The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 -seerumi tehokosteuttaa hyaluronihapolla

*Sis. mainoslinkin

Yksi ihonhoidon suosikkimerkeistäni on edullisista, mutta tehokkaista tuotteistaan tunneetu The Ordinary. Merkin ihonhoitotuotteissa keskitytään nimenomaan niiden tehokkaisiin vaikuttaviin aineisiin ja brändiä pidetäänkin erityisesti ihonhoitonörttien suosikkisarjana.

Merkin lähes poikkeuksetta vegaaniset tuotteet eivät varsinaisesti keskity opastamaan ihonhoitoa niille, jotka eivät itse ole varmoja, mitä heidän ihonsa kaipaa, vaan merkki tarjoaa tuotteita niille ihonhoitoon syventyneille, jotka jo itse tiedostavat, mitä tiettyjä ainesosia oma iho kaipaa.

Omia tämän hetken suosikkituotteitani merkiltä on The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 -seerumi, joka tuo tehokasta kosteutusta kaikille ihotyypeille.

Omasta pullostani on nyt kolmannes jäljellä, joten olen vihdoin valmis jakamaan ylistyssanojani tuotteesta. (Ei tosin sillä, ettenkö olisi voinut sanoa oikeastaan ihan samoja juttuja jo parin ensimmäisen käyttökerran jälkeen.)

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Mitä hyaluronihappo on?

Hyaluronohappo on kosmetiikkamaailman rakastettuja kuninkaallisia, joka kykenee suoranaisiin ihmetekoihin. Hyaluronihappo kykenee sitomaan jopa kymmenkertaisesti painonsa verran kosteutta ja on itseasiassa siksi yksi tehokkaimmista kosteuttavista ainesosista.

Tämän vuoksi sitä käytetään laajasti niin ihohoitotuotteissa kuin jopa meikeissäkin. Esimerkiksi monet huulia täytelöittävät meikkituotteet sisältävät hyaluronihappoa, sillä sen kosteutta sitovan vaikutuksen ansiosta huulista tulee täyteläisemmän näköiset.

Uskomattomasta kosteudensitokyvystään johtuen hyaluronihappoa käytetään paljon esimerkiksi korealaisessa kosmetiikassa, jossa ihonhoitotuotteilla on yksi erityisen tärkeä tavoite: tehdä ihosta mahdollisimman kosteutettu ja sen myötä täyteläisen sekä heleän näköinen.

Hyaluronihapolla on havaittu olevan jopa antioksidanttisia ominaisuuksia, mikä tekee siitä entistä monipuolisemman ainesosan.

Lue myös: 3 myyttiä hyaluronihaposta kosmetiikassa

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Ihonhoidossa hyaluronihappoa kylvetään niin kasvovesiin, hoitonesteisiin, seerumeihin, kosteusvoiteisiin kuin kasvonaamioihinkin sekä oikeastaan lähes kaikkeen, minkä halutaan kosteuttavan ihoa.

Iholta pois pestävissä puhdistustuotteissa siitä ei ihon kannalta ole varsinaisesti hyötyä, sillä niissä se ei pääse jäämään iholle sitomaan kosteutta.

Hyaluronihappoa voisikin ajatella oikeastaan kuin kosteutta puoleensa vetävänä magneettina, josta on hyötyä jokaiselle ihotyypille kuivasta rasvoittuvaan. (Myös rasvoittuva iho tarvitsee kosteutta, mutta ei vain kaipaa rasvaa kuten kuiva iho.)

Ratkaisevana tekijänä onkin ihotyypin kannalta vain, kuinka ohuessa tai paksussa tuotekoostumuksessa hyaluronihappoa on käytetty.

Kun iho on täyteläisen kosteutettu, se tuntuu pehmeämmältä sekä näyttää sileämmältä ja heleämmältä. Ihon tehokas kosteutus voi myös rauhoittaa ihoa, sillä (epäpuhtauksien aikaansaamia ihotulehduksia lukuunottamatta) monella ihon ärsytys voi johtua nimenomaan ihon kuivuudesta. Hyaluronihapolla onkin myös itseasiassa jopa ihoa rauhoittavia ominaisuuksia.

Hyaluronihappo on suosittu ainesosa myös siksi, että se on todella hyvin siedetty ja sopii usein jopa herkällekin iholle. Tämä johtuu siitä, että sitä on ihmisen kehossa luonnostaan. Itseasiassa hyaluronihappo on sokeri!

Hyaluronihapon ongelmana on kuitenkin, että se on itsessään varsin kookas molekyyli eikä siksi kykene imeytymään iholle tehokkaasti.

Hyaluronihappoa on kuitenkin mahdollista pilkkoa pienemmänksi ja The Ordinary käyttääkin seerumissaan kolmea erikokoista hyaluronihappoa, joista yksi jää ihon pinnalle, toinen pääsee imeytymään vähän syvemmälle ja kolmas vieläkin vähän syvemmälle, jolloin kosteutus pääsee imeytymään iholle kattavammin.

Lue myös: Näin tunnistat ihotyyppisi

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Pienempi hyaluronihappomolekyyli imeytyy siis iholle paremmin, mutta sille on myös syynsä, miksei kaikissa tuotteissa haluta käyttää mahdollisimman pientä hyaluronihappoa.

Paitsi että joissakin tapauksissa lopputuloksen kannalta voi olla tärkeämpää, että nimenomaan ihon pinta saa kosteutta ja näyttää sen myötä täyteläisemmältä, voi pienimolekyylinen hyaluronihappo myös toimia tehokaana kuljettimena ja edistää muiden ainesosien imeytymistä iholle.

Monien ainesosien kohdalla tämä voi olla hyvä asia, mutta joidenkin ainesosien liian tehokas imeytyminen voi puolestaan saada aikaan ihoärsytystä.

Lue myös: Suosikkituote – Holika Holika 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid -hoitoneste

 the ordinary hyaluronihappo kokemuksia Ostolakossa blogi virve vee

Jos iho on rasvainen, voi yksi hyaluronihapon muoto riittää hyvin, mutta mitä kuivempi iho on, sitä enemmän sille on hyötyä tuotteesta, joka sisältää hyaluronihappoa useammassa muodossa.

Pelkkää tuoteen ainesosaluetteloa katsomalla ei kuitenkaan voi tietää, minkä kokoista hyaluronihappoa tuotteessa on käytetty, sillä ne voivat kaikki olla tuotteessa saman nimen alla.

Aivan kuten hiekka voi tarkoittaa hienojakoista, kaikkialle hiipivää Saharan autiomaan hiekkaa tai varsin kookkaita rakeita, voi hyaluronihappokin olla ainesosaluettelon perusteella ihan minkä kokoista tahansa.

 the ordinary hyaluronihappo kokemuksia Ostolakossa blogi virve vee

Hyaluronihappo toimii loistavasti hyvinkin pieninä pitoisuuksina, eli jopa alle yhden prosentin pitoisuudet voivat kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Tämän vuoksi ei kannata huolestua, jos sitä ei heti bongaa tuotteen ainesosaluettelon etujoukoista.

Hyaluronihapon voi löytää ainesosaluettelosta tavallisesti nimellä Sodium Hyaluronate tai varsinasessa ja hintavammassa muodossaan nimellä Hyaluronic Acid. 

Koska hyaluronihappo toimii iholla magneetin lailla sitoen kosteutta itseensä, tykkään itse suihkuttaa kasvoilleni sen jälkeen kosteuttavaa kasvosuihketta, jotta hyalurinohapolla on varmasti jotain, mitä iholle kiinnittää.

Jos ilma on hyvin kuiva, voi hyaluronihappo nimittäin jopa kääntyä ihoa vastaan imemällä kosteutta iholta. Tämä on hyvä muistaa erityisesti talvella, jolloin lämmitys voi kuivattaa sisäilmaa.

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Jos iholleen kaipaa tehokasta kosteuttajaa, joka sisältää hyaluronihappoa, löytyy sellaisia monesta eri hintaluokasta ja vaikka kuinka monelta eri tuotemerkiltä.

Mikäli haussa on laadukas tuote, joka tekee homman loistavasti, mutta ei maksa omaisuuksia, on tämä The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 -seerumi mitä loistavin tuote.

Siinä on varsin täyteläinen koostumus, joka tuntuu iholla suorastaan ravitsevalta, mutta imeytyy iholle silti hyvin eikä jätä iholle liiemmin klähmää – varsinkaan, kun päälle suihkauttaa kosteuttavaa kasvosuihketta ja levittää vielä kosteusvoidetta. Tämä sopii siis loistavasti niin yölliseen ihonhoitoon kuin päivällä meikin allekin.

Seerumi on loistava tuote, sillä kaikkien ihotyyppien lisäksi se sopii kaiken ikäisille sukupuoleen katsomatta.

Nuoremmalla iholla se ylläpitää ihon kosteustasapainoa ja heleyttä ja ikääntyvällä tekee sitä samaa, mutta lisää samalla myös iän myötä veltostuneen ihon menettämää täyteläisyyttä.

Ikääntymisen myötä ihon kyky pidättää kosteutta nimittäin nimenomaan heikkenee, mikä on yksi osatekijä siihen että ihon täyteläisyys ja elinvoimaisuus vähenee.

Oli kyse sitten 15-, 55- tai 105-vuotiaasta, voi tätä seerumia käyttää jokainen. Minusta parhaita juttuja on myös se, ettei 30 seerumilla ole hintaa edes kymmentä euroa!

*The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 -seerumi löytyy myynnistä Elevenin verkkokaupasta täältä.

Jos hyaluronihappopelinsä haluaa vetää oikein kovalle tasolle, suosittelen tutustumaan The Ordinaryn hieman hinnakkaampaan isosiskomerkkiin NIODiin, jonka Multi-Molecular Hyaluronic Complex -tehotiiviste sisältää huikeaa 15 erilaista hyaluronihapon muotoa. *Myös NIOD-tuotteita myydään Elevenillä täällä.

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Onko hyaluronihappo teidän suosikkiainesosia?

38 kommenttia artikkeliin ”The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 -seerumi tehokosteuttaa hyaluronihapolla”

 1. Minulta jäi käyttämättä. Tosi paksua geeliä, ja tuntui kuin olisi ollut liimaa kasvoilla.

  • Minäkin huomaan kevyesti tahmean tunteen heti seerumin levityksen jälkeen, mutta minulla tunne katoaa kasvosuihkeen ja kosteusvoiteen jälkeen. 🙂 Kannattaa kokeilla samaa kikkaa kuin kangasnaamioiden jättämän tahmeuden kanssa, eli suihkuttaa kasvosuihketta ja taputella ihoa hellästi, jos tuntuu liian tahmealta. Minulla ei tunnu tahmealta tuotteen imeytymisen jälkeen, mutta minulla tosin on kuivuuten taipuvainen iho, joten siksi tuotteen täyteläinen koostumus on ollut omalla ihollani hyvä. Olen käyttänyt tätä nyt myös näillä hellesäillä ongelmitta aamuin illoin ja päällä sitten vaan suihkeen lisäksi ohuempaa kosteusemulsiota. 🙂

 2. Oletko muuten ollut tietoinen Ordinaryn perustajan viimeaikaisista sekoiluista? Itsellä vähän meni maku kyseiseen merkkiin niistä luettuani. Tyyppi on mm. irtisanonut porukkaa ihan vaan, koska heillä on ollut eriäviä mielipiteitä hänen kanssaan, otti Ordinaryn instagram-tilin ”omaan käyttöönsä” ja laittoi siellä mitä omituisimpia päivityksiä ja haastoi riitaa ja haukkui kommentoijia/asiakkaita. Jäi todella omituinen kuva ainakin itselleni tästä tyypistä ja hänen käytöksensä takia en aio enää kyseisen merkin tuotteita ostaa.

  • Joo, olen seuraillut herran puuhia, mutta koska kyseessä on niin iso merkki, joka työllistää valtavan määrän ihmisiä, en ole antanut yksittäisen ihmisen selvästi häiriintyneen käytöksen vaikuttaa omaan tuotteiden käyttööni. Toivon, että joku saa herran kuriin, mutta koska herran aika vaikuttaa tosiaan menevän lähinnä törttöilyyn yrityksen pyörittämisen sijaan ja merkin muut työntekijät tekevät selvästi hyvää työtä, käytän sen tuotteita mielelläni. 🙂

 3. Mullakaan tämä ei tuntunut tehoavan lähelläkään niin hyvin kuin Novexpertin versio. Siirrynkin siihen takaisin jahka tuo Ordinaryn loppuu. Mutta hyaluronihappo on kyllä tuulut jäädäkseen omaan ihonhoitoon 🙂

 4. Terve Virve,

  On ollut jännittävä seurata pidempään jatkunutta hyaluronihappohehkutusta ja sitä, miten tavattoman monesta tuotteesta ko. ainetta nykyisin löytyy. Omaksi harmikseni olen joutunut tosin toteamaan, ettemme ole match made in heaven. Hyaluronihappo turvottaa vähäisimmässäkin määrin (esim. kasvovesi) ja saa mm. ilmeen näyttämään väsyneeltä, kun silmät ovat ylä- ja alapuolelta turvoksissa. Miksihän iho ei pysty hyödyntämään kosteuttavaa efektiä ilman, että neste kertyy jopa koko päivän kestäväksi pussukaksi silmiin? Osaatko arvella syytä? Kovasti nimittäin haluaisin pitää hyaluronihappovalmisteista, mutten haluaisi näyttää suolapussin syöneeltä mosterilta.

  Täytynee tosin mainita, että ihon pintakuivuuden välttelyyn korealainen ihonpuhdistusmekanismi on toiminut käsittämättömän loisavasti. Kiitos vinkeistä ja ohjeistuksesta kuuluu sinulle ja blogillesi!

  • Onpa mielenkiintoista, en ole itse aiemmin kuullut moisesta. Olisi mielenkiintoista kuulla tarkemmin, millaisia tuotteita olet kokeillut ja mihin tuotteisiin niitä yhdistellyt. 🙂

  • Mulla valitettavasti ihan sama homma! Aloin reilu vuosi sitten käyttää hyauluronihapposeerumia ja levittelin sitä huoletta myös silmänympäryksille (kuten levitän kaikkia voiteita ja seerumeita). Talvella olin oikein tyytyväinen; ensimmäistä kertaa talvella silmänympärysiho ei kuivunut atooppiseksi ja hilseileväksi. Keväällä aloin kuitenkin kiinnittää huomiota siihen, että minulle oli tullut silmäpussit. Nyt kesän aikana en ole käyttänyt hyauluronihappoa ja silmäpussit ovat pienentyneet selvästi, joten olen päätellyt syy-seuraussuhteen. Jatkossa en siis silmänympärysiholle uskalla laittaa, mikä on harmi, kun piti kuitenkin muutoin ihon hyvässä kunnossa.

 5. Hellevinkkipostauksen innoittamana tsekkasin lähimarketin (ei ketjuliike) kasvosuihketarjontaa ja nappasin edullisen (4,95!!) Evree-merkin ruususuihkeen kokeiluun. Merkki oli minulle ihan tuntematon, mutta vaikutti tosi mielenkiintoiselta! Siinäkin on tuota happoa ja muutenkin sisältö miellyttää, suihke tuntuu hyvältä, kosteuttavalta ja virkistävältä 🙂 Onko tuttu? Pakko katsastaa merkin muitakin tuotteita.

  https://evree.eu/en/product/facial-toner-rose/

  • Hei Imida! Kertoisitko, mistä kaupasta löysit tuon ruususuihkeen, se kuulostaa hyvältä!

  • Löysin sen paikallisesta Megamarketista. Yritin etsiä muita jälleenmyyjiä tuotteelle, mutta en löytänyt. Merkin maahantuojana on Valkoinen Risti, ehkä sieltä voisi kysellä? Valitettavasti en osaa auttaa enempää (ellen voi ostaa täältä ja postittaa :D), toivottavasti löytyy! On hyvä tuote.

  • Täytyy kyllä jo itsekin selvitellä, mistä saan täällä Ruotsissa noita kokeiluun! Kiitos vinkistä! 🙂

  • Suurkiitokset, Imida! Kyselin Valkoiselta Ristiltä jällenmyyjistä. Helsingissä suihketta myy Puotinharjun Minihinta, eikä mikään kauppaketju vielä ole ottanut sarjaa valikoimaan. Syksyllä se on kuulemma esittelyssä I love me -messuilla.

   Nyt Puotinharjuun shoppailemaan!

 6. Mua ei tàmà vakuuttanut, en huomannut oikeastaan mitààn eroa kàytinkò vai en, mulla on pintakuiva iho. Ehkà pitàisi kokeilla sità Niodia. Tosi hyvà hyaluronihappo buusteri on Paula’s choicella, heti tulee sileà ja tàytelàinen iho, se vaan on sen verran kallis ettei raaski jatkuvasti kàyttàà.

 7. Niin mullakin tuntui aluksi geelimäiseltä, mutta tunne hävisi useampien käyttökertojen jälkeen ja jatkossa iho tuntui luonnollisen kostealta. Oheisella tuotteella on selkeä tuoteseloste.

 8. Täällä yksi hyaluronihappoon ihastunut! Oma luottotuotteeni, Evolven hyaluronihapposeerumi, on tehnyt suorastaan taikoja naamalleni. Poskissa ja otsassa oli kesät talvet kuivia länttejä, joihin ei auttanut niin mikään, ja nyt ovat poissa. Käsittämätöntä. Kosmetologini huomasi eron ihossani jo muutaman viikon käytön jälkeen. Rakastan testailla uusia tuotteita, mutta tästä en enää uskalla luopua 😀

 9. Juuri viimeviikolla pistin elevenille tilauksen, kun kuulin The Ordinaryn kuuluvan valikoimaan! Myös mini foreo lähti testiin sekä pari muuta aletuotetta!:-)

  • Toivottavasti tykkäät tuotteista ja toivottavasti varsinkin FOREO osoittautuu mieluisaksi! 🙂

 10. Mun suosikki hyaluronihappotuote on japanilainen Hada Labo Gokujyun Premium Lotion-kasvovesi/hoitoneste, jossa on viittä erikokoista hyaluronihappoa, ja lisäksi mm. ureaa, tää on todellinen kosteuspommi, etenkin kun paritan sen aina vetisemmän, fermenttejä ja keramidia sisältävän Kikumasamune High Moist Lotionin kanssa. Ja toki sit päälle vielä essencet ynnä muut. The ordinaryn tuotteista tykkään kovasti, tota HA+B5 en oo kokeillu, mutta monta muuta löytyy mun rutiinista, koen saavani rahoilleni hyvin vastinetta ja tehokkaita tuotteita. Välillä vaan vähän hirvittää, kun ihonhoitoon tarkemmin perehtymättömät innostuvat TO:n tuotteista, ja pistävät tilaukseen samantien kaikki mahdolliset erilaiset hapot, vahvimmat vitamiinit ja retinolit, sitten vaan kaikki naamaan kerralla ja ihmetellään kun iho reagoi O_o Eli musta tää on sarja, joka tosiaan sopii parhaiten ”kokeneemmalle” kosmekäyttäjälle, toki tässäkin on tuotteita, kuten juuri tuo hyaluronihappo, joka sopii ihan kaikille 🙂

  • Minäkin rakastan Hada Labon hoitovesiä! Postaus ollu suunnitteilla jo puoli vuotta, jos nyt vaikka vihdoin toteuttaisin… 😀

   Tuo on totta, että moni tosiaan voi innostua noiden käytöstä ja yhdistelystä vähän liikaakin ja tekee sitten jo iholleen enemmän hallaa kuin hyötyä. :/

 11. Moi!! Mulla on nyt ollut 3kk käytössä Holika Holikan 3 seconds starter ja on mun ensimmäinen tuttavuus näissä aineissa ja oon tykännyt kovasti ja tosiaan hinta aivan erinomainen! ! Oletko itse kyseistä käyttänyt? Ja jos niin osaatko verrata? Ajattelin josko kokeilisin joskus muuta tuotetta. En kuitenkaan halua kovin kalliita ostaa.

  • Minulla ei ole itselläni ollut tuota paljon kehuttua sinistä hyaluronihappoversiota, mutta tässä linkki pari vuotta vanhaan postaukseen siitä keltaisesta: https://blogit.terve.fi/ostolakossa/yksi-uusi-lisaaskel-ihonhoitoon-starter-hoitoneste-ja-seerumi/

   Tuo sininen startteri on todella suosittu ja myy ihan hulluna meillä töissä, joten on tehnyt mieli itsekin kokeilla. 🙂

   Tuo Holika Holikan starter on hoitoneste (tai jopa oikeasti ennen sitä käytettävä lisätuote), joten siinä on ohuempi koostumus. Tämä The Ordinaryn tuote on enemmän seerumi ja tarkoitettu mielellään käytettäväksi hoitonesteen päällä. 🙂

 12. Ok, kiitosta infosta!! On tosi kiva kun oikeasti jaksat aina vastailla kysymyksiin☺

  • NIOD on ollut elevenin valikoimassa jo pidemmän aikaa jos sitä tarkoitat? 🙂

 13. Moikka, suurkiitokset mielenkiintoisista ja maallikollekin hyvin ymmärrettävistä postauksista!
  Sinun matkassasi olen löytänyt ihonhoidon aivan uudella tavalla. Aiemmin rasvasin kasvot pesun jälkeen perusvoiteella ja se oli siinä. Nyt ihonhoitorutiinini on hiljakseen laajentunut ja iho näyttää, sekä tuntuu huomattavasti paremmalta 🙂

  Löysin blogisi kautta Lumenen Valo Glow Boost Kirkastavan & Silottavan Hyaluronitiivisteen, jota olen käyttänyt kasvoveden päällä ennen seerumia. Nyt kosteuttava seerumi on loppumassa ja pohdin tilatako tämä The Ordinaryn hyaluronihapposeerumi sen jatkajaksi. Onko kahdesta hyaluronihappoa sisältävästä tuoteesta hyötyä päällekkäin käytettynä?

 14. Hei Virve! Voiko tässä hyarulonic acidissa olla jotain ihoa tukkivaa ainesosaa? Mulla oli iho ihan yllättävän hyvässä kunnossa ennen tän tuotteen aloittamista, mutta tämän käytön jälkeen iho alkoi taas pukkaamaan näppyjä sinne, tänne ja tuonne. Onko tää vaan joku typerä yhteensattuma vai voiko nämä liittyä toisiinsa? Itsellä helposti tukkeutuva sekaiho.

  • En tiedä pitääkö paikkansa mutta tämän tuotteet PH on todella emäksinen (6,5-7), sitten sanotaan että B5 vitamiini on ihoa tukkiva. Minua itsekkin nyt hieman pelottaa, tämä tuote jättää myös ihon todella ärtyneeksi.

 15. Hyarylonics marine joka on koostumukseltaan kuin vettä oli loistavaa! Kosteutti ja teki ihosta hyvänäköisen. Pullo loppui ja ostin sitten tämä täyteläisempi (nyt talveksi), eli Hyarylonics 2%, B5. Olen hämmentynyt…
  Geelimäinen tuote on hyvin tahmainen, kun sitä laittaa ihoon niin se vain häviää ja jättää todella kuivaksi. Tämä ei kosteuta ollenkaan. Miten on mahdollista, iho jopa jää hyvin ärtyneeksi? En tykkää yhtään, tästä tuotteesta.

  Se vesimäinen (Marine) h.happo taas kosteutti ja teki naamasta kivan näköinen.

  • Laitathan tämän päälle heti kosteusvoiteen? Silloin ei pitäisi tuntua, että tuote häviää ja iho jää kuivaksi.

   Kiva kuitenkin, että toinen tuote toimii hyvin! 🙂

Kommentointi on suljettu.