Hyvää Joulua!

Tässäkin tuvassa on hiljennytty joulunviettoon.
Tai no, oikeastaan kyseessä ei ole tupa, vaan lähiön kerrostaloasunto. 
Eikä oikeastaan hiljennyttykään, sillä iltamme päätähti on kolmevuotias kummityttöni, joka on saanut joulun ensimmäiset meikkinsä.
Ja ei, meikit eivät tulleet minulta, mutta yritin kovasti olla pikkuneidille avuksi hänen saadessaan ensimmäiset omat meikkinsä kasvoilleen. Niitä kun on niin kovasti toivottu ja haluttu. 
 
 
Eihän noita tietenkään arkeen tuoda eikä tuon ikäinen meikkejä tarvitse, mutta jestas, kuinka tärkeä olo neidille tulikaan, kun hän sai kerran niillä kasvonsa maalata ja survoa ne meikkipussiin, jota hän saattoi kutsua omakseen! Sieltä niitä voi ihastella ja tutkia vaikka joka päivä, vaikkeivät ne nassuun päätyisikään.
Viimeviikkoina päiväkotikaverit (ja kynsiä lakkaileva mummo?) ovat saaneet neidin haluamaan, että hänenkin kyntensä lakattaisiin. 
Ja voi jestas, kuinka suuri ilo olikaan, kun eräästä lahjapaketista paljastui lapsien kynsilakkoja!
Nämä kynsilakat lähtevät pois vesipesulla ja ovat ”myrkyttömiä”, joten ne sopivat hyvin pikkuneidin käyttöön ja ihasteluun.
Voi kuinka paljon hauskemmalta joulun riemu näyttääkän pienen kolmevuotiaan silmin katsottuna!

Ihanaa joulua kaikille lukijoilleni! Toivottavasti mahdollisimman moni löytää tänäkin jouluna sisäisen lapsensa ja sitä kautta joulun riemun!

6 kommenttia artikkeliin ”Hyvää Joulua!”

  1. Mä en ymmärrä miksi jotkut jeesustelee niin hirveästi että lapsille meikit ei kuulu jne jne. Ei siinä mun mielestä ole mitään pahaa että pikkuneidit haluaa kokeilla ja näyttää kauniilta kuten prinsessa ruusunen, satuprinsessathan ne on myös sellaisia esikuvia 🙂 Ihanaa että lapsille tehdään "lasten meikkejä", ei munkaan mielestä äitien ripsivärejä kannata lapsille lainailla. ;D

    • Tuota Prinsessa Ruususen fantasiointia siinä nimenomaan kritisoidaan. Sitä, että miksi pikkutyttöjen pitää yrittää näyttää mahdollisimman kauniilta – ihan kuin tulevat vuodet eivät toisi riittävästi ulkonäköpaineita. Ja sitä, millaista epätervettä kauneutta nykyään ihannoidaan. Esikuvia on moneen lähtöön. Satuprinsessojen ihannointi on ikävän sukupuoliroolitettua ja heteronormatiivista.

Kommentointi on suljettu.