Työkuulumisia ja kauneuslehtiä

Ruotsissa heinäkuu on todellinen lomakuukausi ja lähes jokainen kollegani on ajoittanut kesälomansa heinäkuulle. Tukholman toimistollamme on ihanan hiljaista, kun sen kuudestatoista vakituisesta työntekijästä kymmenen (!) on yhtä aikaa lomalla.

Kollegani ovat kysyneet minulta yhä uudelleen ja uudelleen, pidänkö vielä kesän aikana lisää lomaa, kun olin poissa vain kolme viikkoa ja nekin jo heti kesän alussa. Onhan minun pakko haluta vielä mennä uudelleen lomalle?

eleven Beauty Magazine - 1 (1)

Ei, en pidä lisää lomaa, sillä minusta töissä on ihan superkivaa enkä malttaisi olla sieltä pois enää yhtään. Kesäloma tuli tarpeeseen ja rentoutti mieleni niin totaalisesti, että nyt olen täynnä uutta intoa ja energiaa. Tämä on tietysti aivan mahtavaa, sillä meillä on tapahtumassa niin paljon kaikkia uusia kivoja juttuja, että olen jälleen aivan täpinöissäni.

eleven Beauty Magazine - 1 (2)

Yksi uusimmista ja kivoista lisistä työssäni on ollut suuri ylpeyteni eli elevenin uusi Beauty Magazine. Meillä on nimittäin nykyään myös verkkolehti, josta löytyy jatkuvasti uusia artikkeleita kauneudenhoitoon liittyen. Kyllä, uskoakseni kyseessä on ensimmäinen suomalainen kosmetiikan verkkokauppa, jolla on oma verkkolehti! Aika mahtavaa, vai mitä?

eleven Beauty Magazine - 1 (7)

Ruotsin Beauty Magazinessamme on elevenin kauneustiimin kirjoittajien lisäksi lukuisia bloggaajia, joiden päivitykset näkyvät verkkolehden sivulla. Minusta on vähän turhaa laittaa Suomeen pystyyn uutta blogiportaalin lailla blogeja kokoavaa paikkaa ja halusimmekin siksi kokeilla Suomessa erilaista konseptia testaamalla, kuinka verkkokaupan oma verkkolehti voisi toimia.

Meillä oli luotto siihen, että omassa tiimissämme on kauneusalan asiantuntemusta sen verran, että teemme mielummin verkkolehden, josta löytyy kiinnostavia kauneusartikkeleita erilaisten blogipäivitysten sijaan.

eleven Beauty Magazine
Tämä tropiikin henkeä huutava kuva on ihan vaan Tukholmasta – täällä saa ihan tarpeeksi lomafiilistä aina halutessaan!

Aluksi mietin, että riittääkö minulla intoa ja ideoita kirjoittaa tämän oman blogini lisäksi vielä muiden tiimiläisteni kanssa juttuja verkkolehteenkin, mutta koska kosmetiikka on niin lähellä sydäntäni, on verkkolehteen ollut aivan ihanaa kirjoittaa artikkeleita ja sanottavaa on riittänyt – verkkolehden artikkelit kun ovat kuitenkin aivan eri asia kuin oman blogin henkilökohtaisemmalla otteella tehdyt päivitykset.

eleven Beauty Magazine
Jos kesäloman tarve yllättää, löytyy Tukholmastakin tunnelmaa tuovia paikkoja.

Tavoitteenamme oli luoda verkkolehti, jonka artikkelit ovat painettua lehteä rennommalla asenteella kirjoitettuja, mutta jota lukiessa voi samalla oppia kokoajan uutta, saada ideoita ja vinkkejä sekä bongata siinä sivussa myös kiinnostavia tuotteita ja oppia käyttämään niitä.

Onkin ollut mukavaa päästä tekemään sitä ”kauneustoimittajan” työtä, jonka joskus kuvittelin unelmatyökseni, mutta jonka sittemmin hautasin haaveistani tajutessani, että naistenlehden kauneustoimittajan työ olikin yksinäisempää kuin luulin. Nyt saan kuitenkin tehdä vastaavaa hommaa aivan omilla ehdoillani ja omalla tyylilläni ja vieläpä ympärilläni sellainen tiimi, joka on täynnä kosmetiikan iloa!

eleven Beauty Magazine - 1 (3)

Kuka ihme siis kaipaisi lomaa, kun työpäivä on täynnä uusiin kosmetiikkatuotteisiin tutustumista ja niistä kirjoittelua sekä erilaisiin kosmetiikkamaailman ilmiöihin paneutumista? Kun samaa hommaa saa vieläpä jatkaa kotona blogipuuhien merkeissä niin ainoa asia, joka muistuttaa minua siitä, että tämä kaikki on työtä eikä hupia on, että minun täytyy herätä aamulla aikaisin mennäkseni toimistolle. Se on kuitenkin pieni harmi siihen nähden, että saan elää ja hengittää kosmetiikkamaailmaa kaikilla mahdollisilla tavoilla ja saada siitä vielä palkkaakin!

eleven Beauty Magazine

Koko elämä tuntuu tällä hetkellä olevan siis vaan yhtä kosmetiikan täyteistä kesälomaa – ja se on aivan ihanaa!

PS. Muistakaahan laittaa elevenin Beauty Magazine kirjanmerkkeihinne!

10 kommenttia artikkeliin ”Työkuulumisia ja kauneuslehtiä”

 1. Ihana Virve! On niin ihanaa ja innostavaa seurata, miten tyytyväinen olet sun työssä – itse oon vielä opiskelija enkä tiedä yhtään mikä se oma unelmaduuni voisi olla mutta sun postauksia lukiessa tulee vaan tosi hyvä mieli siitä että sä olet löytänyt noin ihanan työn itsellesi ja ehkä se on mahdollista meille muillekin. Oikein hyvää kesänjatkoa ja hauskaa työntekoa! 😀

 2. Noita artikkeleita on tullut luettua useitakin (niitähän on ollut suomeksi jo pidempään) ja etenkin sun tuttu tyyli puree, muita kirjoittajia yhtään väheksymättä 🙂 On kiinnostavaa tutustua eri kirjoittajien tapaan tuoda asioita esiin, mutta oma kirjoitustyylisi on niistä eloisin.

  Sun lomaltapaluukirjoituksen kommenteissa onnittelin sinua sekä estenomiksi valmistumisen, loman että kihlautumisen johdosta ja nyt onnittelen vielä verkkotoimittajuuden johdosta: ONNEA!!!

  Jännä, miten monipuolisen toimenkuvan voikaan luoda kosmetiikan parissa, kun vaan sopiva työpaikka löytyy. Cheers!

 3. Ihan mahtavaa että nautit työstäsi näin paljon! 🙂 Ja on mahtavaa että eleven kastaa kovaa vauhtia, sitä on ollut ilo seurata sivusta! Beauty Magazine on todella hyvä idea, olit aivan oikeassa että ei olisi järkeä luoda taasen uutta verkkolehteä jonka alle ottaa useita eri kauneusbloggaajia – lähinnä suomalaisia bloggaajia voisi olla ’vieraskynä’-muodossa. 🙂

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 4. hehe, ite työskentelen 40 ihmisen toimistossa ja tällä hetkellä täällä ei ole muita kuin minä! eilen oli vielä kaksi muuta mun lisäksi mutta nyt ovat hekin jääneet lomalle:D

 5. Sulla todellakin ON unelmatyö !! Kuolisin onnesta, jos onnistuisin pääsemään tuollaiseen työhön kosmetiikkaparatiisiin!! Mutta mitä ihmettä (asiakaspalvelun ja lehden lisäksi) 16 työntekijää tekee (tietääkseni) vielä melko pienen vaikkakin loistavan kosmetiikkafirman toimistossa? Oletan, että tähän lukuun sisältyivät vain onnelliset toimisto työntekijät, eivät tuotteita varastolla pakkaavat työntekijät? Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, näin tavallisessa kaupassa (..tunnustan kyllä kaihon sekaisen kateuteni, kun tiedän kosmetiikasta enemmän kuin useimmat suomalaiset yhteensä, mutta virallinen koulutus on jäänyt hankkimatta ja unelmatyöni tuntuu aina vain saavuttamattomammalta unelmalta) alimiehityksellä töitä painavan näkökulmasta 😉

  • Haha, istun siis ruotsalaisen emoyhtiömme konttorissa ainoana Suomen yrityksen työntekijänä. Ruotsissa eleven on myynniltään valtavasti Suomea suurempi ja työllistää nelisenkymmentä työntekijää, joilla jokaisella kyllä riittää töitä. Meillä on ulkoistettu mahdollisimman vähän, joten porukkaan mahtuu pari asiakaspalvelijaa, kolme teknistä kehittäjää, pr-vastaava, markkinointitiimi, pari graafikkoa ja taloushallinta sekä sisällöntuottajat. Ja sitten on tietysti sisäänosto ja varaston väki. Onneksi meidän Suomen tiimi saa tältä porukalta aina tarvittaessa apua! 🙂

Kommentointi on suljettu.