Näitä meikkisiveltimiä käytän

*Sis. mainoslinkkejä

Kuten olen kertonut, olen viime kuukausina vähentänyt meikkisiveltimiäni rankalla kädellä. Minulla oli ennen niitä vaikka kuinka paljon, sillä paitsi että kokeilin mielelläni uusia siveltimiä, olen myös aina luullut vihaavani meikkisiveltimien pesua. Se on minusta ollut aivan hirveää ja olen siksi mielummin vain käyttänyt samoja meikkisiveltimiä vähän liian kauan pesemättä niitä sekä pitänyt huolta, että minulla on niitä valtava varasto, jotta minun ei tarvitse pestä siveltimiäni kuin muutamien kuukausien välein. Kun sitten vihdoin hampaat irvessä olen pessyt valtavaa määrää siveltimiä, on se ollut aina maailman tylsintä ja ärsyttävintintä puuhaa.

Kävi kuitenkin ilmi, etten oikeasti vihaakaan sitä. Kun vähän aikaa sitten kävin läpi valtavan meikkisivellinvarastoni ja karsin sieltä ylimääräiset siveltimet jättäen lopulta jäljelle vain valikoidun joukon jatkuvasti käytössä olevia siveltimiä, tuli niiden pesusta yhtäkkiä jopa ihan mukavaa. Saatoin jopa luopua siveltimien hätäpesuun tarkoitetusta suihkeesta sekä aiemmin kehumastani siveltimenpuhdistussienestä.

Käytän nyt jatkuvasti muutamia siveltimiä ja pesen niitä välillä yksi kerrallaan, välillä useamman samanaikaisesti kerran pari viikossa. Kun pestävää ei ole kuin muutaman hassun siveltimen verran ja niiden pesu on lähes välttämätöntä, ei hommaa tule lykättyä ahdistuneena. Muutaman siveltimen pesu ei myöskään tunnu samanlaiselta loputtomalta suolta kuin kymmenien sutien kuuraaminen eikä vie samalla tavalla aikaa, joten sen tulee helposti tehtyä ihan ohimennen kun illalla sattuu huomaamaan, että joku meikksivellin voisi kaivata pesua.

Ostolakossa kaikki meikkisiveltimet

Meikkisiveltimieni kokoelma onkin kutistunut jo varsin kompaktiksi aiempaan verrattuna, mutta minusta tuntuu, että se tulee kutistumaan vielä lisää. Nyt kun siveltimiä on näin vähän, huomaan vielä entistäkin paremmin, mihin niistä tulen tarttuneeksi ja mitkä jäävät edelleen ilman käyttöä. Siitä ei itseasiassa ole kuin muutamia viikkoja, kun viimeksi näytin kutistunutta meikkisivellinkokoelmaani pintapuolisesti, mutta siveltimien määrä on kutistunut siitäkin jo reippaasti kun olen havainnut, mistä siveltimistä oikeasti eniten pidän.

Ajattelinkin, että voisin nyt olla sopivassa vaiheessa ja valmis näyttämään teillekin, mitkä meikkisiveltimet ovat niitä suosikkejani, jotka olen halunnut säilyttää ja joita oikeasti jatkuvasti käytän.

Ennen kuin esittelen siveltimeni haluan kuitenkin korostaa, että kuten olen usein maininnut, tykkään meikkaamisen lopputuloksesta, mutta itse meikkaaminen on minusta todella tylsää. En ole ammattimeikkaaja ja eikä minulla ole hallussani erityisiä tekniikoita. Olen suurpiirteinen tyyppi, joka arvostaa sekä helppoutta että nopeutta ja siveltimikseni ovat valikoituneet ne, jotka itselleni istuvat kuhunkin käyttötarkoitukseen parhaiten ja joilla itse saan sellaisen lopputuloksen kuin haluan. Jos siis kaipaatte varsinaisia vinkkejä omien siveltimien valintaan, suosittelen kyselemään niitä muilta bloggaajilta, joilla on oikasti tekniikka hallussa.

Tällaisilla meikkisiveltimillä menen tällä hetkellä:

Ostolakossa kaikki meikkisiveltimet

Käytän eniten tyynymeikkivoiteita, mutta jos käytän tavallista meikkivoidetta, levitän sen näillä. Pinkki ovaalisivellin on useamman vuoden takainen loistava eBay-ostos, mutta vastaava löytyy myynnistä Makeup Revolution -merkiltä täältä.*

Kämmeneen istuvan Makeup Revolution Oval Kabuki Brush -siveltimen sain Nordicfeeliltä blogikokeiluun ja hurmaannuin siitä täysin. Sivellin löytyy myynnistä täältä.*

Käytän näitä kahta sivellintä usein myös meikinpohjustajien tai ihon heleyttäjien levitykseen, sillä niillä on niin kätevää harjailla voidemaiset meikkituotteet iholle ja koen, että ne saavat sen sulautumaan ihoon sormia paremmin.

Ostolakossa kaikki meikkisiveltimet

Puuterin levitykseen suosin lähes poikkeuksetta vippaa, mutta minulla on silti muutama puuterisivellin. Vasemmanpuoleisin sivellin on blogikokeiluun saatu Essence 01 brrrrr… Blush & Highlighting Brush, jonka loistava muotoilu tekee siitä siveltimen nimestä huolimatta erityisen hyvän niin puuterin kuin aurinkopuuterinkin levityksessä sekä jopa poskipunan kanssa. Siveltimestä löytyy aiempi postaukseni täältä.

Lemppari puuterisiveltimeni on Ecotools Mattifying Finish -sivellin, jonka harjakset ovat erityisen täydelliset levittämään paljon kehumaani By Terry Hyaluronic Hydra-Powder -irtopuuteria, jota ei voi mielestäni levittää oikein muulla kuin hyvällä siveltimellä hellästi kasvoille sivellen. Puuterisiveltimestä löytyy aiempi postaukseni täältä. 

Oikeassa reunassa oleva lyhytvartinen sivellin on tullut alunperin Vita Liberatan itseruskettavan aurinkopuuterin kaverina ja jäänyt pehmeytensä ja hyvän muotoilunsa ansiosta käyttöön muiden aurinkopuuterien kanssa.

Ostolakossa kaikki meikkisiveltimet

Porukan ongelmasivellin on tämä Duroylta saatu sivellin, joka on niin uskomattoman pehmeä ja leikattu niin erinomaisesti, etten voi lakata silittelemästä sitä. Se on aivan täydellinen sivellin – jos vain keksisin, mihin tarkoitukseen sitä itse käyttäisin. Sen pehmeät ja ohuet harjakset levittävät erityisesti jauhemaiset meikkituotteet kauniisti kasvoille ja sitä onkin kehuttu erityisen loistavaksi hyvin hienojakoisten puuterien kanssa, mutta koska levitän itse puuterini vipalla enkä esimerkiksi käytä mineraalimeikkiä, on sivellin minulla hieman turha.

Koska siveltimen harjakset ovat kuitenkin niin uskomattoman pehmeät ja sivellin tuntuu niin ylelliseltä arjen luksukselta, en ole hennonnut laittaa sitä eteenpäin ja olen vain odottanut, jos kuitenkin löytäisin sille sopivan käyttötarkoituksen. Taitaa kuitenkin olla niin, että minun on vain parasta laittaa tämä ihanuus kiertoon jollekin muulle, joka voi nauttia tämän silkkisistä harjaksista päivittäin eikä vain tyydy katselemaan sivelintä. Sivellin löytyy Duroyn verkkokaupasta täältä.

Ostolakossa kaikki meikkisiveltimet

Peiteaineiden levitykseen käytän nykyään aina vasemmanpuoleista pientä ovaalisivellintä, joka sekin on eBay-löytöjäni. Se on loistava ja saa peiteaineen häivyttymään upeasti iholleni. Aivan vastaava sivellin löytyy Makeup Revolutionilta parilla eurolla täältä.*

Oikeanpuoleinen *Giorgio Armani Beauty Maestro Blending Brush on myös niitä siveltimiä, joiden kohdalla en ole ihan varma, onko niillä paikka meikkikokoelmassani. Rehellisesti sanottuna se on osa sitä edelleen ihan vain siksi, että se on niin pirun kallis. Sain tämän yli 80 euroa maksavan siveltimen lahjaksi Giorgio Armanin tuotekoulutuksesta ja olen yrittänyt päästä selville, onko sivellin ihan oikeasti hintansa arvoinen. Omassa käytössäni en ole ihan varma. Käytän sivellintä voidemaisten poskipunien, varjostustuotteiden, korostustuotteiden ja peiteaineiden levitykseen ja se on siinä hommassa hyvä, mutta ei ehkä niin erinomainen kuin mitä sen hinta voisi antaa olettaa enkä välttättä tarvitsisi sitä. Toistaiseksi olen kuitenkin pitänyt sen ja aion jatkaa havainnointia.

Ostolakossa kaikki meikkisiveltimet

Nämä neljä sivellintä ovat käytössäni puuterimaisten korostus- ja varjostustuotteiden kanssa. Vasemmalla oleva Sigman siro viuhkasivellin on luottotuotteitani ja siitä löytyy aiempi postaus täältä. Ecotoolsin isompi viuhkasivellin sopii erityisesti aurinkopuuterille, kompakti Too Faced -tuotteiden mukana tullut sivellin puolestaan korostuspuutereille ja kivasti muotoiltu oikean reunan minulle jostain päätynyt sivellin on mainion kokoinen varjostustuotteiden levitykseen.

Ostolakossa kaikki meikkisiveltimet

Tämä jo aiemmin paljon kehumani, blogin kautta saatu Duroy Red Devil -meikkisivellin on lemppareitani, sillä se on niin monikäyttöinen. Se kulkee poskipunasiveltimen nimellä ja vaikka se vaikuttaakin siihen tarkoitukseen melko pieneltä, on se itseasiassa siihen varsin passelin kokoinen. Käytän tätä myös korostustuotteiden levitykseen, silmänalusien puuterointiin sekä jopa luomivärien häivytykseen, joten tämä on ollut ehdottomasti pitämisen arvoinen sivellin.

Ostolakossa kaikki meikkisiveltimet

Varsinaisia poskipunasiveltimiä minulla on kolme. Kaksi Diorin pientä poskipunasivellintä ovat molemmat tulleet aikoinaan töiden kautta lahjana ja vaikka en tarvitsisi kumpaakin, olen silti säilyttänyt niistä molemmat siltä varalta, että toiselle käy jotakin. Kolmas poskipunasiveltimeni on *MAC Cosmetics 168S Large Angled Contour Brush, joka on nimensä mukaisesti itseasiassa varjostussivellin, mutta jota käytän itse tavallisesti poskipunasiveltimenä.

Ostolakossa kaikki meikkisiveltimet

Nämä kaksi massiivista sutia ovat käytössäni hieman vaihtelevasti. Oikealla puolella oleva Tarte Swirl Power Contour & Bronzer Brush -sivellin on loistava ja sen sileät harjakset häivyttävät monet tuotteet vaivatta kasvoilleni, joten tartun siihen todella usein. Olen postannut siveltimestä aiemmin täällä ja nimittänyt sitä hätähousun lempparisiveltimeksi.

Vasemmanpuoleista Becca The One Perfecting Brush -sivellintä himoitsin viime kesänä aivan hulluna, mutta en ole sen hieman karheahkojen harjasten vuoksi loppujen lopuksi ollut siitä täysin hullantunut sitten kuitenkaan ainakaan toistaiseksi. Siveltimestä löytyy aiempi postaukseni täältä.

Ostolakossa kaikki meikkisiveltimet

Luomivärien kanssa käytän päätääntöisesti näitä neljää sivellintä. Vasemmanpuoleisin Morphe M433 on päätynyt minulle jostakin ja ajanut asiansa ihan hyvin, joten tartun siihen usein. Siveltimessä on hyvää sen monipuolisuus, sillä sitä voi käyttää lappeeltaan tuomaan varjostusväriä luomelle ja häivyttämään luomivärin sitten siveltimen muotoillulla kärjellä. Morphe M433 -sivellin löytyy edullisesti myynnistä täältä.*

Blogikokeiluun saamani Sigma E40 on myös suosikkejani ja käytän sitäkin sekä luomivärin levitykseen että häivytykseen. Sigma E40 -siveltimestä löytyy aiempi postaus täältä.

Viistopäinen Essence 01 Let It Snow  Yeshadow Blender Brush -sivellin on sekin blogikokeiluun saatu ja pidän siitä, vaikka en tartukaan siihen ihan yhtä usein kuin kahteen muuhun. Siveltimestä löytyy aiempi postaus täältä.

Oikeassa reunassa oleva pullea Cailapilta blogikokeiluun saatu sivellin on minulla käytössä vaaleiden sävyjen kanssa, sillä se pakkaa ne kivasti luomelle ja ne levittyvät sillä nopeasti. Käytän tätä toisinaan myös luomivärien nopeaan häivyttelyyn. Siveltimestä löytyy aiempi postaus täältä.

Ostolakossa kaikki meikkisiveltimet

Minulta löytyy myös kaksi minikokoista luomivärisivellintä, joita olen itseasiassa käyttänyt todella ahkerasti. Diorin ja Bobbi Brownin siveltimet ovat omia tarpeitani hyvin vastaavat ja kulkevat kätevästi matkoilla mukana, joten ne ovat jo vuosia olleet käytetyimpien siveltimieni joukossa.

Ostolakossa kaikki meikkisiveltimet

Nämä kaksi eBaysta ostettua ovaalisivellintä ovat varmaankin tarkoitettu peiteaineille tai korostustuotteiden tarkkaan levitykseen, mutta käytän näitä itse luomivärien kanssa. Nämä ovat aivan täydellisiä harjaamaan äkkiä erityisesti Essence Melted Chrome Eyeshadow -luomivärit luomilleni ja häivyttämään ne vaivatta. Käytän näitä myös muiden helmäishohtoisten luomivärien levitykseen, kun haluan pakata ne pigmenttisinä liikkuvalle luomelleni. Esimerkiksi Makeup Revolutionilta löytyy myynnistä vastaava sivellin täältä.*

Ostolakossa kaikki meikkisiveltimet

Nämä kaikki kolme rajaussivellintä ovat tulleet merkkien omien meikkituotteiden mukana ja tarkoitettu geelimäisen rajausvärin levitykseen. En tiedä, miksi olen välttämättä halunnut säästää kaikki kolme, sillä minulle riittäisi yksikin. Ehkä siksi, ettei näistä missään ole mitään vikaa ja kaikki toimivat loistavasti, mutta tällaisia lyhyitä, meikkien kylkiäisinä tulleita siveltimiä ei kukaan muu oikein halua itselleen, joten olisi tuntunut hölmöltä heittää ne pois vain poisheittämisen ilosta.

Olen käyttänyt oikeastaan päivittäin tuota oikeanpuleista Ardenin sivellintä, mutta Banila co. -sivellin on näistä käytännöllisin, sillä siinä on mukana korkki.

Ostolakossa kaikki meikkisiveltimet

Minulle riittäisi yksi huulipunasivellin, mutta minulla on niitä kaksi, sillä tostaiseksi en ole löytänyt sitä yhtä täydellistä. Blogikokeiluun saamani ja aiemmin esittelemäni Essencen Angled Lip Brush on ylivoimaisesti paras kokeilemani huulipunasivellin, sillä siinä on sen nimen mukaisesti viistottu harjaspää, minkä lisäksi se ei ole litteä. Harmikseni sitä ei ole kätevää kantaa mukana, joten olen säästänyt yhden perinteisen automaattisiveltimen, joka kulkee korkkinsa ansiosta mukana laukussa tarvittaessa.

Ostolakossa kaikki meikkisiveltimet

Lisäksi minultä löytyy myös nämä kaksi sivellintä. Ylempi IT Cosmetcsin sivellin on lemppareitani, sillä sen avulla saa luotua erilaisia rajauksia hyvin. Alempi Essencen sivellin on tarkoitettu nimenomaan kulmakarvoille ja olen säästänyt sen sen kierreharjan vuoksi. Kierreharja kun on maailman paras apuväline silloin, kun valmiin meikin päälle tulee tuikattua huolimattomuuttaan ripsiväriharjasta ripsiväriä ja se pitää saada iholta pois meikkiä sotkematta. Tästä aiemmasta postauksestani voi lukea, kuinka homma toimii käytännössä.

Tällä hetkellä sivellinvarastoni näyttää siis tältä. Uskon, että se tulee varmasti kutistumaan vielä muutamalla siveltimellä kunhan saan tehtyä itselleni vieläkin paremmin selväksi, mitkä siveltimet ovat niitä, joihin jatkuvasti tartun ja mahdollisesti huomattua, mitkä siveltimet jäävät jatkuvasti vaille käyttöä. Vaikka siveltimiä on huomattavasti vähemmän kuin ennen ja niitä lähti kiertoon useampi pakastepussillinen, on niitä silti jäljellä edelleen 33, mikä on minusta aivan turhan paljon.

Ostolakossa kaikki meikkisiveltimet

Kuinka monta meikkisivellintä te omistatte?


Lue myös:

Hyvä sivellinsetti on täydellinen lahjaidea

Paras vinkki meikkisienien puhdistukseen

5 kommenttia artikkeliin ”Näitä meikkisiveltimiä käytän”

 1. Muistan kun muutama vuosi sitten intoilit yksisarvissivellinsetistä, ja vaikka harvemmin innostun blogipostauksen perusteella ostamaan mitään saati sitten tilaamaan ulkomailta asti jouduin sen verran yksisarvissivellinhurmioon että tilasin setin itsellenikin. Ne olivat hypetettyjä silloin ja jatkuvasti loppu varastosta. Muistaakseni itsekin olit ollut jonotuslistalla ja vartonut niitä kauan.

  Aiemmastakin postauksesta huomasin, ettei kokoelmassasi näkynyt enää yhtäkään yksisarvissivellintä vaikka silloin pidit niitä vastustamattoman upeina ja laadukkaina ja tämä postaus vahvisti sen. Uteliaisuuttani kysynkin kävikö siveltimille jotain (karvat tippuivat, karvat karhenivat käyttökelvottomiksi, värit haalenivat tms.), jonka vuoksi luovuit niistä tai eivätkö ne olleetkaan niin hyviä, ettei kokoelmastasi löytynyt parempia? Koska jos siveltimet olivat erinomaisia, niin niistähän olisi jäänyt kattava, nätti yhtenäinen kokoelma käyttöön.

  Vastaa
  • Muistan itsekin todella hyvin nuo tuntemukseni. 🙂 Ne siveltimet olivat hyviä, mutta koska en vain oikeasti tarvitse niin valtavaa määrää siveltimiä, valikoin ne yksittäiset parhaat siveltimet jäämään jäljelle. Kaikkien siveltimien kokoelma koteloineen lähti ilahduttamaan uutta omistajaa, jolle on siitä varmasti enemmän iloa kuin minulle. Minulle oli nyt loppujen lopuksi tärkeintä, että jokainen sivellin vastaa täysin omia tarpeitani ja vaikka niitä siveltimiä tulinkin käyttäneeksi aika paljon, voittivat nämä ne. 🙂

   Vastaa
 2. Ahhahahaaa, hihhihhiii! 😀 Kukahan niitä muille ylimääräiseksi jääviä siveltimiä mahtaa kaikilta kavereilta hamstrata, jännää käytöstä! :’D Mä en ole vielä noin seestyneessä pisteessä, kaukana siitä. Voisin yrittää joku päivä laskea, mutta toisaalta en kyllä ehkä halua edes tietää. Mut nyt onneksi tovi sitten löysin järkevän, pölyltä suojaavan säilytysmenetelmän koko hullulle arsenaalille. 🙂

  (Vaikka ei saisi ostaa tavaraa säilyttääkseen tavaraa, I KNOW!)

  Vastaa
 3. Laskin juuri omat siveltimeni; niitä oli kahdeksan. Kaikkia ei tule käytettyä edes viikottain. En laskenut mukaan luomiväripaletissa tai yksittäisessä luomiväripakkauksessa mukana olevia pieniä superlonisia minisiveltimiä. Yhden luomivärisiveltimen voisin vielä ostaa, eikä minulla ole esim highlighterille viuhkasivellintä vaan käytän siihen sormenpäitä.
  Sanoisin että sivellinkokoelmasi alkaa kiitettävästi lähestyä normikuluttajan vastaavaa. Se ei vielä mielestäni tarkoita minimalismia. Tällainen ajatus putkahti mieleeni (toivottavasti et pahastu ja voit halutessasi jättää kommenttini julkaisemattakin) muustakin minimalismiin pyrkivästä vähennysinnostuksestasi; tavaraa on tullut kerättyä liikaa innostuksissaan, suuresta tavaramäärästä ja kaikesta siihen liittyvästä testaus-, postaustyöstä ja siihen käytettävästä ajasta normityön rinnalla tuli ahdistus ja nyt pyrit normalisoimaan tilanteen ja vähentämään ahdistusta. Tai entäpä jos ahdistus johtuukin jostain muusta kuin tavaroista tai niiden valintaan liittyvistä päätöksistä? Miten siellä töissä, onko työmäärä tasapainossa suhteessa työtunteihin vai auttaisiko siellä tehtävät muutokset helpottamaan tavara-ahdistusta? Sitten joskus kun kaikki tavarat ovat ihan minimissään niin malttaisitko olla ostamatta enää mitään uutta ja jos näin tekisit, olisitko silloin täysin vapaa ahdistuksesta ja onnellinen?

  Vastaa
 4. Oma sivellinkokoelma on täysin järjetön tällaiselle perusmeikkaajalle Äsken laskiessani sain tulokseksi 120 sivellintä, osa tosin voi piileskellä vielä jossain. Mutta yritän laskea positiiviseksi puoleksi sen, että siveltimet eivät pilaannu toisin kuin meikit. Heikko yritys paikata huonoa omaatuntoa Toki meikkejä on myös turhan paljon, mutta nyt olen päättänyt olla ostamatta uusia, lukuunottamatta uudet ripsivärit/rajaukset/ym. loppuun käytettyjen tilalle.

  Vastaa

Jätä kommentti