Parhaat chick lit -kirjailijat

*Sis. mainoslinkin

Jos etsit parhaita chick lit -kirjailijoita, löydät tältä sivulta kattavan listauksen suosittuja chick lit -kirjailijoita ja heidän parhaita kirjojaan.

Olen lisännyt parhaiden chick lit -kirjailijoiden yhteyteen vinkkejä heidän suosituimmista chick lit -kirjoistaan.

Löydät postauksessa listatut chick lit -kirjailijat ja lähes kaikki mainitsemani kirjat esimerkiksi *BookBeat-äänikirjasovelluksesta, jonne voit lunastaa maksuttoman 45 päivän kokeilujakson täältä. 


Mitä on chick lit?

Chick lit -kirjallisuus tarkoittaa naisille suunnattua kaunokirjallisuutta, joka käsittelee modernin naisen elämän ongelmia kevyellä ja humoristisella otteella.

Chick lit -kirjojen ajatellaan tyypillisesti olevan kevyttä lukemista naisille.

”Chick lit” tulee sanoista chick, joka tarkoittaa nuorta naista ja literature, joka tarkoittaa kirjallisuutta, eli kirjaimellisesti chick lit tarkoittaa nuorten naisten kirjallisuutta.

Chick lit -kirjojen tarinat sijoittuvat yleensä suuriin kaupunkeihin ja kirjojen päähenkilönä on tyypillisesti 20–30-vuotias sinkkunainen.

Romantiikka on chick lit -kirjoissa yleensä tärkeässä osassa ja tyypillisesti chick lit -kirjojen päähenkilöillä on romanttisia ongelmia, joiden pyörteistä kirjat kertovat.

Chick lit -kirjat on kirjoitettu tuomaan hyvää oloa ja niitä luetaan tyypillisesti rentouttavana lukemisena.

Chick lit -kirjoja kirjoittavat tyypillisesti keski-ikäiset naiset.


Sophie Kinsella

Sophie Kinsella (oikealta nimeltään Madeleine Wickham) on englantilainen chick lit -kirjailija, joka tunnetaan erityisesti Himoshoppaaja-kirjasarjastaan. Kinsella on valmistunut Oxfordin yliopistosta ja työskennellyt taloustoimittajana ennen kuin ryhtyi kirjailijaksi.

Parhaat Sophia Kinsella -kirjat: Himoshoppaaja-sarja (Shopaholic), Varsinainen talousihme ja Salaisuuksia ilmassa. 


Jojo Moyes

Jojo Moyes on englantilainen kirjailija, jonka kirjat ovat myyneet kymmeniä miljoonia kappaleita ja nousseet myyntilistojen kärkeen ympäri maailman. Häneltä on ilmestynyt viime vuosina tiheällä tahdilla kirjoja.

Parhaat Jojo Moyes -kirjat: Kerro minulle jotain hyvää, Tähtien antaja, Ne, jotka ymmärtävät kauneutta ja Lainakengissä.


Emily Henry

Emily Henry on suosittu yhdysvaltalainen kirjailija, joka tunnetaan romanttisista romaaneistaan. Hänen kirjansa ovat täynnä huumoria ja nokkelaa sanailua, joka naurattaa. Kirjojen hahmot käyvät usein läpi ihanaa seikkailua, mistä lukeminen on täydellistä eskapismia.

Parhaat Emily Henry -kirjat: Rakkautta rivien välissä, Täydellinen päivä ja Lomalla kaikki on toisin.


Lucy Diamond

Brittiläinen menestyskirjailija Lucy Diamond tunnetaan kesälukemisen kuningattarena sekä lämpimien, nokkelien ja viisaiden tarinoiden punojana, jonka henkilöihin on helppo samastua ja ihastua. Hän on työskennellyt kustannusalalla ja matkustellut paljon.

Parhaat Lucy Diamond -kirjat: Rantakahvila-sarja, Niin pienestä kiinni ja Uudenvudenlupaus.


Beth O’Leary

Beth O’Leary on englantilainen romanttisten komediaromaanien kirjoittaja, jonka vuonna 2019 julkaistu ensimmäinen romaaninsa Kimppakämppä myi yli miljoona kappaletta ja oli ehdolla Comedy Women In Print -palkinnon saajaksi. Hänen kirjojaan on käännetty jo kymmenille kielille ja ne ovat olleet yleisö- ja arvostelumenestyksiä.

Parhaat Beth O’Leary -kirjat: Kimppakämppä, Vaihtokauppa ja Törmäyskurssi.


Cecelia Ahern

Cecelia Ahern on Irlannin luetuimpia kirjailijoita ja hänen kirjojaan on julkaistu 40 maassa ja myyty yli 25 miljoonaa kappaletta. Hän on kirjoittanut sekä chick lit -kirjoja että Young Adult -kirjoja.

Parhaat Cecelia Ahern -kirjat: P.S. Rakastan sinua, Viallinen ja Kuinka rakastutaan.


Marian Keyes

Irlantilainen Marian Keyes kirjoittaa elämänmakuisia romaaneja, joissa kerrotaan humoristisesti ja koskettavasti siitä, millaista on olla nainen. Hän käsittelee komedian kautta synkkiäkin aiheita kuten depressiota, riippuvuutta ja sairauksia.

Parhaat Marian Keyes -kirjat: Aikuiset ihmiset, Walsh-sarja ja Lucy menee naimisiin.


Lauren Weisberger

Lauren Weisberger on yhdysvaltalainen kirjailija, joka tunnetaan muun muassa Paholainen pukeutuu Pradaan -kirjan kirjoittajana.  Hänen kirjojaan on käännetty kymmenille kielille ja myyty yli 13 miljoonaa kappaletta.

Parhaat Lauren Weisberger -kirjat: Paholainen pukeutuu Pradaan, Haluan Harry Winstonin ja Viime yönä Chateau Marmontissa.


Mhairi McFarlane

Mhairi McFarlane on maailmanlaajuista suosiota saavuttanut brittiläinen kirjailija, joka tunnetaan chick lit -teoksistaan. Skotlannissa syntynyt kirjailija opiskeli kirjallisuustiedettä yliopistossa ja toimi journalistina ennen kirjailijaksi ryhtymistä.

Parhaat Mhairi McFarlane -kirjat: Muuten siitä viimekerrasta, Hulluna sinuun ja Mitä jos en löydä sinua koskaan.


Rebecca Serle

Rebecca Serle on yhdysvaltalainen kirjailija, joka on julkaissut romaaneja nuorille ja aikuisille sekä käsikirjoittanut tv-sarjaa, joka perustuu hänen YA-sarjaansa (Young Adult -sarja) Famous in Love.

Parhaat Rebecca Serle -kirjat: Viisi vuotta myöhemmin, Unelmien illallinen ja Kesä Amalfin rannikolla.


Jenny Colgan

Jenny Colgan on skotlantilainen kirjailija, jonka teoksia on käännetty yli 20 kielelle. Hyvän mielen romaanien kestosuosikin kirjoja on myyty maailmanlaajuisesti jo yli yhdeksän miljoonaa kappaletta.

Löydät lisää tietoa Jenny Colganin kirjoista tältä sivultani.

Parhaat Jenny Colgan -kirjat: Uusia lukuja ja onnellisia loppuja, Majakan valoa ja tuoreen leivän tuoksua sekä Suolaisten tuulten saari.


Christina Lauren

Christina Lauren ei itseasiassa ole yksi henkilö, vaan kirjailijanimen alle kätkeytyy amerikkalainen kirjailijakaksikko Christina Hobbs ja Lauren Billings, joiden etunimistä syntyi kirjailijanimi. Jo parikymmentä kirjaa julkaisseet parhaat ystävykset kirjoittavat modernia kaunokirjallisuutta, nuorten aikuisten fiktiokirjoja sekä romanttisia romaaneja. Kirjoja on käännetty jo yli 30 kielelle, mutta ei vielä suomeksi.

Parhaat Christina Lauren -kirjat: The Unhoneymooners, Love and Other Words sekä Wild Seasons- ja Beautiful Bastard -sarjat.


Sarah Morgan

Sarah Morgan on erittäin tuottelias brittiläinen kirjailija, joka on kirjoittanut yli kahdeksankymmentä romanttista romaania ja naisille suunnattua fiktiokirjaa. Pitkän linjan kirjailijan kirjoja on julkaistu aktiivisesti jo vuodesta 2000 lähtien. Hänen kirjoilleen on tyypillistä niiden humoristisuus ja lämpö, jotka ovat keränneet faneja ympäri maailmaa.

Parhaat Sarah Morgan -kirjat: Kenties tänä jouluna, Parisuhdeneuvoja neuvottomille, The Summer Seekers sekä Rakkautta Manhattanilla -sarja.


Taylor Jenkins Reid

Los Angelesissa asuva Taylor Jenkins Reid on kirjoittanut seitsemän romaania, joista kolme viimeisintä on noussut myyntihiteiksi ja valittu lukuisille vuoden parhaiden kirjojen listoille.

Fiktiivisen päähenkilönsä lailla ilmiömäiseksi menestystarinaksi nousseesta Daisy Jones and The Six -romaanista on tehty Reese Witherspoonin tuottama TV-sarja, ja GoodReadsin käyttäjät äänestivät sen vuoden parhaaksi historialliseksi romaaniksi.

Parhaat Taylor Jenkins Reid -kirjat: Evelyn Hugon seitsemän aviomiestä, Daisy Jones & The Six sekä Juhlat Malibussa.

Löydät tältä sivultani lisätietoa kaikista Taylor Jenkins Reidin kirjoista.


Sally Thorne

Sally Thorne on Australiassa asuva kirjailija, jonka esikoisteos Totista leikkiä (The Hating Game) nousi maailmanlaajuiseksi menestykseksi, josta tehtiin myös elokuva.

Parhaat Sally Thorne -kirjat: Totista leikkiä, Toinen ensivaikutelma ja 99-prosenttisesti sinun.