Hiton Fendi ja ideaalimies

En tiedä, kuinka moni teistä ostaa kullalleen ystävänpäivälahjaa, mutta minun mielessäni ystävänpäivä on nimenomaan enemmän Valentine’s Day -henkinen siirappipäivä, jota on ihanaa viettää murun kanssa.
Meillä sitä ei juhlita panemalla pakettiin tuoksua, sillä kuten varmasti arvaatte, riittää niitä tässä taloudessa muutenkin. Koska kuitenkin veikkaan, että joukkoonne mahtuu muutama, joille vinkki kivasta miestentuoksusta voisi tulla tarpeeseen joko ystävänpäivän tai sitten jonkun muun syyn vuoksi, haluaisin esitellä teille kaksi uutta miesten tuoksusuosikkiani.
Tuoksuthan eivät itsessään ole ihan uusia. Fendin Fan di Fendi Pour Homme Acqua on lanseerattu jo vuonna 2013, mutta minä löysin sen itse vasta vastikään pullon kulkeuduttua minulle töiden kautta. Guelainin L’Homme Ideal on puolestaan tullut myyntiin viime syksynä ja olen ollut rakastunut siihen siitä lähtien, kun sitä ensimmäisen kerran loppukesästä nuuskaisin.
Fan di Fendi Pour Homme Acqua on minun mieleeni, sillä koen sen olevan jotenkin todella tyylikäs tuoksu ilman mitään sporttivibaa tai muuta suihkugeelinraikasta efektiä. Tästä huolimatta se on silti kevyt ja raikas, mutta samalla jotenkin vaan niin miellyttävän pehmeä. Tuoksua kuvataankin elegantin ja sivistyneen, mutta myös spontaanin miehen tuoksuksi ja juuri sellainen fiilis tästä tosiaan tulee. Tuoksun pehmeys tuo juuri tuon tyylikkyyden vaikutelman, mutta se pieni raikkaus korostaa sitä spontaaniutta. 
Raikkaan aromaattiseksi kuvattu tuoksu sisältää mm. italian bergamottia ja sitruunaa sekä merellisiä vivahteita, joiden raikkautta on pehmennetty mm. punaisella pippurilla ja kaardemummalla ja tuoksun pohjalta lötyy vielä nahkaista ja myskistä vivahdetta.  
Tämän tuoksun voisin kuvitella jatkoksi niille, jotka ovat pitäneet esimerkiksi Calvin Kleinin Eternitystä, jossa on minun mielessäni tuo sama fiilis. Minun mielessäni se on nimittäin myös tyylikkään raikas tuoksu (joskin tämän tuoksun pohja on minun nenääni hieman sitä pehmeämpi). 
Ehkäpä tässä olisikin sitten iltatuoksu niille, jotka ovat pitäneet Eternitystä päivätuoksuna tai puolestaan päivätuoksu niille, jotka etsivät Armanin Coden rinnalle jotain kevyempää, hieman samaa  tyyliä henkivää tuoksua?
Guerlainin L’Homme Ideal on puolestaan tehty ideaalimiehille, jollaisia yhteiskunnassamme erilaisten makutottumuksiemme vuoksi viilettää jokapuolella. Sokean rakastuneena minulle oli mielessäni tietysti välittömästi selvillä sen kuuluvan välttämättömänä osana oman ideaalimieheni tuoksukokoelmaa -kosmetiikkamimmin miesystävänä sellaisen kun on valitettavasti olosuhteiden pakosta saanutv itselleen kerryttää.
Tätä ja Fendin tuoksua yhdistää nahkaisuus ja mausteisuus, mutta siihen ne yhteläisyydet sitten loppuvatkin. Siinä missä Fendissä nimittäin on niitä seassa vain pienempi vivahde, on tämä huomattavasti syvempi ja juuri noita elementtejä korostava tuoksu -tai oikeastaan jopa niistä syvimmän olemuksensa rakentava.
Pehmeän syvässä ja minusta varsin miehekkäässä ja samalla tyylikkäässä, puisen aromaattiseksi kuvatussa tuoksussa on tässäkin mukana hieman sitruksisia vivahteita  ja kuulemma jopa appelsiininkukkaa, mutta pääosaa näyttelevät kyllä vahvasti manteli, vaniljainen tonkapapu sekä nahka. 
Tämän tuoksun sanoisin sopivan niille, jotka ovat pitäneet aiemmin jo mainitsemastani Armanin Codesta, Diorin Hommesta tai YSL:n L’Hommesta, joita kaikkia yhdistää pehmeä mausteisuus.
Onko joku muu hullaantunut näihin? Tai jos ei juuri näihin, niin mihin muuhun miestentuoksuun sitten?
 Guerlain L’Homme Ideal EdT on saatu bloggaajatilaisuuden yhteydessä maahantuojalta.

7 kommenttia artikkeliin ”Hiton Fendi ja ideaalimies”

  1. Kiitos! Lahjavinkit miehelle pistetään aina muistiin, ideoista on usein pulaa!

  2. D&G intenso, uusi tuoksu tämäkin, tullut tämän vuoden puolella. Pehmeämpi, ei niin mausteinen kuin tuo Guerlainin tuoksu, mutta vähän tummempi kuin Fendi. Hienostunutta tai rohkeaa tuoksua hakevalle juhla tai iltatuoksuksi. Suosittelen.

  3. Mahtavaa, että noita Fendin tuoksuja saa viimein Suomestakin. Tuo 'vesituoksu' on kiva varsinkin kesällä. Ja tuo Guerlainin tuoksu on tosiaan oikein onnistunut, tykkään myös. Valentino Uomo, Viktor & Rolf Spicebomb ja Tom Ford Black Orchid ovat suosikkejani. Myös uudehko Dolce & Gabbanan Intenso on ihana. Rakkaudesta tuoksuihin 🙂

  4. Minä pidän Boucheronin tuoksuista, ne kun sopivat tuollaiselle vanhemmalle herralle 😉 Ja Versacen Eros tuoksuu ihanalle, ostin sen vuosi sitten ja myös herra on tykännyt siitä.

Kommentointi on suljettu.