Tämä kaikille sopimaan tehty kulmakynä on suosikkini

*Sis. mainoslinkin

Kun meikkaan, suosin luonnollista lopputulosta. Tai no, oikeastaan sana luonnollinen on aika väärä valinta, sillä sanalla luonnollinen tarkoitetaan usein läpikuultavaa, lähes huomaamatonta meikkiä ja se ei niinkään ole se lopputulos, jota haen. Pitäisikin ehkä sanoa, että kun meikkaan, en suosi klassisen punaista tai pinkkiä huulipunaa lukuunottamatta sävyjä, jotka hyppäävät silmille ja näyttävät epäluonnollisilta.

Minun tyylissäni siniset huulipunat, vihreät luomivärit tai turkoosit rajauskynät eivät tunnu luontevalta jutulta. Meikkipohjani on usein melko peittävä, ripsissä on runsaasti ripsiväriä ja luomivärinikin voi kimaltaa, mutta silti pyrin luomaan lopputuloksen, joka ei huuda, että katsokaa, millä olen meikannut vaan korostaa mielummin minua. Tykkään meikeistä, jotka saavat minulle sellaisen olon, että voin itse tuntea näyttäväni hyvältä sen sijaan, että miettisin vain meikkini näyttävän hyvältä.

IT Cosmetics Brow Power Universal Eyebrow Pencil kulmakynä kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Tämän vuoksi yksi lempparimerkkejäni meikkien suhteen on Suomeenkin vähän aikaa sitten rantautunut, Yhdysvalloista tuleva IT Cosmetics. Olen haalinut käsiini jo parin vuoden ajan merkin tuotteita ulkomailla matkustellessani ja löytänyt sieltä useita loistavia juttuja, jotka ovat olleet minulla säännöllisen epäsäännöllisessä käytössä.

Pidän kovasti merkin lähestymistavasta meikkaukseen, sillä se sopii juuri minulle. IT Cosmetics myy omien sanojensa mukaan elämää mullistavia tuotteita, jotka on valmistettu yhdessä plastiikkakirurgien ja ihotautilääkärien kanssa. Tuotteet on kehitetty kaunistamaan tavallisia naisia sekä tuomaan apu epävarmaa oloa aiheuttaviin ongelmiin kuten ihon runsaaseen punoitukseen, tummiin silmänalusiin ja aknen jättämiin jälkiin.

IT Cosmetics Brow Power Universal Eyebrow Pencil kulmakynä kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Esimerkiksi merkin meikkipohjatuotteet ovat aivan omaa luokkaansa, sillä niissä on huikea määrä pigmenttiä. Koostumuksista on silti onnistuttu tehdä miellyttäviä ja ennen kaikkea helppoja käyttää, mikä on suuri osa brändin viehätystä.

IT Cosmeticsin tuotteet siis todellakin meikkaavat piilon sen, minkä haluaa itse kätkeä ja auttavat korjaamaan niitä juttuja, jotka tuovat itselleen epävarman olon, mutta silti ne keskittyvät nimenomaan korostamaan omaa kauneutta eivätkä tekemään käyttäjästään jonkun toisen näköistä.

Aiempi IT Cosmeticsin esittelevä postaukseni löytyy täältä.

IT Cosmetics Brow Power Universal Eyebrow Pencil kulmakynä kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Omia suosikkituotteitani on IT Cosmetics Brow Power Universal Eyebrow Pencil -kulmakynä, jonka minikoon ostin jo 1,5 vuotta sitten Singaporen Sephorasta. Kierrettävä kynä oli minulla ensin hieman epäsäännöllisessä käytössä puolisen vuotta, mutta koska se oli minikoko, jotka tavallisesti kuluvat loppuun nopeasti, pakkasin sen mukaani Thaimaahaan tammikuussa ajatellen, että se kestää käytössäni enää korkeintaan kuukauden.

Lopputulos on kuitenkin ollut, että vaikka käytin sitä Thaimaassa puoli vuotta ollessani suurimman osan ajasta ja siitä lähtien, kun heinäkuussa palasin sieltä, on se oikeastaan ollut ainoa käytössäni ollut kulmakynä, on kynää yhä edelleen jäljellä ja tuntuu, ettei se lopu koskaan. Tämä on todella hämmentävää, sillä oikeastaan kaikki muut käyttämäni kierrettävät kulmakynät ovat loppuneet viimeistään parissa kuukaudessa.

IT Cosmetics Brow Power Universal Eyebrow Pencil kulmakynä kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Kynän juttuna on, että sävyn valinnasta on tehty todella helppoa – sitä ei nimittäin ole saatavilla kuin vain yhdessä sävyssä! Universal Taupe -sävy on sen nimen mukaisesti tehty universaaliksi, eli lähes kaikkia imartelevaksi, mikä kuulostaa uskomattomalta, mutta googlettamalla voi huomata, että se pitää itseasiassa aika hyvin paikkansa.

Vaikka sävyn nimi on taupe, joka itseasiassa viittaa harmahtavan ruskeaan, eli viileään sävyyn, ei kynä ole ihan niin viileä kuin voisi luulla. Siinä on ripaus lämpöä, mutta ei silti kuitenkaan liikaa. Sen keskikova koostumus luovuttaa kulmakarvoihin ja iholle hyvin väriä, joka häivyttyy kauniisti, mutta pysyy asetuttuaan upeasti.

IT Cosmetics Brow Power Universal Eyebrow Pencil kulmakynä kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

En ollut ajatellut kynää mitenkään erityisen runsaspigmenttisenä, sillä sitä on amatöörimeikkaajankin helppoa käyttää eikä sen kanssa tarvitse olla varovainen. Ilmeisesti siinä kuitenkin on varsin hyvin pigmenttiä, sillä vaikka kulmani kaipaavat kauttaaltaan kynällä värittelyä ja sen lisäksi myös muodon korjausta, on kynä riittänyt näin pitkään aktiivikäytöstä huolimatta. Sitä siis kuluu kerralla omien kokemuksieni mukaan varsin vähän, eli pienestä sipaisusta irtoaa väriä riittävästi.

IT Cosmetics Brow Power Universal Eyebrow Pencil kulmakynä kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Optimaalinen kulmakynän koostumus on makuasia, mutta mikä tavallisesti erottaa kulmakynän silmänrajauskynästä on kynän koostumus. Siinä missä silmämeikkikynä saa olla utuisena luomelle sulava ja pehmeän vahamainen, tulee liian pehmeällä kynällä piirretyistä kulmakarvoista helposti suttuisen ja vahakynällä piirretyn näköiset.

IT Cosmetics Brow Power Universal Eyebrow Pencil kulmakynä kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Tässä kulmakynässä on sopivan kova, mutta ei silti oikeastaan kuitenkaan yhtään kova koostumus. Se ei ole vahamaisen pehmeä, mutta silti se on vähän sellainen kuitenkin. Se ei missään tapauksessa ole tuote, joka olisi vakuuttanut minut millään tavalla kaupan testeriä tutkiessa, sillä se vaikuttaa kaikin tavoin tusinatuotteelta, mutta kulmakarvoissani se on ollut aivan mieletön.

IT Cosmetics Brow Power Universal Eyebrow Pencil kulmakynä kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Sanoisin, että varmasti 95% blogissani tänä vuonna näkyneistä kasvokuvistani kulmissani on nimenomaan juuri tätä kulmakynää. Sen kärjellä saa korjattua kulman muotoa hyvin, lisättyä kulmiin intensiivisyyttä ja luotua ylipäätään hyvin luonnolliselta näyttävän lopputuloksen.

Kulmakarvani ovat ilman meikkiä melkoiset painajaiset, joilla ei näytä olevan ulkonäkönsä puolesta mitään sukulaisuussuhdetta toisiinsa, joten hyvä ja ennen kaikkea helppokäyttöinen kulmakynä on minulle välttämättömyys. Kärsivällisyyteni pienen meikkituherruksen suhteen on kuitenkin nolla eikä taidoissanikaan ole hurraamista, joten tarvitsen nimenomaan helpon meikkituotteen, jolla saan luonnolliselta näyttävän ja onnistuneen lopputuloksen helposti. Tämä kulmakynä on ollut minulle sellainen.

IT Cosmetics Brow Power Universal Eyebrow Pencil kulmakynä kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Jos siellä siis on muita, jotka hakevat hyvää kulmakynää, mutta ovat ihan yhtä epävarmoja kulmien laittajia kuin mitä allekirjoittanut on, niin tämä kulmakynä on ehdottomasti sellainen tuote, joka kannattaa nyt käydä hankkimassa, kun IT Cosmetics vihdoin on saatavilla Suomesta. Kynällä saa tehtyä hentoa ja vaaleampaa jälkeä, mutta sillä on mahdollista luoda myös tummempi lopputulos, eli se todellakin sopii lähes kaikille.

Oma kulmakynäni on tosiaan miniversio, eli oikea, pidempi kynä on vielä tätäkin pitkäikäisempi. *Kulmakynän voi ostaa Kicksin verkkokaupasta täältä.

IT Cosmetics Brow Power Universal Eyebrow Pencil kulmakynä kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Millainen koostumus teidän kulmatuotteessanne tulee olla?


Lue myös:
Edullinen ja hyvin peittävä peiteaine
Löytö: parin euron pikkutarkka kulmakynä

Haluan meikata kuin ranskalainen nainen

5 kommenttia artikkeliin ”Tämä kaikille sopimaan tehty kulmakynä on suosikkini”

  1. Kiva kynä muuten, mutta itselle tuo sama sävy on aaaaivan liian tumma (sen verran useamman asteen verran vielä, että en pysty sitä käyttämään). :/

    • Ah, voi harmi. :/ Olen nähnyt tällä aika vaaleitakin kulmia tehtynä, mutta ihan hyvin vaaleille kulmille ei ehkä sitten tosiaan sovi. :/

  2. Oon niin :sadface: kun Lumenen kulmakynän sävy 3 ”harmaanruskea”, jota oon käyttänyt lähemmäs 20 vuotta, on tän uusimman Nordic Chic tuoteuudistuksen jälkeen niin tumma ettei sitä ikinä voisi kukaan blondi käyttää, pitää etsiskellä uusi luottokynä sen tilalle 🙁

  3. Tämän postauksen innoittamana hommasin tuon kulmakynän ja aahhh…..varjele! Olen kulmakynätaivaassa 🙂
    Tajusin että olen nyhertänyt huonoilla kulmakynillä koko ikäni ja olin ihan aidosti ihmeissäni kun tätä kokeilin. Sävy on justiinsa hyvä ja ihan muutamalla sipaisulla saan kulmat kuosiin ja ilmeisesti tuon kapean kärjen ansiosta muotokin asettuu kohdilleen kuin itsestään. Olen monesti kyllästynyt kulmien meikkaamiseen ja yrittänyt helpottaa työaamujen meikkailuja värjäämällä kulmia ja manannut kun väri ei meinaa pysyä viikkoa kauempaa. Tällä ostoksella sekin ongelma ratkesi kun hommaan ei mene aamulla enää kauaa. Siis iso kiitos tästä!

    • Ihan mahtavaa kuulla, että kynä on toiminut jollakin muullakin noin hyvin! Tämä on kyllä ihan huippuhyvä tuote! 🙂

Kommentointi on suljettu.