Megalistaus: 15 parasta kosteuttavaa seerumia

*Sis. mainoslinkkejä

Ainakin täällä Tukholmassa sää alkaa lupaavasti jo lämmetä antaen toivoa siitä, että kevät on vihdoin kulman takana tekemässä tuloaan.

Vaikka oma ihoni on erityisen janoinen talvella, kaipaa se tehokasta kosteutusta silti ympäri vuoden, joten erilaiset kosteuttavat seerumit kuuluvat ihonhoitorutiinini kulmakiviin aina.

Koska kokeilen paljon erilaisia seerumeja, on minulta pyydetty postausta, jossa esittelisin nimenomaan parhaat kosteuttavat seerumit.

Sitä ylivoimaisesti parasta on mahdotonta tietysti määrittää, sillä makuja on niin monia erilaisia.

Tämän vuoksi kokosinkin yhteen huikeat 15 erilaista kosteuttavaa seerumia, joista jokainen on loistava omalla tavallaan.

Toivottavasti moni löytää näiden joukosta uusia suosikkeja!

Lue myös: Mikä on seerumi? Kaikki seerumin käytöstä

 Ostolakossa Estee Lauder Advanced Night Repair seerumi kokemuksia

1. Estée Lauder Advanced Night Repair

Estée Lauder Advanced Night Repair on klassikkotuote, jonka hinta saattaa kauhistuttaa monia – varsinkin, kun nykyään on jo totuttu, ettei hyvästä tuotteesta tarvitse maksaa omaisuuksia.

Tämä seerumi on kuitenkin yksi niitä harvoja kalliimpia tuotteita, joiden nimeen minäkin vannon ja jonka koen hintansa arvoiseksi.

Se sitoo iholle todella, TODELLA tehokkaasti kosteutta ja sisältää mm. fermentoitua hiivaa, jota käytetään aasialaisessa kosmetiikassa paljon ihon kirkastukseen.

Paitsi että seerumi kosteuttaa ihoa, auttaa se nimensä mukaisesti tukemaan ihon uudistumista, mikä puolestaan auttaa häivyttämään kasvoilta juonteita ja muita ikääntymisen merkkejä.

Seerumi on ollut myynnissä jo kohta 40 vuotta ja sen koostumusta on vuosien varrella hiottu aina vain paremmaksi. Seerumissa on omaan makuuni sopivan täyteläinen koostumus, joka imeytyy iholle hyvin.

Tuotteen nimestä huolimatta sitä voi käyttää myös päivällä.

*Osta Estée Lauder Advanced Night Repair -seerumi täältä.

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

2. The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

En usko, että kauhesti valehtelen jos väitän, että tämä on kappalemäärissä mitattuna juuri tällä hetkellä ehkäpä Suomen myydyin kosteuttava kasvoseerumi.

Hyaluronihappoa sisältävä edullinen seerumi on omaan makuuni ihanan täyteläistä ja kosteuttaa ihoani loistavasti.

Mikä parasta, ei sillä ole hintaa kuin reilut viisi euroa, mikä taas osoittaa, ettei hyvästä tuotteesta tarvitse maksaa omaisuuksia.

Monilla tämä seerumi toimii aivan loistavasti, mutta koska The Ordinary satsaa eniten tuotteiden vaikuttavuuteen ja niiden kosmeettinen miellyttävyys on vasta toissijainen juttu, on moni maininnut, ettei tämä seerumi pelaa ihan täydellisesti yhteen kaikkien ihonhoitotuotteiden kanssa.

Joidenkin tuotteiden kanssa se voi siis murustua keljusti. Jotkut ovat myös kuvailleet sen koostumusta liian klähmäiseksi omaan makuunsa.

Oma helposti kuiva ihoni pitää tästä kuitenkin kovasti ja seerumista löytyy aiempi postaukseni täältä.

*Osta The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 -seerumi täältä.

The Inkey List Hyaluronic Acid

3. The Inkey List Hyaluronic Acid

Esittelin joitakin kuukausia sitten tämän uudehkon tuotemerkin, joka haastaa The Ordinaryn.

Merkin Hyaluronic Acid -seerumi on suora kilpailija The Ordinaryn hyaluronihapposeerumille ja molemmissa on sama pitoisuus erikokoisia hyaluronihappoja.

Omasta mielestäni tämä The Inkey List Hyaluronic Acid on tehty kosmeettisesti  miellyttävämmäksi ja se tuntuu imeytyvän iholleni vielä paremmin kuin The Ordinaryn vastaava tuote, joten koen sen varsin päteväksi kilpailijaksi.

Osta The Inkey List Hyaluronic Acid -seerumi täältä.*

The Ordinary Marine Hyaluronics

4. The Ordinary Marine Hyaluronics

Jos iho on janoinen, mutta saattaa silti rasvoittua helposti, sopii tämä seerumi iholle loistavasti.

The Ordinary Marine Hyaluronics -seerumi sisältää meriperäistä hyaluronihapon haastajaa, joka sitoo iholle kosteutta tehokkaasti, mutta on ohuempaa ja kevyempää.

Selkokielellä sanottuna tämä tarkoittaa sitä, että seerumin koostumus on suorastaan vesimäisen ohutta ja juoksevaa, joten se ei jätä iholle klähmäistä tunnetta.

Seerumista löytyy aiempi postaukseni täältä.

*Osta The Ordinary Marine Hyaluronics seerumi täältä.

Lumene Lähde Arctic Dew Quenching Aqua Serum

5. Lumene LÄHDE Arctic Dew Quenching Aqua Serum

Tämä kotimainen kasvoseerumi sisältää mm. lähdevettä, koivumahlaa, levää sekä hyaluronihappoa, jotka ovat yhdessä todellinen kosteuspommi kasvojen iholle.

Seerumi kosteuttaa ihoa niin sen pinnalta kuin hieman syvemmältäkin, minkä ansiosta ihosta tulee täyteläisen ja heleän näköinen.

Pipettipulloon pakatussa tehokosteuttavassa seerumissa on täyteläisen geelimäinen ja raikas  koostumus, joka levittyy ihanan ravitsevan tuntuisena, mutta imeytyy iholle hyvin eikä jätä kasvoille klähmäistä tunnetta.

Kasvoseerumi sopii niin kuivan ihon hoitoon kuin myös normaalista pintakuivankin sekaihon avuksi.

Käytännössä seerumi sopii siis kaikille ihotyypeille, jotka vain kaipaavat tehokasta kosteutusta.

Seerumista löytyy aiempi postaukseni täältä.

*Osta Lumene LÄHDE Arctic Dew Quenching Aqua Serum täältä.

Lumene Valo Glow Boost Vitamin C Hyaluronic Essence

6. Lumene VALO Glow Boost Vitamin C Hyaluronic Essence

Tämä seerumi on samalla tavalla ihoa tehokkaasti kosteuttava kuin sininen sisarensa, mutta tuotteen lisäetuna on, että se myös auttaa kirkastamaan ihoa C-vitamiinin avulla.

En tiedä, onko sinisessä seerumissa oikeasti enemmän kosteuttavia ainesosia, mutta en ainakaan itse huomaa kovin konkreettista eroa omalla ihollani näiden kahden tuotteen kosteuttavassa vaikutuksessa.

Tämä seerumi sisältää kuitenkin tosiaan myös C-vitamiinia, jonka ihonhoitoa tehostavista vaikutuksista olen jo aiemmin postannut. 

Tämä on hieman hankala tuote siitä, että sen nimi on essence, joka varsinaisesti tarkoittaa hoitonestettä ja jollaisena sitä siksi itsekin aluksi pidin. Käytännössä sitä voi kuitenkin käyttää seerumin tapaan.

Minulla olevan pakkauksen kyljessä lukee, että parhaan tuloksen saa käyttämällä tätä tuotetta seerumin ja kosteusvoiteen kanssa, mutta Lumenen kotisivuilla todetaan vain, että paras tulos syntyy kosteuvoiteen kanssa.

On siis makuasia, käyttääkö tätä yksinään seerumina vai hoitonesteen tapaan varsinaisen seerumin alla.

Tuotteesta löytyy aiempi postaukseni täältä.

*Osta Lumene VALO Glow Boost Vitamin C Hyaluronic Essence täältä.

Clinique Moisture Surge Hydrating Supercharged Concentrate

7. Clinique Moisture Surge Hydrating Supercharged Concentrate

Jos iho reagoi kovin herkästi, on Clinique ehdottomasti yksi parhaista tuotemerkeistä.

Clinique satsaa tuotteidensa allergiatestaukseen eikä termi ole sille vain tyhjää sanahelinää.

Uutta tuotetta kehittäessä tuotteen koostumusta testataan 12 kertaa 600 ihmisisellä, eli yhteensä 7200 kertaa.

Jos yksikin näistä testikerroista saa aikaan allergisen reaktion, tuotekoostumusta muutetaan ja se testataan uudelleen. Siksi merkin tuotteet sopivat hyvin monille.

Tästä ja muista Cliniquen taustoista voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.

Olen käyttänyt tätä seerumia nyt puoli purkkia ja pitänyt siitä kovasti. Kuten muissakaan Cliniquen hoitotuotteissa, ei tässäkään ole käytetty hajusteita ja tuotteen tuoksu on hyvin neutraali.

Seerumi on koostumukseltaan mukavan täyteläistä geeliä, joka sulaa iholla vesimäiseksi.

Seerumi on tehty sopimaan kaikille ihotyypeille ja sitä voi käyttää myös silmänympärysiholla (kuten oikeastaan kaikkia tämän postauksen seerumeja).

Tämä seerumi on yksi lempparituotteitani Cliniquelta ja siitä voi lukea lisää merkin omilta kotisivuilta.

*Osta Clinique Moisture Surge Hydrating Supercharged Concentrate -seerumi täältä.

The SAEM Power Ampoule Hydra Hyaluronic Acid-5

8. The SAEM Power Ampoule Hydra Hyaluronic Acid-5

The SAEM Power Ampoule Hydra Hyaluronic Acid-5 -seerumi on loistava tehokosteuttaja, jonka ainesosaluettelo koostuu vain neljästä ainesosasta.

Vaikka INCI-luettelosta voi bongata vain kaksi erilaista hyaluronihappoa, on tuotteessa sen nimen mukaisesti viittä erilaista versiota, eli käytännössä samaa ainesosaa, mutta eri kokoisena.

Pienemmät partikkelit pääsevät imeytymään syvemmälle ja suuremmat jäävät enemmän ihon pinnalle, jolloin kosteutusta saadaan kaikkialle.

Tässä seerumissa on raikas, ohuehko koostumus, joka sulaa iholla vesimäiseksi ja jättää iholle miellyttävän kosteutetun tunteen ilman klähmäisyyttä.

Vaikka ampulli on yleensä korealaisessa ihonhoidossa synonyymi seerumille, voi tätä tuotetta käyttää kahdella tapaa: joko varsinaisena seerumina tai muulla tavalla ihoa hoitavan seerumin alla tehotuotteena tuomassa iholle lisää kosteutusta.

*Osta The SAEM Power Ampoule Hydra Hyaluronic Acid-5 -seerumi täältä*

 M Picaut Hydra Miracle Serum

9. M Picaut Hydra Miracle Serum

M Picaut on ruotsalaisen Mette Picautin perustama kosmetiikkasarja, jonka tuotteet ovat ekoluksusta.

Ne eivät ole puhdasta luonnonkosmetiikkaa, mutta sisältävät hyvin paljon luonnonmukaisia ainesosia.

Tätä seerumi sisältää hyaluronihappoa kolmessa koossa ja sen täyteläinen koostumus tuntuu iholla lähes öljyiseltä.

Öljyisyys kuitenkin katoaa tuotteen nimen mukaisesti kuin taianomaisesti ja iholle jää täyteläisen kosteutettu, pehmeä ja silkkinen tuntu.

Seerumista löytyy aiempi postaukseni täältä.

*M Picaut Hydra Miracle Serum löytyy myynnistä täältä.

Elizavecca Witch Piggy Hell Pore Control Hyaluronic Acid 97%

10. Elizavecca Witch Piggy Hell Pore Control Hyaluronic Acid 97%

Tämä korealainen kasvoseerumi on melko jännittävä tuote kaikin puolin.

Paitsi että siinä on hassu pakkaus, on sillä myös vähän hassu nimi, sillä sen koostumus ei millään tavalla liity ihohuokosten supistamiseen kuten voisi ajatella.

Runsaasti hyaluroniappoa sisältävä edullinen kasvoseerumi kosteuttaa ja kirkastaa ihoa keskitäyteläisellä, hyvin imeytyvällä koostumuksellaan tehokkaasti.

Seerumi on loppujen lopuksi iholla niin kevyt, että se sopii loistavasti myös rasvoittuvallekin iholle.

*Osta Elizavecca Witch Piggy Hell Pore Control Hyaluronic Acid 97% -seerumi täältä.*

Huxley Secret of Sahara Grab Water Essence

11. Huxley Secret of Sahara Grab Water Essence

Tämän Huxleyn suositun seerumin teho perustuu merkin kaikista tuotteista tunnettuun viikunakaktuksen siemenöljyyn.

Seerumi tuo kaikille ihotyypeille tehokasta kosteutusta, mutta samalla myös ravitsee ihoa ja auttaa ehkäisemään kosteuden haihtumista.

Sen sisältämistä öljyistä huolimatta se ei kuitenkaan jätä iholle klähmäistä tunnetta, vaan ihosta tulee vain täyteläisen kosteutettu ja ihanan hoidetun tuntuinen.

Tämä seerumi sopii erityisesti pintakuivan seka- ja rasvaisen ihon kosteutukseen.

Seerumista voi lukea aiemman postaukseni täältä.

*Osta Huxley Secret of Sahara Grab Water Essence -seerumi täältä.

Huxley Secret of Sahara Grab Water Essence

12. Huxley Secret of Sahara Oil Essence

Jos edellinen Huxleyn seerumi on loistava nimenomaan janoiselle, kosteusköyhälle iholle, sopii tämä täydellisesti kuivalle iholle. (Kuivan ja kosteusköyhän ihon eroista voi lukea tästä aiemmasta postauksestani.)

Kyseessä on siis perinteisen vesimäiseltä vaikuttava seerumi, mutta se sisältää silti runsaasti ihoa ravitsevia öljyjä, jotka auttavat pidättämään iholla kosteutta.

Öljyistä huolimatta tämäkin seerumi imeytyy iholle kuitenkin loistavasti eikä jätä klähmäistä tunnetta.

*Osta Huxley Secret of Sahara Oil Essence -seerumi täältä.

G9SKIN White in Milk Capsule Serum

13. G9SKIN White in Milk Capsule Serum

Tämä korealainen seerumi on Suomen kosmetiikkamarkkinoilla taustajoukoissa hiljaa hyräilevä tehotuote, jonka soisi nousevan parrasvaloihin ja kuluttajien tietoisuuteen, sillä siinä on aivan huikean loistava sisältö.

Tämä tehokosteuttaja sopii käytettäväksi sekä aamuisin että iltaisin ja sitä voi myös sekoittaa meikkivoiteeseen tai BB-voiteeseen, jotta meikkipohjasta tulee heleämpi.

Seerumin kirkas pohja sisältää muiden G9SKIN-tuotteiden tapaan yhdeksää kosteuttavaa aktiiviainetta, jotka auttavat ylläpitämään ihon kosteustasapainoa.

Pullossa valkoisina näkyvät, keramideja ja maitoproteiinin uutetta sisältävät kapselit auttavat heleyttämää ja kirkastamaan ihoa niasiiniamidin avulla.

Hoitava seerumi sisältää lisäksi mm. E-vitamiinia, manteliölhyä, retinyylipalmitaattia, hyaluronihappoa sekä fermentoitua hiivaa, riisiä ja soijapapuja, joten se on melkoinen tehotuote.

Edit. Tämä tuote ei ole enää saatavilla.

Holika Holika 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid

14. Holika Holika 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid

Tämä huippusuosittu tuote ei varsinaisesti ole seerumi, vaan seerumin alla käytettävä hoitoneste.

Jos iholla ei kuitenkaan ole muita ongelmia kuin kosteuden puute, voi tätä tehokosteuttajaa käyttää yksinään seerumin tapaan ennen kosteusvoidetta lataamassa ihon kosteusvarastoja täyteen.

Hoitoneste sisältää nimensä mukaisesti hyaluronihappoa ja siinä on iholle hyvin imeytyvä, tehokkaasti kosteuttava koostumus.

Tuotteesta löytyy aiempi postaukseni täältä.

*Osta Holika Holika 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid -hoitoneste täältä.

NIOD Multi-Molecular Hyaluronic Complex

15. NIOD Multi-Molecular Hyaluronic Complex

NIOD on The Ordinary -merkin isosiskosarja, joka vetää kaiken aina paljon The Ordinarya paremmaksi.

Siinä missä The Ordinary lataa tuotteensa halvalla täyteen tutkitusti tehokkaita aktiiviaineita, satsaa NIOD hieman arvokkaammissa tuotteissaan innovaatioihin ja erityiseen tuotekehittelyyn.

Kuten moni tosiaan tietää, on hyaluronihappo erinomainen ihon tehokosteuttaja, sillä se kykenee sitomaan jopa kymmenen kertaa painonsa verran kosteutta.

Eri kokoiset hyaluronihappomolekyylit imeytyvät ihon eri kerroksiin, minkä ansiosta monissa tuotteissa käytetään tehoainetta useassa koossa.

Siinä missä kolmen tai viiden eri kokoisen hyaluronihappomolekyylin käyttö voi jo kuulostaa paljolta, vetää tämä seerumi homman aivan omaan luokkaansa: seerumi sisältää nimittäin 15 (!!!) eri kokoista hyaluronihappoa!

Tätä seerumia ei todellakaan kehuta turhaan, sillä tämä on todella loistava kosteuttaja.

*Osta NIOD Multi-Molecular Hyaluronic Complex -seerumi täältä.

***

Lue myös: Mikä on paras The Ordinary -seerumi?

Ostolakossa paras kosteuttava seerumi

Mitkä kosteuttavat seerumit ovat teidän suosikkejanne?


Lue myös:
13 tehokasta kosteuttajaa kuivalle iholle
Tämän vuoksi kasvoöljy ei ole paras tuote kosteuttamaan ihoa
Ultimaattinen opas The Ordinary -tuotteisiin ja niiden valintaan

9 kommenttia artikkeliin ”Megalistaus: 15 parasta kosteuttavaa seerumia”

  1. Mainitsemisen arvoisia ovat myös Dermosilin Kanerva-seerumi, MISSHAn Time Revolution Night Repair (Estee Lauderin ’dupe’, monien mielestä yhtä hyvä ellei parempikin), Mizon Hyaluronic Acid Ampoule, sekä SkinFoodin Royal Honey Propolis Essence..

    • Joo, tuo Missha on omiakin suosikkejani anti-age-seerumien kategoriassa. :Myös SkinFoodin seerumi houkuttelee edelleen kovasti. 🙂

  2. Dermosil Sensitive seerumi on vesimäinen ja kevyt, mutta kosteuttaa todella hyvin. Lumenen Arctic öljyseerumi on täyteläisempää ja sopii minulla paremmin yökäyttöön.

    • Valitettavasti ei löydy, mutta pääsääntoisesti couperosa-iholla on hyvä välttää ihoa aktivoivia ainesosia, eli pysyä loitolla kuorivista hapoista, C-vitamiinista ja retinolista sekä välttää rakeellisia kuorintoja. Katsotaan, jos saisin aiheesta postauksen kasaan! 🙂

  3. Tosi hyvä postaus! Kiva et jutussa oli myös edullisempiakin tuotteita esittelyssä 🙂
    Luen sun blogia vakituisesti ja pidän analyyttisesta tyylistäsi arvioida kosmetiikkaa, ettei se ole pelkkää ”musta tuntuu”-fiilikseen perustuvaa.

Kommentointi on suljettu.