Paras kosteusvoide rasvoittuvalle iholle

*Sis. mainoslinkkejä, tuote saatu

Ihon kiiltelty ja rasvoittuminen on yksi yleisimmistä ihon ongelmista, johon kaivataan vinkkejä.

Täydellinen tilanne olisi iho, joka ei kiiltele rasvaisen öljyisenä, vaan näyttää luonnollisen heleältä. Usein kuulee todettavan, että siihen tilanteeseen pääsee oikealla ihonhoidolla, mutta useimmat asian kanssa omakohtaisesti tuskailleet varmasti tietävät, ettei sitä oikeaa ihonhoitoa ja sen mukaisia tuotteita noin vain löydä.

Löysin kuitenkin yhden loistavan tuotteen, jonka uskon voivan olla monille ihon rasvoittumisen kanssa tuskaileville sitä oikeaa ihonhoitoa.

Lue myös: Parhaat The Ordinary -tuotteet epäpuhtaalle iholle

Paras kosteusvoide rasvaiselle iholle La Roche Posay Effaclar K

Ihon rasvoittuminen saa aikaan useita haastetta. Ensinnäkin rasvoittuva iho tuntuu usein niin öljyiseltä, että sen rasvaisuuden poistaakseen on valmis tekemään mitä tahansa.

Sanon tämän kokemuksesta, sillä olen syönyt elämäni aikana epäpuhtaan ihoni vuoksi kaksi Roaccutan-kuuria, popsinut parit akneen tarkoitetut antibiootit, yrittänyt hillitä rasvoittumista e-pillereillä, sivellyt iholleni useita niin reseptillä kuin ilman reseptiäkin saatavia lääkevoiteita sekä turvautunut erilaiseen kosmetiikkaan.

Kun iho kiiltää jo vartti sen jälkeen, kun kasvot on puuteroinut ja ihon rasvoittuminen saa meikkipohjan sulamaan ja suttautumaan tiedostaa, ettei pelkkä mattapintaa tuovien meikkituotteiden yhdistely auta, vaan kaiken on lähdettävä ihonhoidosta.

Rasvoittuvan ihon hoito ei kuitenkaan ole helppoa, sillä on vaikeaa löytää täydellinen tasapaino puhdistamisen ja kosteuttamisen välillä.

Kun iho rasvoittuu helposti, tuntuu luontevalta suosia ihonhoitotuotteita, jotka puhdistavat kasvot hyvin. Ne tuovat iholle ainakin hetkeksi sen kaivatun rasvattoman pinnan.

Useiden rasvaiselle iholle tehtyjen ihonhoitotuotteiden ongelmana on kuitenkin se, että ne puhdistavat ihoa liikaa, eli poistavat iholta liikaa rasvoja ja kosteutta.

Tämän seurauksena ihosta ei vain tule mattapintainen, vaan usein myös kiristelevän kuiva, mikä puolestaan saa ihon menettämään heleyttään ja jopa hilseilemään.

Lue myös: 3 parasta BHA-happoa sisältävää tuotetta mustapäille

Paras kosteusvoide rasvaiselle iholle La Roche Posay Effaclar K

Aina vika ei ole tuotteissa, vaan joskus myös käyttäjässä, sillä kun iho kiiltelee hieman ja kasvoilla on näppy tai pari, saa se helposti uskomaan, että ihonhoitotuotteet pitää vaihtaa epäpuhtaan ihon tuotteisiin. Todellisuudessa nämä voivat olla aivan liian tujua tavaraa ja kuivattaa ihoa.

Paitsi että epäpuhtaan ihon tuotteet voivat saada ihon kuivumaan, voivat ne saada aikaan myös toisen ikävän ongelman: ihon rasvoittuminen ei suinkaan lopu, vaan iho onkin yhtäaikaa sekä pinnalta kuiva että myös rasvoittuva.

Monilla ihon liiallinen rasvoittuminen voikin johtua ihon pinnan kuivuudesta ja kun ihon kosteustasapainon saa kuriin, loppuu myös liiallinen talineritys.

Rasvoittuvaakaan ihoa ei siis kannata puhdistaa liikaa, mutta ratkaisu ihon tasapainottamiseen ei myöskään ole vain kosteuden lisäämisessä.

Lue myös: Mustapääsi eivät ehkä olekaan mustapäitä

Paras kosteusvoide rasvaiselle iholle La Roche Posay Effaclar K

Jos iho erittää luonnostaan liikaa talia, voi avuksi ottaa hyvän kosteusvoiteen, joka sekä kosteuttaa ihoa että myös samalla imee iholta pois liiallista rasvaisuutta.

Tällaista voidetta on ollut minusta vaikeaa löytää, sillä lähes kaikkien koostumus on aina joko liian rasvainen tai sitten liian kuivattava. Optimaalinen voide poistaisi öljyisyyden tunteen, mutta ei silti tekisi ihosta puuterimaisen kuivaa.

Epäilin pitkään, ettei tällaista voidetta taida edes löytyäkään, mutta nyt olen saanut todeta, että kyllä sellainen löytyy.

Apteekeissa myytävän ranskalaisen La Roche-Posay -merkin Effaclair K (+) -kosteusvoide on nimittäin juuri tällainen.

Voide on hyppinyt silmilleni Aasiassa matkustellessani paljon ja Pariisin apteekeissa se oli myös asiakkaiden supersuosikkien joukossa.

Ranskalaisten lisäksi varsinkin aasialaiset turistit kahmivat sitä ostoskoreihinsa innolla, sillä monissa Aasian maissa on lämmin ja kostea ilmasto, joka saa ihon kiiltelemään rasvaisena. Myös suurkaupunkien saasteet voivat lisätä ihon epäpuhtauksia.

Lue myös: Miksi mustapäitä kannattaa poista, kun ne kuitenkin palaavat aina takaisin?

Paras kosteusvoide rasvaiselle iholle La Roche Posay Effaclar K

Voide onkin jo pitkään kiinnostanut minua, joten pyysin sen parisen kuukautta sitten testiin selvittääkseni, mistä sen ympärillä pyörivä haippi johtuu ja onko se todellakin niin hyvä kuin mitä myyntitilastot antavat odottaa.

Ja kyllä: se on juuri niin hyvä. Ei siis ihmekään, että se myy loistavasti.

Rasvoittuvalle ja epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle tehty kosteusvoide on pikemminkin ohut kosteusemulsio tai itseasiassa raikas vesigeeli, joka imeytyy nopeasti.

Se on kehitetty nimenomaan iholle, joka tukkeutuu helposti ja jonka riesana ovat mustapäät, eli tali, joka on hapettunut ja kovettunut ihohuokosten suuaukolle. Voide auttaa sekä poistamaan iholta rasvaisuuden tunnetta välittömästi että ehkäisemään ihon liiallista rasvoittumista.

Sen lisäksi se myös auttaa ehkäisemään ihohuokosten tukkeutumista ja talin hapettumista, jotta mustapäitä ei pääse syntymään. Tämän vaikutuksen voi huomata, kun voidetta on käyttänyt useamman viikon ajan.

Lue myös: Mitä iholle kannattaa levittää mustapäiden poiston jälkeen?

Paras kosteusvoide rasvaiselle iholle La Roche Posay Effaclar K

Effaclair K (+) sisältää mm. ihoa hellästi kuorivaa salisyylihappoa, jota moni epäpuhtaan ihon kanssa tuskaileva haluaa nähdä tuotteissaan. Salisyylihappo auttaa ehkäisemään, etteivät ihohuokoset tukkeudu.

Samalla sen kuoriva vaikutus auttaa tekemään ihohuokosista vähemmän näkyvät. Talin kasautuminen ja kovettuminen ihohuokosten suuaukolle voi korostaa ihohuokosia sekä jopa venyttää niitä, jolloin ne voivat laajentua pysyvästi.

Salisyylihapon lisäksi voiteen tehoaineita on mm. Zinc PCA, joka auttaa vähentämään ihon rasvaisuutta ilman, että iho kuitenkaan kuivuu.

Voide ei ole täysin silikoniton, mutta kun silikoneihin syventyy enemmän ja jättää turhat pelottelut omaan arvoonsa voi huomata, että ne ovat usein varsin hyviä ainesosia.

Monesti silikonit saavat pahaa silmää erilaisten virhekäsitysten vuoksi, eli esimerkiksi kuvitellaan, että ne muodostavat ihon pinnalle kalvon, joka ”estää ihoa hengittämästä” (iho ei muutenkaan hengitä) ja jopa tukkivat ihoa. Todellisuudessa näin ei tietenkään tapahdu eivätkä silikonit muodosta läpäisemätöntä kalvoa.

Tämän kevyen ja raikkaan geelivoiteen koostumuksen tunnustakin voi jo päätellä paljon.

Tällaisessa tuotteessa silikonien etuna on, että ne voivat ensinnäkin ehkäistä kosteuden haihtumista iholta, eli auttaa huolehtimaan, ettei iho kuivu liikaa. Sen lisäksi ne voivat auttaa tekemään tuotteen koostumuksesta miellyttävän tuntuisen ja paremmin levittyvän sekä tietysti myös tuoda ihon pinnalle samattisen tunteen.

Lue myös: Nerokas must have -keksintö: mustapääpinsetit

Paras kosteusvoide rasvaiselle iholle La Roche Posay Effaclar K

Joissakin yhteyksissä törmää ajatukseen, että silikonit olisivat luonnon öljyjä huonompia ainesosia, sillä ne eivät tee mitään. On täysin totta, että luonnonöljyt ovat kompleksisempia ja voivat sisältää runsaasti erilaisia ravinteita, eli tehdä enemmän, mutta se ei silti tarkoita, että iholle tarvitsisi jatkuvasti jokaisessa tilanteessa olla syöttämässä kaikenlaisia ravinteita.

Ratkaisevinta on kysyä, mitä oma iho tarvitsee ja huolehtia, että ihonhoitotuote vastaa ihon omiin tarpeisiin, eli tässä tapauksessa auttaa ehkäisemään ihon tukkeutumista, vähentämään rasvaisuuden tunnetta sekä huolehtimaan, ettei iho kuivu.

Koska La Roche-Posay on apteekkisarja, on sen tuotteet tehty herkästi reagoivaa ihoa ajatellen. Siinä missä monien luonnon raaka-aineiden kompleksinen koostumus voi saada herkän ihon helposti reagoimaan, ovat silikonit todella hyvin siedettyjä.

On siis täysin väärin ajatella, että luonnonmukainen olisi automaattisesti parempaa. Jokin ainesosa voi olla hyvä ja hoitava, mutta se ei silti tarkoita, että kaikkien iho tarvitsisi sitä. Kosmetiikkatuotteita kannattaa siis aina tarkastella kokonaisuutena ja sen ainesosien summana.

Lue myös: Tämän vuoksi luonnonkosmetiikka ei ole aina paras vaihtoehto

Paras kosteusvoide rasvaiselle iholle La Roche Posay Effaclar K

Olen ihastunut tähän kosteusvoiteeseen nimenomaan otsan ja nenän iholla ja huomannut sillä selkeän vaikutuksen sekä ihon rasvoittumiseen että aivan erityisesti nenän mustapäihin, jotka ovat tämän ansiosta vähentyneet merkittävästi.

Voide lupailee olevansa loistava myös meikin alla ja moni onkin kehunut sen sopivan näin käytettynä hyvin. Itse olen käyttänyt tätä päivisin meikittömällä iholla ja vaikka oma ihoni ei ole rasvainen, on tämä ollut minulla täydellinen puuterin korvaaja, joka on myös hoitanut ihoani.

Ihosta tulee tällä samettisen himmeä, mutta ei kiristelevän mattainen. Parasta on, että kiiltelyä kontrolloiva vaikutus kestää pitkään eikä iho silti kuivu yhtään.

Lue myös: Kasvojen tali-ihottuma, eli rasvaiseksi paljastunut kuiva iho

Paras kosteusvoide rasvaiselle iholle La Roche Posay Effaclar K

Sanoisinkin, että tämä on loistava kosteusvoide kaikille, joiden iholla on taipumus kiiltelyyn. Aina on tietysti kuitenkin hyvä tarkistaa, ettei ihon kiiltely johdu siitä, että ihoaan pesee liian tujuilla tuotteilla, jotka saavat ihon pinnan kuivumaan.

Ihosta riippuen tätä voi käyttää joko kaikkialla kasvoilla tai sitten vain esimerkiksi nenän ja otsan iholla, kuten itse teen. Itse käytän tämän alla yleensä seerumia ja jos menen ulos, lisään tämän päälle aurinkovoiteen.

*La Roche-Posay Effaclar K (+) -kosteusvoide löytyy myynnistä Lykon verkkokaupasta täältä.

Suosittelen lisäämään ostoskoriin myös aiemmin kehumani La Roche-Posay Anthelios SPF 50+ -aurinkovoiteen!

Paras kosteusvoide rasvaiselle iholle La Roche Posay Effaclar K

Kuka muu on ihastunut La Roche-Posay Effaclair K (+) -voiteeseen?

12 kommenttia artikkeliin ”Paras kosteusvoide rasvoittuvalle iholle”

 1. Effaclaria voi tilata myös Yliopiston apteekista (YA.fi) ja samalla tukea suomalaista koulutusta ja tutkimusta 😉 Kiitos aiemmasta prostaglandiinijutusta, lisäisin vielä, että ainakin Suomessa bimatoprostisilmätipan kauppanimi on Lumigan.

  • Kiitos tästä vinkistä! 🙂

   Nuo Latissen omistajan valmistamat Lumigan-silmätipat (silmänpaineen hoitoon) taitavat tosiaan olla kansainvälisesti myynnissä. Käsittääkseni Latisse puolestaan on sitten vain Yhdysvalloissa myynnissä. 🙂

 2. Ahh, Effaclar <3
  Mulla ei oo tästä tuotteesta kokemusta, mutta saman sarjan Duo+ voide pelasti mun kolmekymppisenä hormoneista räjähtäneen ihoni, se on nykyään mulle hieman liian kuivattavaa kun finnien tulo on lakannut, niin tätä vois ehkä kokeilla seuraavaksi, jospa se kosteuttaisi paremmin?

  • Minulla on myös tuo voide testailussa ja mielestäni se on tosiaan vähemmän kosteuttava ja vielä rasvaisemmalle iholle sopiva kuin tämä. Tässä on todella sopivasti kosteutta suhteessa samettiseen pintaan. 🙂

 3. Voisin ottaa kokeiluun! Mulla on ongelmana ihan todella liiallinen talineritys otsalla, nenässä ja päänahassa. Oon ihan todella kypsä pesemään hiuksia jatkuvasti, samoin kyttäilemään suttuista naamaa.

  • Tätä voi tosiaan hyvin käyttää juuri vaikka otsan ja nenän iholla vain, eli juuri niitä ongelma-alueita rauhoitellen. 🙂

 4. Täytyypä ottaa testiin. Olen apteekissa töissä, mutten ole tutustunut juuri tähän voiteeseen. Saapahan henkilökunta-alennuksella. Muuten: ”kaksi kolmen hinnalla?” Vai sittenkin toisin päin? 😉

  • Aahhahhah, tämä oli tällainen oikein spesiaalitarjous. 😄 Kiitos, korjasin aivopierun. ❤️

 5. Jostain syystä tämä ei sovi minulle kauhean hyvin, tai salisyylihappo ylipäätään.

  Mustapäät ovat sen sijaan alkaneet vähentyä, kun aloin käyttää nenällä Ordinaryn Arbutin-seerumia. Ehkä kyse on vain siitä, että siinä ei ole mitään ns. tukkivaa.

 6. Kävin ostamassa tämän kosteusvoiteen koska se kuulosti tekstisi perusteella juuri siltä tuotteelta jota olen etsinyt niin kauan kuin olen hoitanut ihoani. Enkä muuten pettynyt! Tämä on heittämällä paras kosteusvoide jota olen koskaan käyttänyt.

  • Mahtava kuulla, että on toiminut odotetusti! Kiitos, että jaoit. 🙂

Kommentointi on suljettu.