BLAX!

Nyt on ystävänpäivä, joten tahtoisin esitellä teille yhden uudehkon, mutta erittäin läheisen ja luultavasti elinikäiseksi jäävän ystäväni.

Ystäväni nimi on BLAX.

Kampauksia hiuksiin tehdessä hiuskuminauhat ovat usein mieletön apu. Ne pysyvät hiuksissa hyvin, ovat huomaamattomia eivätkä synnytä samanlaista möykkyä kuin pienikin ponnari voi synnyttää.

Kuminauhojen sanotaan kuitenkin olevan haitaksi hiuksille ja varsinkin niiden poisrepiminen on se ikävin vaihe. Viimeistään siinä vaiheessa kuulemma syntyy tuhoa ja hallaa tukalle.

Ostin itse sattumalta kerran Sokokselta BLAX-merkkisiä hiuskuminauhoja niitä sen enempää pohtimatta. Otin kuminauhat käyttöön kampauksia tehdessäni ja totesin ne mainioiksi. Myöhemmin kuulin merkin maahantuojalta, millaisen löydön olin itseasiassa tehnytkään.

Maailmalla BLAX-hiuskuminauhat ovat jonkin sortin kulttituotteiden maineessa, sillä niitä pidetään hiuskuminauhojen äitinä, kätilönä, synnyttäjänä ja keinohedelmöittäjänä.

Usein hiuskuminauhat nimittäin eivät ole kovin kestäviä, mutta nämä ihanuudet kyllä kestävät, kestävät ja kestävät ja näitä voi venytellä melko surutta.

Suurinta hallaa kuminauhojen käytöstä aiheutuu tukalle yleensä tosiaan kunauhaapoistaessa, jolloin hiukset tuppaavat kiertymään sen ympärille takuksi ja kuminauha repii tukkaa muutenkin ikävästi. BLAX-hiuskuminauhat on kuulemma kuitenkin tehty niin, että ne eroavat perus henkkamaukkahiuskuminauhoista ja muista vastaavista eikä moista ilmiötä synny. Itse ainakin olen todennut nämä tuonkin suhteen aivan loistaviksi!

BLAX-hiuskuminauhat ovat käytössäni silloin, kun teen erityisiä kampauksia. Jos esimerkiksi teen hiuksiini lettejä tai muuta sellaista, jonka seuraavassa vaiheessa kieputan jonkin sortin sykeröksi, nykeröksi tai muuten vaan palloksi, käytän aina BLAXeja, sillä niillä kiinnitetty hiustenlatva on paljon helpompaa kätkeä kuin tavallisella ponnarilla kätketty.

Ihan tavalliseksi jokapäiväiseksi ponnarinkorvaajaksi en näitä välttämättä suosittelisi, sillä tiukan päivittäisen ponnarin käyttö voi aina kuluttaa hiusta ja saada hiuksia katkeamaan, mutta eirtyistilanteissa ja hiusten latvaosien kiinnityksessä nämä ovat minusta mainioita.

Suomessa BLAXeja myyvät ainakin Sokokset ja saatavilla on mustia, pinkkejä ja kirkkaita BLAXeja. Itseasiassa pinkit BLAXit on nimenomaan kehitetty Skandinavian ja Suomen markkinoita varten! Hintaa yhdellä kahdeksan kuminauhan BLAX-pakkauksella on muutamia euroja.

Itse en enää BLAXeistani luovu ja läpinäkyvät ja mustat BLAXit ovat molemmat aktiivikäytössäni jatkuvasti.

Ovatko BLAXit teille tuttuja?

PS. Ihanaa ystävänpäivää kaikille ihanille lukijoilleni! Olette aivan mahtavia!

17 kommenttia artikkeliin ”BLAX!”

 1. Nämä ovat aivan loistavia! Tilasin näitä muistaakseni Nellyn verkkokaupasta keväällä, mutta suurkiitos sinulle, kun kerroit, että näitä saa myös Sokokselta 🙂 Tarvitsen näitä nimittäin lisää…

 2. dermosililla myytävänä samantyylisiä..sieltä oon itselle hommannut,kun oli pitempi tukka aikoinaan.

 3. Dermoshopilla on vastaavannäköisiä hiuslenksuja, olisivatkohan laadultaan yhtä hyviä? En tiedä.
  Hyvää ystävänpäivää, blokiasi on aina yhtä kiva lukea.
  t.Marjo

 4. IIK, näitä on muissakin väreissä?! Must have! Mulla kun on 2 pakettia näitä kirkkaita. Toimii kivasti erilaisissa kampauksissa, kun ovat niin huomaamattomat.

  Dermosilillä on kans näitä, btw.

 5. Minä olen hankkinut varmaan reilu vuosi sitten vastaavia kumilenksuja Dermosililtä ja kyllä vain tuommoset ovat oivallinen keksintö =)

 6. Jes mahtavaa. Ja vielä sokokselta! Jos lähipiiristä löytyy hammasrautojen käyttäjiä, niin joissain rautamalleissa on "lisävarusteena ja vääntimenä" sellasia pieniä kumilenksuja – ne on loistavia kanssa! Ja jos en ihan väärässä oo, niin niitä saa kyllä ostettua hammaslääkäreiltäkin (ja ehkä apteekista?).

  Muistaisin siun joskus kyselleen nopeita kampausvinkkejä, niin tässä ois siukultani yks: http://tuplaongelma.blogspot.com/2012/02/helppo-kampausvinkki.html

 7. minäkin ostin aikoinani näitä dermolta, koska luvattiin ettei katko hiuksia ym.. ja olin kyllä tyytyväinen. mustat tai pinkit olisivat kuitenkin omassa käytössäni kätevämpiä siksi, että minulla nämä kirkkaat penteleet karkaavat hiuspinnien, ja parittomien korvakorujen luvattuun maahan.. eli kalliiksi tulee kun yhden käyttökerran jälkeen hukkuvat!

  plussaa muuten myös siitä että pitävät hyvin muotonsa, eivätkä muiden hiuskuminauhojen tapaan venähdä!

  eva-erica

 8. Tampereen Sokoksellakin olivat "matkalle mukaan"-hyllyssä, ja vasta neljäs myyjä osas neuvoa mut sinne…

  hintaa tosiaan aika paljon, 7,90 kahdeksasta kappaleesta…

 9. Ne Dermosilin hiuslenkit ovat nimenomaan samoja kirkkaita BLAXeja, mutta pari-kolme euroa halvempia kuin esim. Oulun stockalla. Juuri sain omat, hyvältä vaikuttaa!

Kommentointi on suljettu.