Tämän vuoksi ihonpuhdistustuote kannattaa aina vaahdottaa

*Sis. mainoslinkin

Korealaisen ihonhoitotrendin myötä kaksoispuhdistuksesta on tullut jo ihan arkinen ilmiö ja yhä useampi puhdistaa ihonsa kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa kasvoilta pestään puhdistusöljyllä meikki, liiallinen tali, saasteet, aurinkosuoja-aineet ja muut öljyliukoiset epäpuhtaudet. Kun ne on saatu pois tieltä, puhdistetaan kasvot vesiliukoisella puhdistustuotteella, joka tavallisesti vaahtoaa iholla ja pääsee nyt esteettä syväpuhdistamaan ihohuokoset.

Kaksoispuhdistuksesta voi lukea lisää aiemmasta postauksestani täältä.

Holika Holika Soda Pore Cleansing Ostolakossa Virve Vee

Monissa ”kakkosvaiheen” puhdistustuotteissa on erittäin riittoisa koostumus ja jo pieni nokare muodostaa runsaan vaahdon. Puhdistustuotetta otetaan tavallisesti kosteisiin käsiin, kämmeniä hierotaan hieman yhteen, jotta puhdistustuote leviää niihin ja tuotetta aletaan sen jälkeen hieroa kasvoille, jotta se alkaa vaahdota ja puhdistaa ihon.

Tosiasiassa vaahtoavaa puhdistustuotetta ei kuitenkaan missään tapauksessa kannata käyttää näin, jos ihonpuhdistuksen haluaa olevan hellävaraista.

Puhdistustuotteen tiivistetty koostumus on nimittäin helposti iholle aivan liian tujua ja aivan kuten useita muitakin puhdistustuotteita, kannattaa sitäkin laimentaa hieman. Tuotteen laimentaminen ei kuitenkaan tarkoita, että tuubiin tulisi lisätä vettä tai ainetta tulisi sekoittaa erilliseen pulloon veden kanssa.

Holika Holika Bubble Net -vaahdotusverkko Ostolakossa blogi ihonpuhdistus

Käytännössä tämä vain tarkoittaa, että vaahtoava puhdistustuote tulee aina ensin vaahdottaa veden kanssa pehmeäksi vaahdoksi ja vasta sen jälkeen hieroa iholle. Kun puhdistustuotteen vaahdottaa veden kanssa, laimenee sen tiivistetty koostumus ja tuotteesta tulee iholle hellävaraisempi.

Vaahdotettu puhdistustuote on hellävaraisempi iholle myös siksi, että se liukuu ihon pinnalla hellävaraisemmin eikä ihoa tule hanganneeksi yhtä voimakkaasti ja yhtä suurella kitkalla valmiin vaahdon kanssa kuin yrittäessään vaahdottaa tuotetta kasvoja käsin hieromalla. Usein myös väitetään, että kuohkean vaahdon hienojakoiset kuplat syväpuhdistaisivat ihon tehokkaammin.

Erilaiset puhdistusvaahdot ovat aasialaisen ihonhoidon kulmakiviä ja monet aasialaiset ovat mestareita vatkaamaan niistä käsin valtavia vaahtokinoksia. Homma vaatii erityistä tekniikkaa, kovaa harjoittelua sekä aikaa ja kärsivällisyyttä, joten aasialaiseen tapaan homman avuksi on tietysti keksitty myös erilaisia vaahdotusvälineitä.

Holika Holika Bubble Net -vaahdotusverkko Ostolakossa blogi ihonpuhdistus

Yksi yleisimpiä vaahdotusvälineitä on vaahdotusverkko, joka toimii kuin suihkussa käytettävä pesupuffi. Venyvä verkko kastellaan vedellä, siihen otetaan nokare puhdistustuotetta ja verkkoa hierotaan käsin, jolloin puhdistustuote alkaa vaahdottua kuohkeaksi nietokseksi. Tämän jälkeen vaahto puristetaan käsiin verkosta ja hierotaan sitten käsin hellästi kasvoille.

Puhdistusverkko huuhdellaan käytön jälkeen vedellä ja sen annetaan kuivua seuraavaa käyttökertaa varten. Puhdistusverkot ovat pitkäikäisiä ja kestävät tavallisesti käyttöä useita vuosia.

Holika Holika Bubble Net -vaahdotusverkko Ostolakossa blogi ihonpuhdistus

Paitsi että vaahdotus tekee puhdistustuotteesta iholle hellävaraisemman, tekee se tuotteesta myös entistäkin riittoisamman, sillä jo pienestä määrästä tuotetta syntyy vaahdotusverkon kanssa helposti runsas kinos iholle hellävaraista puhdistusvaahtoa. Itseasiassa minusta tuntuu usein, etten edes osaa ottaa tarpeeksi vähän puhdistustuotetta, sillä pieninkin hippunen luo lähes poikkeuksetta aina valtavan vaahdon.

Holika Holika Bubble Net -vaahdotusverkko Ostolakossa blogi ihonpuhdistus

Vaahdotusverkkoja löytyy myynnistä useilta tuotemerkeiltä. Minulta löytyy Holika Holika Bubble Net -verkko, joka vaahdottaa puhdistustuotteen loistavasti ja varsin vaivatta sisällään olevien pienien sienien ansiosta. Monilta korealaisilta merkeiltä löytyy myös pieniä vaahdotuspurkkeja, joilla puhdistustuotteen voi vaahdottaa vieläkin näppärämmin.

Jos oman puhdistustuotteen vaahdotus ei siis tähän asti ole ollut juttu, johon olisi kiinnittänyt erityistä huomiota, suosittelen ottamaan sen tästä lähtien tavaksi. Siitä nimittäin hyötyy sekä iho että lompakko!

*Holika Holika Bubble Net -vaahdotusverkko löytyy myynnistä täältä.

Holika Holika Bubble Net -vaahdotusverkko Ostolakossa blogi ihonpuhdistus

Käyttääkö joku muu vaahdotusverkkoa?


Lue myös:
Voiko vauvaöljyllä poistaa meikin?
Mikä FOREO LUNA -kasvoharja kannattaa valita?
Nämä ovat Holika Holikan 7 suosituinta tuotetta

 

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

3 kommenttia artikkeliin ”Tämän vuoksi ihonpuhdistustuote kannattaa aina vaahdottaa”

  1. Ei liity postaukseen mutta oon nyt useampia kuukausia kytännyt josko elevenille tulis jo lisää Mario Badescun Special Cleansing Lotion O:ta, mutta ei näy 😀 Onkohan sitä tulossa lisää 🙁 innostuin sun postauksesta ja pakko saada tuota myös!

    • Kovasti odotetaan, että valmistajalla olisi taas toimittaa sitä. 🙂 Ikävä kyllä ei olla saatu tietoa tarkasta ajankohdasta, viimeksi tuli nollana. :/

  2. Ikävä kyllä olen onnistunut hajottamaan jo pari vaahdotusvälinettä niin, ettei niitä enää voi käyttää suositellulla tavalla. Sekä korealaisen että japanilaisen… Jäljellä on ehjänä vain kaikkein vanhin, jo neljä-viisi vuotta sitten ostettu (en muista merkkiä..), jota en raaskinut heittää pois.. Onkohan se kuinka paha bakteeripesä vaahtomuovipalleroineen?

Kommentointi on suljettu.