Tämän vuoksi en enää luopuisi konjac-sienestä

*Sis. mainoslinkin

Siitä asti kun reilut kaksi vuotta sitten ensimmäistä kertaa kokeilin puhdistaa kasvoni Konjac-sientä apuna käyttäen on minulle ollut selvää, etten voi enää elää ilman kyseistä apuvälinettä.

Sephora Konjac Sponge

Konjac-sienen käyttö

Olen joskus kokeillut hetkellisesti elää ilman sientä, mutta en vain pysty. Kun tiedän, että on olemassa apuväline, joka tekee ihonpuhdistuksestani tehokkaampaa hellävaraisesti ja saa ihoni voimaan paremmin en näe mitään syytä, miksi enää ikinä eläisin ilman sientä – tai ainakaan siihen asti, että keksitään taas jotain aina vain paremmin sen korvaavaa.

Minulta kysytään usein, että mihin väliin käytän sientä, sillä hehkutanhan kokoajan käyttäväni myös Foreota. Ja jos käytän niitä molempia, niin eikö se oli jo liikaa iholleni?

Lue myös: Opas Foreon valintaan

Sephora Konjac Sponge

Käytä tosiaan molempia, mutta ne täydentävät ihonpuhdistusrituaaliani saumatta. Teen aina kaksoispuhdistuksen ja konjac-sieni on mitä täydellisin apuväline puhdistamaan öljymäiset ja maitomaiset tuotteet kasvojen iholta.

Hieron siis ihonpuhdistustuotteen iholleni käsin tavalliseen tapaan ja sen jälkeen kastelen kuivuttuaan kovettuneen konjac-sienen läpimäräksi, jolloin se muuttuu jälleen pehmeäksi. Sitten hieron sillä hellästi kasvojeni ihoa, jolloin se pyyhkii iholta pois puhdistustuotteen ja sen mukana myös meikin ja muut epäpuhtaudet. Välillä huuhtelen konjac-sienen vedellä ja jatkan kasvojen hellä hieromista sillä.

En sanoisi, että konja-sieni varsinaisesti kuorii ihoani samalla lailla kuin varsinaiset kuorintatuotteet, mutta se irrottaa ihon pinnalta meikin ja epäpuhtaudet sekä varmasti siinä samalla kevyesti sitä kuollutta ihosolukkoakin.

Konjac-sieni ei ärsytä ihoani tai saa sitä punoittamaan ja on muutenkin aivan ihastuttavan hellävarainen apuväline. Tunnen, että ihoni on sen jäljitä ihanan puhdas, pehmeä ja heleä, mutta ei ollenkaan kiristelevä.  Puhdistan konja-sienellä myös silmänympärysihon, eli se on riittävän hellävarainen myös sille.

Lue myös: Kaikki kaksoispuhdistuksesta

Sephora Konjac Sponge

Konjac-sienen jälkeen onkin sitten täydellistä poimia avuksi ihonpuhdistustuote ja Foreo, sillä kun meikki ja muut ihon pinnan epäpuhtaudet ovat poissa, pystyy ihonpuhdistustuote oikeasti puhdistamaan kunnolla Foreon värinää hyödyntäen.

Jos en puhdistaisi ihon pinnalta ensin meikkejä, eivät Foreo ja toinen puhdistustuote pääsisi tekemään taikojaan siellä, missä ihoni niitä oikeasti tarvitsee ja laiminlyönnin lopputulos näkyy aina jo kahdessa päivässä nenän ihohuokoset vallanneina mustapäinä.

Kaksoispuhdistuksella ja kahdella eri apuvälineellä avustettuna ihoni pysyy paremmassa kunnossa ja ihohuokoset pysyvät puhtaina.

Hankin vähän aikaa sitten taas uuden konjac-sienen ja tällä kertaa kokeiluun pääsi Sephoran oma versio. En tiedä, onko edellinen sieneni ollut jotenkin erityisen kova tai karhea, mutta tämä sieni tuntui nyt yhtäkkiä jostain syystä aivan uskomattoman pehmeältä ja aivan poikkeuksellisen hellävaraiselta. Tälle sienelle lähteekin suuret suositukset jos joku joskus Sephorassa pyöriessään sattuu miettimään, mitä sieltä ainakin kannattaisi ostaa.

Lue myös: 7 vinkkiä parempaan ihonpuhdistukseen

Sephora Konjac Sponge

Minun ihonpuhdistusrutiinini ei olisi enää mitään ilman konjac-sientä. Koen itse sienen tuotteeksi, jonka vaikutusta en varsinaisesti enää huomaa sientä joka päivä käyttäessäni, mutta jonka käytön väliin jättämisen kyllä ihan taatusti aina huomaan.

Vastaavasti kyllä myös huomaan, jos olen ollut käyttämättä sientä pari päivää ja otan sen jälleen käyttöön. Iho tuntuu pehmeämmältä, näyttää heleämmältä ja mustapäät pysyvät kurissa.

Kuten sanoin, en voisi enää kuvitellakaan luopuvani sienestä. Sen verran tärkeäksi se on rooliinsa ihoni puhdistuksessa osoittanut.

*Konjac-sienen voi ostaa esimerkiksi Kicksin verkkokaupasta täältä.

Sephora Konjac Sponge

Muita, jotka eivät enää luopuisi konjac-sienestä?

19 kommenttia artikkeliin ”Tämän vuoksi en enää luopuisi konjac-sienestä”

 1. Vuosi sitten sain ensimmäisen konjac-sienen. Ihoni tuntuu käytön jälkeen pehmeämmältä, näyttää heleämmältä ja mustapäät pysyvät kurissa. Sieni on jokapäiväisessä käytössä.

 2. Todella mielenkiintoinen postaus. Juuri itsekin huomasin pienten mustapäiden vallanneen nenäni. Olisiko sulla kenties lisää vinkkejä niiden hoitamiseen nyt kun ne siihen jo ilmestyivät? Mustapäärautaa vierastan ehkä liikaa..

  • Itselläni mustapäät ovat parhaiten kadonneet ja pysyneet loitolla juurikin kaksoispuhdistuksella ja konjac-sienen sekä Foreon avustamana. Ne ovat olleet ylivoimaisesti parhaat keinot, joita sitten muut tuotteet ovat tukeneet.

 3. Minkä merkkisiä sieniä olet kokeillut? Onko merkeissä eroja? Itselläni on nyt ollut Dermosilin konjac-sieni pari kuukautta ja tykkään kovasti. Se on tosin ensimmäinen sieni mitä olen kokeillut.

  • Äkkiseltään muistan vuosiin mahtuneen ainakin Ekovistan erilaiset sienet sekä Hyvän Olon Maailman erilaiset sienet. 🙂

 4. Minä ostin semmoisen Emotionin halpisversion, ei siis ole alkuperäinen ja aito sieni. Pari sellaista loppuun käytettyäni sain lahjaksi aidon konjac-sienen ja hämmentävää kyllä se kului loppuun paljon nopeammin kuin halvempi versio. Se halpis maksaa vähän alle 7 euroa. Ja siinä pysyn, miksi maksaa yli tuplasti ’aidosta’ joka on laadultaan heikompi.

 5. Ollut ahkerassa käytössä noin kolme vuotta, alkuperäiset ostettu Koreasta. Nyt ostin ison kasan niitä Tigerista, muistaakseni 2€/kpl… 🙂

 6. Ostin n.viikko sitten ensimmäisen konjac sieneni. Eron huomasi kyllä todella nopeasti. Ihoni on niin paljon puhtaampi, vaikka aikaisemminkin on käytössä olleet puhdistusaine ja kasvovesi. Sienellä saa vaan todellakin meikin hyvin puhdistettua.
  Eli jää kyllä itsellenikin käyttöön!

 7. No voi hemmetti, taasko mun pitää ostaa jotain sun suosituksesta! Senkin rontti, saat mun niin onnelliseks ja niin vararikkoon! 😉

 8. Liittyy kai löyhästi konjac-sieniin, mutta minä virkkasin itselleni puuvillalangasta sellaisia vähän suurempia ”vanulappuja”. Niillä tuntuu olevan myös ihana ihoa hieman kuoriva vaikutus! Mutta siltikin konjac-sieni pitää kyllä taas ostaa testiin. Edellinen oli käytössä vuosia sitten, enkä huomannut sen käytössä mitään erityistä. Ehken ollut tarpeeksi kärsivällinen huomatakseni vaikutusta 🙂

  • Riippuu varmasti paljon ihon kunnosta, että huomaako vaikutuksen. Jos iholla ei ole suurempia ongelmia, ei vaikutus näy niin selkeästi, mutta tehostettu ihonpuhdistus auttaa vain esimerkiksi kosteuttavia ja muita hoitavia ainesosia pääsemään paremmin vaikuttamaan iholle. Itse huomaan omalla ihollani eron lähinnä silloin, jos jätän konjac-sienen jostain syystä hetkeksi pois ihonhoitorutiinistani. Tällöin iholleni muodostuu esimerkiksi enemmän pieniä epäpuhtauksia. 🙂

Kommentointi on suljettu.