Tämän hetken suosikkini: The Ordinary Serum Foundation -meikkivoide

*Sis. mainoslinkin

Minusta tuntuu, että koko Suomi on edelleen aivan hurahtanut The Ordinary -tuotteisiin – ainakin, jos katson töissä myyntilkujamme. Merkin ihonhoitotuotteet myyvät aivan hullun lailla, mutta jostain syystä The Ordinaryn meikkivoiteet eivät ole vielä nousseet ihan yhtä suureen suosioon eikä niistä puhuta yhtä paljon.

Tämä on minusta hieman outoa, sillä kun niiden tuotearvosteluja katsoo, ovat ne itseasiassa saaneet paljon kehuja.

The Ordinary Serum Foundation meikkivoide kokemuksia Ostolakossa

Ostin itselleni jo viimevuonna meikkivoiteiden tuntua myyntiin kokeiluun The Ordinary Serum Foundation -meikkivoiteen, mutta unohdin sen hieman, sillä olin niin tyytyväinen silloin käytössä olleeseen meikkivoiteeseeni. The Ordinaryn meikkivoide sattui kuitenkin silmiini meikkikokoelmiani kolutessani, joten otin sen vihdoin kunnolla testiin.

Ymmärsin heti, miksi se on saanut niin hyvää palautetta. Se nimittäin on aivan loistava.

The Ordinary Serum Foundation meikkivoide kokemuksia Ostolakossa

The Ordinary Serum Foundation -meikkivoide on meikkivoiteen nimen mukaisesti seerumimaisen ohut. Meikkivoide lupailee luonnollista peittoa, mutta menee minusta enemmän keskipeittävän puolelle siitäkin huolimatta, että se on niin ohut ja kevyt.

En itse tavallisesti innostu vesimäisen ohuista meikkivoiteista yhtään, sillä varsinkin ne pipettipulloon pakatut hirvitykset tuntuvat usein levittäessä vain pyörivän kasvoilla ja jäävän sitten lopuksi puuterisina pigmentteinä ihon pinnalle niin, ettei meikkivoide näytä liiemmin sulautuneen ihoon. Olen tullut siihen tulokseen, että ne ilmeisesti vaativat tasaisemman ihon pintatekstuurin näyttääkseen hyviltä ja minulla ei ole tarjota niille sellaista laskeutumisalustaa.

The Ordinary Serum Foundation meikkivoide kokemuksia Ostolakossa

Oma ihoni voi tällä hetkellä hyvin. Se ei ole koskaan ollut ongelmaton, minkä vuoksi olen alunperin kliseisen tarinan tapaan kiinnostunutkin ihonhoidosta. Olen käynyt nuorempana läpi useat aknelääkekuurit antibiooteista Roaccutan-kuureihin ja nykyään ihoni voi melko hyvin, mutta se ei silti ole ongelmaton.

The Ordinary Serum Foundation meikkivoide kokemuksia Ostolakossa

Minulle syntyy helposti pisamia, jotka muodostavat lähinnä isoja rykelmiä, saan pigmenttiläiskiä kun vain katsonkin säätiedostusta, jossa luvataan aurinkoa, nenäni iho on taipuvainen mustapäihin ja silloin tällöin iholleni ilmestyy edelleen  näppyjä. Olen 32-vuotias, joten ensimmäiset rypyt alkavat nekin olla ihollani ajankohtainen asia. Enkä viitsi edes alkaa tarinoimaan hankalista silmänalusistani, jotka ovat ikitummat, helposti kuivuvat ja joiden iho on jo teinistä asti ollut kaukana tasaisesta.

The Ordinary Serum Foundation meikkivoide kokemuksia Ostolakossa
Iho ilman meikkivoidetta.

Hyvällä ja tunnollisella ihonhoidolla voi tehdä paljon tilannetta edistäviä asioita, mutta jos haluaisin ihostani täydellisen, olisi minun pitänyt syntyä tähän maailmaan erilaisilla geeneillä. Koska tähän asiaan ei voi vaikuttaa, on realistisin keino tasoittaa ihon sävyä löytää hyvä meikkivoide.

Hyvä meikkivoide ei ole tietenkään universaali käsite, vaan subjektiivinen kokemus, sillä se tarkoittaa jokaiselle eri asioita. Minulle hyvä meikkivoide on iholle helposti levittyvä, luonnolliselta näyttävä, hyvin kestävä, sopivan sävyinen  ja mielellään myös edullinen. The Ordinary Serum Foundation mätsää näihin kaikkiin kriteereihini.

The Ordinary Serum Foundation meikkivoide kokemuksia Ostolakossa
Iho The Ordinary Serum Foundation -meikkivoiteen kanssa.

Yllä olevassa kuvassa ihollani on pelkkä ohut kerros The Ordinary Serum Foundation -meikkivoidetta ilman puuteria tai erillistä peiteinetta. Kuten näkyy, se tasoittaa ihoni sävyn todella hyvin ja luo todella luonnollisen lopputuloksen, joka antaa ihon luonnollisen hehkun kuultaa läpi, mutta joka peittää silti varsin hyvin.

Pahimpia ongelmakohtia se  ei yksinään peitä, eli esimerkiksi tuo posken alaosassa olleen megafinnin punaiset jäljet se kätkee alleen melko hyvin, mutta ei täydellisesti. Silmänalusillakaan se ei riitä makuuni täysin, mutta muuten saan meikkivoiteella juuri niin peittävän lopputuloksen kuin haluankin.

The Ordinary Serum Foundation meikkivoide kokemuksia Ostolakossa

Kun lisään päälle vielä peiteaineen silmänalusille, puuteroin kasvot läpikuultavalla irtopuuterilla (Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder) ja lisään iholle hieman poskipunaa ja korostustuotetta, näyttää lopputulos tältä. Minulle tällä meikkivoiteella syntyy siis melkolailla täysin peittävä lopputulos, joka ei tee kasvoista omaan makuuni liian pakkeloidun näköisiä, mutta tasoittaa ihon sävyn juuri niin hyvin kuin haluankin.

Jos meikkivoiteen levittää iholle sormin, voi sen lähes vesimäisen ohuen seerumikoostumuksen kevyen öljyisyyden tuntea. Se näyttää levittäessä sen vuoksi aavistuksen heleältä, mutta koska itse kiinnitän pohjan aina painelemalla iholle puuteria, tappaa se tietysti heleyttä hieman. Haluan itse kuitenkin, että meikkipohjani pysyy hyvänä aamusta iltaan, sillä en tahdo joutua korjailemaan sitä päivän aikana, joten minulle hyvä puuterointi on välttämätöntä.

Pidän todella paljon siitä, kuinka meikittömältä iho tuntuu tämän meikkipohjan kanssa. Tavallisesti suosin hieman voidemaisempia ja täyteläisempiä meikkivoiteita ja erityisesti korealaisia BB-voiteita, mutta tämä ohut meikkipohja on hurmannut minut täysin.

The Ordinary Serum Foundation meikkivoide kokemuksia Ostolakossa

Minulla on käytössä meikkivoiteen sävy 1.0 NS, joka asettuu kasvoilleni minusta täydellisesti. Se mätsää täydellisesti leukalinjaani, mutta koska se tasoittaa ihoni sävyä niin hyvin, jäävät kasvot sen jäljiltä minusta hieman latteiksi, joten pieni kasvojen muotoilu sävyä antavilla tuotteilla on minusta välttämätöntä.

Oma ihoni on vaalea ja keltapohjainen ja tämä NS-sävy on tehty ”neutraaliksi”, eli se ei ole vahvasti kellertävä tai punertava, minkä vuoksi se sopii vähän kumpaankin suuntaan taittaville ihoille helposti. Itse miellän sen kuitenkin vähän enemmän keltapohjaiseksi kuin punapohjaiseksi.

Lue myös: Kaikki The Ordinary -tuotteista, käytöstä, valitsemisesta ja yhdistelystä

The Ordinary Serum Foundation meikkivoide kokemuksia Ostolakossa

Jos siis etsitte uutta meikkivoidetta, niin levitän mielelläni Suomea riepottelevaa The Ordinary -maniaa kehumalla merkin meikkivoiteenkin maasta taivaisiin.

*The Ordinary Serum Foundation löytyy myynnistä täältä ja sillä on hintaa alle 10 euroa. 

The Ordinary Serum Foundation meikkivoide kokemuksia Ostolakossa

Onko teillä kokemuksia The Ordinary -meikkivoiteista?