Kesäloma, joka latasi akut täysin

Palasin eilen reilun kolmen viikon kesälomalta töihin ja täytyy myöntää, että loma teki kyllä todella hyvää ja tuli täysin tarpeeseen. Minulla ei nimittäin ole ehkä koskaan ollut noin ihanaa ja totaalisen rentouttavaa kesälomaa!

Japani loma - 1 (1)

Oli aivan mahtavaa saada irtautua työhommista totaalisesti ja olla täysin miettimättä mitään ”pakollista”. Vietin laatuaikaa Ruotsalaisen kanssa, innostuin aasialaisesta kosmetiikasta oikein olan takaa, söin joka päivä sushia ja nukuin 10-12 tunnin yöunia.

Japani loma - 1 (2)

Myönnän etten ollut muistanut, miltä tuntuu saada ottaa noin rennosti. Takaraivossa ei kutkuttanut pientäkään ajatusta tekemistä odottavista velvollisuuksista ja aika mateli eteenpäin ihanan hitaasti. En edes löydä sanoja sille, kuinka hyvältä kaikki tuntui. Osasin olla kurkkimatta työsähköposteja ja tarkastamatta työjuttuja. Sain irtautua kaikesta totaalisesti.

Japani loma - 1 (3)

Oikeastaan yksi parhaista tunteista, joita koko loman aikana tunsin oli menolento Japaniin. Lensimme Tokioon Puolan kautta ja yhtäjaksoisella lennolla oli kestoa hieman yli 10 tuntia. Joku saattaa ehkä inhota pitkiä lentoja, mutta tuo pitkä internetittömään lentokoneeseen eristäytyminen oli juuri sitä, mitä mieleni kaipasi sillä hetkellä. Minun teki suorastaan mieli itkeä onnesta.

Japani loma - 1 (13)

Minun ei tarvinnut (enkä olisi edes voinut!) lennon aikana hoitaa yhtäkään työjuttua, opiskella ainuttakaan asiaa ja sain vaan olla paossa koko maailmalta. Katselin useamman elokuvan ja olin vaan. En ole koskaan katsonut useaa elokuvaa putkeen, sillä en ollut ymmärtänyt, mistä ihmeestä ihmiset löytävät sille aikaa. Nyt olikin aivan ihanaa löytää tuo kadoksissa ollut aika ja vaan rentoutua.

Japani loma - 1 (6)

Parasta lomassa oli myös sen tuoma inspiraatio. Kertoilinkin teille jo juuri ennen lomaani kosmetiikkainspiraationi olleen hieman hukassa hetken, mutta saaneen innostavaa lisäpotkua erään ihanan tuotelähetyksen myötä (jonka tuotteista on jo näpyteltynä ja ajastettuna monen monta postausta).

Japani loma - 1 (8)

Lomalla tuo inspiraatio kasvoi aivan uusiin mittoihinsa ja innostuin kosmetiikasta jälleen tavalla, joka oli hetken ollut totaalisen hukassa. Vielä toukokuussa postauksia näpytellessä tuntui välillä, että päässä lyö aivan tyhjää enkä keksi mitään, mistä oikeasti innostuisin totaalisesti.

Japani loma - 1 (19)

Loman aikana ja mielen levätessä löysin kuitenkin loputtoman määrän ideoita ja inspiraation lähteitä uusiin postauksiini ja loppulomasta minulla olikin koossa ideat jo yli sataan postaukseen!

Japani loma - 1 (9)

Bloggailin loman aikana hieman muutamana sadepäivänä, mutta en kuitenkaan käyttänyt siihen liiemmin aikaa. Viimeisinä reissupäivänä minulla olikin jo mieli niin täynnä postausideoita etten olisi millään malttanut päästä näpyttelemään niitä.

Japani loma - 1 (21)

Reilut 10 tuntia kestänyt paluulento Tokiosta Puolaan sujuikin siis mukavissa merkeissä parin leffan ja parinkymmenen postauksen näpyttelyn merkeissä. Tuntui, että sanottavaa riitti jälleen vaikka kuinka ja ideoita oli suorastaan liikaakin!

Japani loma - 1 (11)

Myönnän, että minua jännitti töihin palaaminen hieman. Olin saanut niin totaalisen irtioton arjestani, että mietin kovasti, miltä töissä oleminen jälleen tuntuisi. Olen projektiluontoisesti toimivaa tyyppiä, joka saattaa kuitenkin jossakin vaiheessa sopivan valaistuksen saatuaan kokea, että elämä onkin ihan tylsää näin ja haluta laittaa sen täysin uusiksi ja aloittaa totaalisen uuden projektin.

Japani loma - 1 (20)

Minua jopa suorastaan pelotti, että kokisin töihin palatessani yllättäviä ahaa-elämyksiä enkä olisikaan enää kaikkeen niin tyytyväinen kuin mitä ennen lomaani oikeastaan olin.

Japani loma - 1 (15)

Onneksi huoleni oli turha, sillä päästyäni ensimmäisen päivän aikana jälleen hieman kärryille kaikesta, mitä työpaikalla tapahtuu ja keskittyessäni hommiini muistin kuinka onnekas olen, sillä minulla on oikeastaan aivan mahtava työ, jota en missään tapauksessa haluaisi vaihtaa toiseen. Töissä on nimittäin oikeasti todella kivaa olla ja olen onnekas, että saan palata lomalta työhön, josta pidän näin kovasti.

Japani loma - 1 (12)

Ensimmäisen työpäivän jälkeen tunsin myös aivan uutta intoa pyöriä taas säännöllisesti Tukholmassakin kosmetiikkakaupoissa ihan vaan tutkimassa, mitä uutta on keksitty. Vielä toukokuussa minusta tuntui, että kaikki on vaan sitä samaa tylsää kaikkialla, mutta jo heti töissä kuulin työkavereiltani jälleen niin ihania tuotevinkkejä tuotteista, joiden olemassaoloa en ollut edes tajunnut, että päätin siltä istumalta tehdä pienen ryhdistäytymisliikkeen asian suhteen.

Japani loma - 1 (17)

Nyt tietokone onkin sitten laulanut iloisia blogilauluja sormien lennellessä sen näppäimistöllä yhä uusien ja uusien blogipostausideoiden sadellessa mieleen jatkuvana ryöppynä.

Japani loma - 1 (18)

Jos siis saan sanoa, niin minulla oli aivan helkkarin ihana ja onnistunut kesäloma, joka todellakin latasi akkuni ja palautti koneistooni sielä pikkuhiljaa uupuneen energian! Olo on ihanan zen, mutta mieli on silti samalla täynnä ideoita ja inspiraatiota ja haluaisin saman tien postata niin monesta kiinnostavasta tuotteesta, ilmiöstä ja asiasta ennen aina edes koneen ääreen istuessani tiedä, mistä aloittaisin.

Japani loma - 1 (22)

Toivottavasti tekin saatte viettää yhtä onnistuneesti akkujanne lataavan kesäloman!

9 kommenttia artikkeliin ”Kesäloma, joka latasi akut täysin”

 1. Moikka, olisi vaikka mitä sanottavaa…. Mutta tyydyn sanomaan…. Ihanaa ja onnea <3

  Haluaisin kysyä, minkälaisen 'matkapuvuston' otit mukaan reissuun? (Olen lukenut vaatteiden käytöstäsi 🙂 ) Olisi mukava kuulla mitä kolmen viikon matkalle pakkasit mukaan ja oliko hittejä/huteja. Itse lähdössä myöskin 3vkon reissuun ja tulee varmasti pakattua vaatteita mukaan vaikka 3v:n tarpeiksi 😀

 2. Itse vietin 2½ viikkoa Seoulissa toukokuussa ja on vielä matkapostaukset tekemättä, kun ei tiedä mistä aloittaa. Ostokset (= prioriteetit) on tosin jo esitelty… 😀 Japani on pitkään (kohta 10 vuotta) ollut yksi mun ”must see”-kohteista ja mun matkakuume kasvoi kasvamistaan…

  Oliko Japani hintatasoltaan Suomeen & Ruotsiin verrattuna kallis vai halpa? Paljon suurin piirtein meni rahaa, jos ei shoppailuja laske mukaan?

  • Yleisestiottaen hintataso oli Japanissa minusta aika sama kuin meilläkin, eli sen mukaan voi kyllä laskea. En ole uskaltanut laskea, paljonko meni rahaa, mutta yritimme kyllä mennä melko edullisesti esim. ruokailujen yms. kanssa. 🙂

 3. Ihanaa, että lomasi oli onnistunut! Olisin kysynyt sellaista, että onko kamalaa ”syntiä” jättää iho rasvaamatta aamulla ennen meikkausta? Puhdistan ihon kyllä kasvovedellä aamuisin mutta mietin onko siitä iholle haittaa jos en rasvaa sitä aamuisin? Iltaisin kyllä kosteutan ihoni huolella. Tuntuu, että meikki ei pysy kunnolla vaikka käytän kevyttä rasvaa eikä levity kunnolla.

 4. Valtavan paljon onnea ensinnäkin valmistumisesi johdosta, sitten ihanan kuuloisen kesälomasi vuoksi ja sitten vielä [*_fanfaareja_*] kihlauksesi johdosta!!! Onnea onnea onnea! Kerrassaan huippuhienoja ja mahtavia tapahtumia toinen toisensa perään!

  Ja sitten saman tien kysynkin asiantuntijalta parit jutut. Muistaakseni olit aikoinaan löytänyt Herbinalta yhden hyvän tuoksun Body Misteistä. Niitä on nyt pari uutta ja ajattelin tarkistaa, oletko saanut tämän itsellesi kokeiluun:

  http://www.herbina.fi/tuotteet/body-mist/body-mist-blue-lagoon Ja jos olet, miltä se tuoksuu ja mitä pidit? En ole löytänyt tätä vielä mistään, näin vaan nettisivulla.

  Toinen mikä jäi myös todella paljon kiinnostamaan, kun näin tämän eilen tavaratalon kosmetiikkaosastolla, on tämä öljy: http://www.herbina.fi/tuotteet/mango-spa/mango-spa-kauneusoljy eli tästäkin olisi kiva kuulla kommenttejasi, samoin kuin tästä: http://www.herbina.fi/tuotteet/mango-spa/mango-spa-ravitseva-vartaloemulsio

  Tuo vartalovoide tuoksui älyttömän hyvälle kun sitä nuuhkin, mutta pullo on mulle ihan liian iso. Ja kummallista kyllä, sarjasta ei löytynyt suihkugeeliä, jonka olisin tuon voiteen tuoksun perusteella ostanut samantien. Suihkugeeliä kävin siellä nettisivulla etsimässäkin kun näin ne uudet Body Mistit. Mä oon vasta äskettäin kiinnostunut Herbinasta kun löysin sarjasta hurjan hyvän hoitiksen, joten nyt tahtoo tietää lisää 🙂

 5. Kestääkö sulla postauksen kirjoittaminen vain 10-20 minuuttia? Jos katsoit 10h aikana pari 1,5h leffaa ja kirjoitit 20 postausta ei yhteen postaukseen olisi voinut kulua 20 minuuttia kauempaa. Aika mieletön suoritus… :O Olisin luullut että postauksen kirjoittamiseen menisi kauemmin!

  • Tavallisesti itse kirjoitusvaiheeseen voi mennä 20-45 minuuttia, mutta kun päässä on kirkkaana, että mistä tahtoo postata, niin postauksia syntyy nopeammin (ja tässä tapauksessa niitä syntyi kyllä varsin ripeää tahtia, koska jutut olivat jo päässä melko valmiiksi mietittyinä). Eniten aikaa viekin yleensä tuotteiden kuvaaminen ja kokeilu sekä kuvien mahdollinen rajailu, värien/valon korjaaminen ja postaukseen latailu. 🙂

 6. Kuulostaa niin ihanalta! <3 Ja kivaa sekin, että on tulossa paljon postauksia. 🙂

 7. Vaikka tämä kosmetiikkablogi onkin, niin oletko ajatellut että kirjoittaisit jonkunlaisen matkakertomuksen reissustanne? Olen syksyllä lähdössä toisen kerran Tokioon ja olisi hauska kuulla missä kaikkialla kävitte, mitkä oli sun suosikkikohteet jne. 🙂

Kommentointi on suljettu.