Voiko vauvaöljyllä poistaa meikin?

Vannon puhdistusöljyn käytön nimeen ihoni hoidossa ja suosittelen kaksoispuhdistusta jokaiselle, sillä se on hellävarainen tapa puhdistaa ihon pinnalta ensin pois kaikki meikki, liiallinen tali ja muut rasvaliukoiset epäpuhtaudet, minkä jälkeen itse ihon puhdistus onnistuu hyvin. Jos meikatun ihon puhdistaa kerran yhdellä tuotteella, keskittyy se vain puhdistamaan kasvojen pinnalta pois kaiken, mutta ei pääse vielä syväpuhdistamaan ihohuokosia. Oikeilla tuotteilla tehtynä kaksoispuhdistus on siis tavallista, ihon yhdellä tuotteella tehopuhdistavaa puhdistusta hellävaraisempaa, mutta silti tehokkaampaa.

Kaksoispuhdistuksesta voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.

Parhaat puhdistusöljyt löytyvät minusta korealaisilta (ja japanilaisilta) tuotemerkeiltä. Rakastan puhdistusöljyjä, jotka poistavat kasvoilta vaivatta kaiken meikin ripsiväri mukaanlukien, mutta huuhtoutuvat öljymäisestä koostumuksestaan huolimatta täysin vedellä. En voi sietää, jos puhdistustuote jättää ihoni pinnalle klähmäisen kalvon.

Hyviä puhdistusöljyjä on saatavilla Suomen markkinoilta hieman huonosti, joten olenkin kuullut usein kysymyksen, voiko puhdistusöljyn sijaan käyttää helposti saatavilla olevaa vauvaöljyä.

Meikin poistaminen vauvaöljyllä Ostolakossa

Vauvaöljy on nimensä mukaisesti kirkasta öljyä, jossa on niin hellävarainen koostumus, että se sopii vauvojenkin herkälle iholle. Ylivoimaisesti tunnetuin vauvaöljy on epäilemättä Johnson’s Baby Oil, jonka ainesosaluettelo on varsin yksinkertainen. Tuote ei nimittäin sisällä mitään muuta kuin puhdasta mineraaliöljyä ja E-vitamiinia.

Postasin vähän aikaa sitten mineraaliöljyn käytöstä kosmetiikassa ja postauksessa käsiteltiin sitä, miksi mineraaliöljy on nimenomaan hyvin hellävarainen ainesosa iholle. Juokseva vauvaöljy on vaivatonta hieroa iholle ja se sulattaa helposti pois meikin ja jopa ripsivärin. Moni käyttääkin vauvaöljyä erityisesti ripsivärin poistoon.

En itse kuitenkaan halua käyttää vauvaöljyä säännölliseen kasvojen puhdistukseen, sillä öljymäisen koostumuksensa vuoksi vauvaöljy ei liukene veteen. Suomeksi sanottuna sitä on siis tuskaisen hankalaa saada peseytymään pois kasvoilta eikä pelkkä vesi yleensä riitä ihon puhdistukseen, vaan  avuksi on otettava jonkin sortin puhdistusliina, jolla mineraaliöljy saadaan hangattua iholta irti. Tämä puolestaan saa aikaan sen, ettei ihonpuhdistus mineraaliöljyllä sittenkään ole enää niin hellävaraista.

Olen itse kokeillut käyttää apuna suosikkituotettani eli konjac-sientä, mutta koska konjac-sieni ei varsinaisesti kuori ihoa vaan puhdistaa vain sen pinnan  hellästi, jää mineraaliöljy tuntumaan iholla edelleen. Itse en saa edes kevyesti kuorivan puhdistusvaahdon ja FOREO LUNA -puhdistuslaitteen avulla ihoani täysin puhtaaksi vauvaöljyn jäljiltä. Iho kyllä tuntuu hyvin pehmeältä ja ravitulta, mutta tunnen, että sen pinnalla on edelleen mineraaliöljyä.

Ihon pinnalle jääneestä mineraaliöljystä itsestään ei varsinaisesti ole haittaa iholle, sillä sen partikkelikoko on niin suuri, ettei se kykene tukkimaan ihoa. Ongelma on vain se, että iholla ei ole vain pelkkää mineraaliöljyä, vaan sen seassa on meikkiä, kuollutta ihosolukkoa, talia ja epäpuhtauksia, jotka sitten puolestaan voivat aiheuttaa niitä epäpuhtauksia jäädessään jumiin iholle.

Jos siis minulta kysytään, en missään tapauksessa valitsisi vauvaöljyä meikinpoistotuotteeksi juurikaan siksi, että se on hyvin haastavaa saada pois iholta. Vastaavasti käytän kyllä vauvaöljyä suihkun jälkeen kostealla säärien ihollani juuri siksi, että se auttaa niin tehokkaasti lukitsemaan alleen kosteuden ja pysyy niin hyvin iholla, minkä ansiosta ihoni ei pääse kuivumaan. Kuten siis aina tykkään hokea, ei ole varsinaisesti olemassa huonoja tuotteita, on vain erilaisia tarpeita ja kasvojeni ja vartaloni ihon tarpeet eroavat toisistaan tässä tapauksessa täysin.

Ostolakossa vauvaöljy meikin poisto

Onko teillä kokemuksia vauvaöljyn käytöstä meikinpoistossa?


Lue myös:

Tarvitseeko iho kaksoispuhdistaa jos ei käytä meikkiä?

Parempi kaksoispuhdistus 1 + 1 -tekniikalla

Tästä en luovu: hiuspohjan kaksoispuhdistus

Tällainen on päivittäinen ihonhoitorutiinini

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

4 kommenttia artikkeliin ”Voiko vauvaöljyllä poistaa meikin?”

  1. Käytän vauvaöljyä kynsinauhaöljynä iltaisin nukkumaan mennessä. En nimittäin raaski heittää sitä öljynjämää pois, vaikka ”vauva” on jo niin iso etten ilkeä edes kertoa. Ehkä rupean myös lätkimään sitä sääriini, niin loppuisi nopeammin.

  2. Onko vinkata mitään tuoksutonta, vedellä emulgoituvaa puhdistusöljyä?

    Tällä hetkellä käytän Olivia Kleinin tuotetta vahvemman meikin ja perusteellisemman ihon puunaukseen yhteydessä. Mieluusti käyttäisin öljypuhdistusta enemmänkin, koska se tuntuu puhdistavan hyvin ihohuokosia, mutta lämpimän veden ja puhdistusliinan kanssa puljaaminen on epäkäytännöllistä.

  3. Itse olen käyttänyt vauvaöljyä ykkösputsarina ja olen hyvin saanut pois iholta. 😀 En tiedä sitten vaikuttaako asiaan toinen putsari (käytän apteekin Lactazydia), mutta olen kyllä pitkään miettinyt oikeaa putsariöljyä. Pitää varmaan tilata parit testerit eBayn ihmeellisestä maasta.

  4. Mä käytän Whamisan öljyputsaria, sen jälkeen putsaan vielä misellivedellä (tällä hetkellä Madaran) ja päälle Madaran nokkosvettä. Whamisan sanottiin olevan vaahtoavaa, mutta ei se hirveästi vaahtoa. Putsaa kyllä ihan kivasti ihon.

Kommentointi on suljettu.