Vastaa
 8. Jos pitäisi nimetä vain yksi minulle merkittävä kosmetiikkatuote, on se ehdottomasti Homeoplasmine! Olen käyttänyt sitä melkein 30 vuotta. Roudaan sitä aina Ranskasta putkilokaupalla ja eihän se edes maksa juuri mitään. Käsittääkseni Suomesta sitä ei saa ☹

  Vastaa
  • Tuo on kyllä mielenkiintoinen tuote! Minunkin teki mieli kovasti kokeilla sitä, mutta sitten kun tajusin, että se on yli 95% pelkkää mineraaliöljyä parilla pienellä ripauksella muutamaa luonnon uutetta päätin, että en ainakaan vielä kokeile sitä. Mutta on kyllä varmasti loistava nimenomaan pitämään iholla kosteutta ja monen iholle jo sekin riittää erinomaisesti. 🙂

   Vastaa
 9. On kyllä totta, että aurinkosuojatuotteet ovat yleensä aika paksuja. En tiennytkään, että Etelä-Korean aurinkovoiteet ovat kevyitä. Ne onkin hyviä varsinkin kasvojen iholle. Paljon mielenkiintoisia apteekkituotteita.

  Vastaa
 10. Apteekkituotteita näyttää sieltäkin löytyvän todella paljon. Kukkaisvesi vaikuttaa mielenkiintoiselta tuotteelta, saakohan sitä suomestakin. Hyviä kosmetiikka vinkkejä on aina mielenkiintoista lukea, kiitos erittäin kattavasta tietopaketista.

  Vastaa

Jätä kommentti