Päivä 275: Testissä Essentia Naturalen mineraalimeikit

Voiko olla loistavempaa hetkeä tarkastella uuden mineraalimeikkipohjan jälkeä kuin huonosti nukutun yön jälkeinen aamu, jona poskella paistaa tulipunainen, edellisenä iltana räjähtänyt finni? Tuskin. Tästä on siis ehdottomasti otettava kaikki ilo irti!
Kokeiluun lähti siis Essentia Naturalen Silky-way mineraalipohja sävyssä Fair. Plussaa (tai ehkä jonkun mielestä miinusta) muuten sarjalle siitä, että sävyvaihtoehdot ovat helppoja vähäisen määränsä vuoksi sekä siitä, että heiltä voi tilata sampleja!

Tällakertaa vertailun helpottamiseksi laitan lähtökohdan ja lopputuloksen vierekkäin:

Vasemmalla ennen pohjaa ja oikealla pohjan jälkeen. (Ihan tosi, taas harmittaa, ettei kameralla ole ihoni suhteen yhtä tarkka silmä kuin allekirjoittaneella.)

Heti ensiksi on sanottava, että vaikka tässä onkin selkeä ja luonnonmukainen INCI, ei tämä ole ihan puhdas mineraalimeikki:
Titanium Dioxide (CI 77891), Mica (CI 77019), Iron Oxides (CI 77491), Oryza Sativa (Rice) Powder, Zinc Oxide (CI 77947), Boron Nitride, Magnesium Myristate, Kaolin (CI 77004), Ultramarines (CI 77007).

Jos ihoni olisi selkeästi rasvaisempaa sorttia (tällä hetkellä en tosin ota enää yhtään selvää, mitä sorttia se on, kuten olenkin teille viimeaikoina valitellut), en panisi asiaa pahakseni. Pohjan sisältämät riisipuuteri ja kaolini imevät tehokkaasti iholta rasvaisuutta, eli toisin kun monien muiden mineraalipohjien kanssa, ei kiinnityspuuteri (joka usein sisältää juuri jompaa kumpaa tai kumpaakin näistä) ole välttämättä tarpeellinen (paitsi todella helposti kiiltävällä iholla). Magnesium myristate on puolestaan magnesiumin, joka on mineraali, sekä rasvahapon sekoitus (eli lähes puhdas, muttei ihan kuitenkaan). Tämä aine ilmeisesti saa aikaan sen, ettei pohja ole niin kuivan tuntuinen.

Pohjassa on siis mattapintaa tekeviä aineita, minkä ehdottomasti huomasi. Ihoni pysyi hyvin mattaisena pitkään ilman meikin kiinnittävää Veiliäkin. Pohjan peittävyys oli kevyempi kuin aiemmin kokeilemieni bareMineralsin, Youngbloodin tai Aliman, mutta kyllä tälläkin sai hyvin tasoitettua.

Käytin pohjan tekemiseen sarjan omaa kabukia. Tämä on aitoa soopelinkarvaa ja ihan kestävän oloinen (ensimmäiselläkään käyttökerralla ei muuten irronnut karvan karvaa). Tämä on kuitenkin jonkun verran karkeampi kuin bareMineralsin oma kabuki (ja Everydaymineralsin synteettisiin siveltimiin nyt ei voi mitään verratakaan) enkä oikein osaa sanoa, alkoiko tämä kuitenkin olla jo liian karkea. Omalle, pehmoisiin siveltimiin tottuneelle iholleni ehkä hieman liian karkea kuitenkin. Hyvää jälkeä tämä joka tapauksessa teki. Harmi, etten päässyt testaamaan sarjan omaa peitesivellintä, vaan jouduin käyttämään bM:n omaa.

Vaikka ihastuinkin bareMineralsin selkeän hohteisuuden rinnalla mattaisempaan Youngbloodin pohjaan, tuntu tämä EN:n pohja jo ehkä hieman liian mattaiselta makuuni. Youngbloodkin nimittäin jäi hieman heleämmäksi iholla. Lisäksi tahdoin ihan hitusen verran enemmän peittävyyttä pohjaani. Lisäsin siis ensimmäisenä päivänä päälle bareMineralsin kevyen kuulauden antavan meikkipohjan ja hyvältä näytti.


Vasemmalla puhdas iho, keskellä pelkkä Essential Naturale ja Veil sekä viimeisessä kuvassa hieman bareMineralsin pohjaa päällä.

Kokeiluja oli kuitenkin ehdottomasti tehtävä lisää. Tajusin nimittäin, että olin unohtanut laittaa meikin alle Primerin, eli pohjustajan.

Pohjustajan INCI näyttää tältä:
Mica (CI 77019), Boron Nitride, Methicone, Silica, Titanium Dioxide (CI 77891).

Tämä tuote on siis mineraalipohjainen, mutta sisältää jotain muutakin: methicone on nimittäin silikoni! Onneksi olemme viisastuneet ja tiedämme, ettei se ole yhtään pahasta tässä tuotteessa. Se nimittäin tasaa ihon pintaa kuten hyvän pohjustustuotteen kuuluukin! Tässä tuotteessa on micaa reilusti, eli tämä antaa iholle heleyttä ja kuulautta. Hei, sitähän minä juuri hankinkin, kun menin edellisenä päivänä lisäämään tuota bareMineralsia!

Uusi päivä, uudet finnit ja lähtötilanne näytti tältä:

Nyt heitin iholle heti aluksi primeria ja tein meikin vasta sen päälle. Ja kuten näette, primeri siis todellakin hohtaa:

Tässä lopputulos primerin kanssa:

Iho on kyllä edelleen matta, mutta hieman heleämpi. Tämä tasoitti ihoa hyvin, mutta tämä paini huonossa sarjassa: bM ja Youngblood valitettavasti peittoavat tämän peittävyydessään (kuten muuten Alimakin). Harmi, etten päässyt testaamaan sarjan varsinaista peiteainetta. Olisi ollut mieleniintoista tietää, kuinka hyvin se peittää. Esimerkiksi bareMineralsillahan on peiteaine, joka itseasiassa peittää vähemmän kuin meikkipohja! BM:n kanssa peittävimmän lopputuloksen saa siis peiteainesiveltimellä ja tavallisella meikkipohjalla ja tuota komboa minä tämäkin pohjan kanssa yritin toteuttaa.

Iho kyllä tuntuu todella sileältä tämän kanssa ja pysyy erinomaisesti mattaisena. Omalla ihollani pinta on kuitenkin ehkä hieman liian kuivakka, mutta oikeasti rasvaiselle iholle tämä tehokas talinimeminen on varmasti hyvä juttu.

Yhteenvetona voin siis sanoa, että Essentia Naturalen pohja on hyvä tuote niille, jotka tahtovat kevyttä peittoa ja mattapintaa sekä tilata tuotteensa helposti suomalaisesta nettikaupasta. Pohja pysyi varsin siistinä koko päivän, eli tuote on ehdottomasti rasvaisuudesta ja mekin mössääntymisestä päivänaikana kärsivälle hyvä valinta. Kuivemmalle iholle en tätä suosittelisi. Sarjan kabukista minun on valitettavasti sanottava, etten hullaantunut siihen sen karheuden vuoksi.

Nettisivuista on vielä mainittava, että useista maksutapavaihtoehdoista tulee ehdottomasti suuresti plussaa!

Turhamaisena ihmisenä tahdon tietysti vielä korjata teille ylläolleista kuvista tulleen mielikuvan, että huuleni olisivat kuivat ja epämääräiset. Oikeastihan ne ovat aina tietysti tällaiset herkkuhuulet, joita ei vaan voi olla pussaamatta:

Kiiltona Natural Coden 5 Fresh Pink.

PS. Make Up Storen mattalakkaa odotteleville tiedoksi, että kuun puolen välin paikkeilla sitä pitäisi kuulemma vihdoin alkaa olla kaupoissa!

16 kommenttia artikkeliin ”Päivä 275: Testissä Essentia Naturalen mineraalimeikit”

 1. tämä ei varsinaisesti liity ko. postaukseen mutta:
  mikä on mielestäsi paras suomen kaupoista saatava kasvovoide joka kosteuttaa mutta sopii hyvin meikin alle? entä yövoide? mikä on paras meikkipuuteri mielestäsi (en tarkoita mineraalijauhopurkkeja)? ja entä mitä mieltä olet apteekin tuotteista, meikeistä ja ihonhoitotuotteista, onko suosikkeja, mielipiteitä? kiitos paljon vastauksestasi! mukavaa syksyn jatkoa! 🙂

  Vastaa
 2. Kävin Lahden Kicksistä tuota Make Up Storen lakkaa kyselemässä ja myyjä sanoi että sitä tulee kuun puolessa välissä vain muutama kappale ja tarjosi mahdollisuutta varata omani (mutta miksi minä hölmö en sitä varannut!?). Noh, ehkä huomenna kun lopetan valvomisen käyn varaamassa. 🙂 Kyselin myös tuosta BareMineralsista ja kiinnostuin entistä enemmän kun se kuulema peittää ihan couperosankin? Ja kun sain kokeilla tuotetta ihan kädelle se ei ollutkaan kuivaa puuteria vaan muuttui hieman "voidemaisemmaksi". Ehkä joku kerta innostun kokeilemaan, mutta taidan kuitenkin tilata netistä Suomen karmeiden hintojen takia. 😛

  Vastaa
 3. Oletko ikinä kokeillut Everydaymineralsin meikkejä? Glossy.fi :stä katoin vähän ja oli aika hyviä arvosteluja + että samplet ovat melkein ilmaisia, vain postikulut…

  Vastaa
 4. heippa!
  testasin sitten eilen muradin mattavoidetta oikein urakalla, 12 tuntia piti ihon mattaisena eli toteutti lupauksensa 150% :sti ;)! en ole löytänyt tuotteesta mitään muuta vikaa, kuin että se tuoksuu pikaliimalta :-/ – kuten myös muut kokeilemani muradin tuotteet. onneksi erikeeperimäinen tuoksu katoaa iholle levitettäessä, eikä ole lainkaan niin voimakas muutenkaan kuin esim. ella bachen creme intex 2: n kalanhaju… tuota tuotetta voisi kyllä melkein markkinoida painonhallintatuotteenakin, minua ainakin kuvottaa sen haju niin että todellakin menee ruokahalu ( harmi vaan, että on muutenkin ALIpainoa ).

  joku kyseli ella bachen voiteen vähittäismyyntihintaa taannoin, omani maksoi suomesta ostettuna 35,20 €.

  en ole vielä huomannut sen aiheuttavan mitään ihan käänteentekevää muutosta ihon kuntoon, mutta toimii varmaan paremmin tulollaan oleviin finneihin kuin jo olemassaoleviin? mikä on GG:n vinkki voiteen tehokkaaseen käyttöön – ohuelti levitetty kalanmaksanaamio vai kärpässienilook 😉 ?

  /nanna

  Vastaa
 5. Tulee aina koodailtua ihan vääriin aiheisiin vääriä aiheita mutta kiitos suosituksestasi! Kävin ostamassa Diorin Capture Sculpt 10 silmänympärysvoiteen ja se oli juuri sitä mitä hain. Jo kahden käyttökerran jälkeen se ihan oikeasti madalsi silmäkulmista juonteita ja silotti ihon hienosti! Ja oli kuitenkin kevyt. Kiitos. (Olin tosin ahne ja ostin seuraavana päivänä myös Capture Sculpt 10 Lifting Firming Fluid:in vielä kerta kielon päälle) Siitä ei ole vielä raporttia kun en ole kokeillut mutta jos sellaista haluat, voin pistää tulemaan kun sen aika on. Diorit ostan melkein aina ilman testeriä koska ne ovat poikkeuksetta olleet parhaimpien joukossa ja ne saa aina tungettua äitille jos itse ei tykkää. Tosin nykyinen Gatineaun serenite on ollut ihan ylivoimainen, en voi hehkuttaa sitä tarpeeksi mutta ainakin tuo Diorin silmägeeli oli ihan huippuhyvä myös!

  Vastaa
 6. Anonyymi: Voidekysymykseen en osaa vastata, sillä en vain ole löytänyt mitään poikkeuksellisen hyvää. Kaikenlaisia melko kivoja kyllä (Lumene Arctic Aqua, Estee Lauder Hydracomplete, Dior Hydraction Sorbet creme…) mutta ei mitään ihan poikkeuksellisen täydellistä.
  Mutta paras meikkipuuteri on ehdottomasti Cliniquen Almost Powder Makeup! Peittää hyvin, mutta on kevyt ja ohut ja pysyy iholla loistavasti ja kiilto pysyy kurissa pitkään.
  Apteekkituotteista löytyy ainakin loistava Louis Widmerin tehokosteuttava silmänympärysvoide, mutta muita erityisiä en ole bongannut. Muutenkin olen käyttänyt apteekissa myytäviä sarjoja melko vähän, mutta ihan samaa tavaraahan ne tosiaan ovat kuin kosmetiikkaosastojen tuotteet. Pitäisi käydä tekemässä siellä puolella kyllä enemmän löytöjä. 🙂
  Mukavaa syksyä myös sinulle! 🙂

  Jenni: Minä olen luullut, että tuo mattalakka tulisi ihan vakiovalikoimiin, eli lisi sitten jatkuvasti toimituksissa. Pitääkin ottaa selvää. Mutta käy ihmeessä varaamassa, niin saat omasi heti tuotteen ilmestyttyä eikä tarvitse jäädä odottelemaan. 🙂
  BM tosiaan muuttuu iholla ihon omien rasovjen seurauksena voidemaisemmaksi eikä ole yhtään kuivakka. 🙂

  Anonyymi: Everydaymineralsia onkin moni kehunut ja Lily Lolon ohella se on kokeilulistallani seuraavana. 🙂

  nyymi: Kiitos kun muistutit, postaan sen sopivassa yhteydessä. 😉

  nanna: Itse olen kokeillut taas tällä viikolla paria muuta kosteusvoidetta ja tänään mietin, että miten ihmeessä meikini onkaan pysynyt ihan poikkeuksellisen hyvänä koko päivän. Syynä oli tosiaan se, että palasin Muradiin. Loistotuote, siis!
  Creme Intex 2 on auttanut parhaiten sellaisiin tuloillaan oleviin näppyihin, selkeästi jo olemassa oleviin käytän tällä hetkellä Cliniqueta. Ihan vaan kärpässieni taktiikalla ollaan Creme Intex kakkosen kanssa menty. 🙂

  juárez: Ihanaa kulla, että tykkäsit. Tuli heti ensimmäisenä samantien mieleen, kun luin kysymyksesi ja ajattelin sen olevan nappituote sinulle. Tule ihmeessä kertomaan fluidista kokemuksia, kun niitä karttuu.
  Gatineaun tuotteet ovat muuten houkutelleet kovasti sen jälkeen, kun niitä hehkutit… 😉

  Vastaa
 7. Heips! Osaatko sanoa, että onko kaupoissa myytävänä muita kuin Make Up Storen mattalakkoja? 🙂 Ja lisäksi, osaisitko suositella jotain hyvää, pintakuivalle iholle tarkoitettua meikkipohjaa? Ihoni on joistain kohdista hyvin kuivakka, mutta päivän mittaan meikit kuitenkin leviävät ympäri naamaa, eli en tiedä mikäolisi avuksi? (enkä tiedä onko ihoni pintakuiva, ei sen puoleen siis :D)

  Vastaa
 8. Anonyymi: Make Up Storen mattalakan lisäksi myös Orlyllä (Stockalta) on myynnissä mattalakka, mutta hintaa on muutama euro enemmän kuin MUS:in lakalla: MUS on n. 14 euroa ja Orly 18,80 euroa.
  Estee Lauderin Double Stay Light voisi olla idealli sinulle, edullisemmista puolestaan Max Factorin uusi Second Skin. Kummatkin ovat kevyen tuntuisia, pysyvät iholla hyvin, mutta eivät ole turhan kuivakoita. Kiinnityksen suosittelen irtopuuteria ja nimenomaan iholle paineltuna, ei vaan huiskalla sipaistuna. 🙂

  Vastaa
 9. Minkä kokoisia nuo Essentia Naturale-purkit ovat?Mietin vaan mikä mineraalimeikkivoide/puuteri tulee edullisimmaksi ajan mittaan
  t.ninni

  Vastaa
 10. Kysyn sulta suositusta tuotteeseen 🙂 eli ihon kunto on parantunut huomasti luomuun siirtyessäni. Nyt tahtoisin kesäksi sävyttävän päivävoiteen joka mahdollisesti tasottaisi ihoa, olisi aurinkosuoja, mielellään pysyisi hikoilut edes vähän, siinä ei olisi silikonia eikä mineraaliöljyä. Tiedätkö mitään tuotetta jota voisit suositella 🙂

  Vastaa
 11. Charming Nails: Voidemaista en kyllä keksi yhtäkään, sillä "tavallisissa" sarjoissa on lähes poikkeuksetta silikonia tai mineraaliöljyjä ja luonnonmukaisissa vähemmän suojakertoimella olevia tuotteita muuten kuin aurinkotuotteissa. Mineraalipohja on ainoa ratkaisu, joka tulee mieleen. :/

  Vastaa
 12. Charming Nails: Mielelläni kuulisin, mitä tuotteita Sanni osasi vinkata. Sanni kun tietää noista luonnonkosmetiikankin sarjoista enemmän. 🙂

  Vastaa

Jätä kommentti