Mitä te puuhatte siellä Diorilla?

Diorin tuoksutalo on jo muutaman vuoden ajan puuhaillut tuoksujensa kanssa juttuja, joissa ei vaan minun mielestäni ole yhtään mitään järkeä.

Homma alkoi siitä, kun Dior vuonna 2010 päätti uudistaa vuonna 2007 myyntiin tuomansa Miss Dior Cherie Edt -tuoksun tuomalla siitä myyntiin uuden version. Tuoksun nimi pysyi samana, pakkaus lähes identtisenä (pahvipakkauksen eriväristä sinettitarraa lukuunottamatta) ja tuoksupullossakin taisi olla vain joku pieni muutos (muistaakseni korkin rusetin väri tai materiaali vaihtui?), mutta ulkoisesti kuluttaja ei edes tajunnut, että tuttu tuoksu tuoksuikin nykyään erilaiselle kuin se hänen aiemmin omistamansa kappale. Paitsi vihdoin kotona avattuaan pakkauksen ja suihkaistuaan tuoksua iholleen.

Seuraavana vuonna sama uudistus tehtiin vuonna 2002 myyntiin tulleelle J’adore EdT:lle sekä Miss Dior Cherie EdP:lle. Molempia tuoksuja varioitiin, mutta tuoksut kulkivat edelleen samoilla vanhoilla nimillään eikä kuluttaja vaan millään voinut tuoksua haistamatta aavistaa, että tuoksua oltiinkin peukaloitu ja hienosäädetty. Eihän se nyt vaan tulisi kellekään mieleenkään!

Tänä vuonna peukalointi vietiin miesten tuoksujen puolelle. Vuonna 2008 lanseerattu Dior Homme Sport muokattiin uuteen uskoon ja tuotiin markkinoille samalla nimellä ja hieman väritykseltään uudistuneella pahvipakkauksella ja uusi tuoksu olikin kuin kombinaatio vanhaa Sportia ja tavallista Diorin Hommea.

Mistä hemmetistä tuoksua käyttänyt asiakas voi aavistaa, ettei samalla nimellä kulkeva (ja lähes identtiseltä näyttävä) tuoksu olekaan enää se sama kuin mitä se on aiemmin ollut?

Diorin pakansekoitus ei lopu vielä tähän, sillä tänä vuonna Dior päätti uudistaa myös parin tuoksunsa nimet.

Miss Dior Cherie -tuoksut eivät olekaan enää Miss Dior Cherie -nimellä kulkevia, vaan lyhenevät Miss Dioriin. Ongelmana on vaan se, että Diorilla on jo valmiiksi olemassa vuonna 1947 lanseerattu tuoksu, jonka nimi myös on Miss Dior. Kosmetiikkamyyjänä näen heti tässä ongelman: Mistä minä voin tietää, minkä tuoksun asiakas tahtoo viedä tuliaisena, kun hänen paperilapullaan lukee vaan Miss Dior? Onko tämä se oikea? Vai olisiko kyseessä se vanha Miss Dior, jota meiltä ei kylläkään enää saa, mutta jota olen kyllä nähnyt muualla myynnissä?

Lopuksi haluaisin vielä lausua kaiken katkeruuteni Diorille, joka päätti lopettaa vuonna 2009 lanseeratun ja suuresti rakastamani Miss Dior Cherie L’eau tuoksun ja tuoda tilalle Miss Dior Eau Fraichen, joka on kuin suora sekoitus vanhaa L’eauta ja uudelleennimettyjä Miss Dior -tuoksuja. Tuoksu on nykyään selvästi entistä makeampi eikä enää iske minuun ollenkaan kuten ennen.

Kuulin myös huhua, että Dior vaihtaisi vielä nimet myös kahteen muuhun olemassa olevaan tuoksuunsa lähiaikoina.

Ai niin, tiedättekö muuten, miten Dior menettelee vanhojen tuotteiden kanssa uudistaessaan tuotteen? (Käsittääkseni tapa on Diorilla ihan maailmanlaajuinen, sillä olen törmännyt tähän monessa yhteydessä ja eri kauppaketjuissa.)

Jos tuote uusituu ja sen tilalle tulee korvaava tuote, on firmojen lähetettävä vanhat tuotteet takaisin Diorille, joka sitten hankkiutuu niistä eroon. Jos Dior siis uudistaa tuotteensa (eri asia kuin vain lopettaa eikä mitään vastaavaa tule tilalle), ei näitä vanhoja versioita voi koskaan löytää samaan aikaan samasta myymälästä myynnistä kuin uusia, sillä se vain on Diorin toimesta kiellettyä.

Muut sarjathan lähes poikkeuksetta antavat myydä tuotteensa pois alennusmyynnissä. Niin, paitsi Chanel, jonka tuotteita ei oikeastaan koskaan nähdä (luvallisesti) alennettuna, sillä se sotii merkin tyylikkyyttä vastaan.

Kommentteja tähän kummalliseen Diorin harjoittamaan nimipelleilyyn?

34 kommenttia artikkeliin ”Mitä te puuhatte siellä Diorilla?”

 1. Nyt kaikki Dior-boikottiin!!!
  Olen ollut samasta syystä kyseiselle firmalle katkera jo useamman kuukauden. Mitä ihmeen järkeä niiden edes oli uudistaa Miss Dior Cherie edp kun se kerran oli todella monen suosikkituoksu?!

  • Varmaan taas joku uusi pomo tahtoo jättää oman kädenjälkensä… 🙂

   Dior kyllä lukeutuu suosikkimerkkeihini siinä määrin, etten kykenisi Dior-boikottiin. Tyydyn vaan olemaan närkästynyt. 🙂

 2. Täällä toinen kosmetiikkamyyjä joka on aivan yhtä ihmeissään! Muutaman palautuksenkin olenkin jo joutunut tekemään asian tienoilta, koska monetkaan myyjistämme eivät edes tiedä että tuoksuille on mitään tapahtunutkaan!
  Itse olen Diorin vastaava liikkeessämme,eikä minuakaan näistä muutoksista ole infottu milläänlailla 😀
  Mä meinasin tippua penkiltä kun luin tuon käytännön liittyen poistuviin/uusiutuviin tuotteisiin! Meitä ei ainakaan tähänasti ole pyydetty lähettämään mitään takaisin vaan tuotteiden vaihtuessa siirrän ne alennusmyyntiin. 🙂
  Voihan käytäntö olla muuttumassa, joten valmiita ollaan!
  Oletko jo päässyt testaamaan Diorin uudistetut aurinkopuuterit???

  • Jännä juttu, minulle tätä käytäntöä on toitotettu jo kahden eri työnantajan leivissä työskennelleenä ja Diorin toimesta, eli olen olettanut tosiaankin olevan se perusajatus ja käytöntö. Hassua.

   En ole vielä päässyt kokeilemaan kasvoille aurinkopuutereita, räpläämään kyllä. 🙂

  • Tavara voi tulla eri "maahantuonnin" kautta, jolloin käytännöt saattavat vaihdella :). Ja tosi kurjaa uudistaa tuotteita noin, erittäin harhaanjohtavaa…

 3. Mä kävin katsomassa, onko ne jo koskeneet Hypnotic Poisoniin? Löysin vain EdT sekä pari uutta versiota. Se siitä sitten, ei tarvitse ostaa sitäkään enää ><

 4. Perskuta mitä aivotonta sekoilua!! Diorin Forever and ever (en muista enää tarkkaa kirjoitusasua, mutta eka versio "sarjasta" kuitenkin), oli jumalainen tuoksu; rakastin sitä, ja ihmiset kyseli, mitä hajuvettä mulla oikein on. No, se oli joku kausituoksu, joten ilahduin silmittömästi kun se palasi myyntiin – hieman uudistetulla ulkonäöllä ja ihmeen puuterisella tuoksulla! Se siitä rakkaudesta sitten. Olisivat olleet pilaamatta upean hajuveden muistoa…

 5. Aika applemainen teppu tuo, että vanhat tuotteet/versiot vedetään uudistuksen myötä pois. En tykkää.:/

 6. Itken verta tämän vuoksi. Siis Miss Dior Cherien. Koska alkuperäinen Miss Dior Cherie EdP on ollut suosikkituoksuni ikuisuuden. Ja nyt ne perkeleet on menneet ja sörkkineet sitä. Eikä se ole enää entisensä. Nyyh,.

  Ja sama juttu, nakertaa tuo L'eau:n lopettaminen. Koska se on myös yksi suosikeistani.

 7. Itse sain viime heinäkuussa tuliaiseksi tämän Miss Dior Chérie (edt, läpinäkyvä korkki, vaaleanpunainen neste) ja siitä tuli heti lemppari arkituoksu ja sitten tyttömäisen juhlapukeutumisen vakkarituoksu. Mistäs minä nyt saan juuri tämän saman tuoksun jos se mennään tuhoomaan? 😮 Raukka pullossa n. 1/3 jäljellä jos sitäkään 🙁

  – Simppa

 8. Todellakin! Se Miss Dior Cherie (jonka mainos oli Sofia Coppolan ohjaama) edt oli kaikkien aikojen suosikkituoksuni, sellainen oma tuoksu, ettei muuta kaivannut. Ilmeisesti siitä poistettiin popcorn ja mansikka tuoksua uudistettaessa. Nyyh.

  Sanna

 9. Voi ei! Miss Dior Cherie L'eau on mun lempparituoksu!! Nyt pitää säästellä ja varjella tota yhtä pulloa mikä mulla on..

 10. "Jos Dior siis uudistaa tuotteensa (eri asia kuin vain lopettaa eikä mitään vastaavaa tule tilalle), ei näitä vanhoja versioita voi koskaan löytää samaan aikaan samasta myymälästä myynnistä kuin uusia, sillä se vain on Diorin toimesta kiellettyä."

  Hmm, meillä olivat vanhat ja uudet Homme Sportit ja vanhat Miss Dior Cheriet ja uudet Miss Diorit siistissä sovussa hyllyissä varmaan pari kuukautta ilman että Diorilta tuli mitään ohjeistusta vanhojen poistamiseen…. 😀 Vanhojen palautuspyyntö tuli vasta kun nämä olivat siis eläneet rinnakkain muutaman kuukauden.

  Mutta siis joo, kerrassaan aivan älytöntä tuo nimi-touhu. Meille on jo tullut yksi palautus Miss Dior EdT:stä, vaikka asiakas luuli olevansa aivan varma mistä Miss Diorista oli kyse. Hän siis osti Originalin ja ymmärsi vasta kotona nuuhkaistessaan että oli oikeasti tullut hakemaan entistä Cherietä. Hohhoijaa.

  • Hui, pieni moka Diorilta, sillä ehdottomasti heidän puoleltaan kiellettyä. Tai ainakin uudet pitäisi sitten myymälässä pitää laatikossa kunnes vanhat on myyty pois.

   Mutta joo, en uskalla edes ajatella, millaisia sekaannuksia vielä tulee, kun seuraavat nimiuudistukset tulevat hyllyille…

 11. Olenkin ihmetellyt että mitä mun oikein pitää seuraavaksi ostaa kun rakas miss dior cherieni on lopussa :< Naurettavaa!

 12. Oon kans pettynyt tällaiseen politiikkaan. Jadoren vanha versio on ilmeisesti ollut tosi kehuttu ja tykätty, ja olin jo hihkuen lähdössä testaamaan sitä, kun luin uudistuksesta ja siitä, ettei tuoksu vaan ole enää entisensä veroinen. Innostus lopahti, ja kun sitten haistelin sitä, ei se tosiaan ollut hyvä tuoksu. Harmittaa, koska olisi kiinnostanut haistella sitä originellia.

 13. Tuo alkaa näyttämään niin sekavalta, että lienee pakko todeta, että vanhassa vara parempi ja suuntaan katseeni niiden merkkien tuoksuihin, jotka eivät moista pelleilyä harrasta. Minä kun olen esim. vallan rakastunut siihen vanhaan MissDioriin ja olisin tuon pullon varmasti innoissani ostanut kun sitä kerrankin saa… Onneksi Gaultierin kesätuoksu on aina erilaisessa purkissa ja niitä on tullu useampana kesänä ostettuakin 🙂

 14. Tuohan on helppo tapa päästä eroon vanhoista asiakkaista. Miksi Dior sitten noin tahtoo tehdä, tietävätköhän itsekään siellä.

 15. No nythän se sitten selvisi, miksi viimeisimmäksi ostamani J'adore EdT tuoksuu mielestäni erilaiselta kuin aiemmat!

  Tuo tuoksu on ollut suosikkini monta vuotta, ja ihmettelinkin aika paljon, miten tuo viimeisimmäksi ostamani voi tuoksua niin kummalliselle. Ajattelin jo, että onko mieltymykseni jotenkin muuttunut tai olenko saanut "yliannostuksen" ko. tuoksusta, enkä sen takia enää pidäkään siitä.

  Tuoksun palauttaminenkin kävi kerran mielessä, mutta en sitten kehdannut mennä kauppaan väittämään, että "tämä ei tuoksu enää samalta kuin ennen". Ajattelin, että pitäisivät minua varmaan ihan idioottina, kun kaikki ulkoiset merkit kuitenkin antavat ymmärtää, että ihan sama tuotehan se on kuin ennenkin. Voi pahuksen pahus, olisi sittenkin kannattanut mennä. Menipä nyt sekin raha hukkaan, kun kertaakaan en ole mokomaa litkua viitsinyt käyttää.

 16. Itse päätin juuri pari päivää sitten käydä hakemassa uuden Miss Dior Cherie edp:n puoli vuotta sitten loppuneen tilalle. Kassajonossa sitten huomasin että perskules, tässä paketissahan lukee vain Miss Dior. Pyysin sitten myyjää apuun ja hän oli myös aivan ihmeissään tästä. Hyllyssä siis oli kaksi Miss Dior -tuoksua, joista toinen se alkuperäinen ja toinen tämä ex-Cherie. Hieman jännittyneenä sitten ostin tuoksun ja kotona aloin sitä tuoksutella. Tuoksu oli onneksi oikea, mutta sekaannuksen vaara on kyllä suuri. En kyllä pysty käsittämään mitä järkeä tuossa nimen vaihtamisessa on!

 17. No ihmettelinkin, kun ajattelin noin kuukausi sitten lentokentällä ollessani ostaa uuden pullon Miss Dior Chérie L'Eau -hajuvettä, joka on ehdoton suosikkituoksuni koskaan ja minulle se niin sanottu signature fragrance, joka tuntuu täydellisen omalta. No, tilalle oli tullut EdT, joka ei tuntunutkaan läheskään yhtä kivalta. Nyt sitten käytän tuota L'Eau:ta ja ajattelen joka suihkauksella, että kohta pitää alkaa etsiä uutta lempituoksua 🙁

  • Voi että ihanaa, kun täällä on vertaistukea. Tämä on valtava kriisi. Pitäiskö meidän Cherie- ja L'eau -fanejen kerätä voimamme ja lähettää vihainen adressi Diorille että palauttavat suosikkituoksut ennalleen. 😀 Cherie on ollut kuitenkin se minun signature -tuoksuni ikuisuuden ja L'eau taas sen rinnalla kesätuoksuna. Että mua nakertaa tämmönen.

   Ja miksi se nimi piti mennä muuttamaan. Miss Dior oli aikansa klassikkotuoksu ja aivan erilainen kuin nämä "pikkusiskot". Puhuin siitä juuri anopin kanssa joka harmitteli että alkuperäistä Miss Dioria ei löydä enää mistään. Mitäs kun joku vanha Miss Dioria himoitseva nappaa hyllystä tämän "uuden" Miss Diorin ja pettyy karvaasti, kun puisen ja hieman maskuliinisenkin tuoksun tilalla onkin tyttömäinen kukkapläjäys. Oikeasti. Eikö se riitä että tuoksuja sörkitään, pitääkö vielä nimiäkin muuttaa. Ja vielä näin typerästi.

   Minun piti tehdä tästä aiheesta itse vihainen postaus, mutta Virve ehti ensin. Mutta eipä se haittaa, koska mielipide ja näkökulma on sama. 😀

 18. Nykyisestä Miss Diorista tulee käsittääkseni Miss Dior Original. Mä olen katkera koska myös Addict Shine tulee jäämään pois 🙁

 19. VOI EI!!!!!!!!!! Miss Dior Cherie L'eau on ehdoton suosikkini. Miten pärjäänkään ilman sitä? 🙁 Ihan tulee jo kyynel poskelle niin hyvä tuoksu se on!

  Asiasta toiseen: miksi ihmeessä Suomeen ei tule myyntiin (eikä laivoillakaan ole näkynyt) DKNY:n Sweet Delicious tuoksuja.. Ärsyttää. Vai onko näitä ollut muka jossain lähistöllä? Ei sitä ulkomailta viitsi tilata, kun ei voi etukäteen tuoksutella ja päättää sitten vasta et tykkääkö vai ei.

  – epäreilua täällä perämetsässä

  • Meillä nuo ainakin olivat myynnissä. Vaaleanpunainen taisi juuri loppua, mutta muut ovat olleet jo 2kk hyllyssä. Ovat siis vaan one shot tuoksuja, eli ei tule enää lisää.

  • no höh. tuolla kun aiemmin kirjoitin, että laivoillakaan ei ole näkynyt.. Niin niin tarkoitin sillä siis kyllä sitä, että tax free kuvastossa ei ole osunut silmään. Niitä kun katselen aina, kun uusi ilmestyy nettiin. Vai onko vain ohi mennyt..

   Vähän aika sit huomasin, että on taas tullut uusia dkny tuoksuja.. jotain nyc, paris, london, rio. Onko niitä teillä myynnissä? Ärsyttää, kun kaikkia tuoksuja ei tuu Suomeen eikä välttämättä edes laivoille. Niitä uusia Guccin Flora tuoksujakin tuli vain 3kpl vaikka ulkomaalaisilla sivuistoilla niitä on 5kpl :((((

   -epäreilua täällä perämettässä

  • Joskus tuollaiset one shot -tuoksut eivät ehdi kuvastoihin asti mennäkään edes, joten menevät ja tulevat nopeasti. En ole itse ehtinyt kurkkaamaan, onko noita näkynyt Suomessa jossain.

   Guccin kahta muuta tuoksua pääsin itse tuoksuttelemaan Tukholman Guccilla ja ainakin neljäs oli tulossa Suomeen ensivuonna. En muista, tuleeko viideskin silloin. 🙂

  • okei, no pitää odotella niitä muita gucci ihanuuksia 🙂 se vaaleanpunainen onkin jo mulla 🙂 kiitos paljon vastauksista!

   -epäreilua täällä perämettässä

 20. Minä olen kyllä ostanut Chanelin irtopuuterini alennuksesta… Ehkä Tampereen Sokoksella vain ei välitetä ohjesäännöistä? 😀

Kommentointi on suljettu.