Erilaiset yönaamiot ovat jo jonkun aikaa valloittaneet kauppojen hyllyjä ja ne ovat siirtymässä trendien aikaisten omaksujien kautta tavallisten kosmetiikkakuluttajien arkeen. Lähes jokaiselta brändiltä näyttää ilmestyvän kauppojen hyllyille oma versionsa, mutta mikä niiden ideana sitten oikeasti on ja kannattaako yönaamio hankkia?
Jos epäilet, että niiden idea on jäänyt sinulle vielä hieman epäselväksi niin lukaise postaus läpi ja hämmennä kavereitasi tietämykselläsi!
Nopeasti ajateltuna voisi luulla, että yönaamiot ovat paksuja ja raskaita naamioita, joiden klähmäinen koostumus laitetaan iholle yöksi silloin tällöin tuomaan tehokkaampaa ravitsemusta kuin mihin tavalliset yövoiteet kykenevät.
Vaikka alun perin (jälleen kerran Aasiasta) lähtöisin olevat yönaamiot voivatkin länsimaalaisten tuotemerkkien alle rantautuessaan olla joskus jopa varsinkin kaukana alkuperäisestä ideastaan, on niiden tarkoitus silti toteuttaa tiettyä perusajatusta. Ne eivät nimittäin ole välttämättä paksuja ja raskaita vaan joskus jopa yllättävänkin kevyitä! Yönaamio ei siis ole ollenkaan sama asia kuin ravitseva ja kosteuttava kasvonaamio, joka vain jätetään iholle yön yli sen sijaan, että se pyyhittäisiin tai pestäisiin kasvoilta pois.
Yönaamion perimmäisenä ajatuksena on nimittäin ollut luoda tuote, joka on seerumin ja kosteusvoiteen välimuoto. Seerumin tapaan ne sisältävät runsaasti aktiiviaineita, mutta toisin kuin seerumit, ne eivät vaadi päälleen erillistä hoitovoidetta ”lukitsemaan” aktiiviaineita iholle. Markkinoilta löytyy toki runsaasti erilaisilla koostumuksilla varustettuja yönaamioita, mutta tämän alkuperäisen ajatuksen vuoksi ne voivat olla yllättävänkin kevyitä iholla.
On usein varsin turhaa tuhlata tehoseerumiin ja tyytyä käyttämään sitä yksinään, sillä sen sisältämät tehoaineet saattavat kadota iholta yllättävänkin nopeasti, mikäli niitä ei ”kiinnitä” paikoilleen kosteusvoiteella. Näin ollen yönaamiot ovat siis jopa käteviä monitoimituotteita niille, jotka tahtovat tehokkaan tuotteen, mutta haluavat ehkä pärjätä iltaisin jopa vain yhdellä purkilla.
Aasialaisen ideologian mukaan yönaamioita käytetään iltaisin kosteusvoiteen (ja seerumin ja hoitonesteen) päällä, mutta meidän markkinoillamme niitä myydään yleensä yövoiteen korvaajina ja moni tuotemerkki onkin trendikkäästi nimennyt yövoiteensa nimellä sleeping cream, sleeping pack tai overnight mask.
Aivan kuten kosteusvoiteitakin, on yönaamioitakin erilaisia ja sekä erilaisille ihotyypeille että erilaisiin tarpeisiin suunniteltuja. Klassisimmat vaihtoehdot keskittyvät ihon tehokkaaseen kosteutukseen, mutta nyt kun yönaamioista on tullut jo lähes BB-voiteiden tyyppinen megatrendi, alkaa saatavilla olla myös yhä enemmän ihoa kirkastavia, kiinteyttäviä, silottavia ja jopa tasapainottavia yönaamioita, joiden joukosta löytyy taatusti jokaiselle jotakin!
Joko yönaamioit ovat tuttu juttu ja aktiivikäytössä?
Joko luit nämä aiemmat postaukseni?
Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!
Ei oo tuttu enkä oo tienny että joitain aineita pitää ihan vartavasten kiinnittää kosteusvoiteella. Tarttis jonkun ”Kosmetiikkaa alottelijoille” kirjan. Paljon on mielenkiintosia juttuja täälläkin. Mutta osa menee silti yli ymmärryksen. Tai vähintäänkin kun on tuotteen itselleen ostanut, niin enään ees muista mitä siitä on lukenut.
Rakastan yönaamioita! 🙂 Cliniquen moisture surge yönaamio on aivan ihana, kuten myös Lancomen Energie de vie ja Hydra Zen yönaamiot ja tietysti tuo Biothermin Aquasource yönaamio 😀 Kaikki ne on hyväksi todettuja ja oikeasti aivan ihania <3 Lorealin Extraordinary naamio minulle ei sopinut :/ Se tuntui tosi klähmäiseltä ja tuntui ällöttävältä nukkua se kasvoilla, vaikka ohjeiden mukaan levitin ja imeytin eka pienen määrän tuotetta ja sitten lisää.. Aamullakin vielä tahmainen! Ei siis mun tuote 😀 Onneksi kuitenkin monta yönaamio suosikkia jo löytyny <3
Yönaamiot ovat kuuluneet jo pitemmän aikaa normaaliin ihonhoitoon.
Ja semmosta muuten vielä Foreo lunaan liittyen, niin onko se kokonaan vesitiivis? Jos vahingossa menee vettä tonne koloon mistä se ladataan? Yrittää toki välttää, mutta jos ei onnistu? Omani tuli juuri postista 🙂
Ihan täysin vesitiivis, eli voit vaikka säilyttää sitä vesilasissa ilman ongelmia. 😉 Meillä laite asuu suihkussa, sillä minä ja mies käytämme sitä aina siellä. Ei siis tarvitse huolehtia (kirjaimellisesti) pisaraakaan, jos latauskoloon menee vettä. 🙂