Videopostaus: GHD:n voittanut rauta?

Sain reilut pari kuukautta sitten blogini kautta kokeiltavakseni Remingtonin Sleek & Curl -muotoiluraudan, josta on valehtelematta tullut parhaita ystäviäni viimeisten kuukausien aikana.
Kihartelen ja muotoilen hiuksiani paljon, joten siihen tarkoitukseen käytettävän raudan on oltava ihan kosmetiikkabloggaajanoikeasti hyvä. Olen jo vuosia (tarkalleenottaen seitsemän vuoden ajan) vannonut GHD-rautani nimeen ja vaikka olen välillä kokeillut muita rautoja, ei mikään vaan ole kyennyt peittoamaan rakasta rautaani. Tai siis, ei ennen tätä tapausta.
Remingtonin Sleek & Curl S6500 on nopeasti lämpenevä, keraamisesti päällystetyillä raudoilla varustettu tapaus, jonka lämpötilan voi valita 150-230 asteen väliltä. Samanlainen kui GHD:kin, paitsi ettei GHD:n lämpötilaa voi valita itse: rauta on aina saman lämpöinen.
 Arvostan itse raudassa sitä, että suoraa jälkeä on tultava yhdellä vedolla. Kaikille hiuslaaduille yksi veto ei aina tietenkään välttämättä riitä, mutta minun vain hieman taipuisaan tukkaani suoran lopputuloksen on tultava yhdellä vedolla hiuksia sen enempää lämmöllä rasittamatta. GHD tekee sen yhdellä vedolla ja niin tekee myös Sleek & Curl.
Suurin ero näillä kahdella raudalla on kuitenkin minun hiuksissani tullut esiin hiuksia kihartaessa ja siinä Remington on vienyt minulla niin vahvasti voiton, että olen päätynyt siirtämään 150 euron arvoisen GHD:ni kaappini perälle ja siirtynyt käyttämään 50 euron Remingtoniani.
Koska tällaiset asiat voivat olla välillä hankalia selittää, päädyin tekemään raudoista videopostauksen:

Tässä vielä paremmin havainnollistettuna se ero, josta videolla puhuin:
Alla olevassa GHD:ssä keraamisen levyn ja itse häkkyrän reuna eivät mene yhtä pyöreän sujuvasti linjassa kuin mitä ylempänä olevassa Sleek & Curlissa, minkä vuoksi varsinkin napakampaa lopputulosta avittavien tuotteiden kanssa hiuksiin jää GHD:llä minun käytössäni helposti pieniä vekkejä varsinkin hiusten tyveen. (Oma rautani on tosin vuoden 2007 mallia, joten voihan olla, että raudan mallia on paranneltu, mutta en ainakaan itse ole tästä tietoinen.)
Yksi miinus Remingtonissa on kuitenkin GHD:hen verrattuna ja se on raudan johdon pituus. GHD on alunperin tarkoitettu enemmän ammattilaiskäyttöön ja siksi siinä on todella pitkä johto. Pitkä johto on kätevä esimerkiksi reissussa, sillä hotellien pistorasiat eivät aina ole siellä, missä niiden toivoisi olevan. Kotikäyttö Sleek & Curlin johto on minulle riittänyt, mutta jo kertaalleen olen matkalla ollessani ehtinyt toivoa sen olevan yhtä pitkä kuin mitä se GHD:ssä on.
Kuten tosiaan jo aiemmin ja videollakin totesin, olen ollut niin myyty tälle uudelle bestikselleni, etten taida enää palata takaisin GHD:n rautaani. En voi uskoa, että sanon näin, mutta niin nyt vain kuitenkin sanon. Harkitsin pitkään myös Cloud Nine -raudan kokeilua, mutta kalliin hinnan vuoksi en sitä sitten koskaan hankkinut ja hyvä niin, sillä tämä Remingtonin edullisempi rauta täyttää kaikki tarpeeni paremmin kuin erinomaisesti.
Onko joku muu ihastunut tähän rautaan?

34 kommenttia artikkeliin ”Videopostaus: GHD:n voittanut rauta?”

 1. Tämä postaus tuli kyllä kuin tilauksesta! Oon tässä jo hetken aikaa suunnitellut uuen raudan hankintaa ja olin jo valmis pistämään pennoseni GHD:hen tai Cloud nineen…Mutta nyt taitaa käydä niin että säästän pennoseni ja ostankin tämän itselleni 🙂 Kiitoksia siis paljon!

 2. Meidän opettaja on tainnut joskus sanoa että Cloud Nine on samojen tyyppien kehittelemä kuin GHD (ovat vissiin ensin tehneet GHD:n, myyneet sen ja sitten tekivät Cloud Ninen, jos en ihan väärin muista…) ja mitä nyt oon molempia päässyt koulussa käyttämään niin eipä niissä eroa tosiaan hirveästi ole, ainut taitaa olla että Cloud Ninessa saa säädettyä lämpötilaa.

 3. Minulla on sekä GHD että Cloud Nine, ja C9 on selkeästi parempi kuin GHD. Liukuu paljon paremmin ja lämpötilaa saa tosiaan säädettyä. Suoristus kestää paremmin ja hiuksista tulee kiiltävämmät. Olisi kiinnostavaa päästä kokeilemaan tuota Remingtonia.

 4. Hihii, mullahan oli juurikin tämä rauta käytössä (ja olen sitä erittäin lämpimästi suositellut aina kun on joku sellaisia kaipaillut) kokeillessani siskoni GHD:ta ja ihmettelin kovin, miksi se (GHD) on niin hirveän hypetetty ja ylivetaiseksi kehuttu kun minä en kokenut mitään välitöntä ekstaasia sitä kokeillessani ja olin sitä mieltä, että mun Sleek & Curl on ihan yhtä hyvä (ja parempikin, henk.koht. arvostan tuota lämpötilan säätömahdollisuutta kovasti). Niin että kyllä, olen todella ihastunut Sleek & Curliin. 🙂 Tosin juuri nyt en tarvitse isoa suoristusrautaa kun hiukset ovat lyhyet mutta käytössä on kuitenkin Remingtonin minirauta. 😀

 5. Olen itse parturi-kampaaja ja vannon juurikin tuon samaisen remingtonin raudan nimeen. Olen töissä käyttäny GHD:tä vuosikaudet ja olen silti sitä mieltä, että tuo remington on parempi. Cloud ninen rautaa inhosin syvästi kun yhdessä työpaikassa jouduin käyttämään..myös CHI:n rauta oli ihan kuraa.

 6. Hei!
  GHD-raudassa ei tosiaan voi säätää lämpötilaa, MUTTA laitteessa on tietokone joka mittaa hiuksen sähkövarausta. Hiuksen huonokuntoisessa osassa sähkövaraus muuttuu ja laite säätää lämpötilan sopivaksi.
  Muutama vuosi sitten laitteen maksimilämpötilaa laskettiin noin kymmenellä asteella. Vanhemmissa laitteissa lämpö on max 190C, uudemmissa noin 180C.
  Onnea uudesta raudasta! Onnistuneet hankinnat tuovat hyvän mielen pitkäksi aikaa. 😀

  • Voiko tämä jotenkin pitää oikeasti paikkansa, vai onko kyseessä joku markkinointi-lirumlarum?

  • Itsekkin ihmetteln voiko olla totta? Jos lämpötila vaihtuu hiuksen huonokuntoisessa osassa, esim. latvassa, niin miten rauta voi muutamassa sekunnissa pystyä vaihtelemaan lämpötilaansa niin nopeasti?

  • Joo, vaikka rauta toki lämpenee ja jäähtyy nopeasti, en usko että yhden hiussuotuvan aikana ehtisi tapahtua kovin suurta lämpötilan muutosta. Sen kyllä olen huomannut että super paksua tukkaa muotoillessa ghd kuumenee selkeästi enemmän kuin ohuempi hiuksisten asiakkaiden kanssa. Sinänsä ihan näppärä ettei tarvitse säätää mitään, vaan senkun lähtee tekemään. Tietysti jos rauta on vain omassa käytössä, lämpötilaa ei tarvitsekaan joka kerta säätää erikseen.

  • Nyt kyllä kuulostaa niin tuubalta ettei tosikaan. 😀 Oisko TuulaHurmalla tästä jotain todistetta vai onko kyse vain siitä, että ghd:n maahantuojan markkinointiosasto heräsi?

 7. Itse oon vannonut saman Remingtonin raudan nimeen vuosia. Vahingossa ostin, kun oli jotenkin hyvä mielikuva merkistä, ja viitisen vuotta kerkesi palvella ennen kuin itse, köhöm, astuin päälle, ja siitä syystä jouduin uuden ostamaan. Sama lähti taas matkaan. Kihartaessa nimenomaan aivan erinomainen.

 8. Kiitos tästä postauksesta!

  Juuri nyt itselläni ei ole tarvetta ostaa uutta suoristusrautaa, mutta viimeksi kun uuden raudan ostin olin melkoisen hukassa suoristusrauta hyllyllä.

  On todella vaikeata tehdä eroa halvempien suoristusrautojen välille kun pakkaukset lupaavat lähes samaa kaikissa. Itse en malta ostaa GHD:tä tai Cloud Nine rautaa. Mutta kavereiden rautoja kokeillessa on kyllä huomannut, että raudoissa on eroa, vaikka kaikissa olisikin keraamiset pinnat yms.

 9. Olen käyttänyt noita Sleek & Curl sarjan Remingtoneita jo itse reilut 6 vuotta. Olen testannut ghd:tä, mutta se ei ole ikinä vetänyt vertoja näille. Sleek & Curl rautaa on muuten muokattu vuosien varrella tosi paljon ja tuo sinun ei ole se uusin, jonka hinta on sen jotain 77 euroa. Mutta kaikki ne ovat vallan toimivia ja erittäin hyviä tuotteita.Ulkoasu vaan päivittyy.

 10. Heippa! Tämä oli ensimmäinen videopostaus jonka sinulta katsoin ja olet oikein luonnollinen kameran edessä 🙂 Eräs tekninen seikka kuitenkin harmitti minua videossa, nimittäin ikkunasta tuleva vastavalo. Jos olisit kuvannut ikkunalta huoneeseen päin, niin valo olisi toiminut hyödyksesi. Nyt ikkunan ja hiustesi välillä oli niin iso kontrasti, että hiuksesi olivat ihan mustat, eikä niistä oikein erottanut suoristusraudan jälkeä. En yhtään tiedä minkälaisilla välineillä kuvasit tai että pystyisitkö kääntämään studiotasi toisinpäin mutta ajattelin kuitenkin jakaa tämän vinkin sinulle. Mielelläni katsoisin sulta lisää videoita 🙂

 11. Mulla on tuo sama Sleek&Curl -rauta, ollut jo yli puoli vuotta, ja se on paras muotoilurautani tähän mennessä. 🙂 Tuolla saa aivan ihanat kiharat suoristamisen lisäksi, ja lämpenee mulla ainakin edelleen ihan salamannopeasti!

 12. Tykkäsin myös, lisää videoita! Jos saa toiveen esittää: vinkkejä, miten laittaa hiuksia arkisin. Laitan niitä kyllä ja osaankin ihan tehdä monenmoista vänkyrää, mutta ideat puuttuu! Tuntuu että hiukseni ovat aina vaan suorina tai kiharina, mutta niin tylsästi, johonkin kivaan ekstraan olisi kiva saada inspiraatiota 🙂

 13. Onneksi en ole koskaan sortunut öky-GHD:hen, koska tämä Remington tulee varmasti olemaan seuraava suoristusrautani! 🙂

 14. Ymmärtääkseni GHD:stä on tullut uusi versio (vanha oli ilm ghd IV) eli ghd gold jossa on ilmeisesti hieman pyöreämmät kulmat noissa levyissä, jotta kihartaminen onnistuisi paremmin. Kuulemma myös liukuu paremimin hiuksissa ja pitää lämmön paremmin.

 15. Itselläni ollut Remington jo neljä vuotta eikä kertaakaan ole tullut pettymystä. Hiustökötitkin irtoaa helposti joka kerta! 🙂

Kommentointi on suljettu.