Testissä kulttimaineinen Hourglass Veil Mineral Primer

Olen utelias kokeilemaan kulttimaineisia kosmetiikkatuotteita. Kun viime vuonna asuimme puoli vuotta Bangkokissa ja pääsin Bangkokin Sephorassa käsiksi Hourglass-luksusmerkin meikkeihin, olin aivan innoissani. Olisin silloin ilomielin testaillut merkiltä vaikka mitä, sillä sen paljon kehutut tuotteet vaikuttivat todellakin olevan kaikkien saamiensa kehujen arvoisia, mutta koska en oikeasti liiemmin tarvinnut mitään, tyydyin napsimaan testiin vain pari tuotetta, joiden minikoot löysin lempparihyllyltäni.

Lue myös: Tämä hylly kannattaa Sephorassa katsoa aina

Hourglass Veil meikinpohjustaja kokemuksia Ostolakossa Virve

Yksi kokeluun poimimistani tuotteista oli merkin kulttimaineessa oleva Hourglass Veil Mineral Primer. En ollut täysin varma, miksi tuotetta hypetetään niin paljon ja miksi se on merkin myydyimpiä (ellei jopa myydyin) tuote, mutta olin utelias ottamaan asiasta selvää.

En ole tavallisesti mikään meikinpohjustustuotteiden suurkuluttaja. Kuivemmalle iholle tarkoitettujen pohjustajien sijaan lastaan iholleni mielummin varsinaisia hoitotuotteita ja rasvaisemmalle iholle tarkoitettujen, huokosia häivyttävien ja meikkiä kiinnittävien tuotteiden kanssa en ole päässyt ihan sinuiksi. Monet niistä tuntuvat vain ikävältä lisäkerrokselta meikkivoiteen alla eikä meikkivoide tunnu tai näytä asettuvan niiden päälle täydellisesti.

Hourglass Veil meikinpohjustaja kokemuksia Ostolakossa Virve

Koska en erityisesti taistele laajentuneiden ihohuokosten kanssa ja olen ihan sinut sen kanssa, että normaalit ihohuokoseni näkyvät ihollani, en ole neuroottisesti yrittänyt kätkeä niitä meikinpohjustajan alle. Painelen meikkipohjan kasvoilleni muutenkin mielelläni puuterilla, joka saa sen pysymään, joten siitä huolimatta, että olen aina langennut hankkimaan kokeiluun uusia meikinpohjustajia, ei yksikään niistä ole hetken alkuintoilun jälkeen oikeasti jäänyt vakkarikäyttööni.

Muutenkin koen jotenkin ongelmalliseksi yhdistää ne aurinkosuojaan, jota käytän päivällä kosteusvoiteen päällä. Tuntuu, että meikinpohjustajien levittäminen sen päälle häiritsee aurinkosuojatuotetta ja saa sen taatusti liukumaan pois paikoiltaan, mikä jopa heikentää sen vaikutusta. Käytänkin mieluiten meikkivoiteeni alla sellaista aurinkosuojatuotetta, joka jo itsessään on kuin meikinpohjustaja.

Lue myös: Korealainen aurinkosuojatuote, joka tekee kasvoista heleät

Hourglass Veil meikinpohjustaja kokemuksia Ostolakossa Virve

Hourglassin meikinpohjustajassa oli itsessään matala aurinkosuoja, joka tosin toteutuu tuskin nimeksikään, sillä meikinpohjustajaa ei tule ikimaailmassa levittäään iholle riittävästi. Mineraaleihin pohjautuva aurinkosuoja tuo kuitenkin tälle meikinpohjustajalle toisenkin ominaisuuden eli vaaleahkon sävyn, joka kirkastaa ihoa. Omalla ihollani  se näkyy hyvin hyvin kevyenä ihon sävyn tasoittumisena.

Lue myös: Suojaako meikki ihoa auringolta?

Minulla oli aluksi kuitenkin pitkään ongelmana, etten oikein tajunnut tämän tuotteen ideaa, sillä jotenkin tämä ei vain tuntunut tekevän mitään. Käytin tätä sinnikkäästi saadakseni pienen tuotteen kulumaan pois, mutta en vain päässyt siitä jyvälle.

Hourglass Veil meikinpohjustaja kokemuksia Ostolakossa Virve

Yhtenä päivänä tuotteen ollessa jo lähes loppu hoksasin sitten vihdoin, mistä tuotteessa oli kysymys. Nimensä mukaisesti se tosiaan luo ihon pinnalle kevyttäkin kevyemmän hunnun, joka kauniistaa ihoa ja pohjustaa ihon kevyesti. Meikinpohjustaja on silikonipohjainen, eli se häivyttää laajentuneita ihonhuokosia, juonteita ja muita ihon pinnan epätasaisuuksia hyvin, hyvin kevyesti.

Efekti on kuitenkin niin kevyt, ettei tuotetta varsinaisesti edes huomaa ja kun yritin ottaa siitä tätä postausta varten kuvia, en saanut vangittua eroa kameraan. Se kyllä kaunisti ihon pintaa tehden siitä tasaisemman näköisen ja kirkkaamman, mutta vaikutus oli tosiaankin niin huntumaisen kevyt, ettei sitä varsinaisesti huomannut. Your skin but better oli se osuvin ilmaus.

Hourglass Veil meikinpohjustaja kokemuksia Ostolakossa Virve

Tämä pohjustaja on siis  täydellinen tuote meikkipohjaan, jonka haluaa olevan mahdollisimman luonnollinen. Meikinpohjustaja muodostaa kevyen ”eristyksen” ihon ja meikkipohjan välille, jolloin meikkivoide levittyy sen päälle tasaisemmin ja pysyy varmasti hieman paremmin, mutta itse koen tämän aikaansaaman efektin niin kevyeksi, että omalla ihollani on lähestulkoon se ja sama, onko sillä tätä tuotetta vai ei.

Ymmärrän siis, miksi tämä tuote on niin suosittu ja monet rakastavat tätä, mutta omalla ihollani juuri niiden syiden vuoksi tämä jäi tuntumaan melko turhalta tuotteelta. Jos haluan ihoa auringolta suojaavan pohjustajan, valitsen sellaisen. Jos haluan ihoa heleyttävän primerin, otan sellainen. Jos haluan ihohuokosia häivyttävän tuotteen, valitsen sellaisen, joka tekee sen kunnolla.

Tämä pohjustaja teki siis hieman kaikkea, mutta ei minusta silti mitään niin hyvin, että olisin itse hurahtanut tähän.

Jos tämä pohjustaja kuitenkin kuulostaa sellaiselta, että se voisi olla täydellisesti omaan makuun, *voi kulttimaineisia Hourglass-meikkejä tilata Suomeen brittiläisestä Cult Beauty -verkkokaupasta täältä.

Hourglass Veil meikinpohjustaja kokemuksia Ostolakossa Virve

Millaisia meikinpohjustajia te käytätte?