*Sis. mainoslinkkejä
Faktat kehiin: yksi auringon UV-säteilyn ja tupakoinnin ohella iholle eniten ikääntymisen merkkejä aiheuttavista jutuista on useimpien kohdalla nukkuma-asento. Tämä ei varmasti tule yllätyksenä, koska meikäläinen ainakin näyttää juuri tältä tavallisella tyynyllä nukkuessaan:
Ei varmasti ole ihme, että varsinkin silmänympärysalueelle alkaa ilmestyä juonteita, kun jatkuvasti vetelee sikeitä tunteja kerralla naama rytyssä. Olen jo itse pitkään kiinnittänyt huomiota nukkuma-asentooni ja yrittänyt opetella nukkumaan selälläni, mutta se ei varsinaisesti tunnu kaikkein rennoimmalta asennolta. Näen parhaat unet kyljelläni tai vatsallani nukkuessani ja nukun itse melko kovalla memory foam -tyynyllä (jota kaverini kutsuvat tiiliskiveksi), jonka reunalle asettelen kasvoni illalla taktisesti välttääkseni nassun rytistymistä. Olen siitä onnekas, etten juurikaan pyöri yöllä tiedostamattani, eli periaatteessa voin täysin valita nukkuma-asentoni.
Saan kuitenkin esimerkiksi lomalla hotellityynyillä nukuessani aina jäätävät silmäkulman ja nenän vierestä aina poskipäille ulottuvat pitkät viirut silmieni alle ja voi mennä useita viikkoja ennen kuin ne jälleen katoavat täysin. Varsinkin lomalla minun on siis aivan erityisesti yritettävä pakottaa itseni nukkumaan selälläni.
Koska haluan kuitenkin nukkua mukavassa asennossa, mutta välttyä samalla unirypyiltä, tein joitakin viikkoja sitten pienen investoinnin ja tilasin itselleni anti-age-tyynyn. Kyllä, sellaisiakin on ja tämä on osoittautunut aivan mielettömän loistavaksi hankinnaksi!
Oma tyynyni on netin perusteella ilmeisesti varsin suosituksi nousseen Nurse Jamie -sarjan Beauty Bear Age Defy Pillow, joka on kehitetty nimenomaan ehkäisemään uniryppyjen muodostumista. Memory foam -tyynyn taika on sen ainutlaatuisessa muotoilussa, joka muistuttaa asiaa hyvällä mielikuvituksellä lähestyttäessä tyynyn nimen mukaisesti hatarasti karhun sivuprofiilia.
Tyyny on ensinnäkin muotoiltu niin, että se kannustaa nukkumaan selällään. Sen memory foam -materiaali mukautuu kropan mukaan ja antaa hyvän tuen päälle.
Ensimmäistä kertaa tyynyä käyttäessäni nukahdinkin lähes välittömästi selälleni ja nukuin siinä asennossa ongelmitta läpi yön.
Tyynyn muotoilussa on kuitenkin myös toinen ihan erityinen juju, joka tuo helpotuksen nimenomaan meille, jotka rakastaisimme nukkua kyljellään tai jopa mahallaan, mutta haluamme välttyä siltä, että tyyny ryttäisi poskemme.
Tyynyn haarautuvan sivun ansiosta naama ei nimittäin mene kyljellään tai vatsallaan nukkuessa ryttyyn, sillä tyynyssä on täydellinen kolo poskipäille ja poskelle!
Uudessa supertyynyssäni on loistavan materiaalinsa ja onnistuneen muotoilunsa lisäksi vielä satiininen tyynyliina, joka sekin on hyvästä paitsi iholle myös hiuksille. Tyynyliina on irrotettava, joten se on mahdollista pestä ihan normaalisti ja myynnissä on myös vaihtopäällysiä.
Sanokaa vain turhamaiseksi, mutta kyllä minä sanoisin, että jos ihan vain oikealla nukkuma-asennolla voi välttää juonteita tehokkaasti, niin siihen satsaaminen on minusta kyllä kannattavaa. Miksi nukkua naama rytyssä joka yö ryppyjä kerryttäen ja sitten yrittää kumittaa niitä ryppyjä tehotuotteiden avulla jos kerran voi lähtökohtaisestikin jo yrittää vaikuttaa siihen, ettei niitä ryppyjä pääse edes syntymään?
Olen ollut aivan ihastunut uuteen tyynyyni, joka on nyt ollut joitakin viikkoja petikaverinani. Tyyny on myös melko kompakti kokonsa puolesta, joten aion ehdottomasti pakata sen tulevaisuudessa mukaan kaikille matkoille, joille lähden matkalaukun kanssa.
Tyynystä voi katsoa lyhyen esittelyvideon täältä.
*Nurse Jamie Beauty Bear Age Delay Pillow -tyyny löytyy myynnistä Cult Beautyn verkkokaupasta täältä.*
*Vaihtopäällysiä tyynyyn löytyy täältä.
Myynnissä on myös versio, joka ei ole muotoutuvaa memory foam -materiaalia, mutta on muuten samanlainen kuin tämä oma versioni.
Kiinnitättekö te huomiota nukkumisasentoihinne kasvojen ryppyjä ajatellen?
Mä niin tarvitsen tämän! Hurja hinta vaan jos ei totu kun on muutenkin niskaongelmien vuoksi vaikea löytää tyynyä. Selvästi kyljellään nukkumisesta tulee nenänpieliin ryppyjä mutta en osaa nukkua selälläni.
Toisaalta jos vertaa esimerkiksi Tempurin muotoiltuihin tyynyihin niin tämä on jo hyvin edullinen, mutta toki harmittaisi heittää näin paljon rahaa tyynyyn, johon ei ehkä tottuisikaan, eli ymmärrän kyllä. 🙂 Minun on pakko muutenkin nukkua memory foam -tyynyllä, sillä ilman sitä niskani on aivan jumissa. Olen myös vähän pakottanut itseni opettelemaan selällään nukkumista, sillä minulle se on ollut vain tottumiskysymys ja ryppyjen ehkäisy on sen verran korkealla prioriteettilistallani, että totuttelu on ollut mielekästä. Tämän tyynyn myötä on kuitenkin ollut ihanaa saada taas nukkua hyvällä omallatunnuolla muissakin asennoissa. 🙂
Koko ikani olen nukkunut oikealla kyljellani. Selkavaivojen takia oli pakko opetella nukkumaan selallaan. Yllattavan hyvin se onnistuikin ja kun sain viela hankittua paksua silkkia olevat tyynynpaalliset, olen tyytyvainen ainakin tahan asti.
Olen kylla jo huomannut oikealla kyljella nukkumisen haitat. Hiukset oikealta puolelta ovat jonkinverran ohentuneet ja oikealla puolella naamassa on ihan eri lailla ryppyja kuin vasemmalla.
Minulla on ollut hieman vaikeuksia ryhdin kanssa ja olkapäät kipeytyvät helposti, joten senkin puolesta on pitänyt yrittää opetella selällään nukkumista. Terveydelliset syyt taitavat useimmilla olla se suurin tekijä, joka ”pakottaa” selällään nukkumiseen. 🙂 Mukavaa, että selällään nukkumisen opettelu on sinulta onnistunut, sillä monille (itseni mukaanlukien) se on hieman haastavaa. Meillä mies nukkuu yöstä toiseen naama rytyssä ja kyllä sen minusta näkee kasvoilta, sillä hän suosii nimenomaan juuri asentoa ja ryttyyn menee yleensä sama puoli kasvoja. Tämä ei tosin minulle kuulu, joten nukkukoot naama rytyssä jos itsestään siltä tuntuu. 😀
Mitä jos haluaa kääntyä toiselle kyljelle? Muotoilu on vain toisella puolella.
Minä vain käännän tyynyä mukanani. 😀
Osaatko sanoa sopisiko tämä tyyny niska-hartia kipuiselle tavallisen tyynyn lisäksi, onko tuolla helppo nukkua ja käykö tämä tyyny niskan päälle? 🙂
Minun on aina nukuttava memory foam -tyynyllä tai kärsin päivittäin jumiutuneesta niskasta ja migreenistä. Itselleni tämä sopii juuri siksi, sillä tämä tukee niskaani hyvin eikä päästä päätä retkottamaan kuten tavalliset tyynyt. Ryppyjä ehkäisevä muotoilu on siis vain plussaa tässä tapauksessa. Paljon on toki myös makuasiaa ja tottumiskysymystä tässä tapauksessa, mutta itse koen tämän olevan nimenomaan hyvä tyyny myös niska- ja hartialaueen hyvinvoinnin kannalta. 🙂
Kysyn vielä tarkennukseksi, että nukutko siis sillä memory foam-tyynyllä tämän kanssa eli laitatko tämän tyynyn vielä sen päälle vai nukutko pelkästään tällä ryppyjä ehkäisevällä tyynyllä? Jos nukut pelkästään tällä, niin onko se pelkästään liian matala? 🙂
Tämä on korvannut aiemman memory foam -tyynyni, sillä on samanlainen, mutta erilaisella muotoilulla. 🙂
Ikääntyminen ja sen aiheuttamat muutokset kehossa ovat luonnollisia. On ikävää, että vielä vuonna 2017 sitä ei voida hyväksyä. Ikävää on myös se että mainostat tällaisia tuotteita sen sijaan että keskittyisit ”body positive” -juttuihin.
Me taidamme edustaa hyvin erilaisia ajatusmaailmoja, missä ei toki ole mitään väärää ja jokainen on oikeutettu näkemykseensä. Oman blogini tarkoitus on nimenomaan antaa niitä konkreettisia vinkkejä, jotka auttavat ihmisiä tuntemaan olonsa hyväksi. Tottakai joku voi laittaa pystyyn blogin, jossa käsitellään ruumiinosa kerrallaan, miksi juuri vaikkapa silmäkulmien rypyt ovat iloinen asia, miksi finneistä ei kannata huolestua, miksi repaleisista kynsinauhoista voi olla iloinen tai miksi kuivalla iholla ei ole mitään väliä, mutta itse koen mukavammaksi kertoa, kuinka voi tässä tapauksessa nyt vaikka nukkua ilman, että niitä ryppyjä muodostuu, jolloin niistä ei koskaan tule ongelmaa. En ihan täysin ymmärrä, miksi ennaltaehkäisystä tehtäisiin kirosanaa ja pahaa asiaa? Tai siis, eikö se nimenomaan ole vähän vanhanaikainen näkemys vuonna 2017, kun käsissämme on kuitenkin kaikki tämä nykyinen tieto? 🙂
Oikeasti, rinnastat kuivan ihon (joka voi johtua myös esimerkiksi sairaudesta tai johtaa sellaiseen?) ja rikkinäiset kynsinauhat (jotka nekin ovat oiva kasvualusta bakteereille, jotka voivat aiheuttaa erilaisia tulehduksia) IKÄÄNTYMISEEN ja sen merkkeihin?
Taidat olla tyhmempi kui mitä luulinkaan.
Minusta tuntuu, että pääsen tässä viestien vaihdossa paljon helpommalla, jos sovimme, että olen sitten ihan hemmetin tyhmä ja yksinkertainen. En oikein näe, että tämä keskustelu voisi päättyä enää mihinkään hyvään, sillä en vain selkeästi puhu kanssasi samaa kieltä, mistä olen toisaalta erittäin iloinen edellisen kommenttisi perusteella. 🙂
No, kun en selkeästikään ymmärtänyt pointtiani, niin kerrataanpa: toki nykyteknologialla kaiken keksiminen on mahdollista, mutta se mihin se voima ja valta valjastetaan, on merkittävää. Se että ihmiset pyrkivät ikuiseen nuoruuteen ja kuolemattomuuteen hinnalla millä hyvänsä on luonnotonta, koska me kaikki vanhenemme ja lopulta kuolemme. Miksei sitä aikaa, energiaa ja rahaa voisi käyttää johonkin muuhun, kuten esim. terveyden ylläpitämiseen? Jos rypyt olisivat terveydelle haitallisia, niin asia olisi eri, mutta kyse on puhtaasti turhamaisesta päämäärästä.
Ja kyllä, olen edelleen vahvasti siitä mieltä että tällaisten turhakkeiden käyttäjät ovat tyhmiä. Niiden keksijät sen sijaan eivät, koska ovat keksineet keinon lypsää tyhmiltä käyttäjiltä loputtomasti rahaa. Eettisesti toki hyvin kyseenalaista.
Otetaanko nyt pikkasen takapakkia jooko ennen kuin lähdetään nimittelemään ketään tyhmäksi? (Enpä muuten ole hetkeen keskustellut kenenkään aikuisen kanssa, joka olisi nimitellyt toista tyhmäksi! 😀 ) Tämän jutun kun voi nähdä paitsi sinun näkökulmastasi myös näin: Tämän tyynyn ideana on nimenomaan ehkäistä niitä juonteita, jottei niihin kasvoille ilmestyneisiin ryppyihin tarvitse olla jatkuvasti keksimässä niitä uusia tehotuotteita, joita kuluttajat jatkuvasti toivovat saadessaan ryppyjä. Kun ryppyjä ei ole samalla tavalla, voidaan se niihin muuten käytettävä energia valjastaa sitten ihan millä tavalla ikinä sen toivotkaan valjastettavan.
Minusta on myös hassu (ja noh, ehkä vähän egoistinen) näkökanta ajatella, että samat asiat tekevät meidät jokaisen onnelliseksi ja kutsua esimerkiksi hyvän uniasennon antavaa tyynyä turhakkeeksi. Jokin asia, joka voi olla toiselle täysin turhaa, ei välttämättä ole sitä toiselle, mikä on hyvä pitää aina mielessä omia mielipiteitään nimettömänäkin verkossa jaellessa. Toisille esimerkiksi sinun turhamaisena pitämäsi ryppyjä ehkäisevä ihonhoito on rentoutumista ja akkujen latausta ja suorastaan meditaatiota. Ihoa hoitoaessa saa ottaa sen hetken kiireisessä elämässä itselleen ja keskittyä vain siihen hetkeen ilman, että aivot hyrräävät muissa jutuissa. Kaikille siinä ei ole kyse vain ryppyjen epätoivoisesta kumituksesta. Toiset saavat saman fiiliksen vaikka siellä luonnossa lenkkipolulla kävellessään, mutta minusta nämä molemmat tavat saavuttaa se hyvä olo ovat ihan yhtä arvokkaita. Koska jokainen meistä tosiaan vanhenee ja kuolee lopulta, niin eikö se oma ohimenevä elämä kannattaisi nimenomaan käyttää niihin asioihin, jotka saavat oman olon tuntumaan hyvältä? Minulla esimerkiksi on joka päivä parempi olo silloin, kun poskeani eivät korista tavallisen tyynyn minulle aikaansaamat juonteet eikä minun tarvitse miettiä niitä hetkeäkään peiliin kurkatessa eikä kukaan muistuta niistä kyselemällä, että olenkohan vähän väsynyt. Silloin voin käyttää aikani, energiani ja rahani muuhun kuin ryppyvoiteisiin. Vähän niinkuin tähän keskusteluunkin käytetyn ajan ja energian olisi voinut käyttää johonkin, josta tulee oikeasti hyvä mieli. 🙂
Edit. Koin myös, että kommenttisi oli kyllä hyvin suuressa ristiriidassa sen kanssa, että toivoisit minun kirjoittavan juttuja, joiden koet olevan ”body positive” ja sitten sen perään kuitenkin haukut ihmisiä täällä yleisesti tyhmiksi ihan vain siksi, että he käyttävät tuotteita, joita et itse koe tarpeellisiksi. Mitä hyötyä on ”body positive” -ajatusmallin boostaamisesta, jos siltä vetää itse jalat alta unohtamalla, että hyvinvointi lähtee korvien välistä?
Tiedätkö mitä tyhmyys on? En käyttänyt sanaa siinä samassa mielessä mitä joku viisivuotias käyttää kun kaveri ottaa lelun kädestä. Toisaalta, et itse suoranaisesti käyttänyt minusta mitään halventavaa nimitystä, vaan teit sen rivien välitä implikoimalla etten ole samalla älyllisellä tasolla kanssasi.
Huolestuttavaa minusta on juuri se, että sinun (tai kenen tahansa muun) päivä voi mennä pilalle siitä että on tyynynjälki poskessa. Painauma kyllä häviää muutamassa tunnissa. Mitäpä jos joku päivä joudutkin lääkärin määräyksestä alkaa käyttää cpap-laitetta? Siitä jää paljon syvemmät painaumat ihoon kuin tyynystä.
Koen ikävänä myös sen, että kanssaihmisilläsi on tarvetta huomautella sinun väsymystasostasi. Olen ehkä elänyt jossain kuplassa, mutta minun lähipiirissäni ihmiset kyllä tietävät ettei jokaisen ihmisen maailmassa ole joka yö mahdollista nukkua täydellisiä, virkistäviä yöunia. Jos joku lähipiirissäni on väsyneen tai herräisä, jopa vanhemman näköinen kuin eilen tai viime viikolla, ei tulisi mieleenkään mennä huomauttamaan siitä.
Jos joku sen sijaan tulisi minulla sanomaan jotain negatiivista ulkonäkööni liittyen, tekisin kyllä hyvin selväksi ettei se ole sopivaa.
Ulkonäkökeskeisyys alkaa nousta ja huolestuttaville leveleille nykymaailmassa.
Niin, kuten varmasti huomasit, on näin verkon kautta on aika hankalaa aina yrittää täysin ymmärtää, millä vivahteella toinen ja itselleen tuntematon ihminen tahtoo asiansa esittää. 🙂 Huomioithan kuitenkin, ettei tämän tyynyn yhteydessä nyt olla puhuttu niistä tyynyn aiheuttamista painaumista, jotka tosiaan iästä ja ihon kimmoisuudesta riippuen katoavat minuuteissa tai tunneissa, vaan ihan vain jatkuvan naaman rytyssä nykkumisen aiheuttamista rypyistä ja juonteista, jotka ovat ovat täysin eri asia ja aikaansaavat tavallisesti suuren osan iholla ikääntyessä näkyvistä rypyistä. Itselläni huonolla tyynyllä nukutun yön aikaansaama poskelle/silmänaluselle syntyvä juonne pysyy kasvoillani tavallisesti 3-4 neljä päivää ja niin turhan turhamaisena kuin joku muu sen voi kokekakaan, niin minua se häiritsee ja nukun mielummin yksinkertaisesti yöni hyvässä asennossa jottei sitä synny eikä sitä tarvitse miettiä. En ihan täysin ymmärrä asennetta, miksi nimenomaan ryppyjen ehkäisyä pitää väheksyä noin kovasti ihan kuin asiaan huomion kiinnittäminen olisi jotenkin paha juttu. Ei ulkonäöstään huolehtiminen ole automaattisesti ulkonäkökeskeistä.
Olen kanssasi aivan samalla linjalla, ettei toisten ulkonäköä tosiaan ole asiallista arvostella, mutta maailma on harmiksemme täynnä myös niitä ihmisiä, jotka kokevat sen aiheellisiksi ja möläyttelevät helposti ulos mitä mieleen juuri sillä hetkellä tulee ajattelematta yhtään, miltä se kuulostaa. Aivan kuten itse töksäytit mielestäsi turhia juttuja käyttävien ihmisten olevan tyhmiä asian esitystapaasi vasta jälkikäteen selitellessäsi, tekee valitettavan moni samaa ajattelematonta lipsauttelua myös toisten ulkonäköön liittyvissä jutuissa. 🙂
Pakko kyllä tulla kommentoimaan että eikö se nimenomaan ole luonnollista haluta näyttää hyvältä ja ehkäistä niitä vanhenemisen merkkejä? Tässä nyt kuitenki vuosisatoja historiassa ollu erilaisia kauneusihanteita ja niin tulee varmasti aina olemaan. Tottakai jokainen haluaa näyttää hyvältä ja mieluusti pitkään. Jos ihminen tuntee itsensä onnelliseksi kun pysyy nuorekkaampana pidempään, niin onko siitä jotain haittaa? Jos joku on aidosti onnellinen omassa elämässään pinnallisuuksineen niin mitä vastaan sanomista kellään on siihen? Varmaan aloittaja ei itsekään niitä ryppyjä ainakaan kovin ennenaikaisesti halua, minä en ainakaan. 😀 se ei tarkoita sitä ettei hyväksyisi vanhenemista tai olisi pinnallinen. Elämä kun koostuu aika monesta eri osa-alueesta ja oma ulkonäkö on vain pieni palanen sitä kokonaisuutta. Toki on niitä superpinnallisia ihmisiäkin mutta annettakoon heidän olla jos siitä nauttivat.
Allekirjoitan jokaisen sanan. 🙂
Onpa mielenkiintoinen tyyny. Itsekin niskaongelmaisena nukun vain memory foam tyynyllä. Kaularangan murtuman jälkeen vähän aikaa piti nukkua tavallisella, kun memory foam ei sopinutkaan, mutta sitten kun niska oli täysin parantunut niin täytyi palata takaisin memory foamiin. Tuo tyyny vois kyllä sopia, sillä nukun kyljelläni jatkuvasti. Sen sijaan ruttuja tai painaumia en ole onnistunut kovinkaan usein kasvoihin saamaan. Ehkä mun pää on vaan niin kevyt, ettei sellaisia muodostu! 😀 Tai sitten vana kääntyilen tarpeeksi usein.
Riippuu tosiaan paljon nukkuma-asennosta, että kuinka ryttyyn poski painautuu ja varmasti myös tuosta, kuinka paljon kääntyilee nukkuessaan. 🙂 Itse nukun tavallisesti koko yön kääntyilemättä mihinkään, eli jos nukahdan naama rytyssä, niin se on myös sitten rytyssä sen seuraavat 8 tuntia, mikä ei tosiaan pitkällä aikavälillä varsinkaan tee kovin hyvää… 🙂
Mitä silmänympärysvoidetta suosittelisit 25-vuotiaalle? Sopisiko se käyttämäsi Louis Widmerin silmänympärysvoide jo 25-vuotiaallekin? 🙂
Riippuu täysin, että millaista tuotetta toivoisit ja missä kunnossa silmänympärysihosi on. 🙂 Louis Widmerin silmänympärysvoide on minusta loistava nimenomaan helposti kuivuvalle iholle, sillä se tuo iholle tehokasta kosteutusta. Tuo silmänympärysvoide sopii hyvin 25-vuotiaallekin. 🙂
Aika kätsysti muotoiltu tyyny ja idea on loistava sinänsä, mutta en silti tiedä osaisinko nukkua tällaisella. Jotenkin koko tyyny muistuttaa liikaa jotain avaruusoliota 😀 Taidan olla väsynyt, haha. Mulla on ollut nyt kohta pari kuukautta Tempurin Ombracio-tyyny ja on ollut kyllä niin huippu, etten sitä pois enää vaihtaisi! Nukun niin paljon paremmin eikä enää ole niskatkaan jumissa tyynyn takia. Oon kirjoittamassa aiheesta blogiinkin jossain vaiheessa 🙂
Itselleen sopivalla tyynyllä on kyllä mieletön merkitys hyvinvoinnille! Minulla oli ennen aina niskat ihan jumissa ja todella usein migreeniä huonon nukkuma-asennon vuoksi, mutta memory foam -tyynyihin vuosia sitten vaihdettuani homma ratkesi sillä suuresti. Vielä kun joku pakottaisi näpyttämään päivät pitkät tietokonetta hyvässä ryhdissä, niin varmasti voisi kroppa vieläkin paremmin… 😀
Kiitos vinkistä! 🙂
On ollut suunnitelmissa uuden tyynyn hankinta ja näin kolmekymppisenä kaikki ikääntymisen merkkejä ennaltaehkäisevät keinot kyllä kiinnostaa. Tilasin tyynyn mainitsemastasi verkkokaupasta. Toimitus oli ilmainen ja löytyipä netin syövereistä vielä alekoodikin. Kaupan päälle sai myös valita pari näytettä. Nyt ei muutako odottelemaan paketin saapumista!
Tulehan sitten kertomaan, miten tyyny käytössä toimi. Kuulisin todella mielelläni muidenkin kokemuksia. 🙂 Minusta on nimenomaan mukavaa antaa näitä ikääntymisen merkkejä ennaltaehkäiseviä vinkkejä ja hyvän nukkumisasennon löytäminen on kyllä yksi parhaista vinkeistä suurimmalle osalle. 🙂
Olen shoppaillut itse Cult Beautyn verkkokaupasta useasti ja tykkään todella paljon. Toivottavasti tyyny tulee pian perille ja tykkäät siitä!
Joo, käyn raportoimassa sitten kun on lisäinfoa 🙂 Itelle oli ennestään tuntematon tuo verkkokauppa, mutta hyvät sivut oli ja helppo tilata.
Millainen tyynyliina tyynyyn kuuluu? Joku oma kiinteä? Pesemistä mietin…
Tuo violetti päällinen on irrotettava tyynyliina, joka aukeaa vetoketjulla ja jonka voi pestä normaalisti. 🙂
Itse ainakin tykkään kaikista ”ryppyjä ehkäisevistä”-postauksista, joten luen näitä mielelläni jatkossakin. 🙂 Osaisitko suositella jotain anti-age voiteita epäpuhtaalle seka/rasvaiselle 25-vuotiaan iholle? 🙂
Sanoisin, että tehokkain anti-age-tuote on omalle iholle sopiva kosteusvoide, jossa on suojakerroin, sillä auringon UV-säteily saa aikaan jopa 80% juonteista. Suosittelisin siis valitsemaan tuotteen, jossa on vähintään SPF 25 ja käyttämään sitä päivittäin. 🙂
Mäkin mietin että miksihän tuo ”poskimuotoilu” on vain toisella puolella. Kun mulla on kaksi poskipäätä, molemmilla puolilla yksi. Muutenkin epäilen että nukkuisinko tuolla tyynyllä yhtään sen sileämpinaamaisesti, kun tuossa on niin spesifit paikat mihin se poskipää pitää asettaa jotta saisi toivotun vaikutuksen. Enkä todellakaan jaksa yöllä miettiä nukunko nyt tuotteen ohjeiden mukaan optimiasennossa. Mutta toisaalta iäkkäämpiä ystäviäni kuunnellessa ymmärrän että jollekin tämä voisi olla elämää helpottava tuote! Tyynynjäljet saattavat kuulemma oleilla naamalla miltei koko päivän (kuulemma, sivullinenhan niitä ei noteeraa). Siinä tapauksessa tämähän voisi jopa helpottaa elämää Varsinkin jos ei ole niin anarkistinen nukkuja kuin nyt vaikka minä. Oon kuullut että jotkut tosiaan nukkuvat lähestulkoon samassa asennossa koko yön. Mutta pakko sanoa että tyynyn jäljillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa onko joku ihminen minusta hauskaa seuraa vai ei, siksi en itsekään jaksa siitä panikoida
Minun makuuni tyyny on muotoiltu sopivasti myös niin, että voin kääntää kylkeä eikä poski mene silti lyttyyn kuten tavallisella tyynyllä. Ei siis tarvitse turhaan stressata, onko naama missä asennossa tai nukkuuko joka yö ihan oikeaoppisesti. 🙂 Tyyny on siis etupäässä tarkoitettu ehkäisemään ryppyjä ja juonteita, jotka syntyvät jatkuvasta poski rytyssä nukkumisesta, eli jos se tuo avun edes osan aikaa niin sillä on toki jo vaikutus pitkällä aikavälillä. Toki tyyny ehkäisee myös tavallisen tyynyn aikaansaamia painaumia, jotka lähtevät tavallisesti päivän aikana pois, mutta lähinnä tyyny on tarkoitettu tuomaan pitkävaikutteisen ennaltaehkäisyn rypyille, jotka syntyvät vuosien saatossa. 🙂
Tuleeko tullimaksuja päälle, kun tilaa tuolta?
Ei tule, verkkokauppa toimittaa Briteistä. 🙂
Onko myös tuo tyyny auttanut sinua niska-hartiakivuissa? 🙂
Olen tätä ennen nukkunut jo vuosia memory foam -tyynyllä välttääkseni kipuja ja tämä tyyny toimii siinä edelleen samalla tavalla kuin vanha memory foam -tyynyni, sillä se tukee päätä hyvin sekä selällään että kyljellään nukkuessani eikä pää pääse retkottamaan ikävästi. 🙂
Voisinko saada tyynystä vielä mitat? Harkitsen todella tyynyn ostamista. 🙂 Kiitos.
En löydä tähän hätään mittanauhaa, joten ”abaut sinnepäin” -mitoilla sanoisin olevan n. 40 cm x 25 cm ja ehkä kymmenisen senttiä korkea, mutta korkeutta tuntuu hankalalta arvioida, sillä pullistuu keskikohtaa kohti ja muutenkin siis mukautuu pään painon mukaan. 🙂
Opettelin nukkumaan selälläni jo kauan aikaa sitten. Luin silloin, että kyljellään nukkuminen aikaansaa juonteita kasvoihin. No, tottakai, kun poski on lytyssä monta tuntia! 🙂
Käytän ohutta untuvatyynyä, josta saa muokattua korvien viereen ”seinämät”, jotta pää pysyisi naama kattoa kohti. Ja niskalle muotoilen tyynystä sopivan kokoisen, makkaran muotoisen pötkylän. Kuitenkin nukkuma-asento on kääntynyt hieman pää kallellaan -malliseksi. Mutta pääasia, etten röhnötä koko poskella. Useamman kerran herään, kun kädet ovat kylmät. Olen nostanut ne pään yläpuolelle!! 🙂 🙂
Patjan pitää olla tukevahko, kun selkä on suorana koko yön, ei ole kiva nukkua kuopassa. Käännän (luonnonkumisen) sijauspatjan ja runkosängyn patjaa silloin tällöin. Ympäri ja/ tai pää puoli jalkopäähän.
Ps. Kiinnostuin Korealaisesta kosmetiikasta juttusi ansiosta ja kommentoijan vinkatessa suomalaisesta nettikaupasta tilasin sieltä kivoja ja erilaisia, juttuja!
Minullekin todella tärkeää myös jämäkkä patja, jotta saa nukuttua hyvin. Meillä on tukeva patja, mutta hankimme siihen päälle untuvasta tehdyn sijauspatjan ja joka yö tuntuu, että nukkuisi pilvien päällä, vaikka sijauspatjan alla onkin sitten tukeva, kuopalle painumaton patja. 🙂
Korealainen kosmetiikka on tosiaan ihanaa juuri näiden kaikkien jännien ja vähän erilaisten juttujen ansiosta. Kivaa siis kuulla, että olet innostunut siitä ja on huippua, että tuotteita saa suomalaisistakin nettikaupoista. 🙂
Mitä silmänypärysvoidetta käytät tällä hetkellä? 🙂
Minulla on yökäytössä Louis Widermin silmänympärysvoide ja päiväkäytössä olevaan tuotetta vaihtelen aika paljonkin sen mukaan, mitä blogin kautta eksyy kokeiluun. Juuri nyt on päiväkokeilussa Lancômen vasta lanseerattu Energie de Vie -geelivoide, joka virkistää ihoa. Tykkään itse kuitenkin eniten tehokkaasti kosteuttavista tuotteista, joten tuo Widmer on suosikki. 🙂
Täytyy sanoa, kiinnostava konsepti 😀 Tuo sivu-uloke olisi van saanut olle toisellakin puolella, sillä mä ainakin möyrin naamani tyynyyn sekä oikealla, että vasemmalla poskella 😀 En osaa nukahtaa selälleni, vaan yleensä aina jompi kumpi poski tyynyä vasten. Luulen, että olen yöllä aika liikkuvainen ja vaihtelen asentoa, ja oikeasti kyllä kuvittelin nukkuvani pääasiassa kasvot tyynyyn haudattuna. Mutta, mies taas väittää, että useana aamuna nukun selälläni, ja kädet niskan takana 😀 Eli nukun kuulemma lungisti – mutta kivuliaan näköisesti.
Minä käännyn tämän tyynyn kanssa kyllä nukkumaan välillä kyljelläni myös toiselle puolelle kääntämättätyynyä mukanani, mutta koska tyyny on niin jämäkkä, niin naama menee edelleen vähemmän ryttyyn kuin tavallisella tyynyllä nukkuessa. 🙂
Noi valokuvat on valitettavasti lavastettuja: yläkuvassa on kasvoja ”vedetty” alaspäin, jotta syntyy ryppy silmien kohdalle. Jos pää olisi normaalisti Tempur -tyynyllä, mitään ryppyjä ei kuvan esittämällä tavalla syntyisi. Alakuvassa taas kasvot tuskin edes koskettavat ”ihme-tyynyä” mistään kohdasta, jolloin ei synny ryppyjä, ja kaikki näkevät, että tyyny ei painu yhtään, eli pää ei ole normaalisti tyynyllä vaan kohotetusti lähes irti tyynystä, muutenhan tyyny painuisi edes hieman pään painosta (pää painaa keilapallon verran), mutta nyt tyyny ei painu yhtään. Sitten tiedoksi; memory foameissa on huimia laatueroja. Tempur vähentää tutkitusti eniten painepisteitä, eli se ei työnnä nukkujaa (jolloin se ei aiheuta ryppyjä) kuten muut markkinoilla olevat memory foamit, jotka ovat paljon kimmoisempia, ja työntävät nukkujaa. Työntö/kimmoisuus/painepiste aiheuttaa kosketuskohtaan paineen tuntua, jolloin paitsi verenkierto häiriintyy ja kokee puutumista, niin myös iho menee rypylle. Tervetuloa tutustumaan nukkumisergonomia-neuvojan avustuksella Tempur-tuotteisiin ja niiden rahan arvoisiin hyötyihin Tempur Sleep Centeriin. Tempurilla on tutkitusti tyytyväisimmät käyttäjät (13 maan eurooppalainen tutkimus ja Suomen taloustutkimus 2015).
Jos nyt siis puhutaan minun ottamistani kuvista, niin ne jäljittelevät juuri niitä asentoja, joissa itse nukun tavallisilla tyynyillä yleensä sekä kuinka itse tällä muotoilulla tyynyllä nukun. (Ensimmäisessä kuvassa näkyvä tyyny sattui nyt olemaan mieheni X-mallinen Tempur-tyyny, joka ei ole optimaalisin omille uniasennoilleni ja toimi lähinnä mallina siitä, kuinka lyttyyn oma naamani yöllä menee tavallisen tyynyn kanssa.) Toki kukaan ei ole ottanut kuvia keskellä yötä oikeasti nukkuessani vaan ne ovat tietysti lavastettuja tätä tilannetta varten, mutta postauksen pointtina on tosiaan se, ettei naamani mene tämän kanssa yöllä ryttyyn ja suosittelen tyynyä niille, jotka ovat kiinnostuneita ehkäisemään huonojen nukkuma-asentojen pitkällä aikavälillä aiheuttamia ryppyjä. 🙂
Kiitos, että esittelit teidän Tempur-tyynyjenne materiaalia tarkemmin. Hyvä tyyny on tosiaan hyvien yöunien kannalta tärkeä juttu! 🙂
Sanot että et käytä itse Tempur tyynyä, joten miksi sitten lähdet arvostelemaan sitä kun ei ole kokemusta? JA Kyllä huomaa, että et käytä sitä, sillä lavastetusta kuvasta näkee että et osaa käyttää Tempur tyynyä oikein, koska siinä kuvassa olet laittanut pääsi anatomisesti muotoillun Tempur tyynyn ”korkealle” kohdalle eli etureunaan, jossa kohtaa tulisi olla kaula/niskaranka oikein tuettuna, eikä poski. Please ota sellainen kuva jossa käytät tyynyä oikein. Ja ota siitä toisesta tyynystä myös sellainen kuva jossa annat pääsi painua siihen. Koska se on 100% polyesteriä, niin varmasti pää painuu tyynyyn siten että se painuminen näkyy kuvassa (eikä niin että päätä pidetään irti tyynystä lavastaen sen toimivuutta ja ominaisuuksia todellisuutta paremmaksi), ja silloin kuvassa näkyisi että polyesterin kimmoisuus työntää kasvoja ja aiheuttaa ryppyjä. Lisäksi se materiaali työntää nukkujaa aiheuttaen painepisteen jolloin se häiritsee ja herättää nukkujan kääntyilemään ja hakemaan toista asentoa kun kasvoihin tulee epämukava painepiste ja jopa puutuminen . Ja vielä faktana tämä, että polyesteri materiaali hiostaa. Se ei ole memoryfoamia, ei edes heikkolaatuista sellaista. Tiedoksi tämäkin, että Polyester on kestävyydeltään erittäin heikkolaatuista, eli siitä tehdyt tyynyt menevät lyttyyn hyvin nopeasti, jolloin ne eivät ole enää pehmeitä eikä myöskään tukea antavia, ja pesut varsinkin muussaavat materiaalia entisestään. Näistä ominaisuuksista ja materiaalin halpuudesta johtuen polyester-tyynyt ovat hyvin edullisia. Eikä ominaisuudet parane tyynyn kikkailu-muotoilulla.
Hei Arto,
Pahoittelen, jos nyt käsitit minun jotenkin ”arvostelleen” nimenomaan teidän Tempur-tyynyänne. En itse tosiaan nuku tuolla, sillä kuten postauksessa kerroin, on se mieheni tyyny ja käytin sitä kuvituksena lähinnä kuvaamaan, miltä oma naamani näyttää tyynyn kanssa nukkuessa (ja miltä myös sillä nukkuvan mieheni naama näyttää, sillä kyseessä on X-mallinen tyyny, jolla hän nukkuu yleensä vatsallaan).
Minulla ei ole mitään kyseistä tyynyä vastaan ja mieheni nukkuu sillä mielellään. Koska tämä yksi lause nyt selvästi aiheutti mielipahaa niin poistin sen postauksesta, sillä Tempur-tyyny ei tosiaan liity tyynynä tähän postaukseen mitenkään muuten kuin siten, että kyseisessä kuvassa näkyi Tempur-tyynyn kulma. 🙂
Kyseessä on siis tämä Tempur Ombracio-tyyny ja kuten näissäkin kuvissa näkyy, menee naama sen kanssa väkisinkin ryttyyn tyynyä vasten:
http://www.metropoli.eu/files/big_product_image/64910/Tempur_tyyny_Ombracio.jpeg
https://www.slaapcomfort-center.be/sites/default/files/nodes/product_displays/ombracio%20sfeer.jpg
🙂
Onko tuo tyyny kuinka hiostavaa materiaalia? Joskus tullut ostettua sellainen tavallinen polyester-hirvitystyyny, joka sitten jäi käyttämättä.
Tyyny on 100% polyesteriä, kuin myös tyynyliina. Tyynyliina paljastui harmillisen huonolaatuiseksi kun otin sen pesua varten pois. Huonosti viimeistelty, langanpätkiä todella paljon sisäpuolella.
Tässä juuri tutkin pesuohjeita, pesitkö Virve tyynyä ennen käyttöä? Lukee, että pese kylmällä vedelle ja kuivata kuivausrummussa, mutta ei ole kyllä kuivausrumpua laisinkaan.
Minä en ole edes kurkkinut tyynyliinan sisälle ennen kuin nyt kun mainitsit asiasta. Ainakaan minulla nuo sisällä olevat huolittelemattomat langanpätkät eivät onneksi ole vaikuttanut tyynyliinan laatuun, eli on ollut pesun jälkeen ihan normaali. Olen pessyt itse tyynyliinan koneessa 40 asteessa muun pyykin mukana ongelmitta. Olen aika huoleton näissä asioissa usein enkä edes ollut katsonut pesuohjeita tarkemmin… 😀