Maailman cooleimmat föönit

*Sis. mainoslinkin

Minusta on ollu hauskaa huomata viimeaikoina, mitä kaikkea hiustenkuivaajarintamalla ollaan keksitty. Enää ei kilpailla vaan föönien tehoilla tai erityistä materiaalia hyödyntävillä vastuksilla, vaan homma on viety jo aivan uudelle tasolle.

chi-hiustenkuivaaja-kosketusnaytto

Touch screen -hiustenkuivaajat ovat toki juttu jo itsessään ja esimerkiksi Gigantista voi ostaa CHI-merkin hiustenkuivaajan, jonka kosketusnäytöltä voi lukea jo vaikka millaista tietoa.

Moni perinteinenkin hiustenkuivaaja hyödyntää hiussuomuja sulkevaa ioniteknologiaa. Teknologian ideana on puhaltaa negatiivisesti varautuneita ioneja, minkä ansiosta hiuksista tulee sileämmät ja vähemmän sähköiset.  Töiden kautta pääsin kuitenkin tekemään tuttavuutta Amika Power Cloud + Smooth Dryer -hiustenkuivaajaan, jolla voi puhaltaa paitsi negatiivisesti varautuneuta ioneja myös positiivisesti varautuneita ioneja.

amika-power-cloud-smooth-dryer

”Kun hiustenkuivaajaa käytetään puhaltamassa positiivisesti varautuneita ioneja se avaa hiussuomuja, minkä ansiosta hiuksia ravitsevat aineet pääsevät imeytymään hiuksiin ja tuomaan maksimaalisen vaikutuksen. Positiiviset ionit antavat hiuksiin lisäksi runsautta ja volyymia. Hiustenkuivaajan negatiivisia ioneja puhaltava toiminto auttaa tekemään hiusta silkkiset ja vähentämään niiden pörröisyyttä pitkävaikutteisesti sulkemalla hiussuomuja.”

Aika coolia, mutta myös loogista!

ga-ma-leggero-4d-therapy

Toinen vekkulin kuuloinen hiustenkuivaaja, johon olen töissä tutustunut on puolestaan GA.MA Leggero 4D Therapy, jonka otsoniteknologia ja ionisointitoiminto puhdistavat ja vahvistavat hiuksia niitä kuivattaessa. Siis fööni, joka puhdistaa hiuksia, minkä lisäksi se myös lupailee tehostaa hiusten kasvua!

”Hiustenkuivaajan hyödyntämä antibakteerinen otsoni nopeuttaa hiusten kuivaamista tehostamalla kosteuden haihtumista hiuksista, minkä lisäksi se auttaa muodostamaan hiuspohjaan suojaavan kerroksen sekä poistamaan epäpuhtauksia ja liiallista talia. Otsoni tehostaa hiuspohjan mikroverenkiertoa ja hapensaantia, mikä puolestaan hyödyttää hiusnystyjä ja siten tehostaa hiusten kasvua.”

En varsinaisesti tarvitsisi uutta fööniä, mutta tämän kohdalla viimeistään aloin jo miettiä, pitäisikö sellainen sittenkin hankkia.

Kaikkein coolein näkemäni fööni oli kuitenkin tämä lähinnä tyylikkäistä tuulettimistaan tunnettu Dysonin hiustenkuivaaja, johon törmäsin ensimmäistä kertaa kesällä Japanissa ja joka on rantautunut myös Suomeen.

dyson-hiustenkuivaaja-1

Jos Dysonin maailman cooleimpien tuulettimien ainutlaatuinen design ei ole tuttu, niin suosittelen kurkkaamaan ne Googlesta. Hiustenkuivaajan muotoilu poikkeaa perinteisten hiustenkuivaajien muotoilusta täysin ja jäljittelee pitkälti juurikin merkin tuulettimia.

dyson-supersonic

Dyson Supersonic on niin edistyksellinen fööni, että en oikeastaan edes osaa pukea sitä pariin lauseeseen vaan vinkkaan kurkistamaan valmistajan suomenkielisen sivun täältä ja katsomaan alla olevan videon:

Melkein 400 euroa maksava laite on kiistämättä aivan tolkuttoman hintainen, mutta sen lupaus entistä huomattavasti nopeammasta föönauksesta houkuttelee kovasti. Luin Mirrorin arvostelun laitteesta ja myönnän, että sen hankkiminen kutkuttelee mieltäni aivan suunnattomasti.

Minun on kuitenkin haastavaa perustella itselleni, onko tuo hiustenkuivaajan kanssa potentiaalisesti säästetty aika todellakin laitteen hinnan arvoista. Pesen hiukseni lähes poikkeuksetta joka toinen päivä ja föönaan ne kuiviksi, sillä muuten niiden kuivumiseen menee ikuisuus ja ne kuivuvat paljon kauniimman näköisiksi föönin kanssa. Vietän siis paljon aikaa fööni kädessä, joten periaatteessa se voisi olla laite, johon minun kannattaisi sijoittaa. Jos se lyhentäisi jokaisen 10 minuutin sessioni puoleen säästäisin vuositasolla jopa 15 tuntia föönausaikaa. Voisiko tuo aika olla sen arvoista?

Edit. Dyson Supersonic -hiustenkuivaajasta voi lukea omia käyttökokemuksiani tästä uudemmasta postauksestani.

Jos kaipaatte vinkkejä ihan tavallisen hiustenkuivaajan valintaan, niin tästä aiemmasta postauksestani löytyy vinkkejä siihen. *Kattava valikoima hiustenkuivaajia löytyy myynnistä esimerkiksi Elevenin verkkokaupasta täältä.

Oletteko te bonganneet erityisen cooleja föönejä viimeaikoina?

7 kommenttia artikkeliin ”Maailman cooleimmat föönit”

  1. Otsonia puhaltava fööni kuulostaa vaaralliselta eikä ainakaan miltään ympäristöteolta. Esim. otsonia vähäisessä määrin tuottavassa ilmanpuhdistimessa suositellaan käyttämään aktiivihiilisuodatinta otsonin poistamiseksi ilmasta, koska otsoni on terveydelle vaarallista hengitettynä. Toki otsonia on ilmassa aina pienen pieniä määriä, mutta se lisääminen ei ole suositeltavaa.

    • Ihan sama asia tuli mieleen heti ensimmäisenä!!! Että mitäs ihmettä. Ensinnäkin miten fööni voi tuottaa otsonia ja toisekseen kuka on keksinyt hengitettynä myrkyllisen kaasun puhaltamisen päätä/naama kohti olevan hyvä idea?!?! Mä luulen, että tässä on takana joku ”nerokas” mainosjippojappo. Tyyliin, että koska otsonia on ilmakehässä ja fööni puhaltaa ilmaa, niin mainoksessa saa sanoa föönin hyödyntävän otsoniteknologiaa tmv.

      Muutoin en kyllä ymmärrä ko laitteen olemassaolo, miten se olisi edes voinut saada myyntiluvan?

      • Ps. Dyson on myös kuuluisa lähes kulttimaineessa pidetyistä imureista (ja kyllä, myös ne ovat erittäin hintavia). Mutta ainakin luulisi puljulta löytyvän asiantuntemusta ilman liikutteluun tarkoitettujen tuotteiden valmistukseen. Tosin tuohon rahaan ostaisin kyllä itse ennemmin sen imurin…

  2. Tuo otsoni-idea kuulostaa mielenkiintoiselta päänahan kannalta! Voisi kuvitella että siitä hyötyisi ne joilla on ongelmia ihottuman kanssa. Päänahkaan kun on vaikea levittää mitään rasvoja… Mutta en tiennyt että otsoni on haitallista hengittää… Kuinkahan suuresta haitasta on kyse? Onkohan lyhytaikaisella käytöllä vielä mitään haittavaikutuksia..? hm…

    • Kyse on enemmänkin määrästä kuin laadusta tai altistuksen kestosta. Haittavaikutukset kattavat kaiken hengitysvaikeuksista, astmasta ja keuhkosyövästä kuolemaan.

      Maailman terveysjärjestön suositukseen perustuva yläraja nykyään lienee 100 mikrogrammaa kuutiometrissä. Mutta tosiaan, jos aine aiheuttaa syöpää ja kuolemaa niin lienee aiheellista kyseenalaistaa sen käyttö yksityishenkilöiden hallinnassa kaikkineen… Otsonointia tehdään autoille/asunnoille, mutta silloinkin kämpän pitää olla monta päivää tyhjänä tai auton useamman vuorokauden tuulettumassa…

  3. Buzzfeed vertasi videossa Dysonia ja edullista hiustenkuivaajaa, kannattaa katsastaa! ”$21 Vs. $400 Blow Dryer” https://www. youtube. com/ watch?v=JQk56_ZJEOo

  4. Muutkin olivat huomioineet otsonin vaarat hengitettynä, hiustenkuivaaja joka käyttää otsonia…? Outo yhtälö, mutta voi olla pelkkä mainoskikkakin.

Kommentointi on suljettu.