Top Blääh -postaukset

Työrytmini vuoksi näpyttelen vapaalla ollessani aina läjän ajastettuja postauksia. Minun ei tietenkään olisi pakko, mutta pidän siitä, että blogini päivittyy joka päivä ja tahdon ylläpitää kyseistä tahtia. Minusta se on myös arvostusta lukijoita kohtaan: jos te vaivaudutte käymään täällä niin suurina määrinä päivittäin, tahdon minäkin nähdä vaivaa teidän eteenne.
Viimeksi postauksia näpytellessäni aloin miettiä, mitkä ovat suosikki aiheitani kirjoittaa.
Mistä tuotteista kirjoitan mielelläni?
Entäpä minkä postausten tekoa lykkään aina tai jopa välttelen viimeiseen saakka?
Tänään listattuna siis suosikkipostausaiheeni sekä myös ne ikävemmätkin aiheet.


TOP4:


1. Kynsilakkapostaukset
Nämä ovat kivoja, helppoja ja nopeita tehdä. Moni kosmetiikkabloggaaja kutsuukin niitä helpoksi täytemateriaaliksi niille päiville, kun ”kunnon” postauksen tekemiselle ei ole aikaa/intoa/kiinnostusta/energiaa.
Kynsilakkapostauksistakin saa toki haastavampia ja monipuolisempia, kun lakkauksen eteen viitsii nähdä vaivaa, mutta yhdellä lakalla toteutetut, tavalliset ”onpas kiva kynsilakka” -postaukset ovat se, mistä aita on matalin. Myönnän.
2. Tuotepostaukset, joissa olevien tuotteiden aikaansaamaa lopputulosta ei tarvitse kuvata
Minusta on mukavaa nnäpytellä kommentteja puhdistustuotteista, shampoista, hoitoaineista, vartalovoiteista, käsivoiteista ja vaikkapa huulirasvoista, sillä niitä käsitteleviin postauksiin ei kukaan yleensä vaadi kuvia tuotteesta käytössä.
3. Huulimeikkipostaukset
Minulla on helpot huulet, joten niille loihdittuja huulimeikkejä on helppoa esitellä ja kuvata. Kynsilakkapostausten ohella myös nämä ovat helposti ja nopeasto toteutettavissa.
4. Työtä koskevat postaukset
Näitä on kivaa ja helppoa näpytellä, sillä juttua tulee helposti. Ongelmaksi muodostuu usein vain kuvituksen puute sekä se, että tekstejä kirjoittaessa on aina mietittävä, kuinka kaukana lukijan huumorintaju voi omastaan olla. Usein kommentteja julkaistaessa kun vaan pyörittelee silmiään huomatessaan, kuinka väärin joku on voinut asian käsittää…
(Esimerkiksi tämänkin postauksen yhteydessä joku jälleen niin samalla aaltopituudella kanssani oleva ja postauksen hyvin lukenut ja vielä paremmin ymmärtänyt anonyymi palaa parhaillaan halusta päästä kirjoittamaan kommentin ”Mä en ymmärrä miks pitää muka väkisin postata sellasista jutuista joista ei tykkää.”)
Blääh4
1. Meikkipohjapostaukset
En ole ollenkaan kuvauksellinen ihminen ja kuvien ottaminen koko kasvoista on inhokkilistallani ykkösenä. Se on tylsää, inhottavaa ja ärsyttävää enkä onnistu kuvissa oikeastaan ikinä. Tämän vuoksi lykkäänkin meikkipohjia koskevien postausten tekoa aina mahdollisimman pitkään. Kääntöpuolena on kuitenkin se, että tykkään kirjoittaa meikkipohjatuotteista ja analysoida niitä, eli itse tekstin kirjoittaminen ei ole ongelma, vain kuvien räpsiminen ja julkaisu.
 2. Päivän meikki -postaukset
Olen tylsä meikkaaja enkä mikään maskeeraaja. Koen olevani kosmetiikkamyyjä ja kosmetiikkaneuvoja, eli osaan kyllä kertoa, mitkä sävyt muille sopivat ja mitä sävyjä voisi yhdistellä, mutta en todellakaan ole kuvataiteellisesti yhtään lahjakas ihminen, eli meikki-ihmeiden loihtiminen muutenkin niin epäkuvauksellisille kasvoilleni on kamalaa. Ja lopputulosten julkaiseminen vieläkin kamalampaa.
(Kuvataiteellisista lahjakkuuksistani kertoo jo paljon se, että kun piirsin 2-vuotiaalle veljentytölleni kamelin, osoitti hän sitä ja huusi ”KAKKAAAA!!!”)


3. Ripsiväripostaukset
Nämä ovat hieman kaksipiippuinen juttu. Käytän päivittäin ripsiväriä, joten lopputuloksesta postaamisen ei pitäisi olla haastavaa. Käytän kuitenkin päivittäin myös muuta silmämeikkiä ja koen, että ripsivärin saa tuotua esiin paljon paremmin, mikäli meikkinä on itse pelkkä ripsiväri eikä rajauksi ja luomivärejä. Harvoin siis on aikaa kuvata pelkkää ripsiväriä. Sitä paitsi ihastuttuani Diorin ripsivärinpohjustajaan käytän enää harvoin yhtäkään mascaraa vain yksinään.
Edelliseen kohtaan viitaten en myöskään ole niin innostunut tässäkään yhteydessä esittelemään silmämeikkejäni. Eivät ne ole joka päivä artistin kädellä tehtyjä, täydellisiä tai edes toisen silmän kanssa identtisiäkään välttämättä ja on aina kynnys tuoda niitä esiin blogissa.
4. Kampauspostaukset
Olen niiiin huono kampauspostauksissa. Suurimman vaikeuden aiheuttaa kuitenkin hiusvärin kuvaaminen. Monissa valaistuksissa se kun näyttää ihan muulta, kuin mitä se todellisuudessa on. Kiiltävä mustanruskea tukka näyttää samealta ja likaisenruskealta hamppukasalta, mikäli valo tulee huonosti ja omaa tukkaa kädet vänkyrässä kamera takaraivolla kuvaaminen on muutenkin kovin hankalaa…
Tässäkin yhteydessä voidaan jälleen myös palata Blääh-kohtaan numero kaksi, jossa totesin, etten ole muutenkaan kuvauksellinen ihminen ja yhden onnistuneen otoksen hiuspuuterin kohottamasta tukastani aikaansaaminen on työn ja tuskan takana.
Miksi sitten julkaisen Blääh-postauksiakin (okei, päivän meikki -postauksia en kyllä pahemmin julkaise…)? Koska niissä on aiheita, joista haluan teille postata ja joista te pyydätte postauksia. Itseasiassa kun tutkin Blääh-listaani, ei itse postauksien näpyttely mistään aiheesta varsinaisesti kiukuta minua -valokuvaaminen on se, mistä en nauti!
Vaikka Canonin G12 Powershot -kamerani kääntyvä näyttö ja muutenkin helppokäyttöiset toiminnot ovatkin tehneet kuvaamisesta astetta helpompaa, täytynee minun silti ilmeisesti alkaa harkita erillisen kuvaajan pestaamista… Harmi, että kuvaamisessa lahjakas Englantilaistunut Herrasmieheni ei ole innostunut pestautumaan blogikuvaajakseni ja käy muutenkin töissä silloin, kun minä bloggailen!

Mutta entäpä te? Mistä muut kosmetiikasta bloggaavat lukijani tykkäävät blogata ja mistä eivät niin? Entäpä te lukijan roolissa olevat: Mitkä ovat suosikki aiheitanne lukea ja mitkä skippaatte mielummin?

29 kommenttia artikkeliin ”Top Blääh -postaukset”

 1. Haha, monet on maut kun sun mielestä kynsilakkapostauksen nopeita ja helppoja 😀 Mun mielestä taas kynsipostaus on kamalaa tiedettä, kun saattaa helposti mennä alusta loppuun 3-4 tuntia (siis lakkaus, kuvaus, kuvien muokkaus, postaus). Pidän siis itse kynsiblogia 😀
  Mulla kyllä kanssa plääh listaan kuuluisi meikkipostaukset, tai kaikki naamapostaukset, koska en osaa kuvata omaa naamaani 😀 Enkä ole kyllä kuvauksellinenkaan.

 2. Tajusin just et missä tosta kääntyvästä näytöstä on hyötyä, oon aina miettinyt miks kaikki pitää sitä jotenkin hienona ominaisuutena. 😀

 3. Tykkään lukea oikeastaan kaikkia postauksia, mutta mua eniten kiinnostavat meikki-aiheiset tuotepostaukset. 🙂 Ihonhoidosta en ole niin kiinnostunut, sillä oma ihonhoitorutiinini on tällä hetkellä kunnossa. <: Tykkään myös kynsilakkapostauksista, nyt kun vihdoin olen saanut omat kynteni edes jotenkin kuosiin! Ja siitä puheenollen, toi ekan kuvan kynsilakkasävy on ihana. Muistatko mikä sävy on kyseessä? ü Ton voisi nimittäin hommata keväällä sitten kesäsävyksi – jos nyt ensin päästäis tän talven läpi! :> Lisäksi tykkään kovasti työ- ja Lontoo-aiheisista postauksistasi, mukavaa kun blogisi puolelta löytyy silloin tällöin niitä humoristisiakin tekstejä. 🙂 Kaiken kaikkiaan blogisi on ihana.
  En oikeastaan skippaa mitään postauksiasi, joskus saatan 'loppuun kuluneet tuotteet' -postauksissasi hypätä jonkun tuotteen yli, jollen ole siitä kiinnostunut ja/tai luen postausta kiireessä. :> mutta harvemmin näinkään.

  waytofeelbeautiful.blogspot.com

 4. Olet ihana! <3
  Itse tykkään eniten lukea kosmetiikka- tai ihon- ja hiustenhoitotuotteista. Siis niiden tuotearviot toisin sanoen. Lisäksi olen innoissani, kun kerrot täällä uusien tuotteiden lanseerauksista ja mitä kosmetiikkamaailmassa on tulossa. Myös sinun duunikuvaukset ja Lontoon-kertomukset ovat parhautta.

  Blääh-postauksia ovat omasta mielestäni kynsilakkajutut, koska en omista itse kynsiä, vaan järsin ne valitettavasti aina pois. 🙁 Ripsiväri-postaukset on aina kanssa vähän kaksipiippuisia, toisilla toimii, toisilla ei. Meikkivoidetta en käytä enkä hiuksia osaa laittaa, joten en niistäkään postauksista saa aina hirveästi irti.

  Rakastan kuitenkin blogiasi. 🙂

 5. Itse tykkään lukea eniten meikkipohjapostauksista, ripsiväripostauksista, tuotepostauksista ja työtäsi koskevista postauksista. Niitä on mielenkiintoista lukea ja niistä saa hyödyllisiä vinkkejä.

  Huulimeikki- ja kynsilakkapostaukset eivät ole lemppareitani. Kummassakin minua tosin kiinnostaa niiden koostumus ja pysyvyys. Olen myös hyvin laiska käyttämään huulimeikkiä. Kynsilakkapostauksista ei tunnu olevan itselleni hyötyä, koska tuttuni työskentelee kynsituotteiden parissa, joten saan häneltä laadukkaat kynsilakat yms. halvalla 🙂
  Kampauspostauksetkaan eivät minua kiinnosta, sillä olen itse niin huono laittamaan hiuksia, etten kuitenkaan osaisi tehdä tekemiäsi kampauksia 😀

  Päivän meikki -postaukset olisivat ihan kivoja, mutta ei niiden puuttuminenkaan haittaa.

 6. Suosikkiaiheitani on ehdottomasti työhösi tai asiakkaisiin liittyvät postaukset, tuotteiden sisältämiin aineisiin liittyvät postaukset (INCIen arviointi), lontooseen liittyvät jutut ja esim kesällä seurasin mielenkiinnolla ulkomaan matkaasi. Myös esim jonkun "ruotiminen" kiinnostaa, esimerkiksi vasta se kun mietit onko Beckhamin järkeä olla Diorin mainoskasvo 😀 Yhteenvedot skippaan melko usein ja muutenkin jotkut tylsät tuote-esittelyt. Kynsilakkapostaukset ovat varmaan tylsimmästä päästä 😀

 7. "En ole ollenkaan kuvauksellinen ihminen ja kuvien ottaminen koko kasvoista on inhokkilistallani ykkösenä. Se on tylsää, inhottavaa ja ärsyttävää enkä onnistu kuvissa oikeastaan ikinä."

  höpöhöpö :D! ainahan sä olet kuvissa kaunis, mitä ilmeisimmin siis kuitenkin onnistut kuvissa tai sitten olet livenä _vielä_ nätimpi :).

 8. Luen enemmän kuin mielelläni värikosmetiikasta ja työstäsi! (: Luen paljon kosmetiikkablogeja, mutta skippailen ainakin kaikki meikkipohja- puhdistustuote- päivän meikki- ja ripsaripostaukset. Meikkivoidetta en edes käytä ja putsareista ja ripsareista ostan aina mitä alelaareista löydän. Oma meikkityylinikin on minulle juuri sopiva, eli muiden meikistä inspiroituminen jää myös aika vähille. Syitä on siis moninaisia (:

 9. Nauroin ääneen sun piirustustaidoilles 🙂

  Eniten tykkään lukea kosmetiikka"uutisia", siis niitä postauksia, missä raportoit jostain ilmiöstä, uutuudesta, mainonnasta jne. Lisäksi Englanti-postaukset on ollut ihan huippuja! Luonnollisesti on myös kiva kuulla huipputuotteista, niistä "ihan kiva" -tuotteista taas on vähän turhaa/turhauttavaa lukea… Kaiken kaikkiaan erittäin jees blogi, itse asiassa ainut kauneusblogi, jonka lukijaksi oon jäänyt!

 10. Haluaisin kysyä, että oletko kuullut sellaisesta kosmetiikkasarjasta kuin Artistry? Olin kerran kosmetiikkamummokutsuilla, jossa konsultti esitteli nämä. Merkki kuuluu kuulemman viiden myydyimmän kosmetiikkamerkin joukkoon. Ja yhdellä kerralla kyllä tuotteet tuntuivat toimimaan kasvoillani ("onhan nämä patentoitu"),mutta tuskin kukaan maksaa 200€ puhdistusmössöistä. Tai varsinkaan työtön opiskelija 😀 Kuulemma piti kestää vuoden/purkki ja mulla menny 1,5kuukaudessa ohjeenmukasella käytöllä 1/3 🙂 Mutta oletko törmännyt ko merkkiin?

  -Simppa

 11. Mä itseasiassa tykkään tosi paljon lukea kynsilakkapostauksia ja pidän siitä että monet eri bloggaajat ovat kuvanneet tiettyä kynsilakkaa niin googlen kuvahaulla saa hyvän kokonaiskuvan todellisesta väristä.

 12. Tykkään siitä että sun blogi päivittyy joka päivä, ite en siihen pystyisi mutta arvostan sitä tosi paljon, kiitos sulle ahkeruudesta 🙂 Kiinnostavimpia postauksia on ehkä ne, joissa sun työ on hyödyksi esim. INCI-listojen tulkitsemisen tai ihmisten ostotottumusten ("asiakkaat ostavat paljon x tuotetta") kanssa. Ja kynsilakkapostauksista tykkään!

 13. Skippaan kynsilakkapostaukset lähes aina, mutta meikkipohjapostaukset luen AINA.

  Näytät muuten nätiltä tuossa kuvassa enkä sanoisi sinua epäkuvaukselliseksi. Tietysti kuvakulmista voi tulla outoja, jos ottaa itse itsestään kuvia?

 14. Repesin veljentytön kommentille kamelikuvasta. 😀 Ymmärrän hyvin mitä tarkoitat, koska vaikka itse rakastan kosmetiikkaa ja meikkejä, en ole todellakaan mikään huipputaitava meikkaaja (jos rajauksista tulee suhteellisen siistit, se on jo riemuvoitto),enkä kuvataiteellisesti tippaakaan lahjakas. En tosiaankaan ikinä halua ottaa lähikuvia esim. silmämeikistäni!

 15. Esim. tällaisista aiheista kuin tämä postaus, pidän kovasti. Nämä jutut tuovat esiin sinun persoonaasi ihan eri tavalla kuin tuotteiden esittely, jotka nekin toki ovat hyödyllisiä ja kivoja. Samasta syystä taidan tykätä duunipostauksista ja Lontoo-postauksista. Se on se Virve mikä niissä viehättää 🙂

  Koska blogisi on kosmetiikka- ja tuoteblogi, toivon toki että jaksat jatkossakin blogata myös niistä jutuista mitkä itsellesi ei välttämättä mieluisia ole. Minua kiinnostaa eniten kokemukset hiustuotteista ja ihonhoidosta. Pidän myös siitä, että kokeilet ja käytät edullisempiakin tuotteita, etkä arkaile hehekuttaa halpista, jos se sinusta hehkutusta ansaitsee. Virve The Pirkka-Prinsessa on jäänyt lähtemättömästi mieleeni ;D

  Tykkään myös kynsilakkapostauksistasi, koska niistä käy hyvin ilmi kyseisen kynsilakan sävy. Kun kynnet on lakattu vain sillä yhdellä värillä, saa siitä tällainen kynsinoviisi apua omien lakkahankintasuunnitteluihinsa. Ihailen kovasti heitä, jotka tekevät oikein kynsitaidetta, mutta kun omaa lakkakokoelmaa ei ole aikomus kasvattaa satojen lakkojen kokoiseksi, eikä omat taidotkaan taiteiluun riitä, on minulle apua eniten siitä, että saan kunnollisen mielikuvan siitä, miltä yksittäinen lakka kynnellä näyttää.

  Itse olen äärimmäisen laiska ja jopa huono meikkaaja, joten meikkipostaukset jäävät vähemmälle mielenkiinnolle. Jos tekisit jotain päivän meikki -postauksia, saattaisin ne skipata kokonaan 😉

  Kaikkien aikojen suosikkipostaukseni taitaa olla muuten se suuri vanulapputesti! Ihan älyttömän hyödyllinen ainakin minulle, vaikka jotkut tuntuivat pitävän sitä turhuuden huipentumana kommenteista päätellen…

 16. Jo postauksen otsake saa usein hymyn huulille. Mielenkiinto herää heti, kun miettii mitähän tuleman pitää. Blondille se avautuu usein jutun lukemisen aikana (jos silloinkaan).

  Pidän siitä että että analysoit asiat pohjamutia myöten. Pintapuolista raapaisua saa lukea joka naistenlehdestä ja useista blogeistakin joissa olen käynyt ja käynniksi jäänyt.

  Pohdinnat työstä, asiakkaista ja varsinkin eri brändien toimintatavoista ovat kiinnostavia. Enemmän kiinnittää huomiota mainontaan, lehti-ja blogijutuissa vilahtaviin tuotteisiin ja siihen kuka mistäkin hyötyy. Vainoharhaista ehkä.

  Pidän tuotteiden testailuista ja vertailuista. Varsinkin kun selvität myös inciä, ei vain suoria kopioita valmistajien mainoksista. Ja on mukava lukea uutuuksista ja kausituotteista, jotka muuten jäisi huomaamatta.

  Kynsijutut ja päivän meikit eivät niin kiinnosta.

  Kiitos, että avaat maailmaasi meillekkin ja kaikissa meissä asuu pieni rimprenssa joka nauttii purkeista ja purnukoista.

 17. Kyllä oma ehdoton suosikkini on jonkun uuden tuotteen kokeilu. Rehellinen mielipide tuotteesta on se, joka saa lukemaan. Myös se, että muistat kertoa, millainen ihosi on auttaa suuresti arvioimaan, voisiko joku tuote vaikka omassa nasussa toimia.

  Pidän myös Lontoo ja duunipostauksista suuresti, tuovat hyvää virkistävää vaihtelua 🙂

 18. mä tykkään eniten kun esittelet esim. kynsilakkoja, ripsareita tai meikkivoiteita :D. niitä tulee kuitenkin aina ostettua joten on kiva luke mielipiteitä mikä vois olla hyvä :). en olis esimerkiks varmaan kokeillut isadoran ripsareita kunnes täältä luin! 🙂 ja sun työkokemuksia on kans kiva lueskella 😀

  ja en niin innostu kun nään että esittelet jotain luonnonkosmetiikka ynm.purkkia, kun tiedän ettei mun tulis sellasta ostettua kuitenkaan esim hinnan tai saatavuuden takia 😀

 19. Lisää meikkipohjatestauksia ja kokemuksia niistä. Muutkin meikkaukseen liittyvät jutut kiinnostaa. Kuin myös ihnonhoitoon ja ihonhoito-tuotteisiin liittyvät jutut 🙂

 20. Kynsilakkapostaukset ovat minulle turhia, ne sivuutan. Meikkipohjakuvia vähän vierastan myös. (Vaikka nätti oletkin!) Ja kaiken lisäksi en itse voisi kuvitellakaan paluuta meikkivoiteisiin BareMineralsin jälkeen ;). Etkö itse enää pidä mineraalipohjasta?
  Suosikkini ovat työhösi liittyvät postaukset, samoin Lontoon kuulumiset ja yleensäkin se kun teet jonkun hyvän kosmetiikkalöydön (sitä parempi jos on joku edullinen versio jostain kalliista merkkituotteesta). Hiustuotteet ovat myös mielenkiintoisia mielestäni. -Pilvi

 21. Kuvaajia olisi tarpeessa muillakin 🙂 Oma mieheni ei edes ole innostunut (tai sanotaan nyt suoraan ettei myöskään lahjakas, anteeksi vaan muruseni) kuvaamisesta ja samoin myös aina päiväsaikaan töissä.

  Juttuaiheista kosmetiikka on tietysti vahvuutesi, mutta nyt kun olet Lontoossa niin tykkään lukea Lontoo-juttujasi, ihan siitä itsekkäästä syystä että olen itsekin suomalaisena täällä. xx

 22. Tykkään lukea melkein kaikkea, mutta suosikkejani ovat hiustenhoitotuotteet, ihonhoito ja uudet kosmetiikkatuotteet.

  -Elken-

 23. Hih, kuulosti nii-in tutulta. Tosin mie mikään tunnettu tai edes hirveän ahkera kosmebloggaaja olekaan… Kynsikuvat tahtovat mullakin olemaan lähinnä täyteviestejä, kun ei muuta keksi. Ja kuka muka haluaa nähdä sen seitsemänkymmentä liki samanlaista työmeikkiä? Paitsi että olen tällä hetkellä työtön, joten en meikkaa senkään vertaa…
  Mutta kukahan hoitaisi kuvauksen. Tuollainen kääntyvällä näytöllä siunattu kamera olisi ihana joululahja, käsipeilin ka pokkarin kanssa kikkailu on aunarista kun omaa naamaa yrittää sihtailla. *huoh*

 24. Tykkään sinun postauksistasi eniten jemmoista ja hoitotuotearvioista sekä tyhjien purkkien yhteenvedoista. Skippaan pitkälti matkailu-, työ-, meikki-, kynsilakka-, kampaus- ja markkinoinnin ihmettelypostaukset.

  Samantyylisesti pidän omaa blogiani eli postailen lähinnä hoitotuotteiden käyttöjuttuja. Meikkaan kyllä, mutta en osaisi jakaa mitään neuvoja muiden meikkaamista varten, joten jätän sen viisaammille. En rupea vääntämään blogiini väkisin mitään mikä tuntuu pakkopullalta, sillä haluan pitää bloggauksen puhtaasti harrastuksena eli voimavaroja TUOVANA asiana elämässäni.

 25. Mä huomaan etsiväni tuon tuostakin netistä paljon just kaikkia swatch-tyylisiä kuvia ja postauksia, koska haluan mahdollisimman laajan ja kattavan kuvan siitä millaisista sävyistä puhutaan. 😀 Ihmisillä kuitenkin on aina vähän erilaisia valaistuksia, omia pohjavärejä jne, niin mitä enemmän swatcheja selaa, sen tyytyväisempi minä. 🙂 Eli jeejee kynsilakkapostauksille ja muillekin tuotteiden sävyjä demonstroiville postauksille! ^^

Kommentointi on suljettu.