Tehovinkit kangasnaamioiden käyttöön

Nyt kun kangasnaamioiden maailma on vietellyt minut syvälle kuituihinsa haluan tietysti jakaa hifistelyäni siitä myös teille.

Kangasnaamiot

Kuten jo aiemmin kerroin, on kangasnaamioiden kanssa kyse yleensä enemmän siitä, millaista huikopalaa ihon tekisi juuri sillä hetkellä mieli napsia ja erilaisia kangasnaamioita on tarjolla vaikka millä mitalla, joten en kyllästytä teitä esittelemällä jok’ikistä Tokiosta ostamaani erilaista kangasnaamiota. Sen sijaan heitän teille kehiin pari ajatusta liittyen niiden käyttöön ja toivon, että niistä on hyötyä teillekin – mitä kangasnaamioita tahansa sitten ikinä käytättekään.

Kangasnaamiovinkit

Siinä kuplassa, jossa minä elin ajateltiin, että kasvonaamio sisältää itsessään jo niin paljon seerumia, että se korvaa oikeastaan kaikki muut hoitotuotteet. Sen voi laittaa puhdistetulle, puhtaalle iholle ja koska se kerran sisältää niin paljon sitä seerumia, ei sen jälkeen tarvitse laittaa enää mitään erillisiä seerumeita tai kosteusvoiteita.

Kangasnaamiovinkit

Tiesittekö, että tuo edellä kuvailemani ajatustapa on niin kaukana aasialaisesta ajatteluttavasta kuin vain on mahdollista olla?

Kangasnaamiovinkit

Kangasnaamioista saa nimittäin entistäkin enemmän irti, kun sen alla käyttää ensin hoitonestettä (essencet, jotka ovat pikkuhiljaa rantautuneet länsimaalaisillekin kosmetiikkamerkeille) ja sen päällä vielä seerumia ennen kuin itse kangasnaamio asetetaan kasvoille!

Kangasnaamiovinkit

Tämä oli minulle aivan totaalisen uusi juttu, mutta oikeaoppisen korealaisen ihonhoitorutiinin mukaisesti ihoaan hoitavat ihmiset toteuttavat uskollisesti. Kokeilin jippoa ja jestas, sehän teki kangasnaamion aikaansaamasta lopputuloksesta entistäkin paremman! En todellakaan enää luopuisi tästä jutusta.

Kangasnaamiovinkit

Oikeaoppisesti hoitonesteen, seerumin ja kangasnaamion yhteiskäyttö ei kuitenkaan myöskään korvaa hoitovoidetta (tai jopa senkin päälle levitettävää yönaamiota), eli kasvoille tosiaankin lutrataan tavaraa ihan kunnolla ja antaumuksella!

Kangasnaamiovinkit

Monissa kangasnaamiopusseissa on kuitenkin niin runsaasti seerumia, että sitä jää pussin pohjalle vielä naamion käytön jälkeenkin. Klassisesti tuo seerumi kehotetaan taputtelemaan iholle, mutta usein se ei käytännössä ihan oikeasti onnistu, sillä ihon jo niin kyllästetty sillä. Mitä tuolle lopulle seerumille sitten tehdään?

Kangasnaamiovinkit

Seerumin voi toki käyttää myös kaulan ja dekolteen iholle, mutta yksi suosittu vinkki on dipata naamio ensimmäisen 15-30 minuutin vaikutusajan jälkeen uudelleen pussissa olleeseen seerumiin ja laittaa se vielä hetkeksi vaikuttamaan kasvoille. Tämä vinkki ei ehkä ole paras niille, joiden aika on kortilla, mutta jos kangasnaamiosta tahtoo kaiken mahdollisen irti eikä ihon hemmotteluhetkeen käytettävää aikaa ole rajoitettu on tämä varsin pätevä niksi.

Olen itse myös kokeillut yhä vähän kyseenalaisempaa niksiä ja laittanut kangasnaamion sen käytön jälkeen takaisin seerumia yhä sisältävään pussiin hyödyntäen uudelleen saman kangaspalan ja loput hoitoseerumit seuraavana päivänä. Tämäkin on ihan varteenotettava vinkki, mutta koska kangasnaamiot on hygieniasyistä suositeltu kertakäyttöisiksi jää jokaisen itsensä päätettäväksi tahtooko niitä käyttää vielä seuraavana päivänä uudelleen.

Kun kangasnaamio sitten vihdoin on lähdössä kierrätykseen, en vielä siinäkään vaiheessa jätä rustistamatta siitä viimeisiä hyötyjä irti. Pyyhin nimittäin vielä hieman nihkeällä liinalla sääreni, käsivarteni tai ihan minkä muun tahansa vartalon osan, jolle voisin vielä haluta hieman hoitoa!

Kangasnaamiot - 1 (8)

Kuinka te olette tottuneet käyttämään kangasnaamioita?

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

6 kommenttia artikkeliin ”Tehovinkit kangasnaamioiden käyttöön”

 1. Hei mahtava vinkki käyttää loput jämät vielä vartalolle! 🙂 Aina kirpaisee heittää loput roskiin, mutta tähän tulee nyt muutos.

 2. Itse olen jo jonkin aikaa käyttänyt tätä korealaisten suosimaa 7-step ihonhoitorutiinia ja käytän kangasnaamioita vain silloin kun tuntuu että iho tarvitsisi jotain ekstraa (vaikka aasialaiset käyttävät niitä itseasiassa viikottain ellei jopa päivittäin). Ennen naamion laittamista käytän vain kasvovettä ja joskus essencen/emulsionin ja sitten naamion jälkeen kosteusvoiteen, seerumin ja yövoiteen. Riippuu tuotteesta mitä kangasnaamiossa on mutta jos lukee tarkkaan selosteita niin voi huomata että kaikki eivät sisällä seerumeita vaan on myös naamioita jotka on läträtty essencellä tai kosteusvoiteilla. Pidän kangasnaamion tuovasta ihanasta raikkaasta olosta mutta itselle harmaita hiuksia tuottaa avaaminen, meinaan aina repiä jonkun kohdan naamiosta rikki kun ovat taitelleet sen aina pakettiin kerroksittain.. ei kenelläkään olisi vinkkiä miten saada naamio ”auki” mahdollisimman helposti 😀 Ja olen huomannut että myös muoto tuottaa ongelmia, ehkä minulla on vain iso pää mutta silmien ja suun mittasuhteet naamioissa ei koskaan mene oman pääni kanssa yksiin 😀

  • Minullakaan ei mene mittasuhteet läheskään aina yksiin, mutta naamionkiinnitysnaamio on ollut loistava apu pitämän naamio silti tiiviisti kasvoilla. 🙂

 3. Olen kangasnaamiolla pyyhkäissyt ihoa, mutta voisi sitä kyllä enemmänkin hyödyntää. Käytön jälkeen olen käyttänyt normaalin ihorutiinini, mutta en kylläkään ennen naamiota – tuota vinkkiä pitääkin ensi kerralla kokeilla. 🙂

 4. Vitsit, mikä ihonhoitohullun paratiisi! Raahaisin varmaan matkalaukkutolkulla tuolta tavaraa Suomeen 😀 Millainen hintataso Tokiossa ym. on? Paljonko maksaa vaikkapa tällaiset naamiot/kpl?

 5. ..Itse en ole ikinä ollut erityisen kiinnostunut Japanista, mutta postauksiesi jälk. lähtisin vaikka heti ;)! Mikä kosmetiikkaparatiisi!! Ja korealainen ihonhoito rutiini tosiaan toimii, itse rakastan erit. Mizonin Hyalyron 100 seerumia (joka tosiaan myös sisältää reilusti hyalyronia, toisin kuin useimmat täältä löytyvät versiot), jota kuiva ihoni aina janoaa.
  Mikä on paras kokeilemasi kosteuttava (super kuivalle herkälle iholle) kangasnaamio, jota saisi tilattua jopa tänne Suomeenkin asti?
  Itse olen vasta kokeillut Talikan kangasnaamioita kun ei täältä periferiasta paljon muita vielä löydy :/

Kommentointi on suljettu.