15 kasvoille täydellisesti sopivaa aurinkovoidetta

*Sis. mainoslinkkejä

Kesä tulee ja kaikkialla kaikuvat kysymykset hyvistä aurinkosuojavoiteista kasvoille. Monien toiveena on korkea suoja, mutta koostumuksen halutaan silti olevan kevyt ja miellyttävä käyttää. Koska meillä länsimaissa on vieläkin hyvin yleistä, että korkeaa aurinkosuojaa käytetään kasvoilla vain aurinkoa ottaessa, löytyy korkean suojakertoimen sisältäviä tuotteita lähinnä auringonottotarkoituksiin. Käytännössä tämä siis tarkoittaa, että tuotteet on tehty hikoilua kestäviksi eivätkä ne siksi ole kovin ohuita ja miellyttäviä käyttää päivittäin esimerkiksi meikkipohjan alla.

Parhaita aurinkosuojatuotteita etsiessä katse kannattaakin lähes poikkeuksetta suunnata Aasiaan, jossa ihon suojaaminen auringolta on yhtä arkista kuin vaatteiden käyttö. Tämän ansiosta tuotemerkit ovat kehittäneet valtavan valikoiman aurinkosuojatuotteita, joiden ohuet ja miellyttävät koostumukset sopivat täydellisesti tavalliseen arkeen käytettäviksi niin yksinään kuin meikkipohjankin alla.

Vaikka eteläkorealaiset tunnetaankin hipiään aktiivisesti suojaavana kansana ja maan markkinoilta löytyy valtava valikoima hyviä aurinkosuojatuotteita, ovat monet omat suosikkimerkkini silti japanilaisia. Myös japanilaiset suhtautuvat auringon välttelyyn antautumuksella ja maan kosmetiikkamarkkinoilta löytyy siksi loputtomasti loistavia tuotteita.

Biore aurinkosuoja ostolakossa

 

Yksi suosikkimerkeistäni on Bioré, jonka monipuolisesta aurinkovoidevalikoimasta löytyy jokaiselle jotakin. Olen tämän vajaan puolen vuoden aikana hipelöinyt ja testaillut merkin tuotteita kaupoissa antaumuksella, sillä niitä löytyy oikeastaan jokaisesta kosmetiikkaa myyvästä liikkeestä ja marketista. Tässä olisi siis summaus 15 Bioré-aurinkosuojatuotteesta, jotka kaikki on tarkoitettu kasvojen suojaamiseen ja joista jokainen sopii meikin alle loistavasti.

(Löydät tuotteet myynnistä eBaysta niiden nimien kohdalla olevista linkeistä.)

Bioré UV Aqua -tuotteet

Bioré UV AQUA Rich Watery Essence SPF50+ PA++++ Ostolakossa aurinkovoide kasvoille

Bioré UV AQUA Rich Watery Essence SPF50+ PA++++* oli ensimmäinen Bioré-tuote, johon itse tutustuin ja johon rakastuin päätä pahkaa. Hieman sitruksisen tuoksuisessa tuotteessa on voidemainen koostumus, joka kuitenkin hajoaa iholla suorastaan vesimäisen kevyeksi ja raikkaaksi. Tuote ei jätä iholle täysin mattaista pintaa, mutta ei tunnu rasvaiseltakaan. Tämä sopii parhaiten normaalista sekaiholle ja rasvoittuvalle iholle. Tämän tuotteen aiemmasta versiosta löytyy blogistani jo valmiiksi yksi ylistyspostaus.

Bioré UV AQUA Rich Watery Gel SPF50+ PA++++ Ostolakossa aurinkovoide kasvoille

Bioré UV AQUA Rich Watery Gel SPF50+ PA++++kuulostaa erittäin kevyeltä tuotteelta ja sitä se onkin, mutta todellisuudessa se on hieman yllä mainitsemaani Essence-versiota täyteläisempi ja sopii siksi normaalista kuivalle iholle. Geelimäisessä tuotteessa on silti kevyt koostumus, joka jättää iholle miellyttävän raikkaan ja melko rasvattoman tunteen.

Bioré UV AQUA Rich Watery BB SPF50 PA+++ Ostolakossa aurinkovoide kasvoille

Bioré UV AQUA Rich Watery BB 3D Effect SPF50 PA+++on nimensä mukaisesti BB-voide, eli paitsi että se suojaa ihoa auringolta, tasoittaa se myös ihon sävyä. Tässä BB-voiteessa on melko täyteläisen voidemainen, keskipeittävä koostumus. Sävy on luokkaa light/medium ja vähän ehkä jopa oranssiin menevä, eli ei sovi ihan vaalealle iholle. Lopputulos ei ole  kovin rasvainen, mutta ei mikään mattainenkaan silti.

Bioré UV AQUA Rich BB Essence SPF50+ PA++++ Ostolakossa aurinkovoide kasvoille

Bioré UV AQUA Rich BB Essence SPF50+ PA++++on myös sävyllinen BB-voide, mutta sen essence-koostumus on hieman ohuempi (vaikkakin silti selvästi voidemainen) ja sävykin neutraalimpi ja jopa vaaleahkolle iholle sopiva. Tämä tuntuu iholla hyvin ohuelta ja sopii käytettäväksi sekä yksinään että meikin alla.

Bioré UV AQUA Rich Whitening Essence SPF50+ PA++++ Ostolakossa aurinkovoide kasvoille

Bioré UV AQUA Rich Whitening Essence SPF50+ PA++++on koostumukseltaan kevyehkö ja luo iholle heleältä näyttävän, hieman vaalean pinnan. Tämä ei tunnu iholla rasvaiselta, mutta ei silti ole täysin mattaisenkaan tuntuinen. Tämäkin sopii hyvin niin yksinään kuin meikinkin alle, mutta tuotteen ihoa optisesti hieman vaalentava sävy ei välttämättä sovi suomalaiseen makuun.

Bioré UV AQUA Rich Watey Mousse SPF50 PA++++ Ostolakossa aurinkovoide kasvoille

Bioré UV AQUA Rich Watery Mousse SPF50 PA++++* on valkoista ja vähän tönkköä, vaahtomaista voidetta, joka vaikuttaa ensin paksulta, mutta sulaakin iholle yllättäen suorastaan vesimäisenä ja jättää aika raikkaan tunteen. Tämäkään ei ole iholla varsinaisesti rasvainen, mutta ei silti ihan mattainenkaan vaan lähinnä pehmeän samettinen. Tuote auttaa häivyttämään ihohuokosia, ehkäisemään ihon rasvoittumista ja sopii hyvin siksi meikkipohjan alle.

Bioré UV Milk -tuotteet

Bioré UV Perfect Milk SPF50+ PA++++ Ostolakossa aurinkosuoja kasvoille

Bioré UV Perfect Milk SPF50+ PA++++* on tarkoitettu sekä kasvoille että vartalolle ja formuloitu kestämään ulkoliikunnassa. Kosteutta kestävä, maitomainen tuote on koostumukseltaan hyvin ohut ja juokseva. Tuote tuntuu iholle levittäessä hetken hieman öljyiseltä ja muuttuu sitten samettisen tuntuiseksi, mutta ei kuitenkaan ihan mattapintaiseksi. Tämä ei jätä iholle mitään sävyä.

Bioré UV Perfect Face Milk SPF50+ PA+++ Ostolakossa aurinkosuoja kasvoille

Bioré UV Perfect Face Milk SPF50+ PA+++* on valkoinen, matomainen aurinkosuojatuote, jonka oil control -koostumus jättää iholle himmeän mattapinnan. Tämä tuote sopii erityisesti siis normaalista rasvoittuvalle kasvojen iholle. Myös tämä kestää kosteutta ja sopii rasvoittumista ehkäisevän ja ihon pintaa tasoittavan koostumuksensa ansiosta erityisesti meikin alle. Tämä tuote on omia suosikkejani sen jättämän silkkisen tunteen vuoksi.

Bioré UV Bright Face Milk SPF SPF50+ PA+++ Ostolakossa aurinkovoide kasvoille

Bioré UV Bright Face Milk SPF SPF50+ PA+++* on hieman helmiäishohteinen, vaaleanpunertavan hehkun luova aurinkosuojatuote, jossa on ohut ja kevyt koostumus. Nimensä mukaisesti tämä jättää iholle todella heleän pinnan eikä myöskään tunnu mattaiselta, eli sopii parhaiten normaalista kuivalle ja samealle iholle. Myös tässä on kosteutta kestävä koostumus ja tätä voi hyvin käyttää meikin alla, sillä tämä myös häivyttää ihohuokosia ja auttaa parantamaan meikin kestoa.

Bioré UV Color Control CC Milk SPF50 PA++++ Ostolakossa aurinkovoide kasvoille

Bioré UV Color Control CC Milk SPF50 PA++++*on ihon sävyä korjaava aurinkovoide, jossa on vaaleahko sävy. CC-voiteen ohuehko koostumus tasoittaa ihon sävyä hieman, mutta on silti varsin kevyt. Tämä tuote jättää iholle ihanan samettisen tunteen, eli iho ei ole kuivan mattainen, mutta ei silti rasvainenkaan. Tämänkin kosteutta kestävä koostumus sopii hyvin meikkipohjan alle myös vaalealla iholla.

Bioré UV Mild Care Milk SPF30 PA++ Ostolakossa aurinkovoide kasvoille

Bioré UV Mild Care Milk SPF30 PA++on näistä tuotteista ainoa, jossa on matalampi suoja. Tämä myös lapsille sopiva aurinkosuojavoide näyttää pullosta ulos tullessaan voidemaiselta, mutta muuttuu iholle hierottuna lähes vesimäiseksi ja oikeastaan melkein katoaa iholta. Tämän hellävarainen koostumus sopii sekä kasvoille että vartalolle ja tuote onkin pakattu hieman isompaan pulloon.

Bioré UV Spray SPF50 PA++++ Ostolakossa aurinkovoide kasvoille

Bioré UV Spray SPF50 PA++++* ei ole varsinaisesti mitään tuoteperhettä vaan irrallinen tuote. Aurinkosuojasuihke vaikuttaa ajatuksena kätevältä, mutta ainakin jokainen testeri, jonka olen tästä saanut käsiini suihkuttaa tuotteen sen verran isona roiskeena ja voimalla, ettei tämä ole kovin kätevä kasvoilla. (Voi toki myös olla, että olen saanut käsiini vain huonoja testereitä.) Kun tuotteen hieroo iholle, on se kuitenkin kivan kevyen tuntuinen. Tätä tuotetta voi käyttää paitsi kasvoilla ja vartalolla, myös suojaamassa hiuspohjaa ja ehkäisemässä esimerkiksi ihon palamista jakauksen kohdalta.  Kätevä pullo toimii myös ylösalaisin suihkuttaessa. Koska kyseessä on kuitenkin aerosol-tuote, ei tätä saa tilattua eBaysta yhtä helposti ja monilta myyjiltä kuin muita Bioré-aurinkosuojatuotteita.

Bioré UV Base -tuotteet

 Bioré UV Base SPF50 PA++++ Ostolakossa aurinkovoide kasvoille

Bioré UV Oil Control Base UV SPF50+ PA++++* on muiden UV Base -tuotteiden tapaan kehitetty käytettäväksi nimenomaan meikin alla. Tässä on jopa yllättävän täyteläinen koostumus, joka kuitenkin tasoittaa ihon pinta. Tuote on kehitetty nimenomaan imemään iholta rasvaisuutta ja pidentämään meikkipohjan kestoa ja iholle jää sen jäljiltä samettisen rasvaton tunne.

Bioré UV Bright Up Base UV SPF50+ PA++++ on vaalea, hieman persikkainen meikinpohjustusvoide, jossa on tavallisen täyteläinen, voidemainen koostumus. Tämä vaalentaa ihoa ihan hieman ja jättää sen heleän näköiseksi. Iho jää melko samettisen tuntuiseksi.

Bioré UV Covering Base UV SPF50+ PA++++on sävyllinen meikinpohjustaja, jossa on voidemaisen täyteläinen koostumus. Tämä sävy on vähän oranssinen, light/medium-sävy, joka ei sovi ihan vaalealle iholle.

Biore aurinkosuoja ostolakossa

Tykkään Bioré-aurinkovoiteista, sillä ne tunnetaan laadukkaina tuotteina, niissä on loistavat koostumukset ja monipuolinen valikoima. Lisäksi niitä on helppoa saada käsiinsä edullisella hinnalla paitsi laajasti ympäri Aasian, myös eBaysta.

Jos siis etstitte hyvää aurinkosuojatuotetta kasvoille täksi kesäksi, niin suosittelen valitsemaan jonkun näistä Bioré-tuotteista ja kotiuttamaan sen eBaysta.

Biore aurinkosuoja ostolakossa

Onko teillä kokemuksia Bioré-aurinkovoiteista?


Lue myös:

10 faktaa auringolta suojautumisesta

SPF aurinkovoiteessa vai päivävoiteessa?

Täydellisen kevyt SPF 50 -aurinkovoide kasvoille

Ihoa suojaava ja heleyttävä merenneitogeeli on kesän parhaita kosmetiikkalöytöjä

18 kommenttia artikkeliin ”15 kasvoille täydellisesti sopivaa aurinkovoidetta”

 1. Onko tuossa Bioré UV Perfect Face Milk SPF50+ PA+++ voiteessa minkälainen tuoksu, onko myös sitruksinen? Tilasin aiemmin kokeiluun tuon Bioré UV AQUA Rich Watery Essence SPF50+ PA++++, mutta en pysty käyttämään sitä, kun saan kasvoihin siitä allergisen reaktion varmaan tuon voimakkaan hajuisen sitruksen takia. :/

  Vastaa
 2. Aikaisemmin, kun tutkin Bioren aurinkotuotteiden inci-listoja, huomasin niiden sisältävän alkoholia, jota pyrin välttämään omissa kosmetiikkavalinnoissani. En tiedä, onko koostumukset nyttemmin muuttuneet. Lisäksi monet suojakertoimelliset päivävoiteet aiheuttivat ihollani kirvelyä, punoitusta ja näppyjä. Tänä keväänä testasin Paulas choicen Calm-sarjan suojakertoimellisia päivävoiteita (spf 30) ja ovat sopineet herkälle iholleni ja meikin alle aivan loistavasti. Suosittelen kokeilemaan Paulan päivävoiteita, jos haluaa miellyttävän koostumuksen, eikä halua voiteeseensa alkoholia tai hajusteita.

  Vastaa
  • Muistaakseni kaikki paitsi tuo lapsille sopiva SPF30 sisältävät alkoholia. Käytän itse tavallisesti ongelmitta alkoholia apunaineena sisältäviä japanilaisia aurinkovoiteita, sillä ne on tavallisesti formuloitu hyvin ja miellyttävän tuntuisiksi. Uskon, että juuri tuo hyvä liuotin on varmasti näiden miellyttävien koostumusten salaisuus. 🙂

   Kiitos vikistä tuon Paulan tuotteen suhteen, täytyykin ehdottomasti tutustua! 🙂

   Vastaa
 3. Ennenkuin palaat ruotsiin, osta sieltä supergoop unseen sunscreen!! Ihan täydellinen aurinkosuoja❤️ Ei uskoisi aurinkosuojatuotteeksi, niin täydellinen ihana koostumus!

  Vastaa
  • Kiitos vinkistä! Olen katsellut noita uteliaana, kun niitä on niin kehuttu. Tähän mennessä olen hankkinut vain merkin matkakokoisen aurinkosuihkeen, mutta pitänee tutkia tuota! 🙂

   Vastaa
 4. Olen testannut Bioren Perfect Face Milk SPF 50+ voiteen. Meikin alle oikein toimiva tuote, mutta viikkojen käytön jälkeen jätti epäilyn, että ei ollut herkälle iholleni paras valinta. Tuo Aqua Rich Watery Gel odottaa vielä korkkaamista, koska Face Milkin jälkeen jäi pieni kynnys testaamiselle… Sen sijaan voin yhtyä ylistämään Paula’s Choicen suojakertoimellisia päivävoiteita niin Calm- kuin Resist-tuotesarjoista. Herkälle iholle olleet aivan loistavat tässä Suomen harvinaisessa helteessä!

  Vastaa
 5. Täytyypä kokeilla jotain noista ohuista, mutta ’ei-kuivattavista’. Aasian ihmeistä olen testannut mm. Etude Housen Sunprisen (ei tahmaava) sekä COSRXin Aloe Veran (voidemaisempi, ei sovi kovin rasvoittuvalle ainakaan helteillä) ja nyt jo markkinoilta hävinneen Lei Lanin (oma suosikkini)…
  Paula’s Choicen RESIST Youth Extending spf 50 sekaiholle on ollut aivan loistava valinta, tosi liru koostumus kyllä (haastavaa levittää ennen kuin noro pääsee tipahtamaan kämmenselältä lattialle..!) Sisältö täynnä antioksidantteja Paulamaiseen tapaan. 🙂
  La Roche Posayn valikoimaan on myös monta uutta, ihanaa ei-tahmaavaa 50 spf kasvotuotetta, joiden eroista en ole oikein selvillä… valinnanvaraa on paljon enemmän, kuin vaikkapa viisi vuotta sitten.

  Vastaa
 6. Itseä mietityttää näiden ”watery” tuotteiden teho, koska eikö tuollaista ohutta aurinkosuojaa tarvitse laittaa aikamoisen paksu kerros jotta purkissa lukeva suojakerroin toteutuu?

  Vastaa
  • Kasvoilla tarpeellinen määrä on n. 1,25 ml eli 1/4 teelusikallista. 🙂 Mutta on ihan totta, että moni ei käytä ohuita tuotteita tarpeeksi. Uskon kuitenkin, että niitä tulee todennäköisemmin laittaneeksi tarpeeksi kun taas paksumpia voiteita ehkä levittää arastellen.

   Vastaa
  • Ahaa, eli aurinkovoiteen koostumuksen paksuus ei vaikuta suojakertoimeen?

   Herää kysymys että miksi ihmeessä länsimaiden aurinkovoiteet ovat sitten niin hervottoman klähmäisiä… Formuloidaanko ne ajatellen vain kesän vaativaa rantakäyttöä vai onko täällä tuotekehittely vain jäljessä?

   Vastaa
   • Periaatteessa kaikki aurinkovoiteet testataan samalla tavalla, eli tietyn määrän tuotetta tulisi tuoda tietynlainen suoja. Kevyitä suihkeita, meikkituotteita yms. vaan harvoin käyttää tarpeeksi.

    Länsimaissa on melko vähän myynnissä aurinkosuojatuotteita, jotka olisi tarkoitettu arkikäyttöön. Meillä tuotteita käytetään tyypillisesti silloin, kun aurinkoa nimenomaan otetaan ja silloin koostumuksen on oltava kestävä, minkä vuoksi ohuet tuotteet eivät ole riittäviä. Jos tuotteen hikoilee heti pois, palaa iho taatusti ja tuote lytätään huonona. Toivottavasti tähänkin tottumukseen tulee muutosta pikkuhiljaa. Meillä myös vain harva haluaa laittaa aurinkovoiteen kosteusvoiteen päälle lisätuotteena ja monet haluavat mielummin kosteusvoiteen, jossa on jo suojakerroin ja hoitavien aktiiviaineiden yhdistäminen aurinkosuojakertoimeen tuo sekin varmasti haastetta formulointiin. Aasiassa aurinkovoieiden tuotekehittely on kyllä ehdottomasti edellä länsimaita. 🙂

    Vastaa
  • Arkikäytön aurinkosuojat olisivat kyllä lännessä hyödyntämätön markkinarako, johon varmasti firmat saisivat tuotteitaan ja luotua asiakaskuntaa jos siihen panostaisivat. On se hassua että hyllyt tursuavat anti-age tuotteita, mutta miksi ei aurinkosuojaa voisi markkinoida samalla tavalla sillä sehän on tehokkain anti-age mitä löytyy. Firmoille tietenkin olisi ihanteellista saada länsimaiden naiset joka ikäluokasta ottamaan uuden jokapäiväisen tuotteen käyttöön… Puhumattakaan siitä kun pääsee kokeilemaan miellyttävää aurinkosuojaa niin silloin sitä haluaa myös käyttää, toisin kuin näitä kamalia rantakäytön mönjiä mitä kukaan ei halua laittaa kun pakon edessä… Toivottavasti Korea-buumi jatkuu niin että aurinkosuojat olisivat seuraava mielenkiinnon kohde!

   Vastaa
 7. Olen käyttänyt japanilaisia ja korealaisia alkoholittomia aurinkovoiteita (joku Sunkiller taisi olla saman näköinen kuin ylimmässä kuvassa oleva), mutta nyt alkaa viimein olla parempia tuotteita meilläkin päin. LV:n aurinkovoide kasvoille on parasta mitä olen kokeillut.

  Vastaa
 8. Ostin juuri Japanin reissulta pari pulloa Biorén UV AQUA Rich Watery Geliä tuliaisiksi Suomeen. On kyllä aivan loistava tuote. Ja muutkin japanilaiset aurinkovoiteet mitä tuli kaupassa testattua. Poikaystäväkin suostui (kerrankin) käyttämään aurinkovoidetta mukisematta kun koostumus ei ollut klähmäinen. Pyysi vielä ostamaan jemmaan pari pulloa ettei lopu heti. 😀

  Kestävyys oli mielestäni oikein hyvä, aurinkovoide ei pettänyt kokopäivänä vaikka lämpötilat olivat +28C ja kierreltiin nähtävyyksiä suorassa auringon paahteessa. 🙂 Se on varmasti totta että eurooppalaisten voiteiden koostumus on kestävämpi ja kun sitä kerran laittaa, lähtee se hankalammin iholta. Toisaalta kun ihotuntuma on epämiellyttävä harkitsee kahdesti laittaako lainkaan aurinkovoidetta iholleen. Ja yleensä kallistuu aurinkovoiteettomaan ratkaisuun.. Toivottavasti näitä kevyempiä koostumuksia saataisiin euroopan markkinoillekin pian!

  Vastaa

Jätä kommentti