The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion – hyvä ja halpa retinolivoide

*Sis. mainoslinkkejä

Kuten olen erityisesti Instagram Stories -klipeissäni kertonut, on Suomen valloittanut viime viikkoina The Ordinary, jonka tuotteita on myyty meillä töissä Suomeen aivan hulluna.

Suomalaisten keskuudessa erityisen suosituksi on noussut The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion -retinoliemulsio, jonka Iltalehden Tyyli-sivusto nosti artikkelissaan esiin. Artikkeli kertoi, kuinka akneihosta tuli täydellinen yhdellä aineella ja nosti tätä taika-ainetta sisältäneen The Ordinary -tuotteen esiin, minkä seurauksena tuotteet suorastaan lensivät ihmisten virtuaaliostoskoreihin.

Olin tietysti innoissani, että kauppa kävi niin hyvin, mutta samalla minulle iski välittömästi kuitenkin pieni pelko siitä, että niin moni on hankkinut tuotteen käsiinsä, mutta ei välttämättä ihan tiedä, kuinka vahvan aineen kanssa ollaan tekemisissä.

Ilokseni monet ovat laittaneet tuotteen käytöstä tarkempaa kyselyä sekä asiakaspalveluumme että ihan suoraan minullekin. Päätinkin, että aiheesta voisi olla hyvä tehdä blogipostaus.

 The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Mitä retinoli ja retinoidit ovat?

Retinoidi on A-vitamiinista saatava ainesosa, jonka voimakkaimpia muotoja on saatavilla aknen ja ikääntymisen merkkien hoitoon vain lääkärin määräyksellä. Sen miedompia muotoja kuten retinolia ja retinyylipalmitaattia käytetään kosmetiikassa reseptivapaasti.

Retinoidi on siis yleisnimitys useille reseptillä saataville sekä reseptivapaille A-vitamiinin johdannaisille. A-vitamiinin johdannaisia kutsutaan ihonhoidon hyviksi haltijattariksi, sillä niillä on lähes ilmiömäinen kyky tehdä ihosta nuorekkaamman näköinen.

A-vitamiinin johdannaisia pidetäänkin ylivoimaisesti tehokkaimpana ainesosina mitä tulee paitsi anti-age-vaikutteisiin tuotteisiin myös aknen hoitoon.

Lue myös: Parhaat The Ordinary -tuotteet epäpuhtaalle iholle

Kuinka retinoidit vaikuttavat ihoon?

Retinoidit auttavat tehostamaan ihosolujen tuotantoa ja nopeuttamaan siten ihon pinnan uudistumista. Ne auttavat lisäksi elvyttämään ihon kollageenin tuotantoa. Paitsi että niiden avulla voidaan auttaa häivyttämään ihon pinnalta juonteita ja aknearpia, voivat ne myös auttaa tasapainottamaan liiallista talintuotantoa.

Erityisen hyviä ne ovat liiallisen UV-säteilyn vaurioittamalle ja ennenaikaisesti vanhentuneelle iholle. Antioksidantteina ne auttavat taistelemaan ihoa ennenaikaisesti ikäännyttäviä vapaita radikaaleja vastaan, mutta sen lisäksi ne auttavat myös häivyttämään pigmenttiläiskiä.

Koska retinoidituotteet auttavat nopeuttamaan ihon uudistumista, voi epäpuhtauksiin taipuvaisella iholla ilmetä aluksi ongelmia näppyjen muodossa. Tämä johtuu siitä, että ihon tehostetun uudistumisen myötä myös ihon pinnan alla lymyävät epäpuhtaudet voivat nousta nopeammin ihon pinnalle.

Retinoidi itsessään ei siis aiheuta näppyjä, mutta se voi auttaa nopeuttamaan niiden näppyjen ilmestymistä, jotka muutenkin olisivat parin viikon sisällä kohoamassa iholle. Tämä puhdistusmisprosessi kulkee englanniksi nimellä ”purging”.

(Jos näppyjä kuitenkin nousee alueille, joilla niitä ei normaalisti ole, ei kyse tavallisesti ole puhdistumisprosessista.)

Lue myös: Uusi ihonhoitotuote aiheutti näppylöitä – kyse voikin olla ihon puhdistumisesta

 The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Kenelle retinoidituotteet sopivat?

Reseptivapaat retinoli- ja retinoidituotteet sopivat tuotekoostumuksesta riippuen ikääntyneelle, ikääntyneeltä näyttävälle sekä epäpuhtauksien kanssa taistelevalle iholle. Jos iho on hyvin herkkä tai couperoottinen, ovat retinoli- ja retinoidituotteet sille tavallisesti liian voimakkaita. Retinoideja tai retinolia sisältäviä tuotteita ei suositella raskaana oleville tai imettäville.

Kuinka retinoidituotteita käytetään?

Tuotteiden käyttö kannattaa aina aloittaa varovasti, sillä ne voivat aluksi aiheuttaa ihon punoitusta, kuumotusta, kuivumista ja hilseilyä. Pahimpia virheitä onkin alkaa käyttämään tuotetta välittömästi päivittäin. Iho on hyvä totuttaa ja siedättää tuotteille aloittamalla niiden käyttö esimerkiksi kerran viikossa ja lisätä käyttökertoja vähitellen, jotta ikäviltä sivuvaikutuksilta vältytään.

Retinoidit ohentavat aluksi ihoa (mutta niiden jatkuva käyttö puolestaan saa ihon vahvistumaan ja sen myötä jopa paksuuntumaan kollageenintuotannon tehostumisen vuoksi) ja onkin hyvin tärkeää, että iho suojataan tuotteita käyttäessä hyvin auringon UV-säteilyltä. Tämän vuoksi tuotteet sopivat paremmin syksyyn ja talveen kuin kevääseen ja kesään.

Retinoidituotteet myös hapettuvat helposti, minkä vuoksi niitä ei myöskään kannata käyttää auringossa, eli ne kuuluvat osaksi ihon iltahoitoa.  Parhaiten ne pääsevät vaikuttamaan iholla voiteissa ja erityisesti seerumeissa, mutta positiivisten vaikutusten huomaamiseen menee tavallisesti aikaa useampi kuukausi. Ne eivät siis missään tapauksessa ole pika-apua tuovia ihmetuotteita.

Retinoidituotteita voi käyttää myös silmänympärysiholla, jolle ikääntymisen merkkejä muodostuu hyvin helposti, mutta erityisesti silloin on tärkeää, että iho totutetaan niihin verkkaisella käyttötahdilla. Huomiota kannattaa tuotetta levittäessä kiinnittää erityisesti silmien ulkonurkkien harakanvarpaisiin ja välttää liikkuvaa luomea.

Toisin kuin moni luulee, retinoidit eivät kuori ihoa kuten AHA-hapot, jotka liuottavat ihosolujen välistä ”liimaa” ja auttavat siten ihoa kuoriutumaan. Retinoidit vain nopeuttavat ihon uudistumista ja toisin sanoen sen kautta nopeuttavat myös ihon luonnollista prosessia, jossa pinalla oleva kuollut ihosolukko hilseilee irti.

Moni retinoidituotteita heti aluksi liikaa käyttänyt luuleekin, että iho vain kuoriutuu runsaasti retinoidien vaikutuksesta, mutta tosiasiassa ihon hilseilyssä on kyse ihoärsytyksestä. Jos tuote siis saa ihon hilseilemään, kannattaa pitää siitä hetki taukoa, kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja palata käyttämään sitä harvemmalla rytmillä.

Lue myös: Parhaat The Ordinary -tuotteet kuivalle iholle

 The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Pitääkö retinoidituotteita käyttäessä huomioida jotain erityistä?

Retinoidi- ja retinolituotteita ei suositella käytettävän  yhdessä ihoa kuorivien AHA-happojen kanssa. Jos kuitenkin kokee, että kaikki ainesosat sopivat omalle iholleen hyvin ja ongelmitta, suositellaan niitä tavallisesti käyttämään eri päivinä tai ainakin eri vuorokauden aikaan eli esimerkiksi retinolia illalla ja AHA-happoja aamulla tai joka toisena päivänä toista ja toisena puolestaan toista.

Retinoidi- ja retinolituotteita voi yhdistää C-vitamiiniin, mutta ne eivät välttämättä toimi optimaalisesti keskenään, sillä tavallinen C-vitamiini eli askorbiinihappo tarvitsee toimiakseen alhaisemman pH:n. Retinoidi- ja retinolituotteita ja C-vitamiinia sisältäviä tuotteita voi kuitenkin vuorotella ja tarjolla on myös erilaisia C-vitamiinin muotoja, jotka sopivat yhteen.

Esimerkiksi *The Ordinary Magnesium Ascorbyl Phosphate Solution 10% -tuotteen pH on korkeampi, minkä ansiosta se sopii yhdistettäväksi retinoidi- ja retinolituotteisiin. Toisiinsa sopiva C-vitamiini ja retinoidit voivat olla yhdessä oikea tehopakkaus.

Valo ja ilma hajottavat retinoideja ja heikentävät niiden tehoa, minkä vuoksi niitä sisältävät tuotteet pakataan pakkaukseen, joka suojaa niitä. Tuotteet kannattaa myös pitää valolta suojattuna esimerkiksi tuotteen omassa pahvikotelossa eikä säilyttää niitä lämpimän kylppärin kaapissa.

Retinoidien kaveriksi on hyvä ottaa tuote, joka kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Esimerkiksi  aiemmin esittelemäni The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 -seerumi on loistava tuote käytettäväksi iholla päivisin ja niinä iltoina, kun iholla ei käytä retinoidituotteita.

Lue myös: Paras anti-age-seerumi – The Ordinary “Buffet” -seerumi

 The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion

Tavallisesti reseptivaipaissa kosmetiikkatuotteissa  käytetään retinolia tai retinolipalmitaattia ja niitä vahvempia retinoideja löytyy lähinnä reseptillä saatavina tuotteina. The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion sisältää kuitenkin kahta edistyksellistä retinoidin muotoa, joita saa olla reseptivapaissa tuotteissa.

Granactive Retinoid -nimellä kulkeva ainesosa tuo tehokkaamman vaikutuksen kuin retinoli, retinolipalmitaatti tai lähes mikä tahansa muu reseptivapaa retinoidin muoto. Granactive Retinoid on itseasiassa kuulemma erityinen kuljetinsysteemi Hydroxypinacolone Retinoate -aktiiviaineelle, joka on retinoiinihapon esteri.

Sen lisäksi seerumi sisältää puhdasta, kapseloitua retinolia, joka paitsi kulkeutuu iholle tehokkaasti, mutta myös auttaa vahvistamaan Granactive Retinoid -ainesosan vaikutusta. Kapselointi tekee aktiiviaineesta hellävaraista myös siksi, ettei se vapaudu iholle kertarykäisyllä vaan vähitellen ja iho hyöytyy siitä pidemmän aikaa.

Lue myös: Näin valitset ihollesi sopivat The Ordinary -tuotteet

 The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Erityistä The Ordinaryn tuoteessa on sen hellävaraisuus, sillä siinä käytetyt ainesosat ovat poikkeuksellisen hyvin siedettyjä ja aiheuttavat erityisen vähän ihoärsytystä tehokkuudestaan huolimatta. Lisäksi sen sisältämä Tasmannia lanceolata -kasvin johdannainen auttaa vähentämään happojen usein aikaansaamaa ihoärsytystä.

Moni retinoidituotteita käyttänyt onkin nimennyt tämän hellävaraisimmaksi koskaan kokeilemakseen retinoidituotteeksi, joka silti vaikuttaa vähintään yhtä tehokkaasti kuin ärtsymmät versiot.

Kokeilen paljon ihonhoitotuotteita, mutta kovin tujut ainesosat saavat ihoni reagoimaan. Minulla on aiempia kokemuksia tämän The Ordinaryn Granactive Retinoid 2% Emulsionin edeltäjän eli The Ordinary Advanced Retinoid 2% -tuotteen koostumuksesta, joka on lähes identtinen uudemman version kanssa.

Se ei ärsyttänyt ihoani ollenkaan ja olin suorastaan ihmeissäni, kuinka hyvin ihoni sitä sietää. Sain tämän uudistuneen version käsiini vasta viime viikolla, joten olen ehtinyt käyttää sitä vain pari kertaa, mutta sama hellävaraisuus jatkuu ehdottomasti tässäkin versiossa.

Tuotteen hellävaraisesta koostumuksesta huolimatta suosittelen, että se otetaan käyttöön varovasti eikä sitä aleta käyttää iholla välittömästi päivittäin. Parasta olisi, että iho totutetaan tuotteeseen käyttämällä sitä parin viikon ajan kahdesti viikossa, lisäämällä sitten käyttökertoja parin viikon ajan joka toiseen päivään ja vasta sen jälkeen alkaa käyttää tuotetta päivittäin.

Vaikka tuote onkin hyvin hellävarainen, voi sen liiallinen käyttö silti saada herkän ihon ärtymään, hilseilemään ja punoittamaan. Tämän tuotteen kanssa maltti on valttia eikä enemmän todellakaan ole aina parempi. Kukaan ei siis ole antamassa urhoollisuusmitallia, vaikka tuotetta käyttäisi hampaat irvessä punoittavalla ja hilseilevällä iholla päivittäin. Silloin iholleen tekee vain enemmän hallaa kuin hyötyä.

 The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion -tuotteessa on sen nimen mukaisesti täyteläinen emulsiokoostumus, joka myös kosteuttaa ja ravitsee ihoa. Emulsion täyteläinen koostumus sopii erityisesti kuivalle iholle, mutta sitä ei silti ole tarkoitettu käytettäväksi yksinään.

Sen alla voi halutessaan käyttää vesipohjaista, ihoa kosteuttavaa seerumia kuten esimerkiksi hyaluronihapposeerumia, mutta käytännössä se on tarkoitettu nimenomaan käytettäväksi seerumin asemasta ja itse ainakin suosittelen, ettei sitä yhdistetä muihin kuin kosteuttaviin tuotteisiin. Emulsion päällä on aina hyvä käyttää kosteusvoidetta.

Retinoidiseerumi tekee ihosta melko nopeasti täyteläisemmän näköisen, minkä lisäksi ihon pintatekstuuri tuntuu sileämmältä ja iho näyttää tasaisemman sävyiseltä ja heleämmältä.

Muutamien viikkojen tai parin kuukauden käytöllä iholla alkaa näkyä selkeämmin eroa juonteissa ja rypyissä, epäpuhtauksissa ja niiden jättämissä jäljissä sekä pigmenttiläiskissä, jotka häivyttyvät.

Lue myös: Opas The Ordinaryn lukuisiin C-vitamiinituotteisiin

 The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Itse käytän tätä tuotetta tällä hetkellä muutamia kertoja viikossa, sillä en ole hetkeen käyttänyt retinoidituotteita ja ajattelin nyt aloittaa kuurin.

Vaikka tuotteen koostumus onkin tosiaan hyvin hellävarainen eikä ihoni ole reagoinut siihen mitenkään, aion silti pitää maltin tuotteen käytössä ja lisätä käyttökertoja vähitellen. Käytän ihollani myös hyaluronihappoa sisältäviä seerumeita ja hoitonesteitä sekä *The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% -seerumia, mutta niinä iltoina, joina käytän retinoidiseerumia, laitan sen alle vain kosteuttavaa hoitonestettä ja päälle hellävaraista kosteusvoidetta.

The Ordinary  Granactive Retinoid 2% Emulsion on minusta aivan loistava tuote jokaiselle, joka kaipaa erityisen tehokasta hoitoa iholleen joko ikääntymisen, pigmenttiläiskien tai epäpuhtauksien vuoksi.

Parasta tuotteessa on sen hellävaraisen koostumuksen lisäksi se, ettei sillä ole hintaa kuin vähän yli 10 euroa, mikä on aivan uskomatonta kun ottaa huomioon, millainen tehotuote on kyseessä. Kilpailijoiden vastaavat tuotteet voivat nimittäin maksaa jopa yli 10 kertaa enemmän!

Edit. Kyseinen retinoliemulsio ei ole toistaiseksi ainakaan saatavilla, mutta sen sijaan suosittelen kokeilemaan näitä niin ikään retinolia hyödyntäviä The Ordinary -seerumeja:

*The Ordinary Retinol 1% In Squalane Face Serum

*The Ordinary Retinol 0.5% In Squalane Face Serum

*The Ordinary Retinol 0.2% In Squalane Face Serum

 The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Onko teillä jo oma The Ordinaryn retinoidiemulsio?

PS. Jos kaipaat retinoideille luonnonmukaista haastajaa, tutustu bakuchioliin. Bakuchiolista voi lukea lisää tästä postauksestani.

37 kommenttia artikkeliin ”The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion – hyvä ja halpa retinolivoide”

 1. Moikka!

  Nää ’info’ postaukset on ihan parhaita!

  Sellanen jäi vielä mietityttämään, kun puhuit tuossa aha-happojen yhteiskäytöstä, että miten sitten bha-happojen kanssa?
  Oon nyt kesällä käyttänyt ordinaryn 2% salisyylihappoa ja mietin, että ottaisin taas käyttöön retinoidit (jotka oli siis käytössä vielä keväällä, mutta kesän ajan olen pitänyt taukoa, koska aurinkovoiteet ei sovi mun iholle, niin ei olisi voinut suojautua tuon retinoidin kanssa). Mutta tosiaan, miten tuon salisyylihapon ja retinoidien yhteiskäyttö, onko siinä jotakin rajoitteita?

  • Kiva kuulla, että tykkäät! 🙂

   BHA-hapot ovat öljyliukoisia ja vaikuttavat siksi nimenomaan ihohuokosissa. Niitä voi tavallisesti käyttää retinoidien rinnalla, mutta en käyttäisi samalla kerralla. BHA-tuotteet formuloidaan matalampaan pH-arvoon kuin retinoidituotteet tavallisesti, joten eivät senkään vuoksi välttämättä ole parhaita kerrostaa, jos molemmista tuotteista haluaa tehon irti. Jos iho oikeasti tarvitsee BHA-tuotteita retinoidien lisäksi (kannattaa miettiä, tarvitseeko oikeasti molempia) niin niitä voi kyllä käyttää rinnakain ihon siedon mukaan, mutta en käyttäisi samalla hoitokerralla. 🙂

 2. Mitämitä.. Siis myös silmänympärysiholle voi käyttää?? Eikö ole liian tujua?
  Mä taas kesän jälkeen rupesin käyttämään ja kyllä tuli epäpuhtauksia ulos. Myös leuan alle tuli jotain pientä ihme näppyä ja hidastin sit tahtia. Toimiiko toi raskausarpiin:D?

  • Riippuu tietysti mös tuotteesta ja omasta herkkyydestä, mutta moni käyttää ongelmitta nimenomaan silmänympärysjuonteiden hoitoon näitä hellävaraisia formuloita. 🙂

 3. Kiitos tuhannesti tästä postauksesta! Tämä tuli täydelliseen aikaan, kun eilen juuri kuorin Elevenin postipaketista oman tuotteeni ja heti tuli paljon kysymyksiä mieleen. Sain vastaukset niihin kaikkiin tästä tekstistä.

 4. Olisiko muuten mahdollista saada legendaarista Embryolisse Lait-Crème Concentré -kasvovoidetta myyntiin Elevenille?

 5. Kiitos paljon Ordinaryn vinkkaamisesta! Ostin caffeine-seerumin, jota käytän aamusin silmänympärysvoiteen alla, tuon retinoid-seerumin, jota alan käyttämään heti kun retinolvoiteeni loppuu, hyaluronihappo-seerumin, jota laitan aamulla voiteen alla. Lisäksi ostin buffet-seerumin
  (Anti age) sekä alpha arbutin -seerumin, joka on pigmentoituvalle iholle tarkoitettu. Vuorottelen buffet-, alpha arbutin ja hyaluronihappo -seerumeiden käyttöä aamuisin päivävoiteen alla. Vai voiko näistä kolmesta käyttää joitain päällekäin? Iltaisin käytän retinolia voiteen alla, niin se riittää illalle.
  Melkein aina huomaan ostavani tuotteita, joista täällä kerrot. Mm korealaista ihonhoitoa on tullut ostettua paljon. Vaikka osa niistä on päätynyt tyttärelleni, niin mielelläni kokeilen kaikkea. Mitä mieltä olet korealaista whitening tuotteista? Olen bongannut muutamilta merkeiltä, joita olet kehunut täällä, whitening-tuotteita ja ajattelin kokeilla nyt talvella. Ideahan minulla ei ole valkaista ihoani, vaan kirkastaa. Minulla on pisamainen iho, vaikkakaan ei kovin vaalea, mutta se nappaa pisamien vuoksi helposti pigmentaatiota. Ajattelin käyttää talvella päivävoiteen alla, joka minulla on aina SK 50 ja sen päällä vielä seerumippohjainen meikkivoide. Mitäköhän nuo whitening tuotteet yleensä sisältävät?

 6. Todella hyvä infopläjäys, kiitos! Onko mielestäsi retinoidissa jotain ikää, jota nuorempana vanhenemisen ennaltaehkäisevää vaikutusta ei juurikaan ole? Esimerkiksi jos oma iho vielä tuottaa hyvin kollageenia.

 7. Oon käyttänyt kaksi pulloa tätä 2% emulsiota, ja pidän sen koostumuksesta todella paljon. halusin siirtyä vahvempaan tuotteeseen, joten nyt on käytössä Granactive Retinoid 5%, mutta harmikseni se ei ole tässä miellyttävässä emulsiomuodossa, vaan skvalaanissa, minkä koostumuksesta en pidä yhtä paljon. Oon käyttänyt sy-iholla ilman ongelmia. Luultavasti käytettyäni nykyisen pullon loppuun, kokeilen TO:n retinolituotetta, tosin nekin miedommat on tehty tuohon öljypohjaan. Toivoisin että niistäkin tehtäisiin emulsioversio!
  Jaan muuten kanssasi saman huolen, nyt kun TO:sta on tullut niin suosittu, että kaikki kuluttajat eivät ehkä jaksa tai osaa etsiä tarpeeksi tietoa näistä tuotteista, varsinkin kun joukossa on todella vahvoja aktiiveja, kuten happokuorintoja jne. Valitettavan usein tulee Deciem-Facebook-ryhmässä postauksia, joissa uusi käyttäjä on tilannut monta vahvaa tuotetta ihan summamutikassa halpojen hintojen takia, ja sitten tämän jälkeen kyselee, kuinka niitä tulisi käyttää, tai pahimmassa tapauksessa aloittaa niiden kaikkien käytön kerralla, ja tuloksena on yleensä iho-ongelmia ja -ärsytystä esim. ylikuorimisen muodossa. Itse ihonhoitofriikkinä oon käyttänyt TO-tuotteita jo pidemmän aikaa, mutta perehdyin niihin etukäteen todella tarkkaan ja etsin tietoa netistä. Tää postaus tuli varmasti monille tarpeeseen 🙂

 8. Kysyn vielä, että voiko tämän tuotteen päälle siis laittaa akneiholle tarkoitettua kosteusemulsiota? Tällä hetkellä käytössä The skin housen magic lotion.
  Ongelmana leuan alue, johon nousee finnejä ja kipeitä ihonalaisia paukamia.

 9. Tretinoiini on lääkevalmiste ja sitä saa Suomessa vain reseptillä ja retinoli ei ole. Tretinoiinilla voi olla myös sivuvaikutuksia, joten siksi sitä ei myydä noin vaan. Iltalehden juttu kertoo tretinoiinin käytöstä ei retinolin. Niiden vahvuus on ihan eri luokkaa keskenään. Eli vähän harhaanjohtava se Iltalehden juttu.
  Itse käytän juuri tätä Ordinaryn granactivea, huomasin kyllä kun erehdyin hetkeksi käyttämään AHA tuotetta samaan aikaan. Tuli kipeitä paukamia leuan alueelle, joten kyllä tämä Virven juttu tulee ihan tarpeeseen!

 10. Edelleen kyselisin samaa kuin aiemmin, eli koskeeko tuo AHA-happojen välttäminen retinolia käytettäessä myös happokuorintoja? Eli voiko pois pestävän happokuorinnan jälkeen levittää iholle retinolipitoista voidetta tai seerumia?

  • Minä en käyttäisi, sillä AHA-happoja sisältävä kuorinta tekee ihosta kuorivan vaikutuksensa vuoksi ohuemman ja retinoli voi silloin imeytyä sille tehokkaammin ja mahdollisesti ärsyttää ihoa enemmän. Käyttäisin siis ihan ehdottomasti vähintään eri päivinä ja silloinkin varovasti, koska happokuorinnat ovat iholle aina tuju juttu.

 11. Onko tää susta tällä hetkellä tehokkain tietämäsi (helppo) tuote aknearpiin? Vai se ruusunmarjaöljy tai joku muu?

  • Minusta tämä The Ordinaryn retinoidiseerumi on hyvä, sillä tämä auttaa nimenomaan edistämään ihon uudistumista. Ruusunmarjaöljyn teho perustuu suureksi osaksi juurikin sen sisältämään A-vitamiinin (jonka muoto retinoidikin on), eli tässä sitä on vielä tehokkaampana. 🙂

 12. Hyvà postaus! Minun on tarkoitus aloittaa syksymmàllà retinoli-tuotteiden kàyttò. Voiko tuota retinoidia ajatella ensimmàiseksi tuotteeksi vai onko se liian vahvaa? Pitàisikò ensin totuttaa iho retinolilla?

  Mulla olisi sulle postauspyyntò. Olisi kiva saada jonkinlainen ”lukujàrjestys” ihonhoito-tuotteille. Iltarutiinista kirjoititkin jo, mutta kiinnostaisi ihan sellainen tarkempi kaavio esim. ma ja ke sheet mask, ti turvenaamio, ma-ke-pe bha-neste jne. Ja missà jàrjestyksessà mikàkin esim. to-kaksoispuhdistus-hoitoneste-essence-seerumi-yòvoide-sleeping mask, pe kaksoispuhdistus-kuoriva naamio-kosteuttava sheet mask jne Itsellàni on sekà korealainen ihonhoitorutiini, sekà The Ordynaryn tuotteita (aktiiveja), muutamia sekalaisia naamioita ja seerumeita, niin nàissà alkaa jo olla miettimistà miten kàyttàisin kaikkia tasapainoisesti.
  Olisi huippua tietàà vaikka ihan sinun viikkokalenterisi, minà pàivinà mitàkin. Esim. nyt mulla on vuoropàivinà bha ja c-vitamiini, jos lisààn retinolin niin mihin vàliin sen tungen 🙂 on niin ihana làtràtà kosmetiikan kanssa.

  • En ole Virve, mutta pakko vastata tähän, että ei kannata kopioida suoraan kenenkään rutiinia noiden aktiivien suhteen. Virve on varmasti käyttänyt noita tuotteita jo pidemmän aikaa, joten voi käyttää niitä useammin kuin vasta-alkaja. Lisäksi kaikkien ihot ovat erilaisia, ne eivät kestä samaa määrää aktiiveja tai kuorintoja. Toiset saattavat käyttää esim. happoja päivittäin, toiselle kerta viikkoon taas voi olla sopiva. Näiden suhteen on tärkeintä kuunnella omaa ihoa ja löytää se itselle sopiva rytmi niiden käyttöön.

 13. Kiitos pitkästä ja informoivasta postauksesta. Olen lueskellut jo pidempään blogiasi, muutamia vuosia aina silloin tällöin kun tekee mieli lukea kosmetiikka-aiheisia päivityksiä.
  Olisiko sulla suosituksia siihen, että minkälaisen silmänympärysvoiteen hommaisin tuolle kaveriksi? Tuli puteli pari viikkoa sitten postissa, mutta vielä en ole kerennyt käyttämään. Täytin juuri 26 vuotta, ja silmien alle ilmestyi pari vuotta sitten (varmaan iän ja pahan unettomuusjakson/jaksojen vuoksi) syvät uurteet, ja mikään perussilmänympärysvoide ei ole niihin tehonnut.
  Toki olen tietoinen, että on tietyntyyppisiä voiteita, joita suositellaan käytettävän tämän emulsion kanssa, mutta pohdin vain, että olisiko jotain erityistä tuotetta tai tuotteita juuri tähän vaivaan, jota suosittelisit.

  • Tässä seerumissa on hellävarainen koostumus, eli tätä voi myös käyttää silmänympäryksillä hoitamassa juonteita kunhan ei nyt ihan silmän lähelle vie. Kaveriksi sitten vain joku tehokkaasti kosteuttava ja sen kautta ihon kimmoisuutta ylläpitävä ja hentoja juonteita häivyttävä silmänympärysvoide kuten Louis Widmerin silmänympärysvoide. 🙂

 14. Kiitos kovasti vastauksesta! Hyvä tietää, niin nyt voi lähteä valitsemaan oikeanlaista silmänympärysvoidetta.
  Odotan innolla tulevia postauksiasi. Mukavaa loppusyksyä!

 15. Hei! Olen kiinnostunut koittamaan The Ordinaryn tuotteita! Voisitko suositella minulle sarjan kuorintaa, seerumia sekä kosteututtavaa voidetta? Ihoni on pintakuiva, pisamainen ja näppylöihin taipuvainen 35v naisen iho. Myös juonteita on jo näkyvissä muutamia.

  • The Ordinaryn valikoimasta löytyy oikeastaan vain yksi varsinainen kosteusvoide, eli tuo The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA -voide. Seerumiksi valitsisin iltakäyttöön The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution -tuotteen, joka auttaa ehkäisemään epäpuhtauksia ja aamukäyttöön The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA -seerumin, joka kosteuttaa ihoa ja auttaa tasoittamaan ihon sävyä jos tuntuu, että pisamainen iho kaipaa sitä (oma pisamainen ihoni tykkäsi tästä kovasti). Vaihtoehtoisesti käyttöön voi ottaa The Ordinary ”Buffet” -seerumin, joka tekee vähän kaikkea ja on enemmän anti-age-vaikutteinen. 🙂

 16. Hei! Mitä kosteusvoidetta suosittelisit sekaiholle iltaisin tämän päälle?

 17. Hei Virve!

  Tiedätkö mitään tuosta tomaattiuutteesta, jota tuo granactive retinoid sisältää? Mahtaako sopia tomaattiallergiselle, vai onko edes mitenkään tomaatin proteiinin liittyvä aine… En löydä The Ordinaryn sähköpostia tms. mistä asiaa voi kysyä.

  • En kyllä valitettavasti osaa yhtään sanoa, mutta Deciemiin voi varmasti yrittää ottaa yhteyttä Facebookin tai Instagramin kautta. 🙂

 18. Mistä yleisesti tietää mitä tuotteita voi käyttää silmän alle ja mitä ei? Onko jotain ainesosia, joita voisi etsiä inci-listasta ja silloin tietäisi, että kyseistä tuotetta voi käyttää silmien alla? Voiko esim hoitonestettä tai kasvovettä laittaa silmän alle? 🙂

  • En käyttäisi kuorivia happoja (aha ja bha), retinolia (ellei ole hellävarainen koostumus) tai alkoholia silmämalusilla, sillä voivat olla ohuelle iholle liikaa. Liian rasvainen koostumus voi turvottaa joillakin myös. Muuten useimpia tuotteitq voi huoletta käyttää silmänalusilla. 🙂

 19. Hei!
  Nyt tulee kysymys jälkijunassa, mutta en tiedä mutta toivon, että joku asiantunteva neuvoo. Mä olen käyttänyt jo pidemmän aikaa tuota Ordinaryn granative retinoid 2%.Nyt tilasin Paulas, s Choice Clinical 1% seerumin. Olen kokeillut sitä ja iho sieti hyvin. Tilasin lisäksi saman merkin BHA 2% tonerin (ei se musta pullo, vaan sininen ).Olen 51 v ja ongelmana silloin tällöin ikäviä finnejä ja tukkeumia. Niistä on jäänyt jopa jälkiä. Epäilyttää nyt kuitenkin kesää vasten ottaa molempia tuotteita käyttöön 🤔? Kumpi olisi järkevämpi jättää pois? Ordinaryn retinoli olisi hellävaraisempi kesällä? Ja syksyllä sitten vahvempi 🤔?
  Kiitos kovasti jo etukäteen, jos vielä vastaat nämä vanhoihin juttuihin.

  • Ordinaryn ja Paulan retinolituotteet ovat tosiaan toisiaan vastaavia, eli itse valitsisin niistä käyttöön vain toisen. En ole kokeillut tuota Paulan tuotetta, joten en ole varma, kuinka hellävarainen se iholla on, mutta ainakin The Ordinaryn seerumi on varsin hellävarainen. Retinoidit voivat tehdä ihosta hyvin herkän auringolle, joten niiden käyttö ei yleisestikään ole kesäisin välttämättä hyvä idea. Itse olen kuitenkin hyvin vähän ja harvoin auringossa, joten tässä ratkaisee enemmän elämäntapa.

   Jos kokee, että retinoidin lisäksi on välttämätöntä käyttää vielä BHA-happoa sisältävää kasvovettä, niin silloin käyttäisin retinoidia illalla ja BHA-tuotetta aamulla.

 20. Hei! Olen hirveän kiinnostunut The Ordinaryn tuotteista ja nyt on iskenyt valinnan vaikeus, kun olen bongannut niin monta putelia joita olisi kiva kokeilla. En kuitenkaan halua ostaa kaikkea mahdollista, joten olisiko sinulla suosituksia siitä mitä minun kannattaisi heidän tuotteistaan valita? Olen 29 vuotias, minulla on kuiva sekä vähän herkkä ja helposti punoittava iho, jossa on alkanut jo vähäsen näkyä auringon aiheuttamia ikääntymisen merkkejä. Muuten ihoni on suhteellisen kimmoisa, mutta löytyy pieniä juonteita silmien ympärillä ja pari hentoa juonnetta otsalla. Olisiko esimerkiksi buffet vai granactive retinoid 2% parempi? Entä jokin c-vitamiini? Kaapista löytyy argireline ja caffeine solution, joita en ole vielä ehtinyt ottaa käyttöön. Hyaluronihappo varmasti olisi kuivalle iholle must, ja rose hip seed oil kiinnostaisi myös. Niin paljon vaihtoehtoja!

 21. Kiitos näistä The Ordinary postauksista! Ensimmäistä kertaa elämässäni olen viime kesästä lähtien käyttänyt mitään seerumeita (olen yli 50 v…) ja nämä ovat ihan mielettömiä tuotteita.

  Ostin nyt juuri tästä sen vahvemman version 5% ja huh huh. Eronhan huomasi jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen?! Vau. Minun ihoni näyttää sietävän tuotetta aivan hyvin, vaikken ole ikinä ennen retinoidia käyttänytkään. Ja vaikka ihoni on ehkä vähän couperoottinen ja punoittaa helposti poskilla ja nenässä ja leuassa. Nytpä odotankin innolla, mitä pidempi käyttöaika oikein saakaan aikaan! 🙂 Toinen suosikkini on Matrixyl. Paljon hehkutettu hyarulonihappo ei mielestäni tee mitään kovin selvää vaikutusta.

 22. Hei. Estääkö ordinary granactive retinol kosteusvoiteen teho – aineiden imeytymisen? Minusta tuo oli aika öljymäinen koostumukseltaan.

 23. MINULLE ON JÄÄNYT TOISEEN POSKEEN ILMEISESTI HYTTYSEN PISTOSTA TOSI PUNAINEN LÄIKKÄ. OLEN HOITANUT SITÄ ORDINARYN C-VIT VOIDESEERUMILLA JA ORDINARYN C- VIT JAUHEELLA. MUTTA ON TOSI PUNAINEN JA MEIKKIVOIDEKAAN
  EI OIKEEN PEITÄ SITÄ KOKONAAN. OLISIKO NYT PAIKALLAAN
  A-VITAMIININ JOHDANNEINEN TÄHÄN ELI ORDINARYN RETINOIL 2% EMULSIO.

Kommentointi on suljettu.