Iloinen jälleennäkeminen kosmetiikkavarastojen kanssa

Vietin juuri puoli vuotta erossa kosmetiikkakokoelmastani ja kun palasin sen luokse Ruotsiin, oli päässäni kaksi ajatusta: ”Apua, kun täällä on niin paljon kaikkea!” sekä ”Ihanaa, että täällä on niin paljon kaikkea!”

Olen siis ollut samaan aikaan sekä vähän kauhistunut kosmetiikan määrästä että myös innoissani siitä. Kotona olevien kosmetiikkalaatikoiden avaaminen tuntuu joka päivä joululta, sillä laatikoista löytyy niin paljon tuotteita, joiden en ollut edes muistanut olleen siellä.

Ostolakossa Fanola No Yellow shampoo

Eniten kaipaamiani tuotteita ovat olleet hopeashampoot sekä hopeahoitoneet ja hopeanaamiot. Thaimaasta niitä ei liiemmin löytynyt, joten riemuni määrä oli ylimmillään, kun sain jälleen Fanola No Yellow Shampoon käsiini ja pääsin taittamaan hiuksistani niiden kellertäviä vivahteita. Hopeashampoo oli juuri niin loistava kuin muistelinkin eikä ihme, että olen hehkuttanut sitä parhaana hopeashampoona. Shampoo taittaa hiusteni sävyä aivan erinomaisesti, mutta ei silti koskaan vedä tukkaa liilaksi.

Ostolakossa suihkugeelit

Toinen tuoteryhmä, jonka kanssa jälleennäkeminen oli erityisen riemuisa, olivat suihkugeelit. Rakastan ihanan tuoksuisia suihkugeelejä ja niiden kanssa vietetyt suihkuhetket ovat ihania. Thaimaassa elin järkevän ihmisen elämää, eli minulla (ja miehelläni) oli käytössä vain yksi suihkugeeli.

Vaikka pyrinkin tällä hetkellä samaan myös täällä kotona, nautin juuri nyt silti siitä, että minulla on käytössäni niitä muutamia ja voin vaihdella suihkugeelin tuoksua fiilikseni mukaan. Ne pienet arjen ilot! Erityisesti minua ilahduttavat Molton Brownin suihkugeelit, mutta sekä aiemmin esittelemäni Sephoran Creamy Body Wash -suihkuvoiteet että Bath & Body Works -merkin Sea Island Cottons suihkugeeli tuottavat nekin suurta iloa ihanine tuoksuineen.

Ostolakossa hajuvedet

Yllätyksekseni myös toinen tuoksuihin liittyvä asia on ilahduttanut minua kovasti. En tavallisesti käytä hajuvesiä, sillä saan niistä helposti migreenin ja pahan olon. Nyt olen kuitenkin ollut kovin innoissani tuoksuistani ja käyttänyt niitä lähes päivittäin, mikä on yllättänyt minut.

Thaimaassa minulla oli käytössä vain yksi tuoksu, eli Dior Miss Dior Parfum Hair Mist, jonka kepeä tuoksu oli mieleeni. Tällä hetkellä suosikkituoksuni on ollut Miss Dior EdT -hajuvesi. Tuoksun lisääminen on tuonut aamuiseen laittautumishetkeen sen pienen kiva lisäyksen ja kun tuoksua on vain kevyesti, ei se ole alkanut toistaiseksi ainakaan ottaa nenääni päivän aikana.

Ostolakossa kynsilakat

Minut on yllättänyt myös se, kuinka kovasti olen innostunut jälleen kynsilakoista. En ole aikoihin lakannut kynsiäni liiemmin ja viime vuonna varpaankynsissäni oli tavallisesti kyllä lakkaa, mutta sormenkynsissä sitä oli koko vuoden aikana varmasti vain viitisen kertaa. Thaimaassa ollessani en käyttänyt koko puolen vuoden aikana kertaakaan kynsilakkaa sormissa tai varpaissa.

Nyt kotiin päästyäni siivosin kynsilakkakokoelmani, valitsin kynsilakat, jotka haluan pitää ja aloin käyttää niitä aktiivisesti. Tuntuu, että minulla on vaikka kuinka paljon ihania kynsilakkoja, joita haluan käyttää ja parin vuoden tauon jälkeen kynsien lakkaaminen on taas tuntunut kivalta. Samalla se antaa arkeen myös ihanan rentoutumishetken, kun juuri lakattujen kynsien kanssa saa luvan kanssa heittäytyä veltoksi ja vältellä tekemästä mitään.

Olen ollut vähän yllättynyt siitä, että nimenomaan nämä tuotteet ovat saaneet minut niin iloiseksi, mutta on myös mahtavaa huomata, kuinka pienistä jutuista arkeen voi saada iloa. Oli se sitten hyvältä tuoksuva suihkugeeli, suihkaus hajuvettä aamulla, erityinen shampoo tai silmää miellyttävä kynsilakka, voi sillä olla yllättävänkin suuri positiivinen vaikutus mielialaan!

Ostolakossa lumene kynsilakka 3 Rantaniitty
Lumene Nordic Chic Gel Effect -kynsilakka sävyssä 3 Rantaniitty

Onko teillä joku kosmetiikkatuote, josta olette juuri nyt erityisen innoissanne?


Lue myös:

7 parasta hopeatuotetta vaaleille hiuksille

Maailman paras nude-lakka: Treat Collection Cherry Blossom

Häävalmistelujen vaikein osuus: häätuoksun valinta

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

17 kommenttia artikkeliin ”Iloinen jälleennäkeminen kosmetiikkavarastojen kanssa”

 1. Mikä on tämänhetkinen suosikkisi kynsilakoissa? Muistan, kuinka aikoinaan rakastit OPIn Senjorita rose-alitaa.

  • Olen tässä itseasiasiassa juuri vähän selvittämässä, että mikä on suosikkini. Juuri nyt tuntuu, että kaikki ovat niin ihania. Ainakun tuo kuvassa oleva Lumene on suosikkejani juuri nyt. Ihanaa, että muistit tuon aiemman suosikkilakkani! <3 🙂

 2. Sun inspiroimana aloin aikoinaan käyttämään korealaista puhdistusmenetelmää, mutta yksi asia joka mua ärsyttää on vanulaput. Niitä kun tulee käytettyä nykyään joka päivä, joka on mielestäni turhaa. Onkohan mitään millä nuo voisi korvata?

  • Moni käyttää kankaasta tehtyjä kestovanulappuja. Esimerkiksi täältä löytyy niistä juttua. 🙂 Itse tarvitsen vanulappuja kaksoispuhdistuksen vuoksi vähemmän, sillä poistan silmämeikin puhdistusöljyllä.

  • Miten saat sisärajaukset pois ilman vanulappua? Minulle jää siis ripsien väliin kajaalit ja eyelinerit, jos en pyyhi niitä vanulla. Kestovanulappua en laittaisi niin silmän sisään, koska ei ole yhtä hygieeninen.

   • Käytän sisärajauksia pari kertaa vuodessa korkeintaan, eli eivät kuulu arkimeikkiini, joten minulla ei ole asian kanssa ongelmaa. Jos vanulappuja tosiaan tarvitsee oikeasti, niin sitten käyttäisin niitä. Voi kuitenkin testata, tarvitseeko käyttää kerralla kokonaista vanulappua. Itse joskus ennen vanulappuja silmämeikin poistoon käyttäessäni leikkasin ne aina puoliksi, koska se riitti. 🙂

  • Kannattaa myös testata AQUIS kasvoliinaa. Se puhdistaa lämpimällä vedellä niin hyvin kaiken meikin (mukaan lukien silmämeikin) ettei ole tarvetta poistaa vanulapuilla mitään. Kasvoveden voi taputella suoraan kämmenistä kasvoihin.

  • Tuosta yllä vinkatusta puhdistusliinasta tuli mieleen myös Sensain puhdistusliina, joka sopii hyvin korvaamaan vanulaput (ja yllä ehdotetut vanupuikot, jotka mielestäni ovat samalla tavalla turhaa jätettä)! Sen avulla saa helposti myös pyyhittyä ripsirajasta ripsivärit ja rajaustuotteet. Olinkin unohtanut koko liinan! 🙂

 3. Laivalta ex’temporee ( myyjän hehkutuksesta) ostettu Diorin Perfect Sekin Crussion ja One Minute- kuorinta. Siis, hallelujaa! Kuinka pehmeäksi iho tulikaan kuorinnasta ja silmin nähden heleäksi. Ja Crussion, voi pojat, suojakertomellinen, ihon sävyä parantava, inan verran sävyä tuova (hoito) tuote. Käy pohjustukseen, korjailuun ja yksistään.

  • Olenkin ollut utelias tuon Diorin Cushionin sijaan, muistaakseni luin, että se on eteläkorealaisen Amorepacific-yrityksen kehittämä! 🙂

 4. Mä löysin meikkipöytäni laatikon kätköistä tipan teiniaikojeni suosikki hajuvettä eli Dieselin Loverdosea ja sitä olen taas innostunut käyttämään 😀 Tulee ihanat nuoruusmuistot mieleen tuosta tuoksusta <3 Vaikka en mä kovin vanha kai vielä ole, viikon päästä juhlistan 22v synttäreitäni 😀

 5. Oon erityisen innoissani hiustenhoidosta! Kun päivässä ui jopa 8h porpttavassa auringossa, vetää hiukset yleensä aivan korpuksi ja nyt niihin on läträilty kunnolla hoitotuotteita ja naamioita <3 Ai rakastan!

  ps. Sun innoittamana alan lähipäivinä käydä läpi mun lakkoja ja antaa eteenpäin turhakkeet, kun en ole aikoihin ehtinyt ja jaksanut kynsiäni laittaa! Kuitenkin niille on pyhitetty oma laatikko, jota ne eivät enää ansaitse 😀

 6. Sisärajausten poistoon olen käyttänyt kostutettua vanupuikkoa. Se on hygieeninen eikä siitä lähde kostutettua haituvia silmään kuten vanulapusta saattaa lähteä.

  • Jep! Sama juttu. Laitan vanupuikon suljetun silmän ylä-ja alauomen väliin, saan pyyhittyä yläluomen sisärajaukset edestakaiselle liikkeellä. Käytän kaksoispuhdistusta myös silmämeikin poistoon. Ensin voidemaista luomille ja sitten meikinpoistoaineeseen kostutetut vanulaput luomille ja hetken liottelu. Raotan silmiä vanulappujen ollessa silmillä, että saan ripset ylöspäin. Näin saan ripsarit poistettua.
   Vanulappuhaituva ongelmaan voi kokeilla toista merkkiä. (Kalliimpaa) Isot vanulaput voi leikata (kuten Virve vinkkasi) kahtia.

 7. En oo käyttänyt luomivärejä vuosiin, mutta menin ostamaan MACin sävyn Patina, ja se tekee suorastaan ihmeitä mun sinivihreille silmilleni! Ne loistavat jotenkin niin kirkkaina ton luomivärin ansiosta että ihan innoissani taas sudin väriä luomilleni pitkästä aikaa 🙂

 8. Ihanaa kun sait kosmetikka-aarteet esiin! Ties mitä herkkuja sieltä vielä putkahtaakaan tänne blogiin 🙂

  Mulle käy myös välillä niin, että kaapista löytyy kosmetiikkaa, jota en muista olleen olemassakaan. Yleensä niin käy vuodenaikojen vaihtuessa, kun osa kosmetiikasta menee jäähylle ja vanhat kaivetaan varastosta, ja aina on yhtä hauska löytää ylläreitä! Kuin pieni lahja kosmetiikkakeijulta 🙂

Kommentointi on suljettu.