Roskattomampi vaihtoehto kangasnaamiolle?

*Sis. mainoslinkin

Olen viimeaikoina saanut useampaan kertaan kuulla saman kysymyksen korealaiseen kosmetiikkaan ja erityisesti kangasnaamioihin liittyen. Koska asia on ollut niin monella mielessä ja se on minusta aivan loistava nostaa esiin, halusin tehdä siitä postauksen tänne blogin puolelle.

Minulta on nimittäin viimeaikoina kysytty useampaan otteeseen, olisiko jotain vaihtoehtoista tuotetta, jota voisi käyttää yksittäispakattujen kangasnaamioiden sijaan. 

Vaihtoehto kangasnaamiolle Ostolakossa

Minusta on mahtavaa, että moni miettii aihetta ja on kiinnostunut pohtimaan, onko kangasnaamioiden käytölle vaihtoehtoja. Jokaista kangasnaamiota ei välttämättä tarvitse jättää väliin, mutta yksittäispakattuja kangasnaamioita ei välttämättä myöskään tarvitse käyttää päivittäin.

Moni on ensinnäkin ollut kiinnostunut kuulemaan, onko kangasnaamiot aina pakko ostaa yksittäispakattuina ja olisiko niitä saatavilla monipakkauksissa.

Erityisesti japanilaisen kosmetiikan puolelta löytyy runsaasti multipakkauksia. Yksi suosituimmista merkeistä on LuLuLun, jonka kahdeksan kangasnaamion pussit myyvät aivan hulluna. Kerroin jo kolmisen vuotta sitten, että niitä on myyty maailmanlaajuisesti yli 100 miljoonaa ja luku on tietysti vain kasvanut siitä. Postaukseni LuLuLun-merkin kangasnaamioista löytyy täältä. 

Japanilainen KOSÉ vetää puolestaan vieläkin paremmaksi ja merkki myy kangasnaamiopakkauksia, joiden naamiot on pakattu kuin kosteuspyyhkeet.  Naamiolaatikko sisältää 30 kangasnaamiota ja saatavilla on erilaisia versioita. Tietoa näistä kangasnaamioista löytyy tästä aiemmasta postauksestani. Olen itse ostanut Japanista myös naamiopussin, joka sisälsi 50 kangasnaamiota, eli tämän tyyppisiä vaihtoehtoja toki löytyy.

Yksi syy siihen, miksi kangasnaamiot on usein pakattu yksittäin on se, että näin pakattuna niissä voidaan käyttää vähemmän säilöntäaineita. Kun ei ole riskiä, että kangasnaamion seerumi pääsisi altistumaan kuluttajan sormista tuleville epäpuhtauksille ja pussi on ilmatiivis, ei tuote tarvitse samalla tavalla säilöntäaineita kuin pakkaus, joka sisältää useita naamioita.

On kuitenkin hyvä muistaa, etteivät säilöntäaineet ole mikään automaattinen paha asia, vaan tuotteen asianmukainen säilöminen on aina tärkeää, sillä kosmetiikkatuotteen on oltava ensisijaisesti turvallinen käyttää. Jos bakteerit, sienet tai virukset pääsevät kasvamaan tuotteessa, voi tuotteen käyttö olla jopa vaarallista.

Moni on myös ollut kiinnostunut kuulemaan, voiko kangasnaamiot korvata täysin jollakin muulla tuotteella, joka ei tuottaisi samalla tavalla jätettä jokaisella käyttökerralla. Vastaus on, että tavallaan kyllä ja tavallaan ei.

Kangasnaamion ideana on auttaa juottamaan kasvojen iholle ihoa tehokkaasti hoitavaa nestettä. Paitsi että kangasnaamion seerumi tuo iholle tyypillisesti tehokasta kosteutusta hoitonesteen tapaan, sisältää se usein myös runsaasti ihoa tehokkaasti hoitavia aktiiviaineita – aivan kuten seerumi. Naamion kangas auttaa ehkäisemään, ettei seerumi haihdu liian nopeasti, jotta iho ehtii imeä rauhassa sitä kosteuttavia ja hoitavia ainesosia.

Lue myös: Tämän vuoksi seerumia kannattaa käyttää

Klairs supple preparation Facial Toner kasvovesi korealainen Ostolakossa Virve Vee

Jos kangasnaamiota käyttää vain sen tehokkaasti kosteuttavan vaikutuksen vuoksi, voi saman asian hoitaa myös muilla tuotteilla. Paras keino tehokosteuttaa ihoa on valita kosteuttava hoitoneste tai täyteläinen kasvovesi ja kerrostaa niitä iholle useita ohuita kerroksia, eli ikään kuin juottaa iholle kosteutta.

Etelä-Koreassa tämä hoitonesteen tai kasvoveden kerrostaminen kulkee nimellä 7 Skin Method (skin tarkoittaa koreaksi kasvovettä) ja siinä ohuita kerroksia nestemäistä kosteuttajaa imeytetään iholle jopa seitsemän kerrosta. Näin ihosta tulee täyteläisen kosteutettu ja kun iholle vielä tämän jälkeen levittää kosteusvoiteen, lukittuu nestemäinen tankkaus iholle.

Lue myös: 7 Skin Method on paras vinkkini kaikkien ihotyyppien tehokosteutukseen

Klairs supple preparation Facial Toner kasvovesi korealainen Ostolakossa Virve Vee

Tähän tarkoitukseen voi käyttää useita erilaisia tuotteita, mutta yksi omista suosikeistani, jota itse aina suosittelen muille on korealainen Klairs Supple Preparation Toner. Tämä monikäyttöinen kasvovesi on korealaisen kosmetiikan kulttituotteita, jota voi käyttää monella tapaa.

Hoitavaa kasvovettä voi käyttää ihonpuhdistuksen viimeistelyssä ja ihon pH:n tasapainotuksessa pesun jälkeen pyyhkimällä kasvot sillä kostutettuun vanulappuun. Kasvovettä voi myös levittää kasvoille käsin ilman vanulappua yhden tai tosiaan jopa useamman kerroksen. Kasvovedestä voi lisäksi myös naamion ottamalla sitä ohuisiin vanulappuihin, jotka asettelee kasvoille tai tosiaan kerrostaa useita ohuita kerroksia juottaakseen iholle kosteutta. Kasvovettä voi myös laittaa suihkepulloon, jolloin sitä voi käyttää kasvosuihkeena osana ihonhoitoa tai päivän aikana.

Klairs Supple Preparation Toner -kasvovedestä löytyy aiempi blogipostaukseni täältä. 

Klairs supple preparation Facial Toner kasvovesi korealainen Ostolakossa Virve Vee

Vaikka monet korealaiset kasvovedet ja hoitonesteet sisältävät runsaasti ihoa kosteuttavia ja hoitavia ainesosia, ovat ne koostumukseltaan teoriassa usein kuitenkin laimeampia kuin kangasnaamioiden sisältämä neste, joka puolestaan on kasvoseerumin tapaan tankattu täyteen tehoaineita.

Käytän kuitenkin sanaa teoriassa, sillä kaikki kangasnaamiot eivät automaattisesti ole pakattu täyteen supertehokkaita aktiiviaineita ja monet niistä voivat vastata vaikutukseltaan hoitavaa kasvovettä tai hoitonestettä. Varsinkin halvimmissa kangasnaamioissa hoitava seerumi ei välttämättä ole sen tehokkaampaa kuin hoitonesteissä ja hoitavissa kasvovesissä.

Arvokkaammissa kangasnaamioissa ero voi kuitenkin olla merkittävä, joten niitä ei noin vain voi korvata muilla tuotteilla.

Klairs supple preparation Facial Toner kasvovesi korealainen Ostolakossa Virve Vee

Sanoisinkin, että jos tavoitteena on vain tehokosteuttaa ihoa, voi homman aivan hyvin hoitaa vain Klairsin kasvoveden (tai Holika Holika 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid -hoitonesteen) kaltaisella tehokosteuttajalla tuotetta iholle kerran pari viikossa kerrostamalla. Jos iholle kuitenkin haluaa tarjota enemmän esimerkiksi ihoa kirkastavia ja anti-age-vaikutteisia ainesosia, saa niitä kangasnaamion seerumista usein tavallista nestemäistä kosteuttajaa paremmin.

Ehkä hyvä kompromissi voisikin olla valita käyttöön tehokkaasti kosteuttava kasvovesi tai hoitoneste ja omaan ongelmaan tehonsa kohdistava, päivittäiseen käyttöön sopiva seerumi, joiden rinnalla sitten käyttää niitä tehokkaammin hoitavia kangasnaamioita vaikka kerran viikossa.

*Klairs Supple Preparation Facial Toner -kasvovesi löytyy myynnistä täältä.

Klairs supple preparation Facial Toner kasvovesi korealainen Ostolakossa Virve Vee

En edelleenkään kuitenkaan kannata kosmetiikkajätteestä syyllistämistä. Kaikki me kulutamme hieman eri tavalla ja priorisoimme eri asioita ja on turhaa huudella, että jonkun toisen kangasnaamiot ovat turhaa jätettä, jos itse samaan aikaan syö päivittäin yksittäispakatun jogurtin tai tekee toistuvasti jonkun muun, tosiasiassa samalla tavalla jätettä tuottavan valinnan.

Tärkeintä onkin miettiä omaa kokonäisjätteensä määrää. Yhdelle ihmiselle se arkea helpottava tekijä ja voi olla se helposti mukaan kaupasta napattava juotava jogurtti, toiselle taas päivän paras ja erittäin tarpeellinen hetki voi olla vetäytyä hetkeksi omaan rauhaan kangasnaamio kasvoilla. En siis ehdottomastikaan kannata syyttävän sormen osoittelua yhtään mihinkään suuntaan.

Lue myös: Miksi kosmetiikkajäte on tuomittavampaa kuin muu jäte?

Vaihtoehto kangasnaamiolle Ostolakossa

Minkä verran te käytätte kangasnaamioita?

Lue myös:
Nerokas keino tehostaa kangasnaamion vaikutusta
Näin saat kangasnaamion asettumaan kasvoille paremmin
Mikä tekee kangasnaamioista parempia kuin muista kasvonaamioista?

8 kommenttia artikkeliin ”Roskattomampi vaihtoehto kangasnaamiolle?”

 1. Jossain netissä näin, että joku oli tehnyt kangasnaamion itse kastelemalla vaippaharson hoitonesteellä tms. Tuollaisen kangasnaamion voi sitten pestä ja käyttää uudelleen.

 2. Mulle on tullut jokailtaisesta sheetmaskin käytöstä melkein pakkomielle ja nautin siitä pikkulisäyksestä joka iltarutiinissa. Olen koukussa ja en vaan voisi enää näitten vuosien jälkeen olla ilman. Siksi pitääkin olla monenlaisia vaihtoehtoja joista valita sopiva 🙂 Ihan ensimmäisiä mitä kokeilin oli mitomo merkki ja niitä käytän edelleen, monien muiden ohella 😀 yleensä tilaan kuukauden tai kahden välein riittävät määrät, varsinkin kun joistain paikoista toimitus voi kestää monta viikkoa.
  Aamuisinkin tulee käytettyä semmoisia kevyempiä kangasnaamioita sekä Holika Holika Pure Essence Morning Mask Pack on jo kolmas paketti menossa, niitä käytän kolmesti viikossa.
  Ihanaa kun voi löytää aina jotain uusia mitä ei ole vielä tullut kokeiltua, I luv luv luuuuv sheetmasks sitä tässä yritän kertoa.
  Muunmuassa siksi blogisi on the best! 🙂

 3. Laitoin juuri Jolselta tilaukseen A’pieun naamiobokseja. Molemissa 30+ naamiota. Täytyy tutustua miten säilyvät sillä ei ole aikomus käyttää näitä ihan päivittäin.

 4. Sunnnuntai-illasta on tullut kangasnaamio-ilta! Kuorin kasvot joko rakeisella tai nestemäisellä kuorinnalla. Kasvovesi, essensse ja seerumi naamion alle. Erilaisia naamioita on minullakin, joista valitsen, mikä sinä iltana laitetaan! Lopuksi kasvoöljy ja yönaamio.

 5. Psst LuLuLun myy ainakin täällä Jenkeissä maskeja myös 30 kappaleen paketissa.

Kommentointi on suljettu.