What’s next?

Olen kirjoittanut tätä blogia yli viisi vuotta ja se on muotoutunut vuosien myötä paljon -aivan kuten minäkin. En (luojan kiitos!) ole se sama ihminen, mitä olin silloin ja voi jestas, mitä kaikkea sinä aikana onkaan tapahtunut! Olen vaihtanut työpaikkaa, kaupunkeja ja jopa maatakin sekä käynyt paria kouluakin. Joskus toin blogin puolella esiin jopa hitusen noina vuosina olleita ja vaihtuneita parisuhdekuvioitakin, mutta ne olen onneksi osannut sittemmin jättää täältä pois.  
Nykyään blogini kulkee melko voimakkaasti tuote-esittelyjen linjalla, sillä ne ovat sitä, mistä tykkään itse tällä hetkellä eniten kirjoittaa. ”Tässä on tuote, tätä mieltä minä olen, entäpä te?” on tekstityyppi, josta itse tykkään eniten.
Välillä on kuitenkin kivaa kertoa, mitä itselleen oikeasti kuuluu ja saada lukijatkin muistamaan, että täällä näytön takana kirjoittaa ihminen, jolla on ihan oikea elämä. Ja joskus ne oikean elämän oikeat asiat vaan ovat niin ihania, ettei niitä malta pitää sisällään.
Tällä hetkellä elämä nimittäin tuntuu todella ihanalta. Sanokoon kuka vaan mitä tahansa onnen kätkemisestä ja aarteen peittämisestä, mutta minä sanon nyt, että elämä on upea juttu.
Ensimmäinen lukuvuosi estenomin opintoja on viimeistä tenttiä vailla paketissa ja ympärilläni on ihania ihmisiä. Olen viettänyt kevään ihanassa asunnossa, johon vuokrasuhteeni loppuu kesäkuun jälkeen ja olen sen jälleen siinä samassa parin vuoden takaisessa tilanteessa: asunnoton kesän ajan. Joku voisi ahdistua tästä ajatuksesta, mutta minusta se on tällä hetkellä ihanan vapauttava. En ole sitoutunut minnekään, elämä tuntuu mahtavalta seikkailulta ja sen yllättävät ylä- ja alamäet ovat vain osoitus sen mielenkiintoisuudesta. Joku voisi kutsua tällä hetkellä hieman kimuranttia tilannettani kurjaksikin, mutta sehän nyt on vain näkökannasta kiinni, kuinka asiat ottaa.
Lähden kesäksi jälleen seilaamaan töiden merkeissä laivalle ja toivottavasti nautin siinä sivussa elämästänikin. Otin viime kesällä tavoitteeksi, että teen ihania asioita ja vietän mahtavan kesän. Tein sellaisia, minulla oli ympärilläni ihania ihmisiä mahdollistamassa sitä ja päädyin lopulta heittämään koko elämäni ympäri aloittaen vihdoin ammattikorkeakouluopinnot ja muutettua takaisin Suomeen minulle niin rakkaasta Lontoosta.
Koska elämä on kuitenkin täynnä ihania yllätyksiä, jotka eivät aina välttämättä ole yllätyksiä vaan joskus vaan määrätietoisten päätösten ja niitä kohti menemisen summia, on minulla iso ilo kertoa teille, että syksyllä minua kutsuu jälleen Lontoo. Viime kesästä oppineena olen jälleen uskaltanut tehdä rohkeita päätöksiä ja muistanut, että vaikka niiden tekeminen välillä tuntuukin suunnattoman vaikealta, täytyisi vaistoon aina luottaa eikä jumiutua tilanteisiin, joissa olo ei tunnu kotoisimmalta.
En keskeytä opintojani, vaan saan tällä kertaa yhdistää upeaan Lontoossa asumiseen toisenkin upean asian. Lähden nimittäin vaihtoon opiskelemaan London College of Fashioniin kosmetiikan kemiaa. Ja olen siitä aika pirun innoissani!
Viimeksi kaikki tosin oli helpompaa, sillä en ollut Lontoossa yksin, vaikka asioita siellä itsekseni sainkin kiitettävästi hoidella. Tärkeimmät läheiset ihmiset ovat kuitenkin siitä ihania, että vaikka he ovat aina tukena ja auttamassa, kannustavat he samalla tekemään asioita tietäen, että toinen pystyy kyllä tekemään ne itsekin kasvaen siinä samalla. Itse viisastuin tuon Lontoon vuoteni aikana suunnattomasti ja nyt olen valmis kokeilemaan pärjätä siellä seuraavan lukukauden ihan omin nokkineni -toivottavasti kuitenkin uusiin ihmisiin tutustuen ja vanhoihin tuttuihin yhteyttä pitäen.
Minut hyvin tuntevat ihmiset tietävät, että ole äärilaitojen ihminen lähes kaikessa: joko asia tehdään kunnolla ja siihen heittäydytään täysillä tai sitten sitä ei tehdä ollenkaan. Nyt olisin valmis heittäytymään tulevaan kesään täysillä ja sen jälkeen taas nauttimaan Lontoosta.
Mitä teille kuuluu?

50 kommenttia artikkeliin ”What’s next?”

 1. Voi miten kivaa, että sinä pääset Lontooseen ja nimenomaan vaihtoon! Sanon aina noille nuorille, että menkää, jos pääsette. Itse olisin opiskeluaikana halunnut lähteä, mutta se ei ollut oikein mahdollista sillä alalla, mitä opiskelin. Ja eikös se ole niin, että myös opintotuen saa eli se talouskin on siltä osin turvattu? Saa kokemusta ja kontakteja ja mahdollisesti myös opinnäytetyön aihekin löytyy sieltä. Kiva lukea myös noista sinun yksityiselämän jutuista.

 2. Lontoo + kosmetiikkaopiskelut, kuulostaa aiiiika täydelliseltä kombolta! Muistathan sitten tehdä tutkimuksia taas Lontoon kosmetiikkatarjonnasta 😉 Näitä kuulumis-postauksia on minusta kiva lukea tuotepostausten välissä 🙂 Itsekin muutan parin viikon päästä kesäksi vanhemmilleni, koska olen oman alan kesätöissä kotipaikkakunnalla, tulossa siis työntäyteinen ja mielenkiintoinen kesä! Hyvää loppukevättä ja kesää sinne! 🙂

 3. Olipas ihana teksti ja olen niin onnellinen sun puolesta!!! Ja sanoit muuten hyvin: "Koska elämä on kuitenkin täynnä ihania yllätyksiä, jotka eivät aina välttämättä ole yllätyksiä vaan joskus vaan määrätietoisten päätösten ja niitä kohti menemisen summia." Onneksi olkoon, kirjoitit juuri yhden parhaista koskaan kuulemistani lauseista!

 4. Ai että kun tuli itellekkin oikein ihana fiilis tosta tekstistä! 🙂 Kivaa kuulla että elämä luistaa, ja tsemppiä sulle kaikkeen mitä elämä tuokaan tullessaan 🙂

 5. tässä oli kyllä selfiegeimit vahvoilla :–DD ei mutta jee ihanaa! paljon tsemppiä kaikkeen :-))!

 6. Voi miten ihana postaus! Minusta olisi todella ihanaa jos postaisit välillä omasta elämästäsikin. Ymmärrän kyllä jos haluat pitää sen omana tietonasi, mutta uskon että monia muitakin lukijoita kiinnostaisi kuulla sinusta itsestäsi. Onko tulossa muuten niitä kuukauden loppuneet-postauksia?

  • Yritän aina välillä tuoda täällä esiin niitä erityisimpiä juttuja. 🙂

   Minulla on jemmassa parin kuukauden loppuneet tuotteet, mutta odottelevat kirjoitusinspiraatiotani… yritän kuitenkin parhaani mukaan tehdä niille mahdollisesti jotain, kun niin moni on aiheesta postausta pyydellyt. 🙂

 7. Miten musta on erityisen hauskaa, että lähdet opiskelemaan nimenomaan sitä kemiaa, kun sen kanssa oot tuntunut käyneen isoimmat opintoihin liittyvät taistelut 🙂
  Mitkä sun pitemmän tähtäimen suunnitelmat on tuolla alalla? Haluaisitko esim olla itse kehittelemässä tuotteita?

  • Välillä on hyvä haastaa itseään asioissa, jotka eivät suju itsestään. 😉
   Tuotekehittely olisi mahtavaa, mutta nyt lähden lähinnä punnitsemaan, riittäisivätkö rahkeeni jatko-opiskeluun sen suhteen. Vielä kuitenkin pari vuotta koulua edessä ja sen jälkeen voi katsoa, lähtisikö yliopistolle lukemaan lisää kemiaa. 🙂

 8. Ihana postaus! Minullekin kuuluu hyvää, irtisanoin viime viikolla nykyiset toimitilani ja muutan 15.6. isompiin tiloihin, joissa mahdun paremmin tekemään kynsiä ja ripsiä! 🙂 Mahtavaa päästä 10m2 huoneesta 40m2 tiloihin ^_^ Ja täällä Rovaniemellä on ollut tänään 20 astetta lämmintä! 🙂

  • Mahtava kuulla! Hienoa, että olet löytänyt uudet tilat, joiden myötä työnteosta tulee varmasti entistäkin mukavampaa. Ihanaa kesää ja tsemppiä muuttohommiin ja uusiin tiloihin! 🙂

 9. Kiva postaus! Mäkin pääsen – vain käymään – Lontooseen. Tuo englantilaismies kun ei todellakaan ikinä haluaisi sinne muuttaa (Southerners ovat syynä) 😀

 10. Aivan pakkoa kysyä, että eikös tuo London College of Fashion ole se sama paikka jossa Mungolifen Annakin opiskelee? 🙂 Onnea todella paljon uusiin haasteisiin!

 11. Olipas mukava postaus ^_^ Aivan ihanaa että pääsit vaihtoon Lontooseen, tekee varmaan opinnoillekin ihan hyvää saada kansainvälistä kokemusta.
  Itse pänttään vaihtelevalla innostuksella pääsykokeisiin, jotka ovat reilun kahden viikon päästä. Edessä on alanvaihto, jos van pääsen kouluun 🙂 Tämänhetkiset työt loppuvat toukokuun loppuun, mutten stressaa vaan aion viettää mahtavan kesän. Ties vaikka vielä saisin jostain kesätöitä.
  Mukavaa kesänjatkoa 🙂

  • Tsemppiä vielä loppurykäykseen pänttäyksen kanssa -se on sen vaivannäön arvoista sitten, kun tuloksia kuulutellaan. 🙂

   Pidän peukut pystyssä sinulle, tulehan sitten kertomaan, että pääsitkö kouluun ja sitä myötä vaihtamaan alaa! 🙂

 12. Voi miten ihana postaus! Olen blogiasi nelisen vuotta lukenut ja aina näitä on niin kiva näitä kuulumispostauksia välillä lukea. Tuote-esittelyt ovat mielestäni ihan huippuja, olen mota hyvää tuotetta tätä kautta löytänyt. Jättänyt myös ostoksia tekemättä 🙂

 13. Mun on pitänyt tulla kiittämään sua jo aikaisemmin, mutta en ole mukamas ehtinyt… Haluan siis kiittää sua sun rohkeasta elämänasenteesta ja siitä, että toimit mulle inspiraationa laittaa elämäni uusiksi ja valoit uskoa, että elämä kyllä kantaa, kun vaan uskaltaa heittäytyä sen vietäväksi. Sain lopultakin erottua 10 vuoden liitosta. Eroa olin pohtinut viimeiset 4 vuotta, mutta vasta sun innoittamana sain rohkeutta tehdä asian eteen jotain. Erosta on nyt yli puoli vuotta ja elämä ei voisi olla ihanampaa!! 🙂 Mulla on ihana uusi koti, uusi parisuhde ja kasa uusia haaveita tulevaisuutta varten! Elämä näyttää kaikin puolin valoisalta! KIITOS! 🙂

  Ja sullakin on taas ihania uutisia, mahtavaa! 🙂 Kohta saa taas lukea sun Lontoo-postauksia! 🙂

  – Kotikisu

  • Vähän tuli kyllä tippa linssiin kommenttia lukiessani. Olen NIIN NIIIIN onnellinen puolestasi! Välillä on uskomattoman vaikeaa rohkaistua tekemään päätöksiä ja sitten kun ne vihdoin saa tehtyä miettii vaan, että miksi en tehnyt tätä aiemmin. Joskus pitää uskaltaa luopua ihan hyvästäkin päästäkseen kohti parasta.

   Ihanaa ja aurinkoista kesää sinulle ja kiitos vielä ihanasta kommentistasi. Tällä kertaa se antoi tsemppiä tähän suuntaan. 🙂

 14. Mahtavaa ja onnea paljon! Lontoo <3 vienyt sydämeni myös 🙂 hauskoja kuvia, samalla lailla omissa loma kuvissani on aina kännykkä kuvissa 🙂

 15. Upean kuuloista että pääse takaisin rakastamaasi Lontooseen oman alan opiskeluiden merkeissä, aika täydellinen kombo! Toivottavasti jaksat postata millaista opiskelu rapakon toisella puolella on:)

 16. Opit varmasti kaikkea mahtavaa vaihdossa. Melkein kateeksi käy, mutta vihreä ei ole värini. 🙂 Minä menen tsekkaamaan Lontoon tarjontaa jo ensi viikolla. En malta odottaa!

 17. Vau upeeta! Tälläisiä postauksia kun lukee niin tekisi vielä joskus muuttaa jonnekin muualle vaikka väliaikaisesti (nyt siis 14 vuotta jo Alankomaissa), mutta toisaalta viihdyn nykyisessa asuinpaikassa oikein hyvin. Opiskeluaikoina olin peräti kahdessa paikassa vaihdossa.

  Lontoosta sinun kyllä pitää kirjoittaa taas postauksia. Itse olen lähdössä tänä vuonna Skotlantiin lomalle, enpä malttaisi odottaa! Ihanaa kesää sinulle!

  • Ooh, 14 vuotta Alankomaissa on sekin varmasti jo mieletön kokemus parin vaihdon lisäksi. 🙂

   Lupaan syksyllä kirjoitella, miten opinnot sujuvat ja miten elämä ja kosmetiikkaelämä edistyvät. Ihanaa kesää ja ihanaa Skotlannin reissua, itsekin siellä mielelläni joskus kävisin. 🙂

 18. Jee tervetuloa takaisin! Jos satut tartteemaan väliaikasta majotusta kun tuut niin meille pääsee 🙂 ja kiitos vielä kerran siitä isosta kasasta kosmetiikkaa jonka sulta sain viime kesänä, mulla on vieläkin moni ihana juttu niistä käytössä! 🙂 – pilvi

  • Voi kuinka kiltisti sanottu! 🙂
   Ihanaa, että päätyivät hyvään huomaan ja sieltä löytyi mieluisia ja käyttökelpoisia tuotteita. Ehkä voidaan harkita muuten lasillisilla käyntiä syksyllä, jos kerran samassa kaupungissa asutaan? 🙂

 19. Lontoo on ihana, ihana kaupunki ja sun tulevaisuus kuulostaa superille! Kiitos kivasta blogista.

Kommentointi on suljettu.