Kokemuksia bikinirajan sokeroinnista ja brasilialaisesta

Kyselin parisen kuukautta sitten teiltä suosituksia hyvään sokerointipaikkaan, jossa bikinialueen karvojen poisto ei olisi niin kiusallista kuin miltä se kuulostaa ja päädyinkin sitten kokeilemaan kyseistä prosessia. Ja kun nyt kerran päädyin, niin ajattelin, että otetaan sitten koko rahalla ja kunnolla, eli lopputuloksena oli brassi/L.A.

Tässäpä siis pieni tietopaketti kaikesta siitä, mitä olisin ehkä itse halunnut tietää bikinialueen sokerointiin eri brassiin mennessäni.

Bikiniraja sokerointi kokemuksia Photo by Jake Noren on Unsplash
Kuva: Jake Noren, Unsplash

Kuinka bikinialueen sokerointi tapahtuu?

Ensinnäkin siis kuten järki jo sanookin, kannattaa peseytyä kunnolla ennen paikalle menoa. Joissakin hoitoloissa taitaa olla paikankin päällä peseytymismahdollisuus, mutta hyvä kotipesu lienee silti se paras ja kaikille mukavin tapa.

Käytännössä homma sujuu paikanpäällä niin, että asiakas istuu ilman housuja hoitopöydälle (minusta oli mukavaa laittaa päälle pitkä ja tarpeeksi rento paita), levittää jalkansa ja tämän jälkeen paikat ja iho pyyhitään kosmetologin toimesta puhtaiksi.

Myönnän, että olo oli erittäin kiusaantunut alkuun, mutta yritin miettiä homman kuin gynegologilla käyntinä ja ajatella päässäni, että kosmetologi on kyllä ennenkin nähnyt ihmisiä tällä lailla ja hänelle tämä on arkea… (Minulle itselleni ei kylläkään millään lailla ollut normaalia arkea riisua alapäätäni paljaaksi vieraan naisen edessä ja päästää häntä sörkkimään jalkoväliäni…)

Iholle laitettiin talkkia, jonka jälkeen sokerointi aloitettiin. Sokeroinnissa kosmetologi käyttää siis sokerimassasta tehtyä venyvää klönttiä, joka painellaan iholle karvoja vasten ja repäistään sitten myötäkarvaan nopealla nykäisyllä pois, jolloin karvat tarttuvat siihen, mutta iho ei (toisin kuin vahauksessa).

Karvojen poisto sokerimassan avulla on siis hieman vahausta hellävaraisempaa ja yleensä siis myös vähemmän kivuliasta. Saman sokerointipallon kanssa työskennellään pitkään ja se kerää itseensä käsiteltävien alueiden karvat.

Sattuuko bikinirajan sokerointi?

Tottakai se sattuu! Homma ei todellakaan mene kuten Sinkkuelämässä, jossa Carriesta tulee yhdellä vahaliuskan vetäisyllä brasilialainen beibe, vaan kyllä se vähän enemmän vaatii.

Vaikka alueet käsitelläänkin pienissä erissä, on tahti silti nopea (minun vahaukseeni meni kokonaisuudessaan 30 min) ja pientä irvistelyä ja pieniä autseja kuuluu melkein väkisinkin…

Mistä kaikkialta karvat poistetaan brasilialaisessa?

Ja jos mietitte, että mistä kaikkialta karvoja brassissa tai L.A:ssa otetaan, niin ihan kaikkialta (ellet toisin toivo).

Aluksi homma hoidetaan asiakkaan selin maatessa niin hyvin kuin pystytään ja sen jälkeen asiakas kääntyy kyljelleen, nostaa ylemmän jalan koukkuun ja sitten taas mennään…

Ja siis joo, ei nyt minullekaan ollut niitä arkisimpia tilanteita maata hoitopöydällä jonkun työnnellessä sokerimassaa takapuoleni seudulle, mutta siinähän se meni. Ja sitten vielä se toinen puoli…

Sokerimassalla leikkimisen jälkeen kosmetologi nyppi vielä pinseteillä pois muutaman yksittäisen hajakarvan, jotka eivät muuten olleet lähteneet.

Lopuksi paikat pyyhittiin puhtaiksi, niille suihkuteltiin tarpeelliset hoitosuihkeet ja leviteltiin tarpeelliset hoitovoiteet ja homma oli siinä.

Kuinka kauan karvat pysyvät poissa sokeroinnin jälkeen?

Lopputulos kestää karvojen kasvutahdista riippuen muutamasta viikosta kuukauteen ja mitä pidempään käsittelyä käy toistamassa, sitä kivuttomammin se sujuu ja sitä vähemmän poistettavaakaan enää lopulta on. Kotona ihoa kannattaa kuoria ja rasvata.

Kannattaa kuitenkin huomioida, että jos karvoja on poistanut aiemmin esim. höyläämällä ja kasvatellut vain hetken sokerointiin mennäkseen, on pieni osa karvoista todennäköisesti ollut kasvussaan lepovaiheessa, eli ne eivät ole vielä kasvaneet muiden karvojen mukana sokerointipituuteen.

Tämän vuoksi iho saattaa sokeroinnin jälkeen näyttää sileältä, mutta muutamien karvojen tyngät tuntuvat silti vielä iholla. Tilanne kuitenkin varmasti tasoittuu, kun sokeroinnin uusii.

Itse innostuin tästä suuresti ja voin ehdottomasti suositella tätä. Itselläni oli hyvä tekijä, joten tilanne oli niin rento ja mukava kun nyt vaan voi olla ottaen huomioon, että olimme vasta kohdanneet ja minä jo makasin hänen edessään haarat levällään hänen heitellessä talkkia alapäähäni ja painellessa sinne sokerimassaa…

Millaisia kokemuksia teillä on bikinirajan sokeroinnista?

41 kommenttia artikkeliin ”Kokemuksia bikinirajan sokeroinnista ja brasilialaisesta”

 1. Itse olisin tosi kiinnostunut tästä sokeroinnista, sillä mulla menee hermot sheivauksen kanssa enkä uskalla itse alkaa vahalla/sokerilla leikkimään. Ainut vaan, että en oikein uskalla tehdä sitä täällä Oulussa, ehkäpä voisin siis kokeilla seuraavalla helsingin reissulla suosittelemassa paikassasi:)

 2. Laitoin tämän kysymyksen jo aiemmin, mutta silloin blogger hävitti kommentit joten en saanut vielä vastausta! Eli kumpi naamio on mielestäsi tehokkaampi: Lumene turvenaamio vai Ole henriksen firm action mask? Kumpi tehoaa paremmin epäpuhtauksiin ja finneihin? 🙂

 3. Repesin otsikolle. 😀 En usko, että uskallan häveliäisyydeltäni koskaan käydä poistattamassa karvojani kodin ulkopuolella, mutta oli silti mielenkiintoista lukea kokemuksistasi.

 4. öööh – onneksi et laittanut kuvia kuitenkaan :D!

  ja ei, en ole kokeillut eikä kuvauksesi tapahtumasta kyllä saa minua myöskään juoksemaan heti kosmetologille. bikinirajan vahausta/sokerointia voisin kyllä joskus kokeillakin, mutta tuskin mitään kaikkipois-meininkiä kuitenkaan…

 5. Ekstrapojot oivaltavalle otsikoinnille! 😀 Siitä oivalsi kyllä ehti mikä on homman nimi tässä postauksessa. Brassisokerointi on käynyt usein mielessä, mutta ihan hinnan takia jäänyt vain haaveeksi (öh, voiko tuosta nyt sanoa haaveilevansa?). Joitain kotibrassivahoja olen käytellyt ja tulos on ihan kiva aikansa mutta kyllä se viidakko palaa rönsyilemään jos taantuu takaisin höylään, siksi en ihan varauksetta usko että tuollakaan saisi oikeasti lopullista karvojen poistumista aikaan…

 6. Jee, otit mun suosituksesta vaarin ja kävit Riikalla. 🙂 Siinä on kyllä luotettava, mukava ja ehdottoman osaava ammattilainen! En ole missään muualla saanut niin hyvää jälkeä brassin sokeroinnissa kuin Riikalta! (Mikä harmittaa kovin, koska en enää asu Helsingissä tai edes siellä seudulla. Nyyh!)
  Riikka on myös tarkka työssään, esim. kaikki eivät suinkaan tarko jälkeä lopuksi pinseteillä. Ja tuo kipu, no eihän se missään vaiheessa kokonaan lopu (ainakaan omalla yli 3 vuoden kokemuksella) mutta eipä siihen kuolekaan. Ja kun käy säännöllisin väliajoin eikä sänki ehdi kasvaa liian pitkäksi, niin kipu on hyvin siedettävää. Ja Riikalla käydessä se kirpaisukin unohtuu, kun lopuksi saa samaan hintaan halutessaan jalkapohjahieronnan (tai sai ainakin vielä viime vuonna). 😉 Lisäksi säännöllisesti sokeroiminen harventaa karvojen kasvua, joka entisestään jatkokäynneillä ajan myötä vähentää kipua.

  Ujoimmille tiedoksi, että käsittääkseni sokerointiin voi halutessaan saada kosmetologilta kertakäyttöiset alkkarit, eli pientä näkösuojaa jos sitä kaipaa. Itse en tosin ole noita koskaan kokeillut, joten en tiedä millaiset ne on tai tarjoaako niiden käyttöä kaikki kosmetologit.

  Kysyin myös viimeisellä käynnilläni Riikalta mielipidettä ujosteleviin asiakkaisiin, ja hän ainakin on niin mutkaton ihminen ja ammattilainen, ettei hänen käsittelyssään kannata ujostella. Riikka itse sanoi, että hänelle kosmetologina alapään sokerointi ei ole sen kummempaa kuin säärien tai kainaloiden sokerointi, tai mikään muukaan kosmetologin hoito. Hän on nähnyt niin monet alapäät, että mikään ei hätkäytä. Ei siinä edes ajattele, että tässäpä toisen pimpsaa räpelöin. Se on vain työtä, ja hän tarkastelee sokeroitavaa aluetta vain ja ainoastaan työnsä kannalta (=karvojen poistaminen).

  Jos siis suinkin kiinnostaa, älkää antako ujouden estää teitä kokeilemasta sokerointia. 🙂 Se jälki on nimittäin jotain uskomatonta ja tähän touhuun jää koukkuun! 😀 Tosin kannattaa varmistaa, että henkilö on todella ammattilainen ja että hänellä on useamman vuoden kokemus juuri sokeroinnista. Olen käynyt myös eräällä vasta sokerointihommat aloittaneelta (muutoin pitkän linjan kosmetologilta), ja siitä ei tullut muuta kuin itkua ja kipua eikä hän saanut karvoja poistetuksi ollenkaan. Eli etsikää luotettava ja kokenut tekijä, ja kokeilkaa! 🙂

 7. Kiinnostusta olis sokeroinnille. Itse käytän epilaattoria, pinsettejä ja höylää sekä (harvemmin enää nykyään) vahaa. Tykkään paljaasta eli kaikki karvat pois.

  Ongelmana sisäänkasvaneet karvat/punaiset näppylät, joita tulee kaikenlaisista konsteista huolimatta: hygieenisyys, kuorinta, puhdistus, rasvaus. Kaikkea kokeiltu, tuntuu ettei mikään auta tähän. Olisko jollakulla hyviä, todella toimivia vinkkejä? Mites sun ihosi voi tuon sokeroinnin jälkeen?

 8. Kävin viime vuonna muutaman kerran sokeroimassa alapään. Tykkäsin kovasti (siis lopputuloksesta, en toimenpiteestä:D), mutta opiskelijan budjettiini se ei vaan tällä hetkellä sovi. Sitten kun joskus taloudellinen tilanne helpottaa aijon ehdottomasti jatkaa käyntejä.

  Ensimmäinen kerta oli ehdottomasti kivulian ja sen jälkeen helpotti. Ajattelin jossain vaiheessa ekan sokeroinnin aikana, että ei enää ikinä, mutta kyllä se mieli siitä muuttui. Mulla kesti sokerointi ekalla kerralla lähes tunnin (kertoo varmaan aika paljon mun karvaisuuden tasosta:DD), mutta seuraavat kerrat oli vähän nopeampia. Vaivaantuneisuuskin helpotti vähän. Mutta siinä vaiheessa oli kyllä vähän epätodellinen olo kun vieras nainen nyppii pinseteillä hajakarvoja persvaosta….:D Siinä on kyllä sellainen tilanne johon en ollut ajatellut elämäni varrella joutuvani:D

 9. näitä sun postauksia on aina niin kiva lukea!:) kirjotat tosi hauskasti ja sulla on selvästi hyvä huumorintaju!

 10. Ihana otsikko!:) Olen itse käynyt bikinisokeroinnissa jo kolmen vuoden ajan eikä ole aikomusta lopettaa. Vuosi sitten kävin brassi-sokeroinnissa, mutta toimenpide sattui mielestäni aivan kamalasti joten en ole käynyt sen jälkeen. Kerran kun en jaksanut varata aikaa sokeroijalle sheivasin bikini-alueen, tuloksena kasa punaisia, kutisevia näppyjä, joten kannatan ehdottomasti (bikini)sokerointia!

 11. Kaikkeen tottuu paitsi jääpuikkoon siellä, minkä vierestä sokeroidaan vikana… Olihan se operaatio hieman outoa aluksi, mutta nykyään mä kyselen kosmetologilta kasvohoidoista ja kulmien kesopigmentoinnista tai juttelen hänen kanssaan lomasuunnitelmista samalla, kun hän räveltää alapäässäni. Ja homma nopeutuu samalla, kun kipu vähenee, joten kärsimys vähenee joka kerta huimasti. 🙂

 12. Tota "sokeriahan" saa nykyisin myös ostaa kotiin 🙂
  Jos siis riittää kiinnostusta alkaa itse hommiin 😉
  Osoite oli joku sokeroikotona.fi tai sinnepäin 😉 KVG 😀

 13. En ole käynyt, mieli ehkä tekisi.

  Miksei muuten missään taida olla gyne+sokerointi-palvelua samassa? 😀 Olisi kätevää selvitä molemmista yhdellä haarojen levityksellä.

 14. Moikka!
  Löysin blogisi muutamia päiviä sitten, ja ihastuin täysin! Oli pakko kahlata koko blogi läpi, kesti hetken jos toisenkin… 😀 Sinulla on aivan ihana tapa kirjoittaa, ja opin aivan valtavasti uusia asioita sinulta (oikeasti aivan valtavasti, tietämykseni kosmetiikasta on aivan mitätöntä..).

  Muutama asia jäi kuitenkin kaihertamaan niin paljon, että on pakko kysyä.
  Finnien taltuttamisen 1-2-3 -postauksessasi sanoit, että finnin parantumista varten laitat siniraitaista Bepanthenia, korostaen, että ei punaista. Miksei (kysyn tätä siksi, että minulla on nimenomaan punaraitaista Bepanthenia puolitoista tuubia jemmassa, enkä siksi haluaisi ostaa sinistä. Olen aina luullut, että ne ovat suunnilleen samaa tavaraa)?
  Sitten sellainen, että kuinka tärkeää on se, että käsille, kropalle ja jaloille on eri voiteet? Minä olen aina kituuttanut samalla rasvalla, saako se sinun niskakarvasi nousemaan pystyyn, vai ovatko eri rasvat vain vähänniinkuin näön vuoksi?

  Pahoittelut jos noita on jo monesti kysytty tai pahoittelut, jos et tykkää että kommenttiboksissa kysellään. En kaikkia kommenttiboxejasi sentään lukenut kahlatessani blogiasi läpi. 🙂

  Kiitos aivan mahtavasta blogista, ihanaa kesänalkua sinulle! 🙂

 15. Vierailen blogissasi säännöllisesti, ja olin aivan hurmiossa, kun huomasin beautybay.com mainoksen vasenmassa laidassa; Urban Decay Naked Palette ….osta nyt……äääh…. eihän siellä mitään myynnissä ollut, nyyh, mitä petkutusta.
  Kiitti silti kivasta blogista!
  t. miuku

 16. Mielenkiintoinin postaus, ehkä joskus itsekin uskaltaudu kodin ulkopuolelle vahaukseen/sokerointiin 😉

  Jäin miettimään, että kuinka pitkiä karvojen pitäisi olla sokerointiin mennessä? Jos ei ole ennen poistattanut kaikkea, niin kannattaako pisimpiä karvoja ensin itse hieman lyhennellä?

 17. Kääk! En tiedä olisiko minusta tuollaiseen… Kertomuksesi valottaa hyvin miten homma oikeasti menee, joten eihän sitä koskaan tiedä. Rohkaistumista odotellessa epilaattori on paras kaveri.

 18. täytyy todeta että onneksi en ole nainen 😀

  ajattelin kertoa sellaisen jutskan jos et ole vielä itse huomannut että jos mansikkanetistä tilaa yli tullirajan ja paketti joutuu tulliin, tullimaksut saa mansikasta kätevästi takaisin kun niille lähettää maksuista kuittikopion. itsellä meni 200 euron murad-tilaus tulliin ja sain kaiken takaisin mitä tulliin menetin. 🙂

  toinen asiani koskee mineraalien käyttöä. taannoin eräs ammattimeikkaaja väitti ettei mineraaleja ole tarkoitus pyöritellä iholle vaan se sivellään kasvojen piirteiden mukaan iholle. aika jännä väite sanoisinko eikö? 😉

 19. tää ei nyt liity postaukseen mitenkään mutta onko sulla kokemusta Rento tuotteista?? Itsellä on tällä hetkellä käytössä suihkukeeli, mustikkanaamio hiuksille ja vartalosavi ja pidän varsinkin tuosta mustikkanaamiosta ja vartalosavesta mutta en ymmärrä niiden päälle mitään, että tekeekö ne oikeasti jotain hyvää vai onko kyse vain tuntumasta.
  Ainoa sivu mistä nyt löysin nuo tuotteet netistä on (mutta siinäkään ei ole sitä mustikkahoitoa hiuksille): http://www.supernova.fi/category/128/muut-saunatuotteet

 20. Kokeiltu on ja minulla on pelkästään positiivinen fiilis. Sokeroin jalat, kainalot ja alakerran kesäaikaan ammattilaisella, muut vuoden ajat vahailen itse.

  Kiitos kivasta blogista!
  Viime kesänä vinkkasit mulle Biothermin huulirasvasta enkä vieläkään ole löytänyt sen korvaajaa, huomasin että itse kamppailet saman ongelman kanssa. Mä ilmoittelen heti jos tärppää ja löytyy vastaavaa 🙂

  R

 21. "Ja siis joo, ei nyt minullekaan ollut niitä arkisimpia tilanteita maata hoitopöydällä jonkun työnnellessä sokerimassaa takapuoleni seudulle, mutta siinähän se meni."
  Nauroin tälle ihan ääneen! ;D

  Onhan se niin absurdia, jos miettii gunekologillekin menoa..että terve, terve, käy vaan siihen ja ota housut pois..tuollainen tuntemattomalle itsensä esittely. Mutta mitä sitä ei nainen tekisi.. 😉

  Kiitos tästä, olen miettinyt vahauttamista, mutta en ole rohtinut. Kiva siis kuulla miten "homma toimii (ja peitto heiluu" 🙂

  Ida

 22. Eikä ole muuten kovin kallis edes, mitä tuota linkkisi hinnastoa vilkaisin.

 23. Minä taidan vielä näillä näkymin jättää brasilialaiset itseäni rohkeammille daameille! Mutta pakko myöntää, että jonkin asteinen uteliaisuus tässä kuitenkin heräsi.. 😀 sitten asiasta kukkaruukkuun eli osaisitkos kokeneempana mineraali-ihmisenä auttaa, kun käytössäni on tällä hetkellä bare minerals ja pyörittelen sen kasvoilleni body shopin kabukilla, niin en sitten millään onnistunu saamaa kaikkien hehkuttamaa peittävyyttä! Olen lukenut mineraalien käyttövinkkisi, mutta en vain onnistu. Peilistä tuijottaa yhä arpinen naama. Pitäisikö minun siis hankkia toinen "napakampi" kabuki (esim. Eco tools)? Vai levittää mineraalit arpien päälle jonkinlaisella concealer-sudilla? Tällä menolla käytän mineraalin loppuun olemattomilla tuloksilla. Olisin äärettömän kiitollinen avustasi 🙂

  Ps. Kiitos paljon ihanasta ja inspiroivasta blogista! 🙂

 24. Anonyymi: Suosittelen!

  Anonyymi: Firm Action mask on huomattavasti tehokkaampi, mutta jos ihosi on pintakuiva, saattaa olla liian tujua.

  .Nekku.: 🙂

  nanna: Siis joo, oli hirveä hinku ja halu tietysti laittaa. 😉

  Anna Gramm: Niin, haaveensa kullakin 😛

  SaraJana: Suuret kiitokset vinkistä! Ja kiitos muutenkin tästä kommentistasi, sisälsi hyvää infoa monille. 🙂

  Anonyymi: Kävin vasta, joten en osaa vielä sanoa tarkemmin. :/

  Anonyymi: Hahaa. 😛

  Anonyymi: Kiitos. 🙂

  Anonyymi: Hyi sanoisin minäkin toimenpiteelle, lopputulokselle en enää niinkään. 🙂

  Laura: 🙂

  Minttu: Joo, mukavia siinä koittaa rupatella. 😛

  Anonyymi: Minä keittelin joskus itse kotona tuon massaan. 🙂

 25. Anonyymi: Reps! Mutta siis joo ehdoton markkinarako! (Kirjaimellisesti…)

  rilla: Kiitos. 🙂
  Vastauksia kysymyksiisi:
  Punainen Bepanthen on paljon rasvaisempaa ja paksumpaa, eli ainakin minulla tuo saattaa vaan tukkia ihoa ja pahentaa näppyä tai tuoda viereen uuden. Ei siis toimi niin hyvin.
  Eri voiteet ovat tarpeen vaan, jos eri osilla on erilaiset tarpeet. Jos tuntuu, että sama koostumus toimii kaikkialle, niin antaa mennä vaan. 🙂

  miuku: :/

  Anonyymi: Olen huono arvioimaan millejä… muutaman millin? Jos karvat ovat todella pitkiä, voi sattua enemmän.

  Anonyymi: Rohkaistu vain. 🙂

  juárez: Heii, kivaa kuulla sinustakin! 🙂
  Olenkin tuosta mansikkalan systeemistä joskus lukenut, mutta en ole kuullut kenenkään käytännössä kokeilleen. Kiva tietää, että homma siis toimii. Kiitos infosta!
  Olipas outo meikkaaja… mineraalit kun nimenomaan on tarkoitus sekoittaa ihon rasvojen kanssa, jotta ne "sulavat" iholle. Mielenkiintoinen käyttötapa hänellä.

  Siivetön: En olekaan kuullut, pitääkin tutustua. Kiitos vinkistä. 🙂

  R: Huulirasva asiaan palaan lähipäivinä 🙂

  Ida: 😛

  Anonyymi: Niin no, eka kerta tosiaan 80 euroa, eli kyllä se vähän kirpaisee toki.

  Anonyymi: Peitesivellin voisi olla mainio apu. 🙂

 26. Hyvä postaus! Kunhan pääsen opiskelija-statuksesta eroon, niin alan käymään säännöllisesti brassissa. Kiitos vaan kosmetologi-vinkistä!

  Se on kyllä taivahan tosi, että ihmisellä siellä haarojen välissä on väliä! Ostin viime kesänä lahjakortin brassiin yhteen juuri avattuun "kauneushoitolaan" Helsingin Punavuoressa ja kokemus oli kyllä melkoinen.

  Odottelin suljetun oven takana 10min aikani jälkeen, kun epäystävällinen "kosmetologi" tuli viimein avaamaan. Hän tiuskaisi minulle että voin istua alas, sain odotella vielä 10min. Aika oli varattu valoimpulssi-hoidolle, vaikka puhelimessa puhuttiin sokeroinnista. Kosmetologi osoitti sormellaan ovea ja sanoi että voisin käydä pesulla (wc oli pieni, likainen, käsisuihkuton ja pyyhkeetön…). Itse sokerointiprosessi oli t-o-d-e-l-l-a kivulias, eikä tyttö puhua pukahtanut vaikka yritin jutella jotain muuta ajateltavaa saadakseni. Huoneen ikkunat olivat vilkkaalle kadulle ja verhot heiluivat (ilmastointi) jatkuvasti niin, että pelkäsin koko Punavuoren näkevän minut haarat auki pöydällä… Sanoin asiasta, mutta vastaus oli "ei siellä ketään kulje".

  Sokeroinnin lopuksi tämä kosmetologi sanoi, että minun pitäisi käydä pesemässä sokerimassan jäänteet haarojeni välistä wc:ssä ja sanoi että ovessa roikkuu kylpytakki. No joo, kylpytakkia ei selkeästi oltu pesty/vaihdettu asiakkaiden välillä. Otin sen kuitenkin ja kun avasin oven käytävään, siellä seisoi kaksi raksamiestä tuijottamassa. Minä siitä sitten käytävän päähän vessaan ja pesulle, vessassa ei edelleenkään pyyhkeitä tai kuivausmahdollisuutta… Ja takaisin, pojat seisovat edelleen sokerointi-huoneen ovella. 😀 No, äkkiä vaatteet päälle ja haneen, jonka jälkeen tekstarit kaikille kavereille että osaavat välttää tätä paikkaa.

  No, se paikka on boikotissa vaikka heillä jatkuvasti CityDealissa tarjouksia onkin. Wonder why…

 27. Mikähän vialla, minulla ainakaan karvojen poisto nyppimällä/vahalla ei vähennä aikaakaan myöten niiden kasvua. 🙁 Sama ilmiö säärissä ja bikinirajassa. Plus että monet takaisin kasvavista karvoista kasvaa ihon sisään ja muutenkin tulee näppylöitä. Ei tunnu auttavan kuorinnat, rasvaukset, talkit. Sokerointi tuskin olisi yhtään sen autuaammaksi tekevää? Help!

 28. Nauroin otsikolle ääneen :DD
  Oon ite miettiny kauan ton kokeilemista, mut vielä en oo uskaltanu ainakaan… Mut kiitos tästä valaisevasta kertomuksesta 😀

 29. Hei! Sinun hehkutuksista villitsemänä tilasin bareMineralssin aloituspaketin ja ole kyllä ihastunut tämän luonnollisuuteen, puhtauteen jne, mutta ei naamani tämän käytön jälkeen kyllä ihan niin hieno ole että tästä ainakaan Suomen hintoja lähtisin maksamaan. Siveltimiä tuli full flawless face, flawless face ja max coverage concealer. Levitän itse pohjan full flawless facella ja poskipunan tällä flawless facella. Olen miettinyt, että kummalla minun kuuluu levittää mineral veil? Full flawless facella ei mielestäni kyllä saa kovin peittävää jälkeä ja aika paljon pöllyää ilmaan, niin eikös sinulla ole se full cover-kabuki? Saako sillä peittävämpää jälkeä, myydäänkö sitä yhä erikseen ja miksi se ei ole enään tässä aloituspaketissa, sekä onko se sen arvoinen että sitä kannattaisi lähteä ostamaan erikseen? Vai? Ja sitten vielä sellainen, että toivoisin jotain aurinkosuojakertoimellisiin tuotteisiin liittyvää postausta, kun kesä tässä taas on ja itse en ole ainakaan löytänyt mitään silmänympäryksilleni ja en tiedä uskallanko koko naamalle tarkoitettua lätätä silmänympäryksillekin…

 30. Karvojen pituudesta anonyymille ja muillekin:

  Itse ehkä suosittelisin saksimaan sängen n. puolisenttiseksi tai sentin mittaiseksi ennen ensimmäistä skoerointikertaa (tai antaa höyläyksen tai muun karvanpoiston jälkeen karvojen kasvaa öpaut tuohon mittaan). Pitkän sängen sokerointi toki sattuu hieman enemmän, mutta lähinnä vain sen vuoksi, että sokeria levittäessä se tarttuu karvoihin erilailla ja vähän nipistelee. Itse karvanpoisto (kun sokeri vetäistään pois ja karvat sen mukana) ei satu sen enempää kuin lyhyenkään sängen. Syy miksi suosittelen ekalla kerralla vähän pidempää sänkeä on se, että jos sänki on kovin lyhyt, ei sokerointi tartu siihen niin hyvin. Tällöin myös ensimmäisen ja toisen käyntikerran väli saattaa jäädä varsin lyhyeksi – siis jos haluaa heti eroon uudesta sängestä. (Kuten myös Virven tekstissään mainitsema karvojen lepovaihe.)

  En kuitenkaan lähtisi täyspitkällä puskalla sokeroijalle, koska se olisi varmaan aika kivuliasta, ainakin tuo sokerin levittäminen. En tosin tiedä, tekisikö sokeroija siinä alkuun ensin jonkinlaisen trimmauksen..? Tätäkin voinee kysyä omalta kolmetologilta, sitten kun varaa sokerointiaikaa. 🙂

 31. Itse olen käynyt brassissa parisen vuotta ja kyllä se aika ehdoton on nykyään…. Koukkuun siis jäänyt!

  Minulle kerrottiin, että jos karvoitus on ensimmäisellä kerralla liian pitkä, sitä joudutaan saksimaan hoitolassa joka tapauksessa. Itse leikkelin karvoja silloin saksilla sen verran mitä saa, eli just n.0,5-1 sentin pitusiksi tais jäädä ja ne oli sopivat.

  Mulla on tullu nyt muutaman kerran vajaan vuoden sisällä parit punaset näpyt alueelle (sisäänkasvaneita karvoja?) ja pari oikeen mojovaa finniäkin. Se ei todellakaan ole mukavaa enkä tiedä mistä johtuvat, mutta ennen sokerointia ei näitä ole ilmestynyt. Voisko sokerointi siis jotenkin vaikuttaa näihin? Reiluun vuoteen ei siis kuitenkaan tapahtunut mitään ja iho vaikutti ihan täydelliseltä…

  -M-

 32. anonyymille joka kyseli alaikäisten vahauksista:
  Itse olen 16 ja aloitin viime keväänä vahaukset ja tästä lähtien käyn kyllä joka kesä vahauttamassa, mutta talvet menee itse höylätessä:)

 33. Oon säästäny monia satoja ku oon puolen vuoden ajan itse sokeroinut alakertani. Ohjeen löysin netistä ja joka kerta on sokerimassa onnistunut hyvin. Tosin meneehän siihen aikaakin: 2 tuntia joka kerta, mut on ainakin silee seuraavat 2 viikkoa.

 34. Kiva postaus! Juuri vähän aikaa sitten näin facebookissa mainoksen, jossa Helsingissä brassin olisi saanut alle 30 eurolla. Kylläpä harmittaa asua Itä-Suomessa :/ Oon niin kyllästynyt sheivaamiseen, nyppimiseen ja kylmävahaliuskojen käyttöön. Sokerointi vaan ei ole mitään edullista lystiä, vaikka varmaan hintansa väärti onkin.

  "No, se paikka on boikotissa vaikka heillä jatkuvasti CityDealissa tarjouksia onkin. Wonder why… "

  Apua :O Se facebookin mainos ei musta ollut citydealin tarjous mut joku vastaava kuitenkin…

  Ja mulle muuten ainakin tulee sisäänkasvaneita karvoja, kun poistan karvoja juurineen. Eli juuri niitä näppyjä ja punaisia pilkkuja.

 35. itsekin sitä kyselisin,että miten nuo ikävät punaiset kutiavat näppylät karvanpoiston jälkeen saisi pois iholta?onko kellään mitään toimivaa vinkkiä vai lähtevätkö ne vain ajan kuluessa pois?

 36. ok, no itse olen 16 enkä todellakaan menis vahauttamaan, ehkä parin vuoden päästä:DDDD

 37. Sokeroinnissa ei tule niin helposti sisäänkasvaneita karvoja kuin taas vahauksessa tai sheivauksessa, koska karva vedetään tosiaan kasvusuuntaansa pois. Vahauksessa vedetään vastakkaiseen suuntaan jolloin karva helpommin kasvaa sisään "vääntyessään". Toki sokereoinninkin jälkeen voi näin käydä, sillä kaikki karvat harvemmin kasvavat täsmälleen samaan suuntaan.:D
  Vinkki vinkkisenä olisi hyvä pitää pari päivää väliä ennen ja jälkeen menkkojen kun menee sokeroitavaksi, paikat voivat olla paljon herkempinä kuin tavallisesti. Jotkut paikat käyttävät myös oikein herkkien asiakkaiden kanssa puudutusvoidetta, mutta harvemmin toimenpide sitä kuitenkaan vaatii.:)
  -S

 38. Olen tätä sokerointiasiaa kohta vuoden miettinyt ja katselin Beautybandin nettisivuja. Huomasin että vakkarikosmetologi Riikka on äitiyslomalla ja sijaisena on Maria. Kummalla sinä kävit? Riikkaa olen kuullut kovasti kehuttavan, mutta mahtaako sijainen olla yhtä hyvä?

Kommentointi on suljettu.