Kosmetiikkashoppailu Tukholmassa – kulje tämä reitti!

Minulta kysellään aina välillä vinkkejä Tukholman parhaista shoppailupaikoista kosmetiikkafriikin näkökulmasta. Päätinkin laatia minusta optimaalisen shoppailukierroksen, jonka reittiä seuraamalla jokainen kosmetiikasta kiinnostunut voi ottaa parhaalla tavalla irti kaiken Tukholman keskustan tarjonnasta.

tukholma-kosmetiikka-shoppailu

1. Åhlens City -tavaratalo

Åhlensin tavaratalo Tukholman sydämessä on minusta paras paikka aloittaa shoppailu. Tavaratalon katutasosta löytyy monipuolinen valikoima selektiivisen kosmetiikan merkkejä, jotka ovat lähes kaikki tuttuja myös Suomalaisille. Tavaratalon alakerrassa on laaja päivittäis- ja semiselektiivisen kosmetiikan tarjonta, johon mahtuu mm. iso NYX-osasto ja Ciatén tuotteet.

tukholma-kosmetiikka-1

2. Hennes & Mauritz

Tukholmassa on Henkkamaukkoja jokaisella nurkalla ja suosittelen kurkistamaan edes yhteen niistä, sillä niiden kosmetiikkatarjonta voi yllättä (aivan kuten Cubuksen ja Lindexinkin). Niissä ei nimittäin myydä vain heidän omia merkkejään vaan myös runsaasti muita edullisempia kosmetiikkamerkkejä mukaanlukien esimerkiksi NYX. Olenpa bongannut myynnistä jopa Foreon Play-ihonpuhdistuslaitteetkin!

3. Kicks

Tukholmasta löytyy paljon Kicksin myymälöitä, joiden tarjontaan kuuluu merkkejä vaihtelevasti ja tämä Sergels Torgin myymälä myy myös Urban Decayn Smashboxin tuotteita. Molemmat merkit ovat toki tuttuja jo suomalaisillekin, joten ihan hirveän jänniä löytöjä Kickseistäkään ei pääse tekemään.

4. Gallerian ostoskeskus

Gallerian ostoskeskuksessa ei varsinaisesti ole tarjolla mitään erityistä kosmetiikkaa, mutta se kannattaa silti tarkistaa jos shoppailu kiinnostaa. Ostoskeskuksessa on tarjolla lähinnä vaatekauppoja ja sen perältä löytyy esimerkiksi Hollisterin ja River Islandin myymälät. Ostoskeskuksen vierestä löytyy puolestaan Victoria’s Secret.

5. NK-tavaratalo

NK-tavaratalo kokoaa yhteen selektiiviset kosmetiikkamerkit. Tavaratalon katutasossa olevalta kosmetiikkaosastolta löytyy esimerkiksi tunnettujen, Suomessakin myynnissä olevien kosmetiikkamerkkien lisäksi mm. Byredon tuoksut, Laura Mercier ja By Terry.

6. MOOD Stockholm

MOOD Stockholm on pääsääntöisesti arvokkaampiin merkkeihin keskittynyt ostoskeskus, jonka myymälöiden joukosta löytyy myös jotain kosmetiikasta kiinnostuneille. Ostoskeskuksesta lötyy paitsi Ritualsin ja Kicksin myymälät myös yhden Ruotsin suurimmista kosmetiikan verkkokaupoista Lykon myymälä. Lyko on keskittynyt erityisesti hiustuotteisiin, mutta heidän myymälöistään löytyy myös mm. Revlonin tuotteita.

sephora-stockholm-biblioteksgatan-1

7. Sephora

Kukaan kosmetiikkafriikki ei taatusti halua matkustaa Tukholmaan käymättä Sephorassa. Biblioteksgatanin Sephorasta löytyy mm. Benefitin, Too Facedin, Lipstick Queenin ja Kat Von D:n tuotteita sekä tietysti Sephoran oma tuotemerkki. Sephorassa on myös jonkun verran korealaisen Tony Molyn tuotteita sekä viimeisimpänä uutuutena pari (ihan oikeastikin vain pari) Beccan tuotetta. Sephoraa lähes vastapäätä kadun toisella puolella on myös Face Stockholmin myymälä ja pari kauppaa eteenpäin löytyy Urban Outfitters, jonka pieniltä kosmetiikkahyllyiltä voi myös tehdä kivoja löytöjä.

mac-pro-stockholm-biblioteksgatan-1

8. MAC Pro

Sephoran kanssa saman kadun varteen on ilmestynyt vähän aikaa sitten MAC Pro -myymälä, jonka laajasta valikoimasta löytyvät myös erityisesti ammattilaisille tarkoitetut MAC Pro -tuotteet. Tästä aiemmasta postauksesta löytyy hieman lisää juttua kyseisestä myymälästä.

9. &Other Stories

Henkkamaukan omistama &Other Stories myy hieman erityyppisiä vaatteita kuin isäntänsä ja sen lisäksi myymälästä löytyy brändin oma kosmetiikkamerkki sekä muutamia muiden merkkien hittituotteita. Minusta merkillä on kiinnostavia tuotteita, joihin kannattaa tutustua ja merkki onkin ilmeisesti avaamassa Suomeen Galleria Esplanadille tulevana keväänä oman myymälänsä. Aiempi postaukseni brändistä löytyy täältä.

eleven-stureplan-1

10. eleven ja Rituals

Stureplanilla sijaitsevan Sturegallerian ostoskekuksesta löytyy vieri vierestä elevenin ja Ritualsin myymälät. Kumpikaan näistä ei ole kovin iso eikä elevenin myymälä tarjoa mitään laajaa tuotevalikoimaa vaan se on tehty lähinnä palvelemaan tuon alueen pääasiakasryhmää, joka arvostaa selektiivistä kosmetiikkaa. Myymälästä löytyy kuitenkin mm. Peter Thomas Rothin, Pixin ja the Balmin tuotteita.

eleven-stureplan-1-1

Jos aikaa on rajoitetummin tai shoppailuseurana ovat mies ja lapset, joilla ei riitä kiinnostusta pitkin kosmetiikkakuppoja kiertelyyn suosittelen tekemään täsmäiskun Sephoraan, sillä sieltä löytyy monipuolisin valikoima tuotteita, joita ei Suomesta saa.

Onko teillä jotain erityisiä vinkkejä Tukholman kosmetiikkashoppailuun?

8 kommenttia artikkeliin ”Kosmetiikkashoppailu Tukholmassa – kulje tämä reitti!”

  1. Voi että! Juuri tälaista postausta etsin loppukesästä ennen Tukholman risteilyä, mutta tallennan kyllä tämän jatkoa ajatellen ja vaikka kavereille vinkattavaksi 🙂 Kiitos! :3

  2. Kiko Milanon myymälä Mall of Scandinaviassa on myösjotain mitä ei Suomesta löydä. Hyvälaatuista ja kohtuu hintaista

  3. Pienet mutta ihanat liikkeet Cow Parfumerie ja lähes vastapäinen Byredo (Mäster Samuelsgatanilla). Ihania tuoksuja, loistava valikoima pienestä koosta huolimatta ja mahtava palvelu. Ensimmäisessä myös jonkin verran kosmetiikkaa (ainakin Laura Mercier löytyy).

  4. Löytyykö luonnonkosmetiikan mekkaa? Olen yrittänyt etsiä myymälää jossa olisi parhaimmat merkit edustettuna esim May Lindstrom, Kypris jne.

    • Minulle ei oikein tule mieleen mitään erityistä paikkaa. Åhlensin alakerrassa on melko hyvä tarjonta, mutta ruotsalaiset eivät ole minusta samalla lailla kiinnostuneita luonnonkosmetiikasta kuin suomalaiset.

Kommentointi on suljettu.