Vinkit ihonhoitoon helteellä

*Sis. mainoslinkkejä

ihonhoito helteellä Ostolakossa

Huh hellettä, ettenkö kliseisesti sanoisi. Luulin Thaimaasta Ruotsiin palatessani pääseväni sitä pakoon ja jatkavani elämää miellyttävässä, noin 21 asteen kesälämpötilassa, mutta myös täällä on pidellyt melkoisia kelejä. Puolen vuoden treenin jälkeen kuumuus ei tunnu ihan niin pahalta, mutta vähempikin kyllä kieltämättä riittäisi nyt kun asunnossamme ei ole ilmastointia eikä edes tuuletinta tai mahdollisuutta läpivetoon.

Puolen vuoden etukäteistreeni tarkoittaa kuitenkin kuitenkin sitä, että sain runsaasti harjoitusta siihen, kuinka ihoa voi hiostavassa kuumuudessa hoitaa. Tässä omat vinkkini ihonhoitoon helteellä:

Rasvatonta kosteutusta hoitonesteellä

Kuumassa säässä haastavinta on tietysti se, että mitä tahansa kosteusvoidetta kasvoilleen laittaaa, alkaa se hikoillessa tuntua ällöttävältä liejulta ihon pinnalla. Puhun aina kosteusvoiteen tärkeydestä ihonhoidossa, sillä kosteusvoide auttaa nimenomaan lukitsemaan kosteuden iholle, mutta samalla olen myös sitä mieltä, että sääntöjä voi ihan hyvin tarvittaessa hieman venyttää jos kerran siltä tuntuu.

Hoitoneste on mitä parhain tuote ihon kosteutukseen hellesäällä. Sen nestemäinen koostumus kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja sisältää tavallisesti runsaasti ihoa hoitavia ainesosia, mutta silti se ei jätä ihoa rasvaiseksi. Jos iho kaipaa erityisen tehokasta kosteutusta, voi hoitonestettä kerrostaa iholle käsin hellästi painelemalla kolme, viisi tai vaikka seitsemänkin ohutta kerrosta. Kun hoitonesteen juottaa iholle pienissä erissä ja ohuina kerroksina, saa iho sitä runsaan annoksen, joka pitää ihon kosteutettuna.

Tavallisesti hoitonesteen päälle tulisi aina lisätä seerumi ja kosteusvoide, mutta jos tietää, että päivä tai yö tulevat kulumaan naama hikeä virraten, ei niitä kannata tietenkään väkisin iholle lykkiä. Useampi hoitonestekerros tuo iholle tehokasta kosteutta, joka ei toki pysy iholla ilman voidetta yhtä tehokkaasti kuin voiteen kanssa, mutta apua siitä on silti.

Näistä aiemmista postauksistani voi lukea lisää hoitonesteestä, vinkkejä sen käyttöön sekä poimia muutaman tuotesuosituksen, jotka saa helposti käsiinsä:

Mitä eroa on kasvovedellä, hoitonesteellä ja hoitovedellä?

Janoisen ihon sankari: Huxley Secret Of Sahara Toner; Extract It -kasvovesi

Suosikkituote: Holika Holika 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid -hoitoneste

Raikastusta ja lisäkosteutta kasvosuihkeella

Hoitonesteen tuoma kosteutus ei pysy kasvoilla välttämättä kovin pitkään ilman kosteusvoidetta, mutta hoitonesteen kosteuttavaa vaikutusta voi täydentää kosteuttavalla kasvosuihkeella. Kosteuttavaa kasvosuihketta voi kerrostaa kasvoille samalla tavalla kuin hoitonestettä ja juottaa iholle siten tehokosteutusta vaikka useamman kerroksen. Kotona ollessa kasvosuihketta voi myös säilyttää jääkaapissa, jolloin se tuntuu erityisen raikkaalta.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että kosteuttava kasvosuihke ja lähdevesisuihke eivät ole sama asia. Puhdas lähdevesisuihke voi sisältää herkkää ihoa rauhoittavia mineraaleja, mutta sen emäksinen pH voi jatkuvalla käytöllä laittaa ihon epätasapainoon. Puhdas lähdevesisuihke ei myöskään sisällä ainesosia, jotka lukitsisivat kosteuden iholle. Aiheesta voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksesta.

Näistä aiemmista postauksistani voi saada vinkkejä kasvosuihkeen käyttöön ja lukea muutamista tuotesuosituksista, joita ei tarvitse tilailla eBaysta:

5 tapaa käyttää kosteuttavaa kasvosuihketta

3 parasta kosteuttavaa kasvosuihketta

Erinomainen kasvosuihke kuivalle ja samealle iholle: Pixi Glow Mist

Hypetetty Mario Badescu Facial Spray With Aloe, Herbs and Rose Water -kasvosuihke

Paras aurinkovoide kasvoille La Roche Posay Anthelios spf 50 kokoemuksia

Aurinkosuojaa ei saa laiminlyödä

Moni tietää aurinkosuojan tärkeyden ihonhoidossa, mutta onhan se toki fakta, että myös aurinkosuoja voi tuntua iholla aivan älyttömän inhottavalta kasvojen hikoillessa. Vaikka ihonhoitorutiinia tekisikin helteillä mieli laiminlyödä kun mikään ei tunnu imeytyvän iholle ja hiki vain virtaa, on aurinkosuoja ihan oikeasti aivan älyttömän tärkeä tuote, josta ei kannata tinkiä.

Jos kasvoille ei halua levittää aurinkovoidetta, on lierillinen tai lipallinenkin hattu jo hyvä vaihtoehto tuomaan varjoa kasvoille. Auringon UV-säteily aiheuttaa jopa 80% ihon ikääntymisen merkeistä ja liiallinen UV-säteilyn saanti näkyy syksyllä helposti epätasaisena ihonsävynä, pigmenttiläiskinä ja silmäkulmissa vahvistuneina juonteina.

Auringon UV-säteilyn haitallisuudesta ja muusta siihen liittyvästä voi lukea lisää näistä postauksista:

Kymmenen faktaa auringolta suojautumisesta

Suojaako meikkivoide ihoa auringolta?

Paras aurinkovoide kasvoille: La Roche-Posay Anthelios SPF 50+

Avuksi tyynymeikkivoide ja kiillonpoistopaperit

Meikkipohjan luominen kesähelteillä on haastavaa, sillä se tuntuu sulavan iholta pois hetkessä. Omaksi suosikikseni nousivat Thaimaassa ollessani tyynymeikkivoiteet, joiden iloa en ollut aiemmin löytänyt ihan samassa skaalassa.

Nykyään ne ovat lemppareitani, sillä niiden avulla on niin kätevää luoda meikkipohja. Iholle vipalla paineltava tyynymeikkivoide luo kevyen tai kerrostamalla peittävämmän lopputuloksen, jota on helppoa korjailla ja täydentää päivän aikana ja kasvojen hikoillessa.

Tyynymeikkivoiteissa on usein myös korkea aurinkosuoja, mutta pelkän tyynymeikkivoiteen aurinkosuojaan ei tietenkään voi luottaa, koska sitä ei koskaan tule levittäneeksi iholle tarpeeksi, jotta tuotteessa esitetty aurinkosuoja toteutuisi (postaus aiheesta täällä).

Myös kiillonpoistopaperit ovat käteviä, sillä niiden avulla iholle saa mattaisen pinnan ilman, että kasvoille tarvitsee lisätä puuteria. Kiillonpoistopaperit löytyvät edullisesti esimerkiksi *korealaiselta Misshalta tai vaihtoehtoisesti ne voi korvata pitkäikäisemmillä *beautyblender Blotterazzi -lapuilla, joita on mahdollista pestä.

Aiheeseen liittyviä postauksia löytyy näiden linkkien takaa:

Täydellinen tyynymeikkivoide: Love 3CE Baby Glow Cushion

Blotterazzi – maailman parhaat kiillonpoistolaput

Hyvä ihonpuhdistus on tärkeää

Hyvä ihonpuhdistus on kesällä tärkeää, kun kasvot hikoilevat ja ihon pinnalle erittyy runsaasti kuona-aineita – varsinkin kun iholla pitäisi päivällä olla lisäksi aurinkosuoja-aineita. Ihonpuhdistusta ei kuitenkaan kannata vetää kesälläkään överiksi ja hellävaraisuus on aina tärkeää.

Puhdistusöljy poistaa iholta täydellisesti aurinkovoiteen ja liiallisen talin vaahtoputsarin päästessä niiden jälkeen syväpuhdistamaan ihohuokosia. Kaksoispuhdistuksesta voi lukea lisää täältä.

Moni rakastaa viimeistellä kasvojen puhdistuksen AHA-happoja sisältävällä kasvovedellä,  joka heleyttää ihoa (esim. Pixi Glow Tonic), mutta AHA-happoja sisältävien ihonhoitotuotteiden kanssa kannattaa olla kesäaikaan varovainen, sillä niiden kuoriva vaikutus ohentaa ihoa ja herkistää sitä auringolle.

AHA-happoa sisältävät tuotteet voikin olla hyvä jopa laittaa kesällä hetkeksi sivuun tai ainakin muistaa pitää entistä paremmin huoli siitä, että iholla käyttää aurinkovoidetta.

AHA-hapoista voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksesta.

Viileä suihku ei kuivata ihoa

Kesähelteellä viileä suihku tuntuu ihanalta ajatukselta, mutta moni pelkää sen useamman toiston kuivattavan ihoa. Pelkkä viileä tai haalea vesi ei itsessään kuitenkaan kuivata ihoa, sillä se ei pese ihon pinnalta iholle luonnollisia rasvamaisia rakennusosia pois kuten esimerkiksi suihkugeeli voi tehdä.

Jos siis kaipaa viilennystä, voi pikaisia viileitä suihkuja ottaa ihan huoletta kunhan jättää saippuan käytön ja tyytyy vain huuhtelemaan iholta pois hiet – varsinkin, jos viileässä suihkussa oikeasti vain viettää sen minuutin eikä jää sinne asumaan. Kuumassa vedessä pitkään nautiskelu voi sen sijaan edesauttaa ihon luonnollisen suojan peseytymistä.

Lue myös: Lakkasin käyttämästä suihkusaippuaa enkä silti haise

 Ostolakossa viileä kangasnaamio

Raikasta kosteutusta jääkaappikylmällä kangasnaamiolla

Jääkaappi on mitä parhain paikka säilyttää kangasnaamioita kesällä, sillä niiden seerumi viilenee ihanan raikkaaksi. Kaikki kangasnaamiot eivät välttämättä pysy kasvoille asettamisen jälkeen kovin kauaa viileinä, mutta hetken ainakin.

Kangasnaamioiden säilyttämisestä jääkaapissa ei tavallisesti ole haittaa niiden koostumukselle (mutta ei myöskään erityistä hyötyä naamion säilyvyyden kannalta), sillä suurin haitta kosmetiikkatuotteille on lämpötilojen radikaali vaihtelu. Jos kangasnaamion kerran viilentää jääkaapissa ja sen seerumi lämpenee sitten iholla, tuntuu se vain raikkaalta ja virkistävältä. Kaikkein raikkaimman vaikutuksen saa hydrogeelinaamioilla.

Näistä postauksistani voi lukea vinkkejä kangasnaamioiden käyttöön ja valintaan:

Tehovinkit kangasnaamioiden käyttöön

Kangasnaamiohypen syvin olemus

Nerokas keino tehostaa kangasnaamion vaikutusta

Näin saat kangasnaamion asettumaan kasvoille paremmin

Mikä tekee kangasnaamioista parempia kuin muista kasvonaamioista?

Tällaisia luomani Be Here Now Skincare -kangasnaamiot ovat

Be Here Now Skincare tuotteet kokemuksia Virve Fredman

Onko teillä erityisiä vinkkejä hellesään ihonhoitoon?

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

9 kommenttia artikkeliin ”Vinkit ihonhoitoon helteellä”

  1. Ei vitsi, miten en ole tajunnut tuota jääkaappia?! Kiitos vinkistä! Tuntuu että päiväksi on ihan turhaa laittaa mitään voidetta kun joutuu kesken päivänkin pesemään mähnää pois (en onneksi oleile auringossa), mutta illalla voi läiskiä kosteuttavia juttuja. 🙂

  2. Poskilla ja nenänpielissä on couperosaa, ja on sanottu, että lämpätilojen erot pahentavat sitä. Märkä kangasnaamio on kylmä jääkaappisäilytyksen jälkeen tovin aikaa. Vai onko n,30 asteen ero paljon?( Iho +36 jääkaappi +6)

    • Voimakkaat lämpötilan vaihtelut voivat tosiaan pahentaa couperosaa, joten jos haluaa pelata varman päälle, niin ei käytä naamioita jääkaappikylminä. Monet kangasnaamiot tuntuvat raikkailta jo huoneenlämpöisinäkin. 🙂

  3. Kun sattuu helle ja reipas kuume samaan aikaan, jopa hoitosuihke valuu pois 😀

  4. Ihana kun jaksat nähdä vaivaa ja linkkailla vanhempiin juttuihisi ja nettikauppoihin!
    Itse tein kuivaihoisena sellaisen mokan että kevensin kosteutusta jättämällä seerumit pois helteiden vuoksi. Siinäpä sitten poskeen ilmestyi vuosien tauon jälkeen monta näppyä juuri siihen kohtaan poskea, joka talvella kiristyy kuivuudesta silminnähden. Ei muuta kuin takaisin ihohoitorutiineihin (Evolven hyaluronihapposeerumi <3) vaikka se tällä kelillä hullulta tuntuukin 😀

    • Tuota Evolven seerumia pitäisi kyllä kokeilla kun niin monelta olen kuullut siitä kehuja! 🙂

Kommentointi on suljettu.