Paras vinkkini pintakuivan ihon nopeaan pelastukseen

*Sis. mainoslinkin

En ole tippaakaan aamuihminen. Kyse ei ole siitä, ettenkö vain olisi tottunut heräämään aamusin vaan siitä, etten vain ole sellainen. Vaikka kuinka yrittäisin muuttaa rytmiäni, on minun vaikeaa rauhoittua nukkumaan aikaisin, kun iltaa kohti mennessä mieleni muuttuu aina vain tehokkaammaksi ja parhaat ideat alkavat hyppiä mieleen.

Vastaavasti voin toki herätä aikaisin, mutta tehokasta minusta ei aamuisin saa. Voin esittää saavani konttorilla asioita aikaan ja ehkä vahingossa saadakin jotain tehtyä, mutta vaikka takana olisi kuinka hyvät yöunet, en vain ole kummoinen aamusuorittaja, vaan lähden parhaiten käyntiin vasta iltapäivästä.

Ajattelin pitkään, että voisin muokata itsestäni aamuihmisen ja että kyse oli vain siitä, että annoin itseni olla tällainen. Kyllähän jokainen voisi alkaa tehokkaaksi aamuviideltä herääjäksi ja tehdä hommia ne päivän kolme ensimmäistä tuntia muiden nukkuessa!

Lohdukseni kuulin, että meitä on ihan oikeasti luonnostaan aamuihmisiä ja iltaihmisiä eikä sille vain voi mitään. Jo kivikaudella asia oli näin, sillä sen sijaan, että koko heimo olisi nukkunut vaikkapa kymmenestä kuuteen ja ollut kahdeksan tuntia turvattomana, menivät toiset luonnostaan aikaisemmin nukkumaan ja toiset taas myöhemmin, jolloin koko heimo ei nukkunut niin montaa tuntia yhtäaikaa ja ollut siten yhtä pitkään alttiina villipetojen hyökkäykselle.

Luojan kiitos nykyaikaisena kaupunkilaisena minun ei niinkään tarvitse miettiä villipetojen hyökkäyksen kohteeksi joutumista, mutta varsinkin näin talvella yksi juttu kyllä hyökkää öisin kimppuuni toistuvasti – nimittäin ihon pintakuivuus.

Lue myös: Tämä tuote on yleisin syy ihon pintakuivuuteen

 Huxley kasvovesi ihon kosteutus aamulla Virve Fredman

Moni on varmasti mennyt nukkumaan tuntien, että iho voi varsin hyvin, mutta aamulla herätessään huomannut kauhukseen, että tilanne on yön aikana muuttunut. Yhtäkkiä ihoa kiristää ja se tuntuu niin kuivalta, että se voi jopa hieman hilseillä.

Tässä vaiheessa on tietysti mahtavaa, jos on kello viideltä heräävä aamuvirkku, jolla on kolme rauhallista luksustuntia aikaa toteuttaa elämäänsä ennen muun maailman heräämistä. Iholle ehtisi muita hommia tehdessä laittaa paritkin naamiot, jotka toisivat tilanteeseen apua ja rauhassa odotella niiden jälkeen ennen meikkaamisen aloittamista.

Koska en kuitenkaan lukeudu näihin ihmisiin ja päivätyössä käydessäni aamuiseen kriisiapuun oli aikaa korkeintaan viisi minuuttia, ei siinä ajassa ehtinyt tehdä ihan kauheasti.

Tilannetta helpottaville kasvonaamioille ei todellakaan ollut aikaa eivätkä esimerkiksi iholle kosteutta tehokkaasti juottaneet kangasnaamiot edes olisi välttämättä hyvä idea, vaikka niille aikaa olisikin, sillä useat niistä jättävät ihon turhan klähmäiseksi eivätkä ne siksi oikein toimi ennen meikkiä.

Kiristelevä ja jopa hilseilevän kuiva iho vaatii kuitenkin jotain, sillä muuten meikki on hankalaa levittää ja siitä voi jopa tulla jos ei jo aamusta hieman suttuinen, niin viimeistään päivän edetessä, kun ihon kuivuus vain lisääntyy.

Moni turvautuu tällaisessa aamun hätätilanteessa ihon kuorintaan, sillä se tuntuu nopeasti ajateltuna fiksulta paniikkiratkaisulta: kuorinta kirkastaa kuivuuden samentaman ihon ja saa sen tuntumaan pehmeämmältä, kun kuollut ja jopa hilseilevä ihosolukko katoaa ihon pinnalta. Se siis vaikuttaa tuovan ainakin hetkellisen helpotuksen.

Kuorinta on kuitenkin pitkässä juoksussa ja varsinkin toistuvasti tehtynä huono ratkaisu ihon pinnan kuivuuteen, sillä se voi jopa pahentaa tilannetta. Kun ihon pinnalta katoaa kuorinnan myötä jälleen ihosoluja, pääsee kosteus haihtumaan iholta entistäkin helpommin pois.

Toki kerran viikossa tai kahdessa tehtävä kuorinta voi olla hyvä juttu, sillä se kirkastaa ihoa ja auttaa huolehtimaan, että hoitavat aineet pääsevät imeytymään iholle paremmin. Toistuvasti siihen ei kuitenkaan kannata varsinkaan ihon aamukuivuuden kanssa tuskaillessa ryhtyä, sillä vaikka tilanne helpottaisi hetkeksi, pahenee se uudelleen ilapäivää ja iltaa kohti mentäessä. Pahimmillaan iholleen saa jopa aikaan aamusta toiseen samana toistuvan kuorintakierteen, joka ei hoida ihoa yhtään vaan vain pahentaa tilannetta.

Kuivan ihon kuorinnan jälkeen iholle olisi myös tärkeää käyttää tuotteita, jotka auttavat sekä tuoman kosteutta että lukitsemaan kosteuden iholle. Monet päivävoiteet voivat olla tähän tarkoitukseen jopa hieman liian kevyitä, kun niitä varsinkin aamulla saattaa ennen meikkausta annostella hyvinkin pihistellen.

Lue myös: Testissä The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

Tuote, jota itse suosittelen aina avuksi ihon aamukiristelyyn ja kuivuuteen on hoitoneste tai tehokkaasti kosteuttava kasvovesi, joka voi usein olla kuin hoitoneste. Se on todellinen pelastaja, joka sopii niin ihon iltatankkaukseen kuin nopeaan aamujuottoonkin.

Hoitonesteen tai kosteuttavan kasvoveden etuna on, että se on vesimäisen ohut ja siten iholle hyvin imeytyvä, eli sen avulla iholle voi imeyttää kosteutta tehokkaasti ja ennen kaikkea nopeasti.

Koska hoitoneste ja kosteuttava kasvovesi ovat nimenomaan hoitotuotteita eivätkä puhdistustustuotteita, kannattaa ne aina levittää kasvoille käsin. Toiset tykkäävät ottaa niitä kämmeniin ja painella tuotteen kämmeniltä kasvoille, itse asetan pullon nokan suoraan kasvojen ihoa vasten, kallistan pulloa hieman ja annan iholle valua muutamia pisaroita nestettä, jonka sitten hellästi sivelen ja painelen sormenpäillä iholle.

Lue myös: Mitä eroa on kasvovedellä, hoitonesteellä ja hoitovedellä?

Huxley kasvovesi ihon kosteutus aamulla Virve Fredman

Oma suosikkini tähän hommaan on jo pitkään ollut Huxleyn kasvovesi, joka on itseasiassa samalla myös hoitoneste, sillä merkillä ei ole erillistä hoitonestettä (sen essence-nimellä kulkevat pienet pipettipullot ovat itseasiassa seerumeja).

Olen jaellut tälle kasvovedelle ylistyssanoja varsin auliisti jo pitkään ja nyt niitä on taas kasapäin. Tämä kasvovesi tuo nimittäin iholle todella tehokasta kosteutta mm. viikunakaktuksen siemenöljyä hyödyntävällä koostumuksellaan. Se tekee ihosta välittömästi täyteläisemmän oloisen, mutta koska se on täynnä hoitavia ainesosia, jää iholle myös hoidettu tunne.

Tämä kasvovesi on aivan parhaimmillaan, jos sitä levittää illalla iholle useamman ohuen kerroksen korealaisen 7 Skin Method -tavan mukaisesti. Tässä metodissa iholle juotetaan kosteutta vähitellen jopa seitsemän kerroksen verran, jotta ihon ehtyneet kosteusvarastot täyttyvät ja sen jälkeen kosteus sitten lukitaan iholle.

Koska tämä kasvovesi kosteuttaa ihoa hyvin, mutta ei kuitenkan tuo kasvoille sellaista pintaa, etteikö meikki toimisi tämän päällä hyvin, on tämä suoranainen janoisen aamuihon sankarituote. Tätä kasvovettä on nopeaa levittää iholle aamulla, se imeytyy iholle hyvin ja kerroksia ehtii lisätä helposti kolmekin, joiden jälkeen iholle on sitten hyvä käyttää normaalisti seerumia ja kosteusvoidetta ennen mahdollista meikkiä.

Lue myös: Janoisen ihon sankari – Huxleyn kasvovesi

Huxley kasvovesi ihon kosteutus aamulla Virve Fredman

Huxleyn kasvovesi ei tietenkään pelasta yhdessä aamussa erittäin hilseilevää ihoa, mutta uskon, että tuosta kuivuustilasta on usein saanut illalla jo merkkejä, kun ihoa on kiristellyt ja se on jo jopa hieman hilseillyt. Aamulla vastassa oleva kuivuus ei siis tule tällöin yllätyksenä.

Tällöin pelastustoimet ihon juottamiseksi ja kosteuden kasvoille lukitsemiseksi on kannattanut aloittaa jo illalla esimerkiksi 7 Skin Method -metodin mukaisesti tai pahan kuivuusjakson ollessa käynnissä käyttämällä kangasnaamioita viikon ajan tehokuurina.

Tämä Huxleyn kasvovesi on kuitenkin mitä loistavin tuote varsinkin näihin vaihteleviin talvisäihin, jotka tuntuvat laittavan luonnon lisäksi välillä ihonkin ihan sekaisin. Tämä kasvovesi tuo nopean helpotuksen ihon aamukiristelyyn ja auttaa huolehtimaan, ettei pieni kiristely lähde päivän aikana eskaloitumaan ihon pahaksi hilseilyksi ja repeilyksi iltapäivään mennessä.

*Huxley Secret of Sahara Toner; Extract It -kasvovesi löytyy myynnistä Elevenin verkkokaupasta.  

Lue myös: Pitääkö kasvovesi levittää käsin vai vanulapulla? 

Huxley kasvovesi ihon kosteutus aamulla Virve Fredman

Käytättekö te nestemäisiä hoitotuotteita aamulla kosteuttamassa ihoa?

6 kommenttia artikkeliin ”Paras vinkkini pintakuivan ihon nopeaan pelastukseen”

 1. Aamulla käytän holika holika 3secondstarter sitä c-vitamiiniversiota ja illalla hyaluronihappo versiota, ties kuinka monennet putelit menossa, eilen tilasin taas uudet kun käytössä olevat on loppumassa. Kerran kokeilin sitä kollageeni versiota, tykkäsin siitäkin mutten ole varma oliko siitä juurikaan hyötyä.
  Tuo huxleyn kasvovesi on ostoslistalla ja niin odotan sen käyttöä 🙂
  Ootko kokeillut first aid beauty ultra repair voidetta tai onko tuttu? Siitä tuli toissavuoden lf joulukalenterista näytetuubi ja tykkäsin kovasti yövoiteena, siinä oli jotenkin jännä mutta kiva levittyvyys, se kannatti mielestäni taputella iholle sormenpäillä muitten hoitotuotteitten jälkeen, ensin jäi vaalea kerros joka hetken jälkeen katosi ja imeytyi hyvin kun taputteli(:D) nekin ihoon. Vähän jännästi selitetty mutta joo.
  Kysymys on se että sopiiko tuo voide jokailtaiseen käyttöön? En ole ihan varma kun en paljoa ainesosalistaa ymmärrä.

  • Jos muistan oikean, olen joskus käyttänyt tuota ainakin vähän aikaa.

   Ainesosalista näyttää aika peruslistalta, eli käyttäisin itse huoletta joka ilta. Ei tuossa mitään sen kummempaa tai vahvemmin ”korjaavaa” aineosaa ole, eli kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa ja toki keramidit sitten auttavat vahvistamaan ihoa.

   Tuo eukalyptusöljy on nimenomaan eteerinen öljy (monet öljyt ovat olemassa vain eteerisinä öljyinä), mutta en nyt valitettavasti tähän hätään muista tarkemmin sen profiilista mitään, eli minkä verran se mahdollisesti sisältää allergeeneja, mutta toisaalta jos niitä olisi merkittävä määrä, pitäisi ne kyllä olla tuotteen incissä mukana ja tuossa ei niitä näy. Arvelisin sen pitoisuuden olevan tuotteessa kuitenkin melko pieni, kun sarja on kuitenkin nimenoaman herkälle iholle tehty. 🙂

   • Kiitos vastauksesta Virve, tuostakin on jo apua 🙂 taidan ostaa vielä perus lumenen yövoiteen tuon rinnalle ja käyttää niitä tarpeen mukaan vaihdellen. Oon monesti miettinyt että kannattaako normaalille tai sekaiholle edes käyttää tuotteita jotka on tarkoitettu herkälle iholle. Muistan joskus lukeneeni että herkän ihon tuotteet saattaa herkistää normaalin ihon.. Aina riittää mietiskeltävää, stressi se varmaan ihoakin eniten stressaa ^-^’

    • Kuulostaa vähän oudolta väitteeltä, joka ei oikein perustu mihinkään faktoihin, kun ottaa huomioon, että herkän ihon tuotteet tavallisesti juurikin formuloidaan niin, että niissä käytetään mahdollisimman vähän ihoa aktivoiva aineita ja suositaan nimenomaan hyvin siedettyjä ainesosia. Herkän ihon tuotteissa siis nimenomaan ne herkistävät ainesosat pyritään tavallisesti karsimaan minimiin (mikä ei toki tarkoita, etteikö joku kuitenkin voisi herkistyä niidenkin ainesosille). 🙂

     Ainoa minkä keksin on, että monet herkän ihon tuotteet on tehty kuivalle ja herkälle iholle, eikä toki sekaiholla kannata käyttää kuivan ihon tuotteita, koska eivät vastaa ihon tarpeisiin. 🙂

 2. Tuolla kysymyksellä tarkoitin että onko siinä jotakin ainesosaa mitä ei kannattaisi käyttää päivittäin kun se on kuitenkin ”ultra repair”.. ja mietin että voikohan eukalyptus allergisoida jatkuvassa käytössä :/ tosin luulisin että tuo ei sisällä eteerisiä öljyjä ainesosalistan perusteella.

 3. Itse käytän päivittäin iholle Ceridal-suihketta. Sipaisen sitä iholle kasvovoiteen päälle aamuin illoin.
  Myös manteliöljy on hyvä.

Kommentointi on suljettu.