Tällainen on päivittäinen ihonhoitorutiinini

Minulta on pyydelty paljon postausta, jossa summaisin omaa päivittäistä ihonhoitorutiiniani ja millä tuotteilla sen tällä hetkellä toteutan. Rakastan jutella ihonhoidosta, joten postaustoive ampaisi heti toteutukseen. Tämä postaus siis summaa tyypillisen päivittäisen ihonhoitorutiinini tavallisena päivänä ja lisäsin siihen myös linkit siinä esiintyviä tuotteita käsitteleviin aiempiin postauksiini siltä varalta, että joku kiinnostuu tuotteista enemmänkin.

Olen alkanut kaksoispuhdistaa ihoani myös aamuisin, sillä käytän kasvoillani iltaisin useita tuotteita ja tuntuu mukavalta saada aloittaa aamu täysin puhdistetulla iholla. Ottaen huomioon, että iholla on paitsi erilaisia hoitotuotteita, myös yön aikana sille erittynyttä liiallista talia, hikeä, kuollutta ihosolukkoa sekä erilaisia kuona-aineita, tuntuu kaksoispuhdistus suorastaan välttämättömyydeltä kaiken ylimääräisen poistamiseksi ja ihonhoitotuotteiden hyvän imeytymisen takaamiseksi.

Ostolakossa Virve Vee ihonhoitorutiini

Usein käytössä on kevyt puhdistusöljy kuten esimerkiksi The Face Shop Rice Water Bright Light Cleansing Oil . Viimeistelen ihonpuhdistuksen tavallisesti aamuisin puhdistusgeelin korvaavalla misellivedellä ja tällä hetkellä minulla on kokeilussa supersuosittu Bioderma Sensibio H2O Make-Up Removing Micelle Solution -misellivesi, joka ajaa kiireisinä aamuina myös kasvoveden virkaa tasoittamalla ihon pH-arvon vesipesun jälkeen.

Ostolakossa Virve Vee ihonhoitorutiini

Kerrostan iholleni mielelläni ohuita kosteutustuotteita ja olen vihdoin löytänyt Holika Holika 3 Second Starter Vita Complex– nesteen ilon, vaikka alunperin koinkin sen hieman turhaksi tuotteeksi. Pidän tätä tuotetta kylppärissä ja se tuo iholleni välitöntä kosteutusta puhdistuksen jälkeen. Myönnän kuitenkin, että voisin ihan hyvin olla ilman tätä tuotetta ja käytän sitä lähinnä siksi, että minulla nyt sattuu olemaan se ja siitä on kyllä välitöntä hyötyä iholleni.

Tässä vaiheessa siirryn meikkipöytäni ääreen, jonka luona muut ihonhoitotuotteeni odottavat. Ohuet hoitonesteet ja seerumit ovat nykyään ihonhoitoni kulmakiviä, sillä niiden avulla ihosta saa helposti täyteläisen kosteutetun ja heleän näköisen ilman raskaita ja rasvaisia tuotteita.

Ostolakossa Virve Vee ihonhoitorutiini

Aloitan levittämällä iholleni hoitonesteen, joka on tällä hetkellä kulttituotteen maineessa oleva MISSHA Time Revolution The First Treatment Essence Intensive Moisthoitoneste. Tämän päällä käytän vielä ihoa kirkastavaa COSRX Galactomyces 95 Whitening Power Essence -hoitonestettä, ihosta ihanan täyteläisen tekevää ja ihoa uudistavaa COSRX Snail 96 Mucin Power Essence -hoitonestettä sekä ihoa kosteuttavaa seerumia, joka on tällä hetkellä tavallisesti The SAEM Power Ampoule Hydra Hyaluronic Acid-5 -seerumi. Silmänympäryksille levitän The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCGseerumia.

Ostolakossa Virve Vee ihonhoitorutiini

Ohuiden hoitonesteiden ja kosteutta iholle lukitsevan seerumin jälkeen suihkutan kasvoilleni usein kosteuttavaa hoitosuihketta ja tällä hetkellä se on tavallisesti ollut uusi suosikkini ACO Rescue Mist. Tämän jälkeen levitän iholle kevyttä, mutta tehokkaasti kosteuttavaa Etude House Moistfull Collagen Emulsion -kosteusemulsiota, silmänympäryksille niitä kosteuttavaa voidetta, joka on tällä hetkellä Mizon Snail Repair Eye Cream ja lopuksi vielä aurinkovoidetta, joka juuri nyt on The Body Shop Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50 PA++++ -aurinkosuojatuote.

Ostolakossa Virve Vee ihonhoitorutiini

Ihollani on tässä vaiheessa runsaasti sitä kosteuttavia tuotteita, joiden ansiosta se on ihanan pehmeä, täyteläisen kosteutettu ja heleä, mutta ei yhtään liian rasvainen, minkä ansiosta meikkituotteet levittyvät sille vaivatta ja meikki pysyy iholla kauniina läpi päivän ongelmitta. Käytän päivän aikana ihollani useaan otteeseen vielä kosteuttavaa kasvosuihketta, jotta iho pysyy kosteutettuna.

Aamun saldo onkin hurjat 12 ihonhoitotuotetta!

Ostolakossa Virve Vee ihonhoitorutiini

Iltaisin aloitan kaksoispuhdistukseni puhdistusöljyllä ellen sitten ole käyttänyt erityisen kestävää ripsiväriä, joka vaatii erillistä poistoainetta. Tällä hetkellä minulla on käytössä The Body Shopilta kokeiluun saamanii Camomille Silky Cleansing Oil, jonka täyteläisestä koostumuksesta olen pitänyt kovasti. Käytän öljyn kanssa konjacsientä, joka auttaa tekemään jokaisesta ihonpuhdistustuotteesta entistä paremman.

Ostolakossa Virve Vee ihonhoitorutiini

Ihonpuhdistuksen kakkosvaiheessa kokeilussa on puolestaan nyt ollut toista viikkoa paljon kehuja saanut Caolion 02 Sparkling Blackhead Soap, jonka hellävarainen koostumus on tuntunut todella miellyttävältä eikä se ole kuivattanut ihoani tippaakaan. Kakkosvaiheen putsarin kanssa kanssa käytän aina apuna FOREO LUNA -ihonpuhdistuslaitetta, joka tehostaa ihonpuhdistusta hellävaraisesti. Viimeistelen iltaisin ihonpuhdistukseni tavallisesti vielä samalla misellivedellä, jota olen aamullakin käyttänyt. Tavallisesti taputtelen iholleni vielä Klairs Supple Preparation Facial Toner -kasvovettä, joka tuo lisää kosteutusta.

Kun iho on puhdistettu huolella, voin jälleen alkaa kerrostaa sille sitä hoitavia tuotteita.

Ostolakossa Virve Vee ihonhoitorutiini

Aloitan ihon kosteutuksen iltaisin samalla MISSHA Time Revolution The First Treatment Essence Intensive Moisthoitonestettä kuin aamullakin ja käytän sen päällä sama ihoa kirkastavaa COSRX Galactomyces 95 Whitening Power Essence -hoitonestettä ja ihoa uudistavaa COSRX Snail 96 Mucin Power Essence -hoitonestettä kuin aamuisinkin.

Ostolakossa Virve Vee ihonhoitorutiini

Tässä vaiheessa asetan iholleni lähes joka ilta kangasnaamion, jonka vaikutusta sen alla käytetyt ohuet hoitonesteet tehostavat. Annan kangasnaamion vaikuttaa ihollani puolisen tuntia, minkä jälkeen taputtelen loput sen sisältämästä seerumista iholleni. Tavallisesti levitän sen jälkeen iholleni vielä hieman täyteläisempää seerumia, joka on viime aikoina usein ollut Klairs Freshly Juiced Vitamin C Serum

Ostolakossa Virve Vee ihonhoitorutiini

Silmänympärykseni saavat lisää hoitoa The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCGsilmänympärysseerumista, jonka jälkeen hemmottelen niitä iki-ihanalla Louis Widmer Eye Contour Cream -silmänympärysvoiteella, joka on kuivien silmänympärysten sankari.  Kasvoille levitän vielä yövoidetta, joka on viime aikoina ollut tavallisesti Lumene Valo Overnight Bright Heleyttävä & Uudistava Yövoide. Lopuksi levitän vielä kaulan iholle peruskosteuttavaa voidetta, jonka virkaa ajaa tällä hetkellä Lumene Klassikko Hoitava Päivävoide. Huulille sipaisen vielä huulivoidetta, joka on tällä hetkellä viimeisiään vetelevä Laneige Lip Sleeping Mask, johon olen aivan hulluna.

Ostolakossa Virve Vee ihonhoitorutiini

Tavallisena iltana voin siis käyttää ihonhoidossani 14 erilaista hoitotuotetta.

Käyttämieni hoitotuotteiden määrä voi tuntua suurelta, mutta ihoni voi niiden ansiosta loistavasti. Ohuet hoitonesteet pitävät sen paremmin kosteutettuina kuin koskaan ja kohdistavat tehonsa juuri oikeisiin juttuihin. Ohuen koostumuksensa ansiosta niiden pienet partikkelit pääsevät myös imeytymään iholle tehokkaasti. Ihonhoitorutiinini voi vaihdella niinä iltoina, kun kuorin kasvojeni ihoa tai käytän mustapäiden hoitoon tarkoitettuja tehotuotteita, mutta tyypillisimmillään se näyttää tällä hetkellä tällaiselta.

Ostolakossa Soul Etelä-Korea

Suomalaiseen mentaliteettiin tällainen ihonhoitotuotteiden kerrostaminen ja yhdistäminen ei tietenkään sovi, sillä meillä uskotaan perinteisesti, että iho voi parhaiten, kun sen antaa olla mahdollisimman rauhassa. Minä taas uskon siihen, että esimerkiksi juuri korealaisilla naisilla on vanhoinakin kaunis iho, sillä siitä on pidetty huolta. Pärjäisinkö vähemmällä? No tottakai pärjäisin, mutta tykkään hoitaa ihoani ja ihonhoitorutiinini saa ihoni voimaan hyvin.

(Aiheesta voi lukea aiemman postaukseni täältä aiheella ”Kuinka montaa ihonhoitotuotetta on hyväksyttävää käyttää?”) 

Neutrogena Visibly Clear Pore & Shine In-Shower Mask

Koska ihonhoitotuotteita on rutiinissani useita, ei rutiinin yksittäisten osasten vaihtelu varsinaisesti haittaa. Jos tahdon keskittyä testaamaan jotain erityistä tuotetta, vähennän tavallisesti muiden tuotteiden määrää voidakseni saada yksittäisen tuotteen vaikutuksista parhaan kuvan, mutta saan kyllä tuotteesta tavallisesti hyvän kuvan muutenkin, sillä tiedän, millainen vaikutus sen hetkisellä ihonhoitorutiinilla on ihooni ja kuinka tuote kokonaistilanteeseen vaikuttaa.

(Aiheesta voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani, jonka aiheena oli ”Haittaako ihonhoitotuotteiden jatkuva vaihtelu?”)

Ostolakossa Virve Vee lukijamäärä

Vastauksena niille, jotka pyörittelevät silmiään todeten, että jestas, miten kroppaasi meneekään kemikaaleja sanoisin, että työkseen lääkkeitä kehittelevillä on varmasti paljon kommentoitavaa liittyen siihen, kuinka hankalaa ihon kautta onkaan saada imeytettyä tehoaineita verenkiertoon edes silloin, kun niin jopa tahtoo tapahtuvan.

Mitä nyt myös viimeaikaisia uutisia ja maailmanmenoa katselee, niin onnekkaita ovat ne, joiden kuolisyyksi tulee vain liiallisen kosmetiikasta nauttimisen yliannostus  (jostain syystä tosin koreastakaan ei ole tällaisia uutisia kuulunut). Itse uskon lisäksi, että syödyllä ravinnolla on tässä paljon suurempi merkitys, sillä se tosiaan menee kokonaisuudessaan suoraan kroppamme sisään, eli jos kehon kemikaalit huolestuttavat, kiinnittäisin siihen huomattavasti enemmän huomiota kuin kosmetiikkaan.

(Täältä löytyy kiinnistuneille aiempi postaukseni liittyen markkinoille tuotavien kosmetiikkatuotteiden turvallisuusraporttiin, joka on välttämätön olla olemassa.)

Sheet Happens Ostolakossa Aprilskin Mummy Mud Mask

Jos joku kauhistelee, kuinka kauan aikaa ihonhoitoon voi mennä, niin minä puolestani sanon, että nuo pienet (eivätkä loppujen lopuksi kuitenkaan niin pitkät) ihonhoitohetket ovat minulle rentoutumishetkiä, joiden aikana nollaan mieleni. Joku löytää arjestaan 10 minuuttia venyttelylle, minä löydän sen ihoni hoidolle. Kangasnaamiohetken aikana saatan rentoutua ja katsoa Netflixiä, mutta usein teen loppujen lopuksi silloin kuitenkin töitä. Ihonhoitotuotteita levittäessäni otan kuitenkin rennosti ja rauhallisesti yrittäen keskittyä hetkeen ja rauhoittamaan mieleni.

Ostolakossa Kolmoispuhdistus miten tehdään

Kuinka monta hoitotuotetta teidän ihonhoitorutiiniinne kuuluu aamuisin ja iltaisin?

48 kommenttia artikkeliin ”Tällainen on päivittäinen ihonhoitorutiinini”

    • Voin toki tehdä. Se on huomattavasti simppelimpi tosin eikä siinä ole kovin jänniä juttuja… 😀

  1. Aika mahtava kattaus! Ylpeänä voin sanoa viimeisen vuoden aikana oman ihonhoitoni parantuneen huomattavasti, mutta tähän on vielä aika paljon matkaa 😀
    Tästä on helppo poimia juttuja, joita voisin lisätä omaan rutiiniin niillä tuotteilla, joita kaapista jo löytyy. Huippu postaus!

  2. Tosi hyvä postaus! Olen itsekin innostunut lisäämään tuotteita ihonhoitorutiiniini varsinkin hoitonesteitä ja seerumeita sekä kangasnaamioita 🙂

    • Hoitonesteet, seerumit ja kangasnaamiot ovat kyllä mitä parhain tapa lisätä ihonhoitoon tehoja! Itse olin ennen jotenkin vain lykkinyt iholle täyteläisempiä voiteita tajuamatta, että nämä nestemäiset lisätuotteet ovat iholleni paljon parempi vaihtoehto. 🙂

  3. Minä ainakin esitin postaustoiveen ja tämä juttu oli ihan huippu! Sain monta vinkkiä omaankin ihonhoitoon ja en ole älynnyt että erilaisia essencejäkin voi laittaa useampaa peräkkäin. Sekaihon omaavana tämmöinen ohuiden kosteuttavien tuotteiden lisäily tuntuu varsin hyvältä, koska iho pysyy kosteuttetuna, mutta ei ala rasvoittumaan päivän mittaa. Tätä postausta luen varmaan vielä kertauksena uudestaankin! 🙂
    Eilen juuri pitkästä aikaa laitoin kangasnaamion ja suoraan puhtaalle iholle. Juuri kun kangas oli hyppysissä muistin kaikki antamasi hyvät ohjeet! 😀 Ehkä ensi kerralla sitten paremmalla onnella.

    • Hei Virve! Kuuluuko noiden tuotteiden antaa välillä kuoivua vai voiko niitä kerrostaa märkänä? Voiko esim voiteen levittää kostean seerumin päälle?

    • Kiva kuulla minnis, että tämä antoi hyvän vastaukse postaustoiveeseen! Juurikin seka- ja rasvoittuvalla iholla tällaisten ohuiden, nestemäisten tuotteiden kerrostaminen on aivan loistava juttu. 🙂

      Kaisa, oma ihoni ei ehdi varsinaisesti kuivua nestemäisten hoitotuotteiden välissä, eli levittelen ne iholle melkolailla heti toistensa perään. Ainoastaan ennen voidemaisempia koostumuksia (päivävoide, yövoide, aurinkovoide) annan ihon pinnan hieman kuivua pahimmasta ”märkyydestä”, sillä muuten voidemaiset tuotteet eivät oikein levity sille ja liukuvat vain kostean ihon pinnalla. Tämä kuitenkin riippuu tuotteista ja aasialaisessa ihonhoidossa usein jopa suositellaan levittämään voide kostealle iholle, joten sanoisin, että riippuu ihan täysin siitä, miten hyvin tuote suostuu kostealle iholle levittymään. 🙂

  4. Oma ihonhoitorutiinini ei ole läheskään näin monivaiheinen, ja pakko sanoa, että toisinaan luistan siitä iltaisin ja/tai aamuisin. Kuitenkin pyrin ainakin laittamaan kasvovettä ja kosteusvoiteen, jos en muuta jaksa.

    Entiseen parannus on kuitenkin hurja: ihonhoitorutiinini oli ennen kahtakymmentä ikävuotta vain meikkien pesu tymäkällä puhdistusaineella ja tadaa: ei mitään sen jälkeen. Ei edes ennen meikkiä 😀

    • Kun perusasiat ovat kunnossa (puhdistus, kosteutus ja suojaus auringolta) niin sillä pääsee jo pitkälle! 🙂

  5. Tää ei liity mitenkään tähän postaukseen, mutta bongasin just Citymarketin esitteestä uuden L’oreal-mascaran nimeltään Paradise Extatic.. onhan tämä se hehkutettu Lash paradise, onhan???

    • Joo, on! Meidän markkinoilla tuolla nimellä. 🙂 Tulossa postaus pian!

      • Siis onko tuote oikeasti myös koostumukseltaan täysi sama kuin Lash Paradise? Miksi se tulee eri nimellä ja näöllä tänne meille?
        On muutenkin käsitttämätöntä miksei monia Lorealin parhaita tuotteita edes tuoda Suomeen, kuten Loreal Pro Glow Meikkivoidetta :/

        • Minulla on kotona myös eBaysta tilattu Lash Paradise, jota en ole vielä korkannut, mutta nyt kun noin epäilevän kysymyksen esitit, niin piti verrata INCI-listoja ja eivät ole yksi yhteen, vaikka toisiaan periaatteessa vastaavatkin. Täytyy korkata Lash Paradise viikonloppuna ja verrata! 😮

  6. Postaustoiveina esittelypostaukset mainitsemistasi COSRX Galactomyces 95 Whitening Power Essence sekä Mizon Snail Repair Eye Cream- tuotteista! 🙂

  7. Iiks, miten paljon tuotteita! Itsellä on käytössä vain Lumenen silmämeikkiputsari, Herbinan puhdistusvaahto sekä Erisanin (surkea) kasvovoide (heti kun loppuu kokeilen varmaan Herbinaa) jota siis levitän kaulalle, dekolteelle ja korvalehdille kasvojen lisäksi. Kerran viikossa vaivaudun käyttämään mutanaamiota ja iho voi yllättävänkin hyvin. 😉

  8. Minäkin toivoin tätä postausta, ja kiitän siitä kovasti! Oli mukava lukea mitä päivittäiseen rutiiniisi kuuluu. Ja sitä olen itsekin ajatellut, että ihonhoitoon käytetty aika on sitä omaa aikaa, jolloin voi rentoutua ja hemmotella sekä ihoaan että aisteja (tuoksut, tuotteiden tuntu, kauniit purkit jne.). Eräänlaista meditatiivista toimintaa, arjen hektisyydestä irroittautumista. Toisille sopii se venyttely ja toisille ihonhoito, eikä kannata kenenkään pyöritellä silmiään millekään. Ollaan onneks erilaisia kaikki. Mukavaa loppukesää Virve! 🙂

    • Totta, ihonhoitohetki on juuri tällainen rauhallinen oma hetki, joka tuo ihanaa rauhaa kiireiseen arkeen. 🙂

      Ihanaa loppukesää sinullekin! 🙂

  9. Ihana postaus! Kuinka paljon aikaa sinulla kuluu aamulla ja illalla tähän ihonhoitorutiiniisi? Olisi mielenkiintoista tietää.
    Itsellä aamuisin aina kiire, mutta iltaisin pyrin varaamaan vähän enemmän aikaa ihonhoitoon.

    • Olen TODELLA aamu-uninen, joten sängystä ylös nousemisesta ovesta ulos juoksemisen välissä on n. 40 minuuttia sisältäen ihonhoidon ja meikkauksen (syön aamiaisen vasta töissä). Sanoisin, että ihonpuhdistus ja hoitotuotteiden levitys vie aamulla reilut viisi minuuttia. Puhdistukseen menee pari minuuttia ja muut hoitotuotteet voi kerrostaa toistensa päälle lähes suoraan. Annan ainoastaan hoitonesteiden, seerumin ja kosteusemulsion välissä tuotteiden imeytyä hetken (meikkaan sillä aikaa tavallisesti silmäni) ja levitän aurinkosuojatuotteen sen jälkeen.

      Iltaisin puhdistan kasvot suihkun yhteydessä ja yritän käyttää itse ihonpuhdistukseen molemmissa vaiheissa minuutin. Sen jälkeen laitan kasvoille hoitonesteet ja seerumit parissa minuutissa ja annan kangasnaamion vaikuttaa puolisen tuntia muita hommia puuhaillessani. Tämän jälkeen menee sitten pari minuuttia, kun levitän kasvovoiteen ja silmänympärysvoiteen. 🙂

  10. Heh, pikkuisen olen eri koulukuntaa. Aamuinen ihonhoito nolla ja illalla käytössä joku Vichy 3-in-1 juttu suihkussa ja mahdollisesti Favoran jotain rasvaa sen jälkeen naamaan (löytyy toki muutama muukin kosmetiikka tuote, kun aina koitan tsempata, mutta nuo ovat säännöllisesti käyttämäni. Arkeeni ei kuulu meikki (ei ehti, ei jaksa) kuin satunnaisesti (harvemmin kuin kerran kahdessa viikossa) ja iho voi ihan hyvin näin (kiitän hyviä geenejä, ikää kun on melkein 40v., 70-vuotias äitinikin on samanlaisilla laiskoilla rutiineilla lähes rypytön).

    • Kivaa ja mielenkiintoista kuulla myös näistä täysin omasta rutiinistani poikkeavista rutiineista. Kiitos, että jaoit omasi. 🙂

  11. Kiinnostuin todella paljon tuosta The Body Shopin aurinkosuojasta! Käytätkö sitä ihan ympäri vuoden vai vain esim. kesällä? Onko liian myöhäistä 25 vuotiaana alkaa myös käyttämään tuota?

    • Yritän käyttää aurinkosuojaa ihollani ympäri vuoden. Ennen käytin kosteusvoiteita, joissa on aurinkosuoja, mutta nykyään olen aasialaisen ihonhoidon innostamana tajunnut, että voin valita iholleni juuri sellaisen kosteusvoiteen kuin haluan ja käyttää sen päälle sitten ohutta aurinkosuojatuotetta. 25-vuotaana on erinomainen hetki alkaa kiinnittää entistä parempaa huomiota ihon suojaamiseen ja ottaa aurinkosuojavoide käyttöön! 🙂

  12. Kuten joku toinenkin tuolla aiemmin kysyi, niin itseänikin kiinnostaa: saako/pitääkö mitkä tuotteet jäädä kosteaksi ennen seuraavan lisäämistä (kasvovesi kai ainakin?), minkä tuotteiden pitäisi kuivua iholle ennen seuraavaa? Pystyisikö asiaa jotenkin konkretisoimaan? Montako sekuntia kannattaa odottaa ennen kuin seerumin päälle lätkii hoitovoidetta? 😀

    Olet kyllä itselleni toiminut inspiraationa vaiheiden lisäämisessä. O:) 😀 väillä vähän hirvittää ajan- ja rahankäyttöni aiheen tiimoilta, mutta harrastusmielessä… 😀

    Sitä vaan jäin vielä miettimään, että kuinka vaikeasti ainesosat imeytyvät ihon kautta eteenpäin elimistössä (ajankohtaiset keskustelut luonnonkosmetiikka vs. kemikaalit))? Vrt. esim. ehkäisy- ja nikotiinilaastarit??

    • Oma ihoni ei tosiaan ehdi varsinaisesti kuivua nestemäisten hoitotuotteiden välissä, eli levittelen ne iholle melkolailla heti toistensa perään sitä mukaa, kun lasken yhden pullon ja sen korkin kädestäni ja avaan uuden tuotteen. Ainoastaan ennen voidemaisempia koostumuksia (päivävoide, yövoide, aurinkovoide) annan ihon pinnan hieman kuivua pahimmasta ”märkyydestä”, sillä muuten voidemaiset tuotteet eivät oikein levity sille ja liukuvat vain kostean ihon pinnalla. Tämä kuitenkin riippuu tuotteista ja aasialaisessa ihonhoidossa usein jopa suositellaan levittämään voide kostealle iholle, joten sanoisin, että riippuu ihan täysin siitä, miten hyvin tuote suostuu kostealle iholle levittymään.

      Ihoon on todella vaikeaa saada imeytymään aineita ihan oikeasti. Klassisin esimerkki on testi, jossa jalat laitettiin useaksi tunniksi vodkakylpyyn. Alkoholi on teoriassa ominaisuuksiensa vuoksi aine, jolla olisi kaikki edellytykset imeytyä ihon läpi ja mennä sitä kautta verenkiertoon, mutta edes tuntien vodkassa uittaminen ei saanut testihenkilöiden verenkiertoon minkäänlaista viitetää alkoholista. Ihon tarkoitus on nimenomaan suojata kehoa ulkoisilta ainesosilta ja sen se tekee todella tehokkaasti. Aiheesta voi lukea loistavan artikkelin farmaseutti-estenomi Anniinan INCIMIX-blogista täältä: https://incimix.wordpress.com/2014/01/07/ihoon-imeytymisen-ihmeellisyys/ Minusta tuo artikkeli summaa kaiken aivan erinomaisesti. 🙂

  13. Oletko koskaan kokeillut olivia klein tuotteita? Törmäsin tänään kaupungilla kierrellessäni kyseiseen merkkiin ja kiinnostaisi kuulla kokemuksia!

    • Olen jotenkin henkisesti allerginen tuotemerkeille, jotka esittävät olevansa parhaita käyttää siksi, etteivät ne sisällä synteettisiä ainesosia. Tämän vuoksi tämäkin tuotesarja on jotenkin ollut mielessäni epäkiinnostava. Ehkä pitäisi kuitenkin antaa sille mahdollisuus. 🙂

      • Sarja sisältää synteettistä ainesosaa eli phenoxyethanolia jos se on kosmetiikan valintavaatimus?

  14. Kiitos artikkelista, hyödyllistä tietoa kaikki! Pari kysymystä (toivottavasti ei tyhmiä… :))
    * Nyt jos lisäisit vielä tuohon rutiiniin ihoöljyn, niin mihin kohtaan tuo tulisi?
    * Aamuisin sanoit skippaavasi puhdistusgeelin misellivedellä, joten vedellä lotraaminen jää siis pois? Entä JOS joutuisit jättämään jotain pois, niin mitä se olisi?
    * Missä järjestyksessä hoitonesteet tai seerumit laitat? Tarkoitan sitä niin, ettei vaikkapa hapot tyrmäisi toistensa vaikutuksia? Tai mitä tuotteita ei kannattaisi yhdistää? Olikohan riittävän epäselvästi ilmaistu… 😀

    • Hyviä kysymyksiä! 🙂

      Laittaisin öljyn hoitonesteiden ja seerumin (sekä mahdollisen kangasnaamion) jälkeen ennen kosteusvoidetta, sillä ohuet koostumukset imeytyvät huonommin öljyjen läpi.

      En skippaa vesipesua aamulla, sillä huuhtelen kyllä öljyn iholtani vedellä. Jos jotain olisi pakko jättää pois, niin tuo Holika Holikan stratteri ja joku hoitoneste, mutta en kyllä kovin mielelläni niistä luopuisi. 😀

      Hoitonesteet ja seerumit kannattaa laittaa iholla ohuimmasta paksuimpaan. Jos käytät happoja tai C-vitamiinia, kannattaa kurkistaa tämä postaus, josta löytyy hyvää selvennystä aiheesta: http://www.snowwhiteandtheasianpear.com/2015/01/skincare-discovery-putting-your.html 🙂

  15. Miten tuo purkkimäärä matkustaa/miten toteutat ihonhoitorutiinin matkoilla?

    • Matkoilla käytän simppelimpää rutiinia ja matkakokoisia tuotteita, eli esimerkiksi vain yhtä ja samaa hoitonestettä ja seerumia aamuin illoin. 🙂

  16. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta! Itse olen blogisi myötä inspiroitunut ostamaan seuraavaksi ihon PH:ta tasapainottavan kasvoveden 😉 Oma ihoni on erittäin kuiva, ja pyrin aamuisin käyttämään vain kasvovettä, jotta vesi ei sitä kuivattaisi entisestään. Onko tämä sinusta fiksua, vai kannattaisiko hankkia ihoa kosteuttava putsari aamuja varten? Osaatko muuten sanoa, minkä lämpöistä vettä kannattaa ihonpuhdistuksessa käyttää?

    • Itse koen, että hyvä ihonpuhdistus on aamulla tärkeää, jotta ne iholle aamulla levitettävät hoitotuotteet pääsevät imeytymään kunnolla ja kosteuttamaan ihoa. Jos iholta ei puhdista hyvin yöllä käytettyjä hoitotuotteita, kuollutta ihosolukkoa ja muita epäpuhtauksia, ei kosteuttavista tuotteista välttämättä saa parasta hyötyä irti eivätkä meikkituotteet levity iholle yhtä kauniisti. Jos et halua pestä ihoa aamulla vedellä, suosittelisin vaihtamaan kasvoveden (joka ei ole itsessään oikeastaan puhdistustuote) miselliveteen, joka puhistaa ihon hellästi, mutta sitä kuivattamatta. 🙂

      Minusta haalea vesi on usein paras vaihtoehto ihon puhdistukseen. 🙂

  17. Oon itse yrittänyt myös opetella kerrostamaan, mutta mun ihoon ei oikein tunnu tahtovan useat tuotteet imeytyä. Mun iho vaikuttaa todella helposti tukkiutuvan monista tuotteista, postauksen etanageelikin aiheuttaa sille yksinäänkin epäpuhtauksia. Ihoni on tyypiltään normaali/sekaiho, se on kevyesti pintakuiva muttei sen enempää (hyvin kevyt kosteutus näyttää riittävän, enempi näyttää vain tukkivan), ei rasvainen eikä kiiltävä, ainoastaan jossain määrin taipuvainen epäpuhtauksiin.

    Se ei kuitenkaan näytä heleän kosteutetulta, mistä oon vähän ihmetellyt, miten voisin oman ihoni kanssa sellaiseen lopputulokseen päästä… Kasvosuihkeilla? Ordinaryn hyaluronihapolla…? Ehkä se olisi riittävän kevyt samalla ollen runsaammin kosteuttava.

    Seuraavaksi tarkoitus olisi päästä tähän perusiltarutiiniin: kaksoispuhdistus, kasvovesi, Ordinaryn hoitonesteet/tiivisteet/mitänenyton paikallisesti tarpeen mukaan (esim. niacinamidea poskille, buffetia silmäkulmiin), aloegeeli kosteuttajana, silmänympärysvoide, paikallishoito epäpuhtauksille. Kevyesti kuoriva kasvovesi saattaisi myös tehdä hyvää, mutta ajattelin bha-kuoria ihoa erikseen muutaman kerran viikossa, joten sikäli se tuntuu vähän ylimääräiseltä.

    • Oma vastaukseni on usein FOREO-ihonpuhdistuslaite, joka auttaa heleyttämään ihoa poistamalla sen pinnalta kuollutta ihosolukkoa varsinaisia kuorintatuotteita hellävaraisemmin. Silloin myös kostuttavat tuotteet pääseävät imeytymään iholle paremmin. Sen lisäksi kosteutusta voi sitten tosiaan lisätä hoitonesteellä (suosittelisin ihan varsinaista hoitonestettä eikä vain The Ordinaryn johonkin tiettyyn ainesosaan keskittynyttä koostumusta) ja kasvosuihkeella.

      Tämä imeytyminen on muuten jännä juttu, sillä ei minunkaan ihoni missään tapauksessa ime kaikkea ja jätä noiden jälkeen sellaista tunnetta, että kaikki on kadonnut. Itse siis jopa tahdon, että tunnen ihoni pinnalla olevan tuotteita. Levitän iholleni nestemäiset hoitotuotteet ja varsinkin yöksi on mukava kuorruttaa homma täyteläisemmällä voiteella, jolloin iho saa rauhassa imeä kosteuttavia aineita sisäänsä yön aikana. Iho imee tuotteita omaan tahtiinsa, joten yön aikana ainesosat saavat rauhassa imeytyä. Päivällä käytän sitten hieman kevyepää satsia tuotteita. 🙂

      • Kiitos vastauksesta! Pitää katsoa jos löytäisi jonkun erittäin kevyen hoitonesteen. Foreo kuulostaa myös hyvältä.

  18. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta! Tuli uutena minulle että tuotteita voi kerrostaa 🙂
    Sitä olen miettinyt, että ovatko aasialaisen kosmetiikan tuotteet oikeasti ihoa vaalentavia? Esim. mainitsemassasi OSRX Galactomyces 95 Whitening Power Essence on sana ”whitening” ja tilasin eBaystä tuotteita, joiden mukana tuli kasa näytteitä joissa kaikissa on ”whitening effect”. Itse kun haluaisin päin vastoin näyttää päivettyneeltä… 😀

    • Eivät ole valkaisevia, vaan ihan vain ihoa kirkastavia ja ehkäisevät liiallista pigmentin muodostumista häivyttäen pigmenttiläiskiä. Ne siis kirkastavat ihoa ja auttavat tekemään siitä tasaisemman sävyisen, mutta eivät valkaise sitä. Aasiassa ihon vaaleus on ihannoitavaa ja sana ”whitening” on käytössä juuri vaalean ihon ihannoinnin vuoksi. 🙂

      (Tästä aiemmasta postauksestani voi lukea lisää aiheesta: http://blogit.terve.fi/ostolakossa/inside-industry-21-voiko-ihoa-vaalentaa/)

  19. Nyt säiden viiletessä olen alkanut kiinnittää enemmän huomiota aamuisinkin ihon kosteutukseen, mutta ainakin käytössäni olevat seerumit tekevät mineraalimeikkipohjan laittamisesta mahdotonta. Iho alkaa hylkiä sitä, ja lopputulos näyttää hirveältä. Tänä aamuna kokeilin meikkivoiteella, sama homma. Käytänkö vääränlaisia seerumeita alla vai mistä ongelma johtuu?

  20. Tähän postaukseen palaan yhä uudestaan ja uudestaan, kun haen ideoita 🙂
    Kiinnostaisi kuulla, miten rutiinisi eroaa niinä päivinä kun teet jonkun mustapäähyökkäyksen? Missä kohtaa illan rutiinia ottaisit käyttöön esim bioren laput tai skinmison nose packin? Ja mitä käyttäisit erityisesti näitä ennen tai jälkeen?

    • Tämä onkin hyvä postausidea, kiitos! 🙂

      Tavallisesti käytän mustapäätuotteet puhtaalla iholla heti ihonpihdistuksen jälkeen, eli kuorin usein ihon ensin, sitten käytän Skinmisoa ja sen jälkeen usein vielä mustapäälappuja tai peel off -maskia. Näiden jälkeen alan sitten taas samalla tavalla kerrostaa noita kosteuttavia ja hoitavia tuotteita iholle. Jätän usein Skinmisoa käyttäessäni pois sen viimeisen vaiheen, sillä se on vain silikoninen ihohuokosten täyttäjä lähinnä ja voi häiritä päälle laitettavien hoitotuotteiden imeytymistä.

      • Kiitos, vastasit myös mielessäni pyörineeseen kysymykseen, että mitä se skinmison kolmas stepping on… Kävisiköhän se ihan vaan primerinä aamulla?
        Mitä mieltä olet muuten huokosten avaamisesta höyryttämällä, olisikohan siitä apua ennen mustapäähyökkäystä?

        • Olen itseasiassa siirtänyt sen kolmannen vaiheen primeriksi, sillä ajaa juuri sitä virkaa loistavasti erityisesti nenän alueella meikin alla. 🙂

          Omalla ihollani toimii ainakin parhaiten kun käytän noita mustapäätuotteita suihkun jälkeen, eli vaihtoehtoisesti myös höyrytys toimii varmasti auttamassa epäpuhtauksien ulospääsyä. 🙂

Kommentointi on suljettu.