Testissä Essence Ultra Last Instant Color -huulipuna

*Sis. mainoslinkin

Rakastan räiskyvänpunaista huulipunaa. Se tuo kasvoille väriä, piristää mieltä ja tuo minulle naisellisen olon. Punaiset huulipunat ovat minusta ihania ja ehdotomasti minun juttuni.

Joskus on kuitenkin hauskaa kokeilla mennä oman mukavuusaluuensa ulkopuolelle ja selvittää, voisiko joku ihan uusi juttu saada innostumaan. Lemppari meikkimerkkini tällaiseen kokeiluun on tietysti Essence, sillä sen valikoimasta löytyy hyvälaatuisia meikkituotteita parilla eurolla, eli pankkitili ei ota isoa kolhua, jos hankinta osoittautuu täydeksi hudiksi.

Parasta Essencen tuotteissa on kuitenkin se, että vaikka ne irtoavat kaupasta halvalla, ei laadusta tarvitse silti tinkiä yhtään ja merkin meikit ovat oikeastaan poikkeuksetta osoittautuneet omassa käytössäni loistaviksi.

Ostolakossa tumma huulipuna

Täällä Ruotsissa ei vielä toistaiseksi myydä Essenceä, mutta olen joskus saanut blogikokeiluun huulipunan, joka houkutti minua kovasti, vaikka se ei olekaan yhtään sellainen sävy, johon tavallisesti tarttuisin. Halusin silti selvittää, voisinko ehkä sittenkin olla tyyppi, joka käyttäisi sellaista punaa.

Essence Ultra Last Instant Color 05 So Un-grey-tful -huulipunan harmahtavan liilassa sävyssä oli jotain, mikä kolahti. Minä suorastaan halusin olla se tyyppi, joka voi laittaa tällaista huulille ja näyttää coolilta.

Ostolakossa tumma huulipuna

Ensinnäkin näissä Essence Ultra Last Instant Color -huulipunissa on aivan ihanan tuntuinen koostumus, joka tuntuu suorastaan liukuvan huulilleni. Sanoisin näitä jopa halpojen markettipunien ylivoimaiseksi parhaimmistoksi, sillä niin loistavilta nämä huulilla tuntuvat ja näyttävät. Olen kokeillut punaa jo aiemmin parissa eri sävyssä ja pitänyt koostumuksesta joka kerta.

Huulipunan laatua kuvailevan nimen perusteella voisi ajatella sen olevan kuivemman tuntuinen, mutta se ei ole ollenkaan kuiva. Päin vastoin puna tuntuu jopa hieman kosteuttavalta ja sulaa huulille todella kauniisti. Huulille jää luonnollisen kevyt kiilto ja kosteutettu tunne. Lopputulosta voisi kuvailla samettiseksi.

Tässä kokeilemassani harmahtavanliilassa sävyssä oli päheyttä. Oikeastaan se oli harmahtava luumu, sillä siinä oli pientä punaisuutta, joka tuli parhaiten esiin huulten reunoilla, joilla punaa oli hieman ohuempana ja joilla en ollut käyttänyt rajausta. Kuvauspäivän hieman lämpimän silmämeikin parina se ei ollut paras vaihtoehto, mutta mallailin punaa silti huuliini suurella mielenkiinnolla.

Ostolakossa tumma huulipuna

Puna on minusta huulilla keskipysyvä. Ei siis mikään noin vain pois kuluva, mutta ei mikään superkestäväkään, eli se kyllä pysyy ihan hyvin vaikkapa kahvia juodessa, mutta sitä silti tarttuu kupin reunaan.

Oli suorastaan jännittävää huomata, kuinka tämän huulipunan sävy sai silmieni vihreyden pomppaamaan esiin. Sävy vaikuttikin mielenkiintoiselta, sillä se olisi sopinut sekä kevyen (mielummin tosin hieman viileämmän silmämeikin) että utuisen ja vahvan silmämeikin pariksi. Tykästyin punan sävyn valtavasti sitä mallaillessani.

Ihan oikeasti olen kuitenkin aivan liian lälly käyttämään tällaista huulipunaa arjessani. Minussa ei ole tarpeeksi asennetta tällaisiin sävyihin ja viihdyn paremmin tyttömäisen pinkeissä tai naisellisen punaisissa punissa. Tällainen puna huulilla minulla on jatkuvasti sellainen olo, kun olisin juuri syönyt mustikkapiirakkaa suoraan lautaselta ja mietin kokoajan, olenko onnistunut sotkemaan punaa ympäriinsä. Minulla ei siis ole varma tai kotoista olo ja minulla tulee olla molempia, jotta voin innostua käyttämään punaa.

Ostolakossa tumma huulipuna

Jos siis tuntuu, että täysin uudenlaisen huulipunasävyn kokeilu houkuttaa, mutta ei ole varma, onko se sittenkään oma juttu, annan todella, todella vahvan suosituksen lähestyä sitä näiden Essence Ultra Last Instant Color -huulipunien kautta. Näistä löytyy hyvä sävyvalikoima kaikenlaisia vivahteita, joten uuden suosikkisävyn etsintä on edullista. Jos käykin ilmi, ettei sävy sittenkään ole oma juttu, ei siihen ole tarvinnut investoida kuin alle kolme euroa.

Kuten jo aiemminkin kuitenkin sanoin, on parasta kuitenkin tosiaan se, ettei punien laadusta tarvitse halvasta hinnasta huolimatta tinkiä tippaakaan. Ei siis tarvitse ajatella, että näitä punia ostaisi kokeillakseen sävyn sopivuutta ja sitten myöhemmin hankkisi vastaavan sävyn paremmassa laadussa, jos sävystä innostuu, sillä tässä punassa on jo itsessään loistava laatu.

Nämä Essencen huulipunat ovat myös täydellinen hankinta silloin, kun haussa on huulipuna johonkin tiettyyn tilaisuuteen tai lookkiin, mutta siihen ei viitsi laittaa suuresti rahaa kiinni, sillä sitä ei tule välttämättä käyttäneeksi kovin usein.

*Essence Ultra Last Instant Color -huulipunia myy verkossa Lyko.fi.

Ostolakossa tumma huulipuna

Minkä sävyisiä huulipunia te käytätte eniten?


Lue myös:

Löytö: Essence Melted Chrome Eyeshadow -luomivärit

Kolmen euron Essence-ripsiväri, joka haastaa kalliin kulttimaskaran

4 kommenttia artikkeliin ”Testissä Essence Ultra Last Instant Color -huulipuna”

 1. Mun silmään tuo sävy on sulle hyvä tykkään kovasti! Tosi erilainen kuin mitä sulla normaalisti näkee mutta erittäin pukeva. Eikä mulle tule ollenkaan sellainen mustikkapiirakka-vaikutelma tuosta. (Toisin kuin siitä yhdestä insta-storyn punasta jota testailit joku aika sitten joka oli melko tumma, intensiivinen lilaan taittava…) tämä on kaunis ja pukee sua!
  Pitää tutustua muutenkin tuohon Essencen punavalikoimaan, olen itse melkoinen puna-addicti. Laukussa on aina useampi erisävyinen puna mukana.

 2. Kiva, että kokeilet vähän erilaista huulipunaa, hyvältä näyttää, eikä todellakaan mitenkään yliampuvalta! Kokeile vaikka vappuna tai muuten vaan iloksemme seuraavaa meikkiä, olisi kiva nähdä sinut näissä 🙂
  NYX Professional Makeup Color Mascara -ripsiväri 01 Purple 9 ml
  Luomiväri Essence melted chrome platinum nights
  Jokin neutraali huulipuna ja paljon helmiäiskiiltoa päälle, esim Essence holowow
  Tiedän, että liila on enempi ”Sannin juttu”, mutta uskon, että näillä sävyillä sun silmien vihreys pomppaisi esiin todella.

 3. Tämähän näytti tosi kauniilta kasvoillasi! 🙂 Vaikka onkin pähee niin ei tosiaan tee mitenkään vampin näköistä tai vie väriä kasvoilta, ei ollenkaan liian tumma. Mitä jos hommaisit sävyn jossain kestävämmässä muodossa, nestemäisenä huulipunana?

  • Tämä on kyllä ihan kiva sävy, mutta tykkään itse enemmän luonnollisemmasta lopputuloksesta, joten jotenkin tällainen ”epäluonnollinen” sävy tuntuu silti todella vieraalta käyttää. 😀

Kommentointi on suljettu.