Beauty Keeper -kännykkäsovellus

Tänään tahtoisin esitellä teille vähän aikaa sitten löytämäni kosmetiikka-aiheisen kännykkäsovelluksen, josta olen aivan innoissani.
Kaikki alkoi siitä, kun lähes pari kuukautta sitten yritin päättää, minkä jemmoistani löytyvän ripsivärin ottaisin käyttöön. Silmiini sattui Diorshow Iconic Overcurl, jonka olin kyllä avannut, mutta jota en ollut käyttänyt pitkään aikaan. Muistelin avanneeni ripsivärin joskus viime kesänä ja mietin, voisinko enää käyttää sitä. Ripsiväri ei kuitenkaan tuoksunut mitenkään poikkeavalta ja yhden käyttökerran jälkeen se tuntui ripsissäni niin loistavalta, että päätin ottaa sen aktiivikäyttöön.
Käyteltyäni ripsiväriä toista kuukautta aivan suunnattoman tyytyväisenä mietin, olinko koskaan blogaanut siitä. Koostumus tuntui ihanan paksulta ja voidemaistelta ja sillä sai aikaan täydellisen tuuheat ripset. Kai minä tästä olin blogannut, kun olin tämän kerran avannutkin…?
Googletin asian. Juu, olin blogannut tästä… kesällä 2013! Apua, ripsiväri ei ollutkaan ollut minulla aukinaisena reilua puolta vuotta, vaan itseasiassa jos oikein muistan niin sittenkin lähemmäs kaksi vuotta. Ja tässä minä nyt tyytyväisenä edelleen sudin sitä ripsiini ilman huolen häivää, vaikka ripsivärit kehotetaan aina vaihtamaan viimeistään puolen vuoden jälkeen. Hups! Ilmankos sen koostumus oli niin ihanan paksua ja voidemaista…
Noh, eihän tässä mitään hätää ollut. En saanut silmätulehdusta ja ripsiväri oli ihan täysin käyttökelpoinen edelleen, mutta koska minulla on vain kaksi silmää ja pidän mielelläni huolen, että näkökykyni säilyy vastaisuudessakin ja että ylipäätään jemmoissani olevan kosmetiikkatuotteet ovat käyttökelpoisiksi laskettavia päätin pitää huolen, että tulevaisuudessa olen paremmin perillä tuotteideni päiväyksistä.
Koska tykkään tehdä älypuhelimellani niin paljon kuin vain mahdollista, etsin tietysti tähänkin tarkoitukseen oman sovelluksen. 
Beauty Keeper on loistava sovellus meille, joiden varastoista löytyy kosmetiikkaa siinä määrin, että usein saattaa olla hankalaa muistaa, koska mikäkin tuote on avattu. Samalla se on mitä loistavin kännykkäsovellus myös niille, jotka eivät aina muista, että mitä kaikkea sitä onkaan jo tullut kotiin ostettua… 
Beauty Keeperillä on nimittäin mahdollista luoda puhelimeen oma kosmetiikkakirjasto omistamistaan tuotteista. 
Jokainen tuote syötetään siihen yksi kerrallaan joko valmiin tuotehaun tai oman manuaalisen syötön kautta ja tuotteesta annetaan sitten tarkempia tietoja. 
Jokaisen tuotteen kohdalle merkitään, koska tuote on avattu, mikä sen säilyvyys pakkauksen mukaan on sekä mahdollinen parasta ennen -päiväys. Tietoja voi täydentää myös tuotekuvalla.
Tätä omaa kirjastoaan voi sitten kätevästi selailla halutessaan, mutta parasta on, että sovellus muistuttaa, koska joku tuote menee vanhaksi! 
Nyt minun ei siis enää tarvitse itse huolehtia siitä, että muistaisin, kuinka vanha mikäkin tuotteeni on vaan kännykkäsovellus tekee sen puolestani. Hurraa!
Hyvästi siis, purkkien vanhenemisesta huolehtiminen. Kännykkäni tekee sen nyt puolestani! Vielä kun joku jaksaisi syöttää sinne kaikki tuotteeni…
Miltäs kuulostaa? Tuilisiko tällainen kännykkäsovellus tarpeeseen?
(Sovellus näyttäisi tällä hetkellä olevan saatavilla vain iPhoneen, mikä on toki hieman harmillista.)

33 kommenttia artikkeliin ”Beauty Keeper -kännykkäsovellus”

  1. hahahh olen ehkä ihan kummallinen, mutta musta tossa parasta olis just laittaa kaikki se kosmetiikka sovellukseen 😀 itsellä ei ole edes juuri luetteloitavaa kosmetiikkaa muuten kuin kynsilakoissa, ja ne ei oikeastaan vanhene…

  2. Mulle tää ei olis välttämättä niin niin tarpeellinen, mutta kyllä sitä välillä tulee laatikossa vastaan jotain aiemmin käyttämiä tuotteita ja sitä alkaa miettimään koska se on hankittu ja avattu. Silloin kyllä toisinaan tää olis näppärä jos muistais kaikki hankinnat tähän aina listata. 🙂 Mäkin voisin kuvitella tykkääväni siitä listaamisesta myös! 😀

  3. Ihan mielenkiintoinen idea. En vaan jaksaisi ihan kaikkea laittaa ylös 😀 Mutta varmaan tärkeimmät, missä on vanhenemisvaara. Oon huomannut, että joskus ei oikeasti yhtään muista, koska on hommannut mitäkin…

  4. Aika kiva! Tätä täydentää hyvin Cosmetic Calculator (checkcosmetic.net) josta voi selvittää tuotteen valmistusajankohdan batch coden avulla. Sitä käytän usein kun tongin kaappeja ja eteen tulee jotain arkiston aarteita.

    • Aah, arvaapas, mitä unohdin soveluksesta kertoa? Jokaisen tuotteen kohdalla tietoja syöttäessä on tuo sama laskuri, jolla voi tuotteen eränumerosta laskea sen valmistuspäivän ja käyttää sitäkin vielä apuna! 🙂

  5. Juurikin tällä viikolla manasin purkkejani, kun en muista milloin esim. silmänympärysvoiteen olen avannut. Testiin lähtee siis tämä sovellus.
    haaruhainen

  6. Itse pidän Excel-taulukkoa omistamastani kosmetiikasta; koska olen hankkinut ja mistä sekä mihin hintaan – tokikaan tähän ei ole avauspäivämääriä tullut laitettua, mutta siirrän tuotteita niiden loputtua toiseen osaan taulukkoa mistä löytyvät loppuneet tuotteet.. Itse en ehkä siis enää kännykkään jaksa alkaa noita näpyttelemään, sen verran tuota varastoa nimittäin sattuu olemaan 😀

  7. Ai jai mikä ohjelma, tohonhan jää koukkuun. Kun ensin saa syötettyä ne tuotteet mitä kaapista löytyy, voi illalla alkaa selailemaan mitäs kaikkea multa löytyikään hmm… 😀

  8. Vähän hieno idea! 😀 En oo koskaan ajatellukkaan että tämmönen voisi olla olemassa! 😀 Miulla on se paha tapa, etten oikeastaan koskaan älyä katsoa miten pitkään jokin meikki tai muu kosmetiikkatuote säilyy :/ Sitten tulee aina käytettyä tosi vanhojakin meikkejä. Onneksi ei ole tullut mitään oireita mistään tuotteista, mutta olisi varmaan ihan hyödyllistä edes pikkuisen seurata että miten pitkään mikäkin säilyy. Pitääkin tarkastaa että löytyisikö omaan luuriin myös tämmöistä sovellusta! 😀

  9. Hö, mun puhelimeen tuota ei saa. Olen tosin silloin tällöin merkinnyt tussilla purkkeihin avaamiskuukauden. Aina tuota ei vaan muista tehdä..

    • Unohdin postauksessa kertoa, että tuossa on myös tuotetietojen syötön yhteydessä mahdollista samalla lailla kirjoittaa tuotteen eränumero, jonka perusteella sovellus laskee valmistusajankohdan. 🙂

    • Tuosta selvisikin, että tammikuussa ostamani tuotteen viimeinen käyttö päivä onkin tässä kuussa…. Pakkauksessa lukee kuitenkin, että tuote säilyy 12 kk avaamisesta, niin laitoin pikkusen viestiä yritykselle. Piti vähän kysellä, että toimiikohan tuote vielä halutulla tavalla 😀

    • Itseäni hieman alkoi epäilyttää tuo eränumeroilla hakeminen, sillä yllättävän usean vastikään ostetun tuotteen kohdalle on saattanut tulla, että koodin mukaan tuote olisi valmistettu vaikkapa vuonna 2010 ja näin ollen ollut vanha (sen mukaan jonka sovellus laskee "self life"veksi eli 3 vuotta) jo tuotetta hankittaessa. Vai onko vaan kannattavampaa mennä sen mukaan mitä tuote säilyy avaamisen jälkeen? Toki en fanaattinen noiden päiväysten kanssa ole, muttei herätä luottamusta sekään että muutama kuukausi sitten ostettu selektiivinen ja kallis tuote olisikin jo valmiiksi vanhentunut. 🙂

    • Vaikkapa Chanelin voidemaisessa aurinkopuuterissa (soleil tan de Chanel) on koodi 1402 joka näyttäisi tuotteen olevan valmistettu 2009 ja näin ollen vanhentunut 2012. Tuote on ostettu tavaratalosta tämän vuoden alussa. 🙂

    • Itseasiassa Chanel on juuri niitä ainoita sarjoja, jonka eränumerot ovat melkoinen mysteeri eikä niissä ole yhtä selkeää logiikkaa kuin useimmissa muissa. Moni nettilaskuri näyttäisi tuolle juuri tuon esittämäsi ajankohdan, mutta en itsekään tidä voiko siihen Chanelin kohdalla oikein luottaa kun missään ei tunnu olevan virallista selitystä merkin koodien purkamiseen. :/

    • No ehkäpä käytän tuon rauhassa loppuun, kuulostaisi oudolta että liikkeet voisi myydä noin pitkään hyllyssä olleita voidemaisia tuotteita.

      Muuten sovellus onkin kyllä mitä mainioin. 🙂

    • Joo, kuulostaa oudolta, että olisi seissyt niin monta vuotta liikkeen telineessä ja tuskin maahantuojallakaan on ollut niin kauaa sitä säilössä. Minäkin käyttäisin huoletta. Varsinkin voidemaisissa tuotteissa sen kyllä itse huomaa ainakin tuoksusta, jos tuote ei ole enää käyttökunnossa. 🙂

Kommentointi on suljettu.