Onko tuotenäytteet parempi käyttää kotona vai reissussa?

Innostuin joulupäivien löhöilyn lomassa tutkimaan hieman kosmetiikkavarastojani tajuttuani, että minulle on kertynyt kotiin melkoinen määrä ihonhoidon tuotenäytteitä ja matkakokoja. Tiedostin jo ennen meikkipusseiheni sukeltamista, että pieniä tuotepurkkeja ja -pusseja on kotona paljon, vaikka ne menevätkin melko kompaktiin tilaan, mutta täytyy myöntää, että kun läväytin ne kaikki eteeni ruokapöydälle, hämmensi näky minua hieman.

Niitä nimittäin todellakin oli paljon.

Ostolakossa tuotenäytteet

Matkakoot ja tuotenäytteet ovat käteviä, sillä niiden ansiosta reissuun ei tarvitse pakata mukaan isoja pulloja. Siksi niitä on niin mukavaa säästellä kotona reissuja varten. Olisihan ehkä jopa typerää käyttää niitä pois kotona ollessa, kun niiden täysikokoisten tuotteiden käyttö on kotona niin vaivatonta.

Tämän ajattelutavan seurauksena pieniä tuotenäytteitä ja matkakokoja on sitten vain kertynyt, kertynyt ja kertynyt odottamaan sitä hetkeä, kun niille on tarvetta.

Ostolakossa tuotenäytteet

Tosiasiassa matkakoot ja pienet näytepussit ovat teoriassa käteviä matkalla, mutta loppujen lopuksi niitä on jopa vähän ärsyttävää ottaa mukaan. En ole esimerkiksi koskaan varma, minkä verran tuotetta minulla kuluu, joten otan aina mukaan vähän ylimääräisiä. Uudesta tuotteesta kun ei voi koskaan tietää, kuinka riittoisaa se on.

Riskinä on myös aina, että jonkun uuden tuotteen koostumus ei ole sopiva ja esimerkiksi kosteusvoide on iholleni liian kevyt. Siksi on parasta ottaa mukaan vähän enemmän vaihtoehtoja. Kukapa nyt lomalla tahtoisi kärsiä huonosta kosteusvoiteesta tai pahimmassa tapauksessa jopa joutua ostamaan uuden ihan vain noita päiviä varten, vaikka kotona olisi monia hyviä odottamassa. Näytekokojen jemmailu reissua varten on siis varsin riskialtis juttu.

Ostolakossa tuotenäytteet

Loppujen lopuksi reissuun lähtevä nyssäkkäni on aina täynnä näytekokoisia ihonhoitotuotteita, vaikka pärjäisin puolta pienemmällä määrällä, jos vain itse purkittaisin mukaan omia suosikkejani. Ehkä reissuun olisi siis kannattavinta oikeasti ottaa vain niitä jo hyviksi toteamiaan tuotteita, kuten olen viimeaikoina usein päätynyt tekemään.

Tuotenäytteet ja matkakokoiset tuotteet ovat kuitenkin aivan mahtava juttu, sillä niiden kautta pääsen tutustumaan uusiin tuotteisiin helposti ja löytämään ehkä jopa uusia kiinnostavia tuttavuuksia. En toki nosta hattua ajatukselle ostaa eBaysta edullisesti läjä kalliin hoitotuotteen näytepusseja, sillä kaikki turha muoviroska, joka näistä näytteistä syntyy hirvittää minua. Nämä omat näytteeni ovat kuitenkin lähes poikkeuksetta jokainen ilmaiseksi saatuja (muutamaa itse ostettua matkakokoa lukuunottamatta), joten kun ne kerran on saatu, on ne minusta vain fiksua käyttää kunhan myös varmistaa, että niiden roskat lajittelee oikein.

Ostolakossa tuotenäytteet

Koska uusia tuotteita on hauskaa kokeilla, tuottavat näytteet ehdottomasti iloa ja onhan se nyt aivan mahtavaa, jos elämään saa niinkin helpolla pientä iloa. Näihin tarttuminen onkin hieman kuin availisi joka päivä kosmetiikkajoulukalenterin luukkuja, sillä koska tahansa voi kohdalle sattua uusi mahtava löytö.

En siis koe järkevänä ajatuksena lykätä näytteitä jollekin muulle vain siksi, että minulla on jo kotona paljon kosmetiikkaa, sillä minä jos joku nimenomaan hyödyn niiden kokeilusta. Hyvin suuri osa tuotteista on vieläpä korealaista kosmetiikkaa enkä varsinkaan täällä Ruotsissa tunne oikeastaan ketään, joka ilahtuisi samalla tavalla korealaisen kosmetiikan tuotenäytteistä kuin mitä itse ilahdun. En edes usko tietäväni ketään, joka ylipäätään innostuisi tuotenäytteistä samalla tavalla kuin mitä itse innostun…

Ostolakossa tuotenäytteet

Yritin järjestellä tuotteet yhteen kategorioittain hahmottaakseni, millaisista määristä minkäkin tyyppisiä tuotteita puhutaan. Joitakin tuotteita riittäisi pariksi viikoksi, mutta esimerkiksi kosteusvoiteita riittäisi varmasti koko tulevaksi vuodeksi. Hups ja apua.

Pienten tuotenäytteiden ja matkakokojen katselu aiheuttikin myös dilemman: kestäisi ikuisuus käyttää ne pois ja sillä välin moni täysikokoinen tuote, josta olen oikeasti maksanut voisi vanhentua. Olisiko sekään fiksua?

Ostolakossa tuotenäytteet

Päästiin syvällisten kysymyksien äärelle. Olisiko ilmainen, kiinnostavan tuotteen tuotenäyte palkitsevampi ja enemmän iloa tuova kuluttaa loppuun kuin se vaihtoehto, että kaapisin samasta purkista neljännenkymmenennen kerran sitä samaa voidetta, jonka olin jo todennut hyväksi, mutta jonka käytöstä olin maksanut? Olisiko sitten fiksua antaa pois niitä täysikokoisia tuotteita, jotka on itse ensin halunnut ostaa, mutta joita ei ehdi käyttää ja keskittyä kuluttamaan ilmaisia tuotenäytteitä?

Onko tuotteen rahallinen arvo siis minulle tärkeämpi kuin sen tuoma ilo, eli oliko tärkeämpää saada tuotteeseen käyttämilleen rahoille vastinetta käyttämällä tuote loppuun?

Ostolakossa tuotenäytteet

Minulta ei löytynyt kysymyksiin yksiselitteistä vastausta, mutta ainakin päätin yrittää edes hieman vähentää tuotenäytteiden määrää. Ehkä omat prioriteettini selkenisivät minulle itsellenikin prosessin aikana.

Lajittelin kaikki tuotenäytteet omiin pusseihinsa tuotetyypeittäin ja otin haasteekseni alkaa tyhjentää pusseja parhaani mukaan. Ehkä olisi jopa hauskaa nähdä, kuinka pitkään voisin sinnitellä lähes pelkillä tuotenäytteillä ja niiden kautta minusta varmasti voisi jopa tuntua siltä, kuin saisin jatkuvasti uutta kosmetiikkaa vaikka en sitä oikeasti saakaan.

Katsotaan siis, mikä on tämän röykkiön tilanne tulevan vuoden päätteeksi!

Ostolakossa tuotenäytteet

Millainen suhtautuminen teillä on tuotenäytteisiin ja missä te niitä käytätte?


Lue myös:
Kokeiletko rohkeasti uusia meikkejä vai turvaudutko tuttuihin tuotteisiin?
Omistan yli 100 kiloa kosmetiikkaa – pitäisikö siitä tuntea syyllisyyttä?

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

18 kommenttia artikkeliin ”Onko tuotenäytteet parempi käyttää kotona vai reissussa?”

 1. Hamstraan niitä matkoja varten! Ja on kiva kokeilla uusia tuotteita niiden avulla. Tosin, niitä kertyy enemmän kuin mitä matkoja on… mutta luopua niistä… ei! =)

  Vastaa
 2. Käytän tuotenäytteen aina sellaisen jostain putkahtaessa, koska on kiva kokeilla uutta tuotetta vaihtelun vuoksi. Nyt olen vailla meikki-, cc- tai bb-voidetta, enkä ole vielä löytänyt sellaista, mikä toimisi käytössäni parhaiten. Tuotenäytteistä ei ole löytynyt suosikkia, mutta apteekista on testauksessa parin mielenkiintoisen tuotteen voidetta sieltä saamissani pikkupurnukoissa. Niistä riittää moneen käyttöön, niin saa helpommin käsityksen voiteen soveltuvuudesta. Joskus teininä muistan tilanneeni Yves Rocherilta tuotenäytepussukan. Se olisi ihan kiva konsepti sinänsä muillekin merkeille, mutta jätemäärä tosiaan hirvityttää.

  Vastaa
 3. Minulla oli valtava kasa tuotenäytteitä, enkä malttanut laittaa roskiin vaikka päiväyksetkin oli aikoja sitten mennyt. Sitten keksin käyttää vesiliukoiset voiteet voidepesuna. Laitoin pumppupulloon voiteen ja vettä ja ravistin. Ja käytin vessassa käsienpesussa ja välillä kasvojen puhdistamiseen. Siinä ne kuluivat ja kyllä oli hyvä fiilis etteivät menneet hukkaan.

  Vastaa
 4. Minulle tuotenäytteet kelpaa ja haalin niitä mielelläni. Isompia pulloja ja tuubeja ostan usein itse erilaisissa seteissä, pöllin niitä hotelleista ja pussukoitakin kertyy kaupanpäällisinä kiitettävästi. Yleensä kaikki tulee myös käytettyä ja testattua kotona; matkoille pakkaan mukaan aina tuttuja ja jo toimiviksi havaittuja tuotteita. Välillä mullakin on toki projekteja vähentää varastoja ja nyt syksyllä pesin ja hoidin hiukset useamman viikon ajan vain ilmaisnäytteiden voimalla. Uimahallissakin pussukat on käteviä eivätkä paina kassissa mitään. minikokoisia suihkugeelejä pidän käsilaukussa mukana käsisaippuan korvikkeena ja tuhdimpia ihovoidepussukoita käsivoiteena.

  Vastaa
 5. Riippuu ihan näytteestä. Perusvoidemaiset ja länsimaiset seeruminäytteet säästän matkalle/yökyläilyille. Jos näytettä on useampi pussi, testaan ensin soveltuvuuden ja loput säästän matkalle. Kaikkia Korea-näytteitä en edes uskalla kokeilla, esim. vahvat kuorinnat aiheuttavat aina finnihyökkäyksen ja joskus en vain jaksa googletella, että mikä tämäkin on (jos tekstit ovat koreaksi). Tai sitten tuntematon brändi epäilyttää. Meikkipohjat kokeilen aina kotona, paitsi jos haluan säästää jonkun pussin matkalle peiteaineeksi. Kyllä nuo koreanäytteet vähän ahdistavat, kun niitä tulee niin paljon.

  Vastaa
 6. Kaikkein hulluinta olisi, jos tällainen määrä ihanaa kosmetiikkaa jäisi käyttämättä! Ekologisesti epäilyttävää myös. Jos et käytä, lähetä tänne! Kokeilen aina kaikkea uutta, ja minulla on harvoja tuotteita, joita ostan uudelleen, koska aina tuntuu löytyvän jotakin parempaa. Juuri nyt olen erityisen ihastunut koreakosmetiikkaan ja haravoin reissuilla aina hyllyjä, josko löytyisi jotakin uutta ja kivaa. Hutiostokset voi aina käyttää ainakin jalkavoiteena, jos ei muuhun. Ylipäätään koetan käyttää tuotteen aina loppuun, koska muu olisi minusta vastuutonta. Roskaa on aivan liikaa ja joku ilahtuisi siitä minulle sopimattomasta ja tarpeettomastakin.

  Vastaa
 7. Itse käytin viimevuonna ihan järjettömän määrän näytteitä pois. Vain jotain suihkusaippuaoita ja shampoota ostin
  Parista näytteestä sain allergisen reaktion, joten en niitä onneksi ole matkalle mukaan ottanut.
  Muutama oli joo tää on hyvä, mutta tuskinostaisin toista täyskokoista koskaan…
  Muutamia näytepussukoiden kuoria oli laittanut ostetaan uudestaan: Darphinin vetiver yönaamio, ISClinicalin silmänympärysvoide ja Dermalogican Cocoon yövoide ja Pain ruusunmarjaöljy, niin ja Nuin meikkivoide.

  Aikaisemmista näytteistä ei ollut löytynyt mieluista fluidimaista kosteuttavaa päivävoidetta. täydellistä aurinkovoidetta ja ihonpuhdistusainetta. Niistä kerjäsin ja sain ostoksilla mielenkiintoisia näytteitä. Näytteistä jo aikapian voi todeta onko riittoisaa. Riittoisa 15ml simänympärysvoidetta riittää viikonverran…
  Naamioissa tykkään annoskokoisista, ne on matkalla käteviä, kun on yleensä aikaa hemmotella…

  Vastaa
 8. Lahjoita hyvantekevaisyyteen esim. Turvakoti, kodittomille, vie pussukat kirkolle tms ”free samples” 🙂

  Vastaa
  • Vinkkejä Tukholman tällaisista kohteista otetaan mielellään vastaan! 🙂

   Tällaisten näytteiden kohdalla tosin koen edelleen, että itse hyödyn enemmän siitä, että kokeilen korealaisen kosmetiikan näytteitä kuin laitan eteenpäin hyväntekeväisyyteen ihmisille, jotka eivät ehkä edes täysin tiedä, mitä milläkin näytteellä tehdään (tavallisen kosmetiikan kohdalla juttu voi toki olla toinen). Itse voin kuitenkin hyötyä niitä käyttäessäni löytämällä uusia tuotteita blogiin tai töihin. 🙂

   Vastaa
 9. Hei! Poikkean hieman aiheesta, mutta mitä päivävoidetta suosittelisit 20 -vuotiaalle tytölle jolla on pintakuiva ja epäpuhdas iho? Ihoni hieman hilseilee ja on täynnä mustapäitä. Olen lukenut luonnonkosmetiikasta sekä korealaisesta ihonhoidosta ja olen pikku hiljaa siirtymässä niiden käyttöön. Olisiko sulla ehdotuksia päivävoiteesta jommalta kummalta alueelta? 🙂

  Vastaa
 10. Moi! Koitin etsiä sun blogista tähän vastausta mut en löytänyt. Mitä mieltä oot kookosöljyn käytöstä silmämeikinpoistoaineena? Itse hieron sitä silmiin hellästi ja pyyhin vanulapuilla pois ja toimii parhaiten kaikista mitä oon koittanut. Tuli vaan mieleen että voiko siitä olla jotain haittaa silmänympärysiholle? Jos näin, mitä putsareita suosittelisit herkille silmille? Mulla kaikki poistoaineet aina aiheuttaa kirvelyä vaikka kuinka olisivat tarkoitettu herkille silmille.. Kiitos jos viitsit vastata! Kiitti myös tosi inspiroivasta blogista, oon löytänyt sun kautta paljon hyviiä meikkejä omaan käyttöön! 🙂

  Vastaa
 11. Jos näyttää siltä, että et mitenkään saa kaikkia pussukoita ja matkakokoja käytetyksi elinkaaresi aikana, niin laita ihmeessä arpajaiset pystyyn 🙂 Täällä ainakin ilmoittautuu korealaisnäytteistä (mutta toki muidenkin laatumerkkien nyssyköistä ja minikokoisista) innostuva.. Nimenomaan ihonhoidon, huulikiilto- tai meikinpohjustus/kuultotuotteet menevät kohdallani hukkaan..
  Olen joitain näytekokoisia Koreasta asti tilannutkin, vain saadakseni testata hyväksi kehuttua tuotetta rauhassa. Pidän sitä huomattavasti ekologisempana ja taloudellisempana tapana kuin mitä olisi täysikokoisen hankkiminen sokkotestiin..

  Vastaa
 12. Ennen jouluahan noista näytteistä olisi voinut koota lahjapaketteja ja antaa mihin tahansa isompaan kauppaan tms. jotka keräsivät joululahjoja vähävaraisille / kodittomille esim. Stadsmissionin laskuun (esim. isot Ica Maxit ja Coopit tekivät tätä) eli vinkki ensi vuoden joulukuun varalle jos paketteja vielä löytyy! Tukholmassa voisi muuten antaa kauneudenhoitotuotteita ehkäpä vaikka ihan Blocketin tai bortskankes.se kautta. Ja toki minäkin vastaanotan näytepaketteja hyvin mielelläni :)kun olen utelias kokeilemaan uutta!

  Toivottavasti jompikumpi noista tärppää!

  Vastaa
 13. Maria
  Olen sama mieltä jos et saa kaikki näytepusseja itse köyttöön niin laita arpajaset pystyyn Kun olet edellisesessä postauksessa kijoitanut sun minimalistista
  elämän muutoksesta niin eikö sinua ahdista kaikki ne pienet purkit.?Niitä kun on aika monta.Olen itse löytänyt monta hyvää tuotetta kun olen saanut näytepurkin ja ei vaan se olen myös jakanut niitä eteenpäin ja monet ovat saaneet nauttia niistä.Olen myös sun blogin kautta löytänyt Korelaisen voiteen joka o tullut mun lemppariKiitos siitä

  Vastaa
 14. Käytän testeri tuotteita viikonloppuisin, kun aamuisin on aikaa kaivella ja leikata pussukat ja tuubit auki. Otan myös kerta-annos näytteet mukaan laiva-risteilylle. Meikinpoistoaineella kastellut vanulaput kelmuun, ei tarvitse pulloja kuljettaa mukana. Olisipa niistäkin näytepussukoita!

  Vastaa
 15. Saan usein pyytämättä tuotenäytteitä kosmetiikkaa ostaessani. Minulla niitä ei vain tule käytettyä, huomaan käyttäväni vain luottotuotteita. Joten olenkin vienyt pari kertaa töihin kasan näytteitä työkavereilleni sekä antanut niitä sukulaisilleni. Nykyisin kieltäydyn ottamasta tuotenäytteitä kaupasta ollenkaan.

  Vastaa
 16. Täällä yksi joka ilahtuu uusien tuotteiden testaamisesta! Totesin vähän aikaa sitten saman kuin sinä: jemmasin näytteitä reissussa käytettäviksi, mutta niitä oli aina mukana liikaa tai liian vähän tai ne eivät vastanneet odotuksia ja iho ei tuntunut hyvältä. Totesin että kivempi käyttää ne kotona ja rakentaa samalla itselle spa-hetki 🙂

  Vastaa
 17. Sain kerran töistä ison kasan näytteitä Helena Rubinsteinin tuotteista, ja niitä käyttäessäni en ostanut kosteusvoidettakaan ainakaan vuoteen.

  Minä en säästele näytteitä matkoille, koska haluan ottaa mukaan tuttuja ja hyviksi kokemiani luottotuotteita. Eivät ne nyt niin paljoa tilaa vie.

  Vastaa

Jätä kommentti