Kuiva iho kiittää: heleä ja täyteläinen iho kompaktilla ihonkostuttimella

*Sis. mainoslinkin

Kuvailen paljon blogiin ja Instagramiin, minkä vuoksi olin muutamaan otteeseen puolivakavissani harkinnut selfie-valon hankkimista. Kännykkään klipsillä kiinnitettävä valo toisi helposti pientä lisävaloa ja sitä voisi käyttää apuna ihan kamerallakin kuvattaessa tietyissä jutuissa.

Magic eyes skin humidifier

En ollut kuitenkaan saanut perusteltua itselleni, miksi ihan oikeasti tarvitsisin selfie-valon – ajatus sen omistamisesta kun tuntui välittömältä henkiseltä nuorennusleikkaukselta enkä ollut aivan varma, halusinko sellaista.

Onnekseni minun ei kuitenkaan tarvinnut kauaa pohtia, onko 30-vuotias liian vanha hankkimaan itselleen selfie-valon. Vastaus siihen tuli nimittäin kuin itsestään bongattuani (jälleen eBaysta) tuotteen, joka oli paitsi söpö ja kätevä selfie-valo myös jotain sellaista, minkä omistamista minun ei todellakaan tarvitsisi puolustella 30-vuotiaille tutuilleni, joista kukaan ei todellakaan omistanut tai kokenut tarvitsevansa selfie-valoa.

Magic eyes skin humidifier

Tämä Magic Eye -nimellä kulkeva selfie-valo on nimittäin paitsi kätevä minikokoinen ring light myös ilmankostuttaja – tai sanoisinko pikemminkin ihonkostuttaja!

Magic eyes skin humidifier

Pientä vekotinta voi käyttää apuna sekä tuomassa kuvaukseen lisää valoa (valittavana on kaksi valon kirkkautta), minkä lisäksi sen voi täyttää ihan tavallisella vesijohtovedellä ja käyttää sitä kompaktina, iholle kohdennettavana ilmankohtuttajana.

Laite suihkuttaa sisältään erittäin hienojakoista sumua eikä sen pienen koon kannata antaa huijata: suihke on niin ihanan hienojakoista, että laite suihkuttaa ihoa hellivää usvaa yhdellä täytöllä oman ajanottoni mukaan noin 20 minuuttia, mikä on jo varsin pitkään.

Magic eyes skin humidifier

Laitteen kanssa saattoi kuitenkin ostaa käytettäväksi myös hyaluronihappoa sisältävää nestettä, joka auttaa sitomaan kosteutta iholle entistäkin paremmin.

Magic eyes skin humidifier

Tuote myytiin yhdessä laitteen kanssa, mutta pakkaustekstien perusteella veikkaisin (tai no, tulkitsisin), ettei sitä suoranaisesti ole kehitetty nimenomaan tällaista laitetta varten, mutta että se on silti suosittu tuote käytettäväksi tällaisen vekottimen kanssa.

Magic eyes skin humidifier

Kätevä ihonkostutaja ei tarvitse paristoja, vaan se latautuu vaivatta sen mukana tulevaa USB-johtoa käyttäen. Laite saapui valmiiksi hieman ladattuna ja kun sen akku tyhjeni, kytkin sen USB-kaapelin itseasiassa verkkovirtaan kännykkäni liittimellä tietokoneeni USB-porttieni ollessa kaikkien varattuja ja arvioisin sen latautuneen täysin noin tunnissa.

Kompaktin laitteen akku kestää minusta yllättävänkin hyvin, sillä täyden latauksen jälkeen se sumutti kosteutta ilmaan reilut 40 minuuttia.

Magic eyes skin humidifier

Koska vietän paljon aikaa kuivassa sisäilmassa ja näyttöpäätteen ääressä, on muutenkin pinnaltaan helposti kuivuva ihoni hieman kovilla. Tällainen kompakti ilmankostutin on kuitenkin ollut todella kätevä keksintö ja se ollut minulla nyt ahkerassa käytössä. Klipsinsä ansiosta sen voi kiinnittää haluamaansa paikkaan ja jos sumutusta ei itse pysäytä, loppuu se automaattisesti 15 minuutin kuluttua.

Käytän laitetta myös aamuisin levitettyäni meikkipohjan kasvoilleni saadakseni meikkini sulautumaan iholleni kauniisi. Koska laitteen luoma sumu on niin hienojakoista, olen pitäny tästä tavallisia kasvosuihkeita enemmän – varsinkin, kun tähän on kätevää vain täyttää uutta kraanavettä aina tilalle. Sumu on paljon hienojakoisempaa kuin tavallisten suihkepullojen luomat pisarat, jotka tuovat kasvoille selvästi kostean (tai joskus jopa märän tunteen) ja vaikka joku aerosol-pullo saattaisikin kyetä luomaan jotain vastaavaa, tulisi se silti käytössä kalliimmaksi (ja myös tietysti vähemmän ekologiseksi). Sumu ei varsinaisesti myöskään ”kastele” ihoa, vaan tuo sille vain kosteutta.

Magic eyes skin humidifier

Kuljetan laitetta mukanani käsilaukussa ja käytän sen sumutustoimintoa toimistolla aina välillä muutamia minuutteja, sillä ihoani saattaa alkaa päivän aikana joskus kiristellä kuivumisen myötä ja joskus se voi sen seurauksena jopa hilseillä. Tämä kompakti laite ehkäisee kuitenkin sitä ja kokonsa ansiosta sen käyttö on henkilökohtaisempaa kuin se, että nostaisin toimiston pöydälleni esimerkiksi kotoamme myös löytyvän perinteisemmän pienen ilmankostuttajan, johon tuikataan kiinni 0,5 litran vesipullo ja joka kosteuttaisi koko huoneen ilmaa.

Kotona sumutin puolestaan tuo ihanaa raikastusta rankan päivän jälkeen ja haluan myös uskoa, että siitä voisi olla hyötyä iholleni heti kosteutta sitovien hyaluronihapponesteiden ja -seerumien jälkeen hetken käytettynä.

Magic eyes skin humidifier

Pienet ilmankostuttajat ovat kuulemma suosittuja Aasiassa, sillä niiden ansiosta iho pysyy kauneusihanteiden mukaisesti täyteläisen kosteutettuna ja heleänä. Ymmärrän tämän täysin, sillä minun iholleni tämä on todellakin ollut avuksi ja mukana tuleva selfie-valo on sitten vaan plussaa! (Valoa ei muuten tarvitse pitää päällä ilmankostuttajaa käyttäessä, mutta laite pitää kyllä sumuttaessaan ihan pientä pihinää, joten ihan täysin huomaamattomasti sitä ei voi käyttää.)

Nyt jään innolla odottelemaan, kuinka ihanalta tällainen raikas sumu tuntuukaan iholla kuumina kesäpäivinä!

Oma laitteeni on ostettu eBaysta, jossa niitä näyttää olevan myynnissä paljon. Täältä* löytyy ainakin useita laitteita myynnistä eri eBay-myyjiltä ja omastani taisin maksaa muistaakseni hieman alle 10 euroa ilmaisine toimituksineen.

Magic eyes skin humidifier

Kenelle muulle tällainen pieni vekotin tulisi tarpeeseen?

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

4 kommenttia artikkeliin ”Kuiva iho kiittää: heleä ja täyteläinen iho kompaktilla ihonkostuttimella”

  1. IHANAA että teit tästä postauksen!! Lähti just äsken tilaukseen. Oon kattellut tätä sun Instagram storieissa, ja miettinyt että mä niin tarvin tollasen! Oma naama on kanssa alkanut ihan hilseilemään, ja silmät on kuivat kuin rusinat. Ootko uskaltanut käyttää tota hyaluronihappoa, ts uskaltaako luottaa että varmasti kanssa on sitä? Ja saisko vielä kysyä, osaatko suositella esim Lumenelta jotain todella kosteuttavaa kasvovoidetta nimenomaan pintakuivalle iholle? Ostin juuri Urban antidotes-öljyn, se on ollut todella mukava yöllä, mutta päivällä ei oikein meinaa meikki pysyä sen päällä. Eli joku todella kosteuttava ja kuitenkin hyvin imetytyvä voide olisi hakusessa päiväkäyttöön.

    • Minä en ole itseasiassa vielä saanut aikaiseksi kokeilla tuota hyaluronihappoa tähän, mutta toisaalta hyaluronihappo on niin perus ainesosa, että uskoisin olevan ihan ok tavaraa. Tämä on ollut niin ihana vekotin jo pelkällä vedelläkin täytettynä, että olen ollut aivan innoissani. 🙂

      Minä olen tykännyt nyt käyttää tuota Lumenen Sisu-linjan kosteusvoidetta päivisin meikin alla ja on ollut ihanan ravitseva yksinään, mutta silti melko hyvin imeytyvä. Nytkin sitä kasvoilla. 🙂

    • Minusta tuntuu, että olen innostunut kosmetiikasta ja kauneudenhoidosta aivan uudella tavalla tajuttuani kunnolla, kuinka paljon kattavammat ja innovatiivisemmat markkinat Aasiassa on ja on aivan mieletöntä seurata, mitä kaikkea sellaista sieltä löytyy, mitä en ole itse edes tajunnut kaipaavani. Toki sieltä löytyy turhuuksiakin ja ilman tätäkin esimerkiksi voisi elää, mutta samalla tämä on kuitenkin ihan mielettömän käytönnöllinen, joten ilomielin otan aktiivikäyttöön tämänkin elämää helpottavan tuotteen – kuten ne melkoisen monta muutakin, joista on vielä tulossa postauksia… 😉

Kommentointi on suljettu.