Testissä Garnier Macadamia Hair Food Conditioner -hoitoaine

*Sis. mainoslinkin

Pitkäksi kasvanut ja melko huolettomalta sen myötä tuntuva tukka on viimeiset vuodet tuntunut omalta jutultani. Huolettomana pitkä tukkani kuitenkin pysyy vain silloin, jos käytössäni ovat hyvät hoitotuotteet, sillä ilman niitä tavallisesti melko helposta tukastani tulee varsin hankala kaveri.

Lue myös: Tämän vuoksi tukkasi ei kasva pitkäksi

Garnier Macadamia Hair Food Conditioner hoitoaine kokemuksia

Tarvitsen hoitavia tuotteita, jotka kosteuttavat ja silottavat hiusteni latvoja, sillä muuten latvoista tulee kuivan ja karhean tuntuiset ja homssuiset. Minulla on melko paljon tukkaa, joten hoitotuote saa olla melko ytyä tavaraa, mutta ei silti liian stydiä – muuten tukkani vain roikkuu raskaana ja likaisen näköiseä, vaikka en käyttäisikään hoitotuotetta kuin hiusten pituuksissa ja latvoissa.

Tavallisesti suosin tukassani enemmän tehohoitoja kuin tavallisia hoitoaineita, sillä vaikka hoitoaineella saakin silotusta, ei se tunnu ravitsevan hiuksiani tarpeeksi. Viimeisen vuoden aikana olen kokeillut läpi neljä erilaista Garnier Hair Food -hiusnaamiota, jotka jokainen ovat olleet omalla tavallaan hyviä.

Lue myös: Näin hoidan hiuksiani – 10 vinkkiä

Garnier Fructis Hair Food Aloe Vera Naamio hiuksille

Ajatuksiani ja vertailuni Garnierin hiusnaamioista voi lukea näistä postauksista:

Garnier Banana Hair Food -hiusnaamio

Garnier Papaya Hair Food -hiusnaamio

Garnier Macadamia Hair Food -hiusnaamio

Garnier Aloe Vera Hair Food  -hiusnaamio

Näiden naamioiden välillä on ollut paljon eroja, jotka huomaan tukassani selkeästi. Suosikikseni näistä on tullut banaaninaamio, jota olen itseasiassa käyttänyt jo kaksikin purkkia.

Naamioiden erityisyytenä on ollut se, että niitä voi käyttää kolmella tavalla: pidemmällä vaikutusajalla hiusnaamiona, lyhyellä vaikutusajalla hoitoaineena ja pienenä määränä jopa hiuksiin pesun jälkeen levitettävänä jätettävänä hoitoaineena.

Lue myös: Tämän vuoksi toisten hiuksilla kestää ikuisuus kuivua

Garnier Macadamia Hair Food Conditioner hoitoaine kokemuksia

Kun viimeisin banaaninaamioni sitten lähenteli loppuaan päätin kokeilla yhtä Garnier Hair Food -linjan uutta tulokasta, eli hoitoainetta. Hair Food -tuoteperheeseen oli vastikään lanseerattu naamioihin mätsäävät shampoot ja hoitoaineet, joten olin utelias selvittämään, tykkäisinkö hoitoaineista yhtä paljon.

Seisoin aikana kaupassa purkkien edessä pohtien, minkä version otan kokeiluun. Meinasin tarttua banaanihoitoaineeseen ihan vain siksi, että olin pitänyt banaaninaamiosta niin paljon, mutta päätin kuitenkin, että valitsen macadamiahoitoaineen.

Lue myös: Olaplex-tuotteet: 7 kysymystä ja vastausta

Garnier Macadamia Hair Food Conditioner hoitoaine kokemuksia

Garnierin macadamianaamio oli ollut ihan hyvä, mutta olin todennut sen silti hiuksissani hieman liian raskaan lopputuloksen tekeväksi. Järkeilin siis, että koska hoitoaine ei ole yhtä hoitava, voisi macadamianaamion pariksi tehty hoitoaine puolestaan olla sitten hieman kevyempi ja siten myös tukalleni sopiva.

Garnier Macadamia Hair Food Conditioner -hoitoaine on tehty silottamaan kuivia ja kurittomia hiuksia, eli se on omiaan hieman pörröiselle tukalle. Oma tukkani ei varsinaisesti ole pörröinen, mutta pitkien hiusten latvat ovat jo alkaneet tuntua varsin kuivilta ja siltä, että ne kaipaavat silotusta avukseen.

Hoitoaine oli koostumukseltaan melko paksua, eli se ei liiemmin vaikutanut eroavan sen puolesta siitä, mitä muistelin naamionkin olleen. Tuoksukin taisi olla sama, eli melko voimakas, mutta silti hiuksista lopulta katoava.

Lue myös: Kumpi on parempi – Cloud Nine vai ghd?

Garnier Macadamia Hair Food Conditioner hoitoaine kokemuksia

Olen kokeillut hoitoainetta varsin lyhyillä ja pidemmillä, muutaman minuutin vaikutusajoilla ja lopputulos on tuntunut aina samalta. Hoitaine tuntuu suihkussa tekevän tukasta miellyttävän sileän tuntuisen ja ravitun sekä selvittävän takkuja hyvin. Saan parhaan tuloksen, kun annan sen vaikuttaa tukassani noin minuutin.

Kun hiukset huuhtelee hoitoaineen jälkeen, tuntuvat ne sileiltä ja pehmeiltä, joten olen aina ollut tässä vaiheessa tyytyväinen hoitoaineeseen.

Nyt kun hoitoaineen pullo kuitenkin lähenee jo loppuaan voin sanoa, että vaikka kuinka yritän, en kuitenkaan vain koskaan ole tyytyväinen hoitoaineen aikaansaamaan lopputulokseen.

Lue myös: Mistä Curly Girl -metodissa on oikeasti kyse?

Garnier Macadamia Hair Food Conditioner hoitoaine kokemuksia

Suureksi hämmästyksekseni se hiuksia huuhtoessa vielä niin sileältä tuntuva tukka ei nimittäin ole minulla sellainen enää hiusten kuivuttua. Tai no, on se sileä jossain määrin, mutta ei niinkään kosteutettu ja ravittu, mistä kielii se, että hiusten latvat tuntuvat tämän jälkeen jopa melko karheilta ja kuivilta – siitäkin huolimatta, että leikkasin niistä useamman sentin pois parisen viikkoa sitten.

Suurimman vihjeen siitä, että hiuksissani ei ole tämän jäljiltä tarpeeksi kosteutta antaa se, että tukkani on itseasiassa ollut poikkeuksellisen sähköinen.

Hoitoaineessa on siis runsaasti ravitsevia ainesosia, mutta omassa tukassani se ei silti ole toiminut, joten jatkossa se jää kaupan hyllyyn. Sain kuitenkin suosituksen kokeilla banaanihoitoainetta, joten aion antaa sille (ja varmasti myös muille Garnier Hair Food -linjan tuotteille) mahdollisuuden.

*Garnier Hair Food -hiustuotteita voi ostaa verkossa Lykon suomalaisesta verkkokaupasta täältä.

Garnier Macadamia Hair Food Conditioner hoitoaine kokemuksia

Onko teillä kokemuksia Garnier Hair Food -hoitoaineista?


Piditkö lukemastasi? Blogini on mukana Finnish Web Awards 2020 -finaalissa, jossa palkitaan parhaita blogeja ja YouTube-kanavia. Voit antaa äänesi blogilleni täällä helposti ja nopeasti nappia painamalla. Kiitos tuestasi!