Näin käytät silmänympärysvoidetta

Saan usein kysymyksiä silmänympärysvoiteen käyttöön liittyen ja olin kuvitellut, että blogistani löytyisi jo aiemmin näpytelty oma postauksensa niihin littyen, mutta en itse ainakaan löytänyt sellaista.

Koska tein keväällä työharjoitteluni aikana Cosmopolitanin verkkosivuille aiheesta jutun ajattelin, että tuon sen mukaelman tänne bloginkin puolelle antamaan vastauksia niille, jotka ovat silmänympärysvoideasioita miettineet. Tässä siis muutamia kysymyksiä ja vastauksia silmänympärysvoiteisiin ja niiden käyttöön liittyen yhteenkoottuina!

Miksi silmänympärysvoidetta tulisi käyttää? 

Silmänympärysiho on huomattavasti muuta ihoa ohuempi ja siitä puuttuvat talirauhaset lähes kokonaan. Tämän vuoksi se on myös muuta ihoa herkempi kuivumaan -varsinkin, jos silmänympärysihoa myös rasittaa päivittäin meikinpoistolla. Usein ensimmäiset näkyvät silmänympärysjuonteet johtuvatkin nimenomaan ihon kuivumisesta, joten paras keino ehkäistä niitä on pitää huoli säännöllisestä kosteutuksesta. Näin iho pysyy kimmoisana ja sileänä ja ensimmäisten juonteiden ilmestyminen lykkääntyy.

Miksi silmänympärysiho tarvitsee oman tuotteensa? 

Ohut silmänympärysiho saattaa myös olla muuta ihoa herkempi, minkä vuoksi muualla kasvoilla käytettävät tuotteet saattavat olla sille liian voimakkaita ja jopa sitä tai silmiä ärsyttäviä. Silmänympärysiho ei myöskään välttämättä tarvitse samanlaisia tuotteita kuin muu kasvojen iho ja esimerkiksi rasvaisen ihon mattapintaiset voiteet imevät siltä turhaan jo valmiiksi vähissä olevaa kosteutta. Monet peruskosteuttavat kosteusvoiteet voivat kuitenkin sopia käytettäviksi myös silmänympärysiholla, mutta joskus poikkeuksena voivat olla liian rasvaiset koostumukset, jotka saattavat varsinkin yöaikaan saada aikaan turvotusta.

Missä iässä silmänympärysvoiteen käyttö tulisi aloittaa?

Yleinen harhaluulo on, että silmänympärysvoide on tarkoitettu vain iholle, jolla ikääntymisen merkit jo näkyvät. Totuus on kuitenkin, että olemassa olevia juonteita on vaikeaa saada katoamaan, minkä vuoksi niiden ehkäisy on tärkeintä. Siinä vaiheessa kun silmämeikin käytöstä ja sen kautta silmänympärysihon rasittamisesta meikin poistamisella tulee päivittäinen rutiini, on aika ottaa käyttöön silmänympäryksille tarkoitettu kosteuttava tuote. Tutkimusten mukaan ihon alamäki alkaa 25-vuotiaana, mikä on viimeistään se vaihe elämässä, kun silmänympärysvoiteen käyttö tulisi ottaa päivittäiseksi rutiiniksi. Itse taisin ottaa peruskosteuttavan silmänympärysvoiteen käyttöön joskus kuusitoistavuotiaana meikattuani säännöllisesti jo pari vuotta.

Kuinka oikea koostumus valitaan? 

Jos silmänympärykset kuivuvat helposti, auttaa täyteläinen koostumus kosteuttamaan niitä tehokkaasti. Mikäli puolestaan aamuinen turvotus vaivaa jatkuvasti, kokeile ohutta silmänympärysgeeliä, joka virkistää silmänympäryksiä. Älä liioittele siirtymällä anti-aging –tuotteisiin liian aikaisin, sillä liian tuhti koostumus saattaa saada silmät turpoamaan yöllä nukkuessasi. Anti-aging tuotteita ei kannata kuitenkaan pelätä ajatellen, että ”Mutta mitäs minä sitten käytän, kun olen oikeasti vanhempi,” sillä siinä vaiheessa kun ikää on tullut sen verran on teknologia kehittynyt jo niin paljon eteenpäin, että tuuden sukupolven ehotuotteita löytyy varmasti jo vaikka kuinka paljon.

Kuinka silmänympärysvoidetta käytetään? 

Levitä silmänympärysvoide ihonpuhdistuksen jälkeen puhtaalle iholle ennen kasvovoiteen levitystä. Käytä tuotetta säästeliäästi: oikea määrä voidetta on vain nuppineulan pään kokoinen nokare -itse tosin myönnän läträäväni reilumminkin, sillä omat silmänaluseni kaipaavat enemmän kosteutusta. Liiallisen käytön kyllä huomaa aaulla turvonneina silminä. Jos luomesi turpoavat helposti taputtele tuote iholle silmäluomea vältellen. Itselläni kuivuvat myös silmäluomet, joten levitän voidetta huoletta myös liikkuville luomille. Kiinnitä kuitenkin voidetta levittäessä erityistä huomiota silmienn ulkonurkkiin, joihin ensimmäiset juonteet yleensä ilmestyvät.

Koska te olette aloittaneet silmänympärysvoiteen käytön vai onko sen käyttöönotto vielä harkinnassa?


Lue myös nämä postaukseni:

Silmänympärysnaamio lämpenevä silmänympärysnaamio silmänympryvoide turvotus

12 kommenttia artikkeliin ”Näin käytät silmänympärysvoidetta”

 1. Oon 32 ja en ole vielä aloittanut sy-voiteen käyttöä,varmaan pitäisi, mutta olen aika skeptinen näiden sy-voiteiden suhteen. Tähän asti on riittänyt riittävä vedenjuonti ja kunnon yöunet. Eikä ryppyjäkään ole. Toki käytän normaalisti kosteutusvoidetta.

 2. Apua… Täällä ilmoittautuu yksi pian 26-vuotias joka ei käytä silmänympärysvoidetta! Ehkäpä pitäisi pikkuhiljaa alkaa käyttämään kun noita ilmeruttuja alkaa jo tarkkaan katsoessa erottua 🙁 Jos vaikka vielä jotain olisi tehtävissä.

 3. Aina sanotaan tuo, että käyttö pitäisi aloittaa silloin kun aloittaa myös meikkaamisen. En meikkaa, milloin tällaisen ihmisen pitäisi siis silmänympärysvoiteen käyttö aloittaa? Käytän silmänympärysvoidetta säännöllisen epäsäännöllisest ja olen 23-vuotias.

 4. Aloin käyttää 24-vuotiaana, ja olen käyttänyt säännöllisesti siitä asti (olen nyt 41). Mielestäni mulla on suht "hyvännäköiset" silmänympärykset verrattuna esim. muutamiin saman ikäisiin julkkiksiin tai pikkusiskooni (38 v.), joka ei ole koskaan käyttänyt mitään kosmetiikkaa (ei meikkiä eikä hoitotuotteita). Itse olen kyllä käyttänyt hänenkin edestään.

 5. Mä laitan ehdottomasti liikaa. Huomaan sen siitä, että silmät monesti kirvelevät aamulla tai illalla. Sama käy kaikilla voiteilla, se ei ole ärsytysreaktio sinänsä vaan se rasvan meneminen silmään aiheuttaa sen, että hankaan silmiä. En vaan osaa laittaa tarpeeksi vähän. Nuppineulan pää on mulle jo liikaa.

 6. Eikös silmänympärystuotteilla ole vielä perus kasvotuotteita tiukemmat mikrobimäärä rajat? Toki kasvotuotteitakin tehdessä huomioidaan sen mahdollinen puyhkiytyminen silmiin, mutten itse käyttäisi perus kasvorasvaa silmieni ympärillä. Atooppisen ja kuivan ihon takia mulle tuli 15-vuotiaana järkyttävät ihottumat luomille. Sain sen kuntoon kortisonivoiteella (lääkäri sanoi, että voi käyttää lyhyen aikaa silmien lähellä.) Ihottuma ja kortisonin ohentava vaikutus jättivät jälkeensä ohuita juonteita ja ihottumia ehkäistäkseni oon käyttänyt päivittäin silmänympärysvoiteita. Talvisin tuhtia Anti aging-voidetta ja kesäisin geelimäisiä roll-oneja. Tällä hetkellä oriflamen true perfection rolli riittää. Pysyy juonteet piilossa kun iho on kosteutettu. ;D

 7. Aloitin silmänympärysvoiteen käytön vähän alle 40-vuotiaana, muistaakseni. Mutta ei mulla ole juurikaan ryppyjä tässä kohtaa. Epäsäännöllisen säännöllisesti. Nykyisin 42-vuotiaana säännöllisesti, koska kuivuu koko ajan enempi. Nyt on ruvennut toinen yläluomi kuivumaan.
  En oikein löydä hyvää silmänympärysvoidetta. tuntuu, että joko on liian ohut tai paksu. Sopivaa ei löydy.

 8. Olisinkohan aloittanut sy-voidetta käyttämään siinä 19-20 vuoden ikäisenä?
  Silloin kun täytin 20 niin siskoni sanoi ensimmäisenö että "Onnea, nyt sitten kannattaa alkaa käyttämään sy-voidetta ennen kuin rypistyt". 😀 Toisaalta mulla saattaa kasvojenkin iho joutua joskus kovalle koetukselle töissä, niin sy-voide on tuonut siihenkin sitten helpotusta kun silmänympäryksetkin ovat saaneet kosteutusta.

 9. Itse olen lukenut aika paljon siitä, että loppujen lopuksi nuo silmänympärysvoiteet ovat samaa kamaa kuin perus kasvovoiteetkin. Tottakai niissä voi olla jotain kosteuttavia ainesosia enemmän. Tästä kai voi päätellä, että itse en (vielä ainakaan) käytä sy-voidetta 😀 Suosittelen kokeilemaan öljyä ihon kosteuttamiseen (siinä samassa vetelin myös silmänympärysihonkin öljyllä), itselläni meni vähän aikaa ennen kuin löysin itselleni sopivan yksilön, mutta kylläpä iho tuntuu hyvältä varsinkin talviaikaan! 🙂

 10. Aloin käyttää silmänympärysvoidetta 15-16 -vuotiaana, jonkun verran myöhemmin kuin aloitin meikkauksen.. Olen nyt 23 ja kun olen suositellut samanikäisille kavereille jotain hyvää silmänympärystuotetta, he ovat kauhistelleet että "ei kai mun iho oo niin huonossa kunnossa että kannattaisi alkaa käyttään tuommoisia!" 😀 naurattaa se, kuinka moni ajattelee sy-voiteiden olevan vain vanhoille, eikä ryppyjen ennaltaehkäisyyn niinkuin kerroit.

 11. Taisin aloittaa 17-vuotiaana, 5 vuotta siis nyt käyttänyt. 🙂 Tiedä sitten kuinka paljon hyödyn, mutta eipä tuo paljoa kukkarosta tai aamu-/iltarutiineista aikaa vie.

Kommentointi on suljettu.