Meikkisivellin, joka jokaiselta tulisi löytyä: viuhkasivellin

*Sis. mainoslinkin

Sigma F42 Strobing Fan viuhkasivellin kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Haluatteko kuulla meikkisiveltimestä, jollainen useimmilta puuttuu, mutta joka tulisi  todella monelle täysin tarpeeseen? Minusta viuhkasivellin on nimittäin ehdottomasti sellainen.

Viuhkasivellin on nimensä mukaisesti viuhkan mallinen meikkisivellin, jonka juju perustuu sen harjaspään pitkiin, mutta melko ohuena rivinä oleviin harjaksiin. Pehmeästi taipuvat ja vähäiset harjakset nappaavat itseensä vain hyvin pienen määrän meikkituotetta ja sivelevät sen iholle henkäyksen kevyenä. Viuhkasiveltimen harjasten ansiosta sillä onkin lähes mahdotonta tehdä muuta kuin kevyttä jälkeä, minkä vuoksi se on täydellinen sivellin monien meikkipohjatuotteiden levitykseen.

Viuhkasivellin voi siis vaikuttaa teknisesti edistyneiden meikkaajien jutulta, mutta tosiasiassa se on sivellin, josta jopa hyötyy eniten vähän kokenut arkimeikkaaja.

Sigma F42 Strobing Fan viuhkasivellin kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Itse rakastan käyttää viuhkasivellintä erityisesti poskipunan levityksessä. Minusta poskipunaa on oikea määrä silloin, kun kasvoja katsoessa poskilla näyttää olevan hieman sävyä, mutta jää silti arvuuttelun varaan, onko iho vain luonnostaan niin ruusuinen vai tuleeko sävy purkista. En halua, että kasvojani katsoessa voi osoittaa selviä rajoja, jotka poskipuna iholle piirtää vaan haluan, että poskipuna sulautuu iholleni kauniisti häivyttyen. Juuri tämän vuoksi viuhkasivellin onkin mitä parhain vaihtoehto poskipunan levitykseen.

Suosikkisiveltimeni on synteettisestä karvasta valmistettu Sigma F42 Fan Brush, jonka pienehkö harjaspää on itseasiassa kehitetty erityisesti korostustuotteiden kevyeen sivelyyn kasvoille. Runsaasti hohtavat korostustuotteet kun saattavat helposti näyttää iholla hyvinkin luonnottomilta, jos ne on levitetty iholle liian voimakkaalla kädellä.

Sigman viuhkasivellin sopii täydellisesti myös varjostustuotteiden levitykseen, sillä sen maltillisen kokoinen harjaspää levittää tummia sävyjä niin kohtuudella, ettei vahvoja rajoja tarvitse pelätä ja sen avulla on helppoa työskennellä esimerkiksi poskien ja nenän alueella.

Sigma F42 Strobing Fan viuhkasivellin kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Synteettisten harjastensa ansiosta sivellin sopii loistavasti paitsi puuterimaisten, myös voidemaisten korostustuotteiden levitykseen. Meikkivoidetta en lähtisi viuhkasiveltimellä kuitenkaan levittämään, vaikka haluaisinkin kuulaan lopputuloksen, sillä sen levitys ei viuhkasiveltimellä tavallisesti suju, kun viuhkasivellin vain sivelee hellästi ihon pintaa eikä varsinaisesti työstä ja sulauta tuotetta kunnolla iholle.

Sigma F42 Strobing Fan Ostolakossa viuhkasivellin Virve Vee

Toinen minulta löytyvä viuhkasivellin on sekin synteettisestä karvasta valmistettu EcoTools Deluxe Fan, joka on huomattavasti Sigman viuhkasivellintä kookkaampi ja toimii siksi paremmin sivelemään meikkituotteita koko kasvoille. Käytän itse EcoToolsin viuhkasivellintä puuterin levitykseen silloin, kun haluan puuteria iholleni vain kevyen sipauksen.

Käytän EcoToolsin sivellintä myös aurinkopuuterin ja korostuspuuterin kanssa silloin, kun haluan sivellä niitä kaikkialle tai lähes kaikkialle kasvoilleni niin, että lopputulos pysyy hillittynä. Erityisesti silloin, kun haluan koko kasvoilleni luonnollisen häivähdyksen sävyä, sivelen aurinkopuuterin iholleni tällä siveltimellä, sillä se saa tuotteen häivyttymään niin kauniisti. Tämä sivellin on kuitenkin huomattavasti tuuheampi kuin Sigman viuhkasivellin, minkä vuoksi se myös poimii harjaksiinsa reippaammin tuotetta, eli meikkituotteen annostelun kanssa saa itse olla tarkempi.

Molempien viuhkasiveltimen hennot harjakset sopivat täydellisesti käytettäviksi myös meikkipohjan viimeistelyyn. Ihoa kevyesti hipaiseva sivellin pyyhkii kasvoilta pois liiallisen puuterin ja iholle varisseet muut meikkituotteet kuten luomivärit ilman, että se sotkee meikkipohjaa liiallisella hankauksella.

Sigma F42 Strobing Fan viuhkasivellin kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Olen nähnyt erityisesti Pinterestissä paljon vinkkejä siitä, kuinka omasta puuterisiveltimestä tai poskipunasiveltimestä voi itse tehdä viuhkasiveltimen litistämällä sen harjaspään hiuspinnin avulla. Vaikka tämä niksi tekeekin siveltimestä viuhkamaisen mallisen ja litteän, ei se kuitenkaan varsinaisesti muunna sivellintä sellaiseksi, että lopputuloksena olisi efekti, jota viuhkasiveltimellä nimenomaan tavoitellaan, sillä tavallisessa siveltimessä on edelleen huomattavasti viuhkasivellintä runsaammin harjaksia poimimassa tuotetta itseensä ja siveltimen harjaspää jää napakammaksi kuin oikeassa viuhkasiveltimessä. Näiden tekijöiden vuoksi lopputuloksesta ei tule henkäyksen kepeä, mitä viuhkasiveltimellä nimenomaan tavoitellaan.

Fan brush viuhkasivellin diy

Jos siis suosittelisin yhtä viuhkasivellintä, olisi se ehdottomasti Sigma F42 Fan Brush. Olen muistaakseni saanut oman siveltimeni parisen vuotta sitten töiden kautta kokeiluun ja sivellin on siitä lähtien ollut aktiivisessa käytössä. Kuten muissakin Sigman siveltimissä, on tässäkin erinomainen hinta (noin 15 euroa) suhteessa siveltimen loistavaan laatuun. Sigma kun jopa myöntää siveltimilleen  kahden vuoden laatutakuun, joka kattaa valmistusvirheistä johtuvat viat. (Ongelmatilanteissa yhteyttä voi ottaa siveltimien jälleenmyyjään.)

*Sigma F42 Fan Brush -viuhkasivellin löytyy myynnistä Elevenin verkkokaupasta täältä.

Sigma F42 Strobing Fan viuhkasivellin kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Kuka muu käyttää viuhkasivellintä?


Lue myös:

Millä meikkisiveltimet OIKEASTI kannattaa pestä

Superhelppo varjostussivelin silmämeikkiin

Avain tasaiseen meikkipohjaan: skunkkisivellin

Kätevä apuväline: siveltimenpuhdistussieni

Must have: meikkisiveltimien kuivausteline

Täydellinen meikkisieni

6 kommenttia artikkeliin ”Meikkisivellin, joka jokaiselta tulisi löytyä: viuhkasivellin”

 1. Olen käyttänyt tuota samaista Ecotoolsin sivellintä nassun puuterointiin ja se on ollut oikein hyvä. Nyt kun aurinko alkaa paistaa Suomessakin niin voisin kokeilla sillä myös koko kasvojen aurinkopuuterointia. Pigmenttisen poskipunan levitykseen olen sen sijaan käyttänyt Elfin edullista skunkkia koska minulta ei löydy pienempää viuhkasivellintä ja Ecotoolsilla lopputulos olisi aika pellemäinen 🙂

  Vastaa
  • Puuterille tämä ExoToolsin sivellin on kyllä mainio, kun sivelee sen niin kevyellä kädellä. Poskipunalle tosiaan ehkä vähän liian laveasti maalaava! 😀

   Vastaa
 2. Haha, mä sain tällasen jostain sivellinsetistä joskus enkä tiennyt yhtään mihin sitä käytetään, joten oon käytellyt sitä tietokoneen sisusten putsaamiseen pölystä 😀

  Vastaa

Jätä kommentti