Toimiva ripsiseerumi: LiLash

Muistatteko vielä vuosien takaisin ripsiseerumihypetyksen? Hypen huipulla oli NeuLash, jonka allekirjoittanutkin vuonna 2011 ensimmäistä kertaa osti ja jonka avulla todellakin sai ripset kasvamaan aivan hurjiin pituuksiin.

NeuLash

Meni jonkun aikaa kun sieltä täältä alkoi kantautua huhuja, ettei tuotetta saisi enää myydä kuluttajille sen silloisessa koostumuksessa. Olin käyttänyt tuotetta jo yhden tai kaksi pakkausta ja päässyt pitkien ripsien makuun.

Omat ripseni ovat melko lyhyet ja suorat luonnostaan ja NeuLash oli kaksinkertaistanut niiden pituuden sekä tehnyt ne taipuisiksi. Ostin paniikissa kolme pakkausta lisää ennen kuin myymäläämme alkoi virrata uudistuneita versioita.

Käytin NeuLashia tyytyväisenä ja ongelmitta yhteensä yli viisi vuotta. Parin viime vuoden ajan käyttämäni versiot eivät olleet yhtä tehokkaita kuin ihan ensin ostamani ja vaikka niiden teoriassa pitikin edelleen olla sitä alkuperäistä, uudistamatonta versioita, eivät ne enää kasvattaneet ripsiäni yhtä pitkiksi.

Viimeisen pakkauksen kohdalla se voi toki johtua myös siitä, että tuote oli valmistettu jo kolmisen vuotta aiemmin. Ero omiin ripsiini oli kuitenkin yhä todella huomattava, joten näin jo painajaisia seerumieni loppumisesta.

Alkusyksystä iski sitten äkkiä kauhu kun tajusin, etteivät kaikki ripseni enää kasvaneet kuten ennen. Viimeinen ripsiseerumini oli ollut jo melko pitkään avattuna ja sen tehot olivat selvästi alkaneet hiipua.

Tuli paniikki – mistä löytäisin vielä toimivan ripsiseerumin? En ollut valmis palaamaan nysäripsisten kerhoon!

LiLash

Kovan googlettelun jälkeen päädyin tekemään kokeilumielessä tilauksen LiLashille Yhdysvaltoihin. Tilasin merkin ripsiseerumin sen pienemmässä Demi-koossa ihan vain kokeilumielessä.

Pienen postiseikkailun jälkeen uusi ripsenkasvattaja saapui perille ja otin sen varovasti käyttöön. Aloin testin vuoksi käyttää seerumia ensin vain toisessa silmässä ja olin aluksi ihan varma, ettei se toimi.

LiLash

Elin parisen kuukautta melko pitkälti vain p**koja ripsipäiviä. Pitkiä ripsiä putoili ja ripsissä näytti olevan aukkoja. En halunnut ottaa kuvia ripsiväriesittelyihin, sillä ripset suorastaan hävettivät.

LiLash Neulash

Yhtäkkiä aloin huomata pientä muutosta. Kuvassa vasemmanpuoleisessa silmässä on käytetty uutta LiLashia parisen kuukautta ja oikealla puolella näkyvässä on yritetty epätoivoisesti roikkua NeuLashissa. Vasemmanpuoleisessä silmässä alkaa olla pitkiä ripsiä, mutta oikeanpuoleisen silmän ripset sojottavat vielä miten sattuu ja vain muutama ripsi on enää muita pidempi.

Eräänä päivänä huomasin sitten valtavan eron. Tavallisesti saan vasenkätisenä vasempaan silmääni harjattua paremmin ripsiväriä, mutta viimepäivinä on tuntunut, että on ihan sama, vaikka harjaisin väriä ripsiin kuinka kauan tahansa – vasemman silmän ripset vain jäävät totaalisen nysiksi.

LiLash Neulash
Kuvassa vasemmalla näkyvässä silmässä on käytetty kolmisen kuukautta LiLashia ja oikealla olen yrittänyt pysyä NeuLashini rippeissä, jotka eivät selkeästikään enää toimi. Omat ripseni ovat tavallisesti vielä tuotakin lyhyemmät ja suoremmat, joten ero LiLash-ripsiseerumilla kasvatettuihin ripsiin on todella selvä.

Selkein ero on alkanut näkyä vasta parin viime viikon aikana ja uskon, että lopputulos paranee entisestään tulevien viikkojen aikana. Tämä kuva on otettu viiko sitten ja ripset näyttivät nyt aamulla ripsiväriä niihin sutiessa kauttaaltaan pidemmiltä.

Ihanaa, minulla on siis taas ripset – ainakin toisessa silmässä! Tässä vaiheessa uskallan luopua NeuLashin rippeistäni voiden todeta olevani valmis siirtymään LiLashiin, joka selvästikin toimii. Laitoin tilaukseen jo uuden, isomman pakkauksen ja alan nyt innolla kasvatella myös toisen silmän ripsiä.

LiLash

Olen hieman hämmentynyt kuitenkin tuotteen aktiiviaineen kanssa. Isopropyl Phenylhydroxypentene Dihydroxycyclopentylheptenate on prostaglandiinianalogi ja luulin sen käytön olevan kiellettyä EU:ssa, mutta aine löytyi kuitenkin ihan normaalisti ihoa hoitavana aineena CosIngista, joka sisältää tiedon kaikista EU:ssa sallituista ainesosista.

Yritin kysellä asiasta ympäriinsä, mutta en saanut tähän mitään kunnollista vastausta, joten jos joku tietää asiasta enemmän niin kuulisin siitä mielelläni lisää.

(Ripsenkasvattajien kanssa kannattaa aina käyttää harkintaa ja varovaisuutta, sillä niiden on todettu voivan aiheuttaa silmäluomen ihon värjääntymistä, värimuutoksia silmän iiriksessä, ihoärsytystä ja karvojen sisäänkasvua. Olen itse käyttänyt NeuLashia aina ongelmitta, mutta mahdolliset negatiiviset vaikutukset kannattaa tiedostaa.)

Edit. Tästä uudemmasta postauksestani voi lukea lisää prostaglandiineista ripsiseerumeissa.

LiLashia voi tilata merkin Jenkki-sivuilta, joka toimittaa ympäri maailman postikuluitta. Koska tuote postitetaan EU:n ulkopuolelta, kannattaa tullimaksuihin varautua (itse vältyin niiltä).

07/2020: Jos kaipaat toimivaa, edullista ja Suomessa myytävää ripsiseerumia, suosittelen lukemaan tämän uudemman postaukseni Urodan ripsiseerumista. 

LiLash

Onko teillä jaettavana vinkkejä toimivista ripsiseerumeista?

14 kommenttia artikkeliin ”Toimiva ripsiseerumi: LiLash”

  1. Risiiniöljy! En ikinä uskaltaisi tökkiä silmiin tuollaisia ainesosalistoja. 😐 upeasti kyllä toimii sulla, mahtavat ripset ja hienoa paneutumista tuo toisen silmän vertailu. 🙂

    • Samaa suosittelen! Olen vitivalkoisilla todella olemattomilla ripsillä sekä kulmakarvoilla varustettu (vai varustamaton) blondi, joka sivelee iltaisin risiiniöljyllä molemmat! Aikoinaan kokeilin neulashiakin ja kyllähän senkin vaikutuksen ripsien pituudessa huomasi, mutta en halunnut enää seerumeita käyttää ja pitkään olinkin melkoisen hukassa tynkäripsieni kanssa, kun en pidennyksiä halunnut eikä tahtonut oikeaa ripsiväriäkään löytyä. Puolisen vuotta riisiniöljyn käyttöä takana, eikä ole tässä naamassa näin pitkiä ripsiä ja tuuheita (tai siis, että ylipäätänsä on yhtään) kulmakarvoja koskaan ollut 🙂 Ja on myös kukkarolle sopiva vaihtoehto, pienen purkin saa muutamalla eurolla ja kestää todella pitkään!

      • Olen kokeillut itse joskus risiiniöljyä, mutta jotenkin sitä menee aina silmiin sumentamaan näköä ja samalla se tuntuu epämiellyttävältä. :/

    • Löysin tuon sivun itsekin kun alunperin googlettelin, mutta sivuston sekakielinen soppa ei tuntunut kauheasti luottamusta herättävältä varsinkaan kun LiLash itse ei tällä hetkellä käsittääkseni valmista tuotettaa kuin 4 ml ja 2 ml purkeissa, mutta tuolla oli myynnissä 5,91 ml. En tiedä, onko ihan tuoretta tavaraa… 😀

  2. Kiitos vastauksistasi Instagramissa! Tätä on niin pakko kokeilla sun postauksen ansiosta.

Kommentointi on suljettu.