Elämäni parhaat viikot Soulissa

Minulla on takana aivan huikeat kaksi viikkoa Etelä-Korean Soulissa. Nämä viikot ovat olleet suoranainen unelmieni täyttymys, sillä olen saanut täyttää ne ihan täysin kosmetiikalla.

Ostolakossa Soul kosmetiikka - 1 (25)

Olen käynyt Etelä-Koreassa ennenkin ja nähnyt tuolla Souliin ja Busaniin kohdistuneella matkallani 3,5 vuotta sitten kaikki ”välttämättömät” nähtävyydet, joiden näkemistä ilman maasta ei edes kehtaisi poistuakaan.

Ostolakossa Soul kosmetiikka - 1 (14)

Koska olin tällä kertaa reissussa yksin, saatoin tällä reissulla täysin itsekkäästi ja hyvällä omatunnolla keskittyä kosmetiikkaan.

Ostolakossa Soul kosmetiikka - 1 (27)

Kaksi viikkoa pelkkää kosmetiikan tutkimista maailman kosmetiikkapääkaupungissa Soulissa on oikeasti aivan mielettömän huikea tilaisuus kaltaiselleni kosmetiikkanörtille. Täytyy myöntää, että hyvä kun muistin laittaa välillä aina miehelle viestiäkään kuittaukseksi siitä, että olen yhä hengissä…

Ostolakossa Soul kosmetiikka - 1 (24)

Mitä minä sitten näiden kahden viikon aikana ihan oikeasti tein?

Ostolakossa Soul kosmetiikka - 1 (18)

Kolusin tietysti läpi koko Myeongdongin alueen ja vaikka kuinka moneen kertaan, sillä hotellini oli aivan sen vieressä – tarkoituksella, tottakai.

Ostolakossa Soul kosmetiikka - 1 (17)

Pyörin sen kaduilla lähes päivittäin tutkien, fiilistellen sekä silmät ja korvat höröllään kierrellen. Imin itseeni Soulin katujen tunnelmaa ja tarkkailin sen ihmisiä.

Ostolakossa Soul kosmetiikka - 1 (31)

Tutkin läpi kaikki Garosu-gilin lähes viisikymmentä kosmetiikkamyymälää ja uppouduin niiden valikoimaan.

Ostolakossa Soul kosmetiikka - 1 (15)

Selvitin trendejä, suosituimpia tuotteita ja hypetetyimpiä tuotemerkkejä.

Ostolakossa Soul kosmetiikka - 1 (23)

Halusin löytää ne tuotemerkit ja tuotteet, jotka olivat Koreassa suosittuja, mutta joista meillä ei oltu (vielä ainakaan) kuultukaan.

Ostolakossa Soul kosmetiikka - 1 (1)

Tutkin tuotepakkauksia, selvittelin tuotemerkkien tarinoita, kokeilin erilaisia tuotekoostumuksia ja imin itseeni infoa sienen lailla.

Ostolakossa Soul kosmetiikka - 1 (2)

Jokaisen päivän päättääkseni minulla oli kymmeniä ellei usein jopa satoja kuvia, joiden sisältöön voisin koska tahansa palata.

Ostolakossa Soul kosmetiikka - 1 (4)

Olin ottanut kameran mukaani, mutta totesin, ettei sitä ole kätevä käyttää ja kuljinkin jatkuvasti kännykkäni kamera laukaisuvalmiudessa ja kannettavat latauspankit käsieni ulottuvilla siltä varalta, että akkuni pääsee loppumaan. Minulla on iPhone 6 Plus, jossa on ihan kiitettävän hyvä kamera, joten vaikka sen kuvissa ei olekaan liiemmin syvyyttä, ovat ne silti ihan riittävän teräviä minulle kännykkäkameran käytön kätevyyden huomioonottaen.

Ostolakossa Soul kosmetiikka - 1 (28)

Matkani kohokohta olivat tietysti reissuni viimeisille päiville sijoittuneet K-Beauty Expo -kosmetiikamessut, jotka kokosivat yhteen satoja kosmetiikka-alan yrityksiä.

Ostolakossa Soul kosmetiikka - 1 (30)

Lähes kaikki messuille osallistuvat yritykset olivat korealaisia eikä ostajan roolissa olevia eurooppalaisia saatikka sitten skandeja näkynyt paikalla liiemmin.

Ostolakossa Soul kosmetiikka - 1 (29)

Saatoin kiertää pisteeltä toiselle ja vietinkin pari päivää tutkien paitsi uusia kiinnostavia tuoteinnovaatioita, myös etsien meille töihin uusia tuotemerkkejä ja hankkien uusia kontakteja.

Ostolakossa Soul kosmetiikka - 1 (11)

Nuo pari päivää olivat ylivoimaisesti tehokkaimpia ja (toivottavasti ainakin) jopa palkitsevimpia työpäiviä, joita minulla on koskaan ollut. Messuilla oli edustettuna niin monta sekä minua jo entuudestaan kiinnostanutta että minulle täysin uutta tuotemerkkiä, että olin kuin lapsi karkkikaupassa kierrellessäni niiden keskellä ja uppputuessani mielenkiintoisiin keskusteluihin usein jopa yritysten toimitusjohtajien kanssa, jotka halusivat itse olla paikalla edustamassa merkkiään. Se oli huikeaa.

Ostolakossa Soul kosmetiikka - 1 (9)

Kahden viikon Soulin reissusta minulle jäivät muistoksi kosmetiikalla täytetty matkalaukku ja mieli, jotka antavat minulle runsaasti työkaluja alalla työskentelyyn myös tulevaisuudessa.

Ostolakossa Soul kosmetiikka - 1 (10)

Pääsin kontaktiin uusien potentiaalisten tuotemerkkien kanssa, jotka saamme toivottavasti lisätä tulevaisuudessa elevenin valikoimaan. Tämän lisäksi sain blogiin runsaasti postausaiheita, tutustuin uusiin tuotteisiin ja lisäsin muutenkin tulta sydämessäni jo valmiiksi roihuaviin kosmetiikkaliekkeihin.

Ostolakossa Soul kosmetiikka - 1 (8)

Kenen muun unelma olisi tutkia Soulissa kaksi viikkoa kosmetiikkaa ihan omalla tahdilla?

11 kommenttia artikkeliin ”Elämäni parhaat viikot Soulissa”

 1. Olen käynyt Koreassa viisi kertaa ja silti olo on aina kuin lapsella karkkikaupassa kun pääsee vihdoin taas pyörimään kaikissa kosmetiikkaliikkeissä. Joka reissulta lähtee aina hirveät määrät kosmetiikkaa mukaan 😀 Odotan kauhulla sitä kun olen varmaankin lähdössä vuoden päästä Souliin vaihtoon että miten kestän sen 5kk olematta hamstraamatta kosmetiikkaa koko ajan 😀 Tuntuu että joka kuukausi kauppoihin ilmestyy jotain uutta ja aina on pakko päästä hypistelemään Koreassa niitä uutuuksia ja tottakai heräteostoksia tulee siinä lomassa tehtyä..

 2. Koko aikaa en käyttäisi pelkän kosmetiikan tutkimiseen, vaan aikani kaupoissa pyörittyäni tutustuisin myös muihin nähtävyyksiin.. eritoten Soulin edullisiin ja maukkaisiin kuppiloihin 🙂

  Luin juuri taas yhden pohjoiskorealaispakolaisen kuvauksen seikkailusta ja Etelä-Korean yhteiskuntaan pääsemisestä, kirjan nimi ’Pohjois-Korea – yhdeksän vuoden pakomatka helvetistä’ by Eunsun Kim. (mainitaan muutama herkullinen paikallinen ruokalaji!)

  • Minusta nuo aiheeseen liittyvät kirjat ovat todella mielenkiintoisia ja ahmin läpi kaikki teokset, jotka aiheesta löydän. Tuonkin luin pari vuotta sitten kun se julkaistiin ja oli kiinnostava. Suosittelen lukemaan myös ainakin kirjat Leiri 14, Suljettu Maa – Elämää Pohjois-Koreassa, Seitsemän nimen tyttö ja Sieluni kyyneleet.

   Saa vinkata, jos jollekin tulee mieleen joku muu aiheeseen littyvä kirja vielä, luen näitä todella mielelläni! 🙂

   • ’Sieluni kyyneleet’ oli todella koskettava! Siitä on tehty näemmä myös elokuva, joka löytyy palasina YouTubesta tekstityksellä…

    ’Seitsemän nimen tyttö’ on myös luettu, se vaikutti uskottavalle ja todenmukaiselle samoin kuin tuo Eunsun Kimin kuvaus. Joskus noista pakolaisten julkaisemista tarinoista on käynyt ilmi, että tarina on sepitetty, täysin tai osittain .. ilmeisesti tuo ’Leiri 14’ sisältää jotain fiktiivistä aineistoa.. Pohjois-Koreasta tulleilla on usein monimutkainen kuvio, identiteettiongelmien lisäksi joskus myös kytköksiä lähtömaansa tiedustelupalveluun. 🙁

    Tekisi mieli maistella kirjoissa mainittuja mainittuja herkkuja, mm. topokkeja (Soulin opiskelijoiden suosikkeja?) ja paikallisia merenotuksia chukumeja. Ennätitkö tehdä tuttavuutta noitten kanssa? 🙂

   • Pjongjangin akvaariot on ainakin vielä yksi!

    Multa taas on jäänyt välistä Seitsemän nimen tyttö. Pitääpä yrittää kaivella se käsiin jostain.

 3. Ehdottomasti joskus on pakko päästävä katselemaan, mitä Soul tarjoaa kosmetiikan saralla! Paljon mielenkiintoisia tuotteita näyttää olevan, joista en ole aikaisemmin kuullutkaan. Korealainen kosmetiikka on kyllä sen verran suosittua, että ehkä noita tuotteita saisi tilattuakin jostain?

 4. Oi, tuli ihan haikea fiilis tästä postauksestasi! Olin itse innoittamanasi viikon Soulissa heinäkuussa kosmetiikkamatkalla ja tunnelmat olivat juurikin samanlaiset kuin Sinulla. Itse en ole aivan niin syvällä tuossa maailmassa, mutta kyllä se karkkikauppafiilis sieltä löytyi.

  Pakko mennä vielä uudelleen. Joku matkanjärjestäjä voisi alkaa järkätä kosmetiikkamatkoja Souliin meille kosmetiikkafriikeille <3 🙂

 5. Kyllähän tuo kelpaisi 😀 itse sompailin viime vuonna itsekseni kaksi viikkoa Tokiossa, ja oli paras lomani ikinä (ja ensimmäinen jolle lähdin yksin, vaikka tapasinkin tuttuja muutamana päivänä). Sanoisin että oli itse kunkin intohimo mikä tahansa, niin voi tehdä kaikille hyvää joskus reissata yksin ja käyttää kohteessa aikansa juuri niiden asioiden parissa mitä haluaa.

 6. Haluaisin niiin kovasti tuonne shoppailemaan! Mutta tarvisin varmaan sun kaltaisen gurun mukaan 😀
  Esittelethän ostossaaliisi lähiaikoina kokoelmana?

 7. Tää olis oikea unelma.Harvoin seuraan instaa päivittäin mutta sinun päivitykset piti reissusta käydä katsomassa päivittäin.Odottelen postausta mitä kaikkea uutta löysit Koreasta.

 8. En tiedä, onko kosmetiikkamatkailu juuri MINUN unelmani, mutta SINUN unelmasi se on ja olen puolestasi tosi iloinen! Olet selvästi unelmaduunissasi ja pääset yhdistelemään intohimoasi ja työelämää ihan mahtavasti. Sattuman kauppaa se ei ole, olet ansainnut kaiken omalla ahkeruudellasi ja johdonmukaisuudellasi! Muistan kun tuskailit niiden Lontoon tenttien kanssa, kyllä varmaan sen hetken Virveä olisi helpottanut tietää, mitä puuhailet lokakuussa 2017!

Kommentointi on suljettu.